Pixabay

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3% gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal, waarin ook een terugval te zien was. De op vier na grootste economie van de eurozone is in een recessie beland. Om Poetin te dwarsbomen šŸ™‚

Reuters:

AMSTERDAM, 16 aug (Reuters) – De Nederlandse economie is in een recessie beland nu zij in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 0,3% is gekrompen, zo bleek woensdag uit een eerste raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De op vier na grootste economie van de eurozone kromp voor het tweede achtereenvolgende kwartaal, na een krimp van 0,4% in de eerste drie maanden van het jaar.

De economische groei in Nederland bedroeg bijna 5% per jaar in 2021 en 2022 in een snel herstel van een COVID-19 inzinking.

De eerste recessie sinds de pandemie werd veroorzaakt door een daling van de consumentenbestedingen en de export, omdat de stijgende inflatie de voedselprijzen en energierekeningen in Nederland en zijn handelspartners opdreef.

De consumentenbestedingen daalden met 1,6%, terwijl de export 0,7% lager was dan in de eerste drie maanden van het jaar.

De inflatie in Nederland is gedaald sinds het bereiken van een piek van 14,5% in september vorig jaar, maar was nog steeds relatief hoog met ongeveer 6% in het tweede kwartaal van 2023.


Copyright Ā© 2023Ā vertalingĀ door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAƏNE CONFLICT DOSSIER

WEF-geĆÆnfiltreerde Nederlandse regering begint met het euthanaseren van mensen met autisme, handicaps en alcoholismeVolg Frontnieuws op Telegram

  Het succes van de OekraĆÆense psyops is geĆÆsoleerd tot de verloederde imperialistische landen

Lees meer over:

Vorig artikelDe VS zit gevangen in een dilemma met NigerĀ – Scott Ritter
Volgend artikelOekraĆÆense media geven toe dat 50% van de burgers aan het noordoostfront pro-Russisch zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geĆÆnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Er wordt aan zoveel knoppen gedraaid dat velen niet meer doorhebben dat er ook nog een hele grote onzichtbare inflatie is. De economie is een holle kies van het dunste glas dat men zich kan voorstellen.

  • meer dan 90% belasting is de boosdoener, inkomstenbelasting 50%, btw 21%, onroerend goed, waterschap, wegenbelasting, bpm, accijns+btw op brandstof, accijns op dranken, roken, snoep, energiebelasting, gemeentelijke belastingen, onzinnige snelheidsboetes, schoolgeld enz. enz.

   • Yup… zo werkt communisme/marxisme. Binnenkort belasting betalen om te mogen ademen. Geen geld dan 50% in een plastic zak of een speciale bekluier je eigen co2 inademen.

   • QUOTE:
    ā€œHistory has shown that a governmentā€™s redistribution of shrinking wealth, in preference to a private sectorā€™s creation of new sources of it, can prove more destructive than even the most deadly enemy.ā€ ā€“ Victor Davis Hanson

    “Een overheid die meer geld uitgeeft aan het ‘herverdelen’ van de dalende welvaart dan aan het laten creĆ«ren ervan door de private sector, kan meer vernietigend zijn dan de meest dodelijke vijand.” (Victor Davis Hanson)

    Er werden de afgelopen decennia ontelbare miljarden uitgegeven aan zogenaamde ‘armoedebestrijding’ en toch er is nooit meer armoede geweest dan nu, wat wijst op een ‘dweilen met de kraan open’. Er zit dus ergens iets fundamenteel fout met het gevoerde politiek beleid.

    De welvaartstaat heeft steeds meer mensen, die leven op de kap van anderen, in staat gesteld om redelijk welvarend te leven en zich zelfs te reproduceren, waardoor hun aantal, generatie na generatie, is blijven toenemen en geƫxplodeerd is.
    Op een bepaald ogenblik wordt dit ‘sociale’ maatschappelijk model echter economisch onhoudbaar en stort alles als een kaartenhuisje in mekaar.
    “De welvaartstaat draagt de kiemen van haar eigen ondergang in zich.”

    • @Doordenker-2…

     Ga eens rekenen hoeveel belasting wij betalen en reken dan eens uit dat de verraders in Den Haag uitgeven. En ga dan eens kijken waar ze dat aan uitgeven.

     Wij worden net als vroeger door de koning, volledig kaalgeroofd. Reken het maar eens uit… belasting is totale diefstal. Wij betalen belasting om dingen op te lossen die wij als probleem aanmerken. In plaats daarvan financieren ze ALLES behalve ons eigen land. Ze roven de kas leeg… express!!!

     We moeten een constitutionele republiek obv referenda in de blockchain opzetten. Geen belastingen meer, wij moeten zelf bijdragen in de blockchain. Als 3FM een serious request hokje op een pleintje zet of giro555 opent even een nieuwe campagne, dan worden er miljoenen opgehaald. WIJ moeten alles in eigen beheer gaan doen. Als iedereen samen met zn omgeving de omgeving tot een hemel maakt, wordt het overal een hemel. Nu wordt al ons geroofd door pooiers en woekeraars!!! Daarom gaat de welvaartstaat dood.

     Weg met politici… een constitutionele republiek obv referenda in de blockchain!!! Elke straat kan zichzelf regeren en als elke straat een hemel wordt, worden alle straten hemels.

     Gevangenissen BESTUUR je van boven naar beneden, vrijheid ORGANISEER je van onder naar boven. We moeten alles vanaf de bodem naar boven gaan organiseren. Dat zijn we in al deze bullshit aan het herleren.

     • @Let God sort them out, belasting is diefstal en het woord BELASTING zegt genoeg, het is een belasting voor de mens. Niets meer en niets minder dan dat, in stand gehouden door brave idioten die denken dat het zo hoort en goed is..

      We werken 9 van de 12 maanden per jaar voor die schoften die voor ons bepalen hoeveel we van ons eigendom mogen houden. De rest pakken zij om zichzelf en al die andere waardeloze nietsnutten die zelf niets opleveren van te betalen.

      Verder geven ze het uit aan god mag weten wat maar iig een hoop waar ik niet aan mee wens te betalen zoals indoctrinatie onderwijs, oorlogen, vreemdelingen (lees bewust binnengehaalde terroristen knuffelen) en ga zo nog even door. Ook die kutorganisaties als het rivm, lareb, aivd, het geweldsclubje wat politie heet en de staat dient ipv de burger (lees borger), kortom alles wat ons niet dient en slechts meer onderdrukt.

      Dus van een heel jaar werken houden wij 3 maanden over om voor onszelf te besteden. Ik ben die vieze vuile %$#%$@^5 ook meer dan zat en zou graag een ieder die met zijn grijpgrage handjes mijn eigendom afhandig wil maken het sap uit de ogen willen drukken.

      Je betaalt loonheffing en nog wat dingen voordat jij je netto geld hebt, vervolgens zit op alles wat je koopt btw, soms accijns of bpm. Dan krijg je nog alle gemeentelijke belastingen erboven op en zo hou je dus effectief maar ongeveer 3 maanden over van alles waar jij je voor hebt ingezet.

      En ik kan echt iedereen die ik vertel dat we slaaf zijn en dan zegt dat we het goed hebben wel de nek omdraaien.

      Want als er een buurman bij iedereen n de straat langskomt om te vragen wat je verdient en dan zou zeggen, dan is dit voor mij wordt iedereen gek. Maar als die hoeren uit DH of Brussel wat opleggen is het geen probleem en ” snappen ze het wel..”.

      Ja ik ben weer aardig opgenaaid door dit onderwerp want de overheid en zijn trawanten hangen bij mij als een molensteen om mijn nek omdat ik me heel goed besef wat voor terreurorganisatie het is en welk motief zij hebben.

      • Haha… rustig Do U See It…

       Denk aan je bloeddruk. Ik ben het volledig met je eens. Blijf relaxed, je hebt een sluitend verhaal. Hoe rustiger je dat kan vertellen hoe krachtiger het wordt. Je slaat echt ALLE spijkers raak… relax… er komen tijden dat jou buurman en de mijne nog maar 1 dag per jaar aan hun tijd en energie verdienen en dan gaan ze luisteren. Tot die tijd… hoe relaxter jij bent, hoe krachtiger je overkomt. Je hebt het hele verhaal paraat, stop uitleggen en overtuigen en ga vragen stellen en mededelen. Lok ze uit de tent, want jij hebt een waterdicht verhaal, dus als je wat wil bereiken, dan lukt dat het best door ze uit te lokken. Nu gaat het omgekeerd en raak jij gefrustreerd.

       Boven dat alles… wat er nu gaande is, is zo enorm groot dat het alleen nog kan stoppen als het crasht. En dat gaat uiteindelijk gebeuren. Rust zal ons redden… peace broeder… goed weekeinde… šŸ™ā¤

      • Gedwongen worden om gratis en voor niets te werken voor iemand anders (in casu de staat) is de definitie van ‘slaaf’.
       Wat we in ruil voor 8 maanden gratis werken van de overheid terugkrijgen is peanuts.

       ā€œThe issue today is the same as it has been throughout all history, whether man shall be allowed to govern himself or be ruled by a small elite.ā€ ā€“ Thomas Jefferson.

 2. Ik ben erg verbaasd dat we nog zo ver (zijn) (ge)komen omdat ik al voor de eerste lockdowns waarschuwde dat het onmogelijk is om alles even stil te leggen..

  Het is allemaal kunstmatig in de lucht gehouden om zo min mogelijk onrust te veroorzaken wat is gelukt want het gros gaat door alsof er nooit iets gebeurd is. Wanen zich veilig en beschermd door de farmacie en politiek die feitelijk hun grootste vijand zijn.

  Het is alsof het niet bestaan heeft maar we gaan het nu steeds meer merken oomdat het nu zo gaat raken dat we keuzes moeten gaan maken. Maar wat ik de afgelopen jaren aan spullen heb gekocht die zomaar even zijn verdubbeld in prijs of nog meer is ongelooflijk.

  Ik koop graag kwaliteit en helemaal de laatste jaren omdat ik weet wat eraan komt, spullen die ik daarvoor niet kocht maar nu tegen de hoofdprijs moet kopen. En als je reviews leest van een paar terug of langer lees je al dat men die producten al erg duur vond. Ik betaal omdat ik moet kunnen vertrouwen op mijn spullen en dat deze duurzaam zijn. DUURZAAM zoals duurzaam bedoeld is en niet zoals de groene Khmer het gebruikt..

  We zien het wel, zij die alles geloofden en het mouwtje opstroopten en nu leven alsof er nooit een terroristische vorm van onderdrukking en mentale afpersing heeft bestaan zijn straks de eersten die geen enkele keuze meer hebben.

  Zij kunnen dan alleen nog maar met hangende pootjes naar juist die overheid die het voor ze verneukt heeft, opzettelijk zodat zij volledige macht hebben.

  De slapers/meelopers/deugers/infuencers zullen het hardste vallen, ook zij die nu betaald worden asl zinde ambtenaar etc gaan er allemaal aan.

  En wij, wij misschien ook maar niet smekend op knietjes…

  • Volgens mij is de enige kans/hoop die we hebben, dat de westerse mensheid hun landen zuivert van de elites en hun slaven, en dat we dan bij de gratie van de BRICS+ landen vanaf NUL opnieuw mogen beginnen. Maar als we pech hebben worden wij een continent dat 10x armer is dan Afrika en alle derdewereld landen ooit zijn geweest.

   Het pijnlijkste is dat onze ‘economen’ en ‘universiteiten’ gewoon zitten te slapen… al sinds ons geld is ontkoppeld van goud. De overgang naar de euro is ook nauwelijks door ‘economen’ opgemerkt als totale fraude en een monsterlijk misdrijf. En alles daarna… ach laat maar… zoals je zegt Do U See It…

   ‘Het is allemaal kunstmatig in de lucht gehouden om zo min mogelijk onrust te veroorzaken wat is gelukt want het gros gaat door alsof er nooit iets gebeurd is. Wanen zich veilig en beschermd door de farmacie en politiek die feitelijk hun grootste vijand zijn.’

   De meeste mensen zijn knetter high van 30jr ongeremd zonder limiet consumeren. Al onze welvaart en rijkdom is 1000% fake en de bubbel gaat klappen. Verdiep je maar in de Weimar republiek, dat is wat er aankomt… maal 1000.

   • Alle zgn. economische kennis van universiteiten is Ć³f domheid Ć³f misleiding. Nooit wordt de essentiĆ«le link gelegd tussen het meest winstgevende deel op de vraagcurve en de zogenaamde varkenscyclus. Dat is het punt waar de elite doelbewust op aantuurt: zelfverrijking als beloning voor de ondergang van ‘het gepeupel’.

    • @Peter…

     Helemaal eensch… egoĆÆsme creĆ«ert corruptie. Economen en universiteiten en inmiddels nagenoeg elk huishouden rooft en liegt er zonder geweten op los, allemaal voor een graantje extra… geheel naar de voorbeelden die we overal van de elites via celebs, influencers, politici, onderwijs en media krijgen.

     De maatschappij is voor 98% corrupt en bijna iedereen (de slapers en de half wakkeren) doet er aan mee. Er komt een great reset, dat kan niet anders. Maar het zal omslaan in een Great Awakening.

   • Ook de Weimar crisis was puur kunstmatig. Zoals het nu kunstmatig in de lucht gehouden wordt, werd het toen kunstmatig naar de grond gehaald. Mede om de herstelbetalingen waardeloos te maken.

    Ook in Amerika was het al een decennium opgezet met aandelen en financiƫle producten om aan die fantastisch winstgevende aandelenmarkt mee te kunnen doen. 10% inleggen, de rest lenen en als de aandelen 10% stijgen heb je 100% winst.

    Maar toen stopten de banken ineens met lenen en werd er geld uit de economie gehaald. Toen konden mensen niet meer betalen en gingen hun aandelen voor een paar cent. Die werden opgekocht door de daders en de banken gingen executeren. Zo waren de mensen ineens alles kwijt.

    Als je denkt dat dit vanzelf, perongeluk of natuurlijk ging, dan heb je waarschijnlijk een economie hersenspoeling opleiding gehad.

    Ook de ‘varkenscyclus’ is een sprookje van de opleidingen. Het geld wordt gecontroleerd door de centrale bank. Geld contractie zorgt voor recessie. Als mensen alleen maar geld tegoed hebben kunnen ze hun rekeningen niet betalen. Dan stopt de hele keten.

   • Let God: ondanks je waterdichte teksten en onderbouwingenā€¦.. twijfel ik toch dat weliswaar t systeem zal klappen maar die grote armoede er toch niet komt. Misschien een gevoel omdat hele wereld in relatieve zin en op Europa na, niet meer meedoen met usa onzin en daden en: Rusland had allang ā€œklaarā€ kunnen zijn met Europa en Oekrajne , wat tot totale economische vernieling van Europa zou leiden, maar ze doen t niet. Kortom : 80% vd wereld kiest voor zichzelf en wordt daardoor sterker maar niet met als doel Europa straatarm te maken. Dus waarom zou t de 20%(europa dus) wel lukken zichzelf straatarm te maken. Ja de daden van Europa lijken op zelfvernietiging maar die lukken maar deels, denk ik. Trouwens elke daad van europeesche leiders gaan fout, dus ook de foute daden.

  • Goed gezien. Het merendeel heeft de ogen nog gesloten. Maar wat zal er gebeuren als de kleine jongen / meisje aan mama een boterham vraagt? En die is er niet meer. Te duur!
   Zouden dan de oogjes open gaan en de eerste opstanden ontstaan? Of zal het klootjesvolk dan aan Schwabber smeken voor een basisinkomen en 100% controle?
   De huidige politiek in usa en in Europa moet met een gigantische straatbezem schoongeveegd worden. Op een andere manier komen we er niet uit.

   • Over die boter: begreep dat 4 op de 10 usa kids zonder ontbijt naar school gaan. Zie je ouders massaal overgaan tot proletarisch winkelen? Of andere echte actie? Nee ouders zijn t probleem niet t onderwijs of overheid mbt kinderen. Janken wel maar doen niets. Denk als die ouders honger hebben gewoon hun kind achterlaten.

 3. Deze inflatie wordt veroorzaakt door LIEGENDE en OORLOGSZUCHTIGE landverraders die naar de pijpen dansen van de WEFascisten. Zij zijn zelf voornamelijk degenen die profiteren van deze enorme fraude! Oekrainazio is een groot financieel doorgeefluik van ons belastinggeld voor de corrupte politici die de wereld naar hun “Hidden Hand” zetten, alleen om hun eigenbelang te dienen, en hun meester….

 4. ā€œDe op vier na grootste economie van de eurozone is in een recessie beland. Om Poetin te dwarsbomenā€
  Ja toch, net als ā€˜we doen t voor de zorg, we doen t voor de ouderenā€™

  • Zullen we gewoon hardop zeggen dat de Amerikanen ons vriendschappelijk een mes in de rug gestoken hebben met het opblazen van de Nordstream pijpleidingen?

   Onze regering danst naar de pijpen van Amerika. Rutte met zijn WEF tasje. Waarom moeten wij ‘van het gas af’? Wij zitten nog steeds op de grootste gasbubbel van Europa. Schone energie die we ‘contractueel’ naar het buitenland verkopen. Niks soeverijn land. Democratie is een farce.

   Hier bij mij in de flat worden de gasleidingen eruit gehaald voor er een nieuwe huurder in komt. Lekker veel keus heb je dan. Woningbouw’verenigingen’ zijn niet sociaal maar gewoon duidelijk marxistisch.

 5. Eerst deed de ECB stapje voor stapje de rente verlagen daardoor deed het koopzieke publiek zich te goed aan een bijna alles omvattende manie van kopen, huizen met een goedkoper wordende hypotheken, verbouwingen betaald met geleend geld bovenop het reeds geleende bedrag, 3 keer per jaar met vakantie liefst gestart van Schiphol.

  Nu gaan de financiĆ«le expers van de ECB de rente stapje voor stapje verhogen en je kan het al raden er gaan veelhuishoudens onder water staan hun huis bedoel ik, de bank koopt alles lekker goedkoop op, per week stromen gemiddeld 1000 migranten de COA’s binnen en de wet van verplaatsing van bevolking uit 1956 wordt werkelijkheid, het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan met een goeden randje, en het stikstofbeleid zorgt voor ruimte om 40 miljoen allochtonen, Belgen, Duitsers en Nederlanders in slimme 15 minuten steden te tergen.

   • Idd, ‘ze’ weten dat de mensheid zich vaak in haar eigen gulzigheid en vraatzucht verslikt, als ze verleidt wordt!

    Dat is ook de reden dat mensen gek gemaakt zijn om mee te doen en op de totaal corrupte ‘kapitalistische markt’ te speculeren. Die greedy bastards zullen straks allemaal hun geld kwijt zijn.

    Want, de banksters runnen deze gigantisch fraude en zij zijn degenen die er het meest profijt van zullen hebben, ten koste van de schaapjes die steeds weer blindelings voor hun eigen ondergang kiezen.

    • Gerard augustus 18, 2023 at 15:30

     Klopt Gerard dat hebben “wij” Nederlanders de kredietkrisis/Bankenkrisis die in de zomer van 2007 ontstond, in het najaar van 2008 een hoogtepunt bereikte en pas in de loop van 2011 afliep mee hebben gemaakt, elke avond in de talk-shows een legertje economen die hun visie op de buis bekend mochten maken, geen een over het paardgetilde idioot met hun academische titel had gelijk.

     Zo bindt de overheid de schuldenaren aan zich, de overheid zegt spring en de schuldenaar zegt; hoe hoog?

 6. Eigenlijk is dit goed nieuws na hun hooghartige verwaande uitlatingen. Na Duitsland nu ook Nederland. Daarbij komt dan de hollende inflatie. De heren Scholz en Rutte, gingen die Rusland eens geen poepje laten ruiken? Spijtig voor de brave burger, maar met die malloten aan de macht moƩt het wel slecht aflopen. Wacht maar hier in Belgiƫ: de cocktail van recessie + inflatie + komende energieschaarste in de winter + torenhoge staatsschuld: fasten your seatbelts!

   • NB: Op een ‘mooie’ dag zijn de verantwoordelijke politici weg en zeggen ze doodleuk ’trek je eigen plan maar’ en daar sta je dan als je helemaal niets voorbereid hebt.
    Zogenaamde ‘preppers’ willen het land niet om zeep helpen (dat doen de politici wel), ze bereiden zich enkel voor op de dag dat het gebeurt en SHTF.

 7. Eventjes wachten nog, en dan staan er weer talloze bordjes in de tuintje van de koophