Pixabay

Een van de grootste kranten van Nederland waarschuwt haar lezers dat Nederlandse burgers eraan moeten wennen dat ze in de toekomst niet altijd over elektriciteit kunnen beschikken.

NRC, een van de grootste kranten van het land, publiceerde op 14 juni een uitgebreid stuk waarin wordt gewaarschuwd dat de groene transitie in Nederland de vraag naar elektriciteit sneller doet stijgen dan de benodigde ondersteunende infrastructuur kan worden gebouwd, een situatie die waarschijnlijk zal leiden tot problemen met de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet als de status quo de komende jaren wordt gehandhaafd. De auteurs beschrijven hoe de overgang van betaalbare, betrouwbare en conventionele energiebronnen naar de opwekking van groene energie – zoals zonne- en windenergie – samengaat met een groeiende vraag als gevolg van het streven van het land om de industrie en andere delen van het dagelijks leven te elektrificeren, schrijft Nick Pope.

“De boodschap is duidelijk: Nederland zal af moeten van het idee dat elektriciteit altijd en voor iedereen beschikbaar is,” aldus een vertaalde versie van het NRC-stuk. “En er zullen drastische maatregelen genomen moeten worden om de ergste problemen te voorkomen. Maar welke en hoe succesvol die zullen zijn, daarover tasten netbeheerders en de overheid grotendeels in het duister.”

Verschillende leden van de Nederlandse regering, evenals de netbeheerders van het land, hebben gewaarschuwd voor de dynamiek die zich momenteel ontvouwt, aldus NRC. De auteurs stellen dat Tennet – een netbeheerder die hoogspanningslijnen in Duitsland en Nederland beheert – voorspelt dat Nederland vanaf 2033 te maken krijgt met 14 uur stroomtekort per jaar.

  Wetenschappers zeggen dat geoengineering-kunstgreep om hittegolf in Californië af te koelen de temperaturen in Europa kan doen stijgen

Die tekorten betekenen niet per se dat het hele land in de loop van het jaar 14 uur in het donker zal zitten, maar eerder dat er te weinig elektriciteit zal zijn om aan de vraag te voldoen, aldus NRC. Realistisch gezien zullen die tekorten eerder leiden tot enorme pieken in de elektriciteitsprijzen en tot de noodzaak voor sommige bedrijven om vrijwillig hun activiteiten tijdelijk te beperken of stop te zetten om de vraag naar elektriciteit te beperken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Groene sekte vernietigt landbouwgrond om bevolking te verminderen – dat is wat “CO2 nul” worden eigenlijk betekentVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat is deze mysterieuze Russische rij bollen in een Oekraïens veld?
Volgend artikelGriezelig – Hoe de politiestaat ons eraan went om moderne slaven te zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Ja ja, alles MOET geelectrificeerd worden, en tegelijkertijd dan maar wennen asn t feit dat electriciteit schaars word.

  Wat een kolder. Hamas hamas, alle huizen terug op t gas!

   • Fudalisme 2.0 alles voor een kleine groep rijken zodat zij in absurde weelden kunnen leven en niets voor het pleps. Werk harder slaaf en wees blij dat je wat kevers of laboratorium vlees krijgt. En ben je niet meer nuttige wel dan ruimen we je op of verkorten we de levensduur van jouw en je toekomstige kinderen via rma vaccines gentherapie nutteloze eter.

 2. Al die zonnepaneel installaties die niks meer doen als het net uitvalt!
  Een principiële fout vind ik.
  Ik heb zelf een accu stysteem van 15KWh die door de zonnepanelen steeds worden opgeladen, gewoon off grid dus en niks meer te maken met energie maatschappijen en slimme meters. In de wintermaanden doet een windmolen zijn werk. Er is veel mogelijk via dit systeem zoals elektrisch koken, pizzaoven gewoon alles wat je je kan bedenken.

 3. De stroom voor de vele datacentra vragen nu eenmaal veel stroom en koel drinkwater. De energie vraag wordt alleen maar meer en meer. De huidige datacentra slokken nu al 20% van al het elektriciteit op en er staan meerdere datacentra in de planning, die er nog bij komen. Het koel drinkwater loopt nu al in de miljoenen kuub per datacentra. Data is het nieuwe goud, dus zullen de huishoudens moeten lijden, als er een te kort komt aan drinkwater en elektriciteit.

  • Klopt als iedereen een dag zijn telefoon uitzet,
   Weten de elektriciteitsbedrijven niet meer maar ze met al hun stroom naar toe moeten.
   Het gaat niet om te kort aan windmolens en zonnepanelen.
   Het gaat om de “DATACENTERS”, die hebben altijd voorrang op stroom, en 1 datacenter gebruikt meer stroom, dan de hele Nederlandse Spoorwegen.
   (Het gaat nu om stroom, maar 1 datacenter gebruikt meer drinkwater voor koeling dan de stad Delft).
   Sterker nog, als er een keuze gemaakt moet worden, stroom aan de NS of stroom aan Datacenters krijgen de laatsten “ALTIJD VOORRANG” ……!!!!!!
   Gefeliciteerd met je smartphone, liever in de kou, dan de smartphone op stil,
   Gefeliciteerd met je Internet, waar Schoof je de hele dag kan volgen…!!!!
   Ben nog steeds blij met mijn NOKIA …!!!

   • In de buurt branden overdag de led straatlampen om waarschijnlijk de overtollig opgewekte energie af te fakkelen.
    Dus we gaan zonlicht dimmen met chemtrails en daaronder gaan we de boel oplichten met kankerverwekkende led lampen.
    Goed bezig.

 4. Mooi toch, laat mensen maar eens gaan nadenken hoe achterlijk we afhankelijk zijn ge(m)raakt van elektriciteit. Het mag en kan echt wel een tandje of wat minder.

 5. Gelukkig heb ik nog een ouderwetse Aladdin blue flame kachel waarop, als de nood het grootst is, ook gekookt kan worden. En oma’s theemuts om de thee/koffie warm te houden.

 6. Ik kan mij nog herinneren dat de stroom geregeld uitviel in Spanje en Portugal 1960 /1980 en toen was err geen sprake van zonnepanelen laat staan kerncentrales in die landen Nederland heeft nooit een tekort gehad aan stroom gehad maar nu kan dat wel omdat te veel industrie en huizen worden gebouwd die megastroom nodig hebben omdat alles op stroom gaat zoals datacentra’s en dergelijke Als strks ook nog vliegtuigen op stroom gaan dat is het tekort wereldwijd een groot debacle dat de wereld in een conflict werpt dat uitdraait op vereselijke moorden en uitroeing van de wereld bevolking omdat de welgestelden dan allen willen vliegen autorijden en dies meer zij Zodat Bill G. zijn zin krijgt dat hij geen schurk meer i is maar een weldoener

 7. Dat dit verhaal van het NRC komt, zegt mij dat het ook fishy is. En die ’transitie’ naar ‘groene’ energie is larie. Elke dag wordt ‘zonne energie’ geblokkeerd door het constante sproeien. Waar is de zon? Daar heeft het NRC het niet over! En waarom wordt de zon steeds maar geblokkeerd? Daar heeft het NRC het ook niet over. Verder vertelt het NRC je niet over de grote afnemers (incl de data centers). Hoeveel stroom zouden die geweldige, groene electrische auto’s afnemen? En dan zijn er nog andere zaken die ook veel stroom verbruiken, maar daar wil niemand over horen. En het NRC gaat je dat zeker niet vertellen. Verder is het toch raar dat alles maar op stroom moet? Waarom? Wat is er zo goed aan stroom dat alles op stroom moet? Wat probeert het NRC nou eigenlijk te vertellen?

 8. Bof kan het hebben.
  Propaan genoeg voor aprox 6mnd.
  Buiten kachel met pijp en voorraad hout .
  Kan altijd potje thee en voedsel (zolang ik nog heb) bereiden .
  25kilo havermout kost je met verzending 40€ .
  Heb je melkpoeder ingeslagen kom je nog een heel eind .
  Inversteer NU in bulk produkten.
  Als de niegus uitbreekt kun je in eigen omgeving nog redelijk leven.
  wees inventief. .
  Regel noodzakelijke produkten , zoek koopjes , b.v koffie kost een vermogen heel zuipbare koffie bij lidl voor 189 per pond .
  Sla in wat je nodig hebt , denk om je dieren!!
  Regel kruidenboeken , goede info SAS overleving, en SAS overleving in eigen omgeving (nederlands ) geschreven . Ga off grid als je kan .
  Blijf alert .
  De meeste hier weten van wanten.
  Greet slijpt haar hooivork 😄
  Dat de zaak gaat escaleren is duidelijk.
  Houd vol allemaal zorg voor je naaste .
  Groeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in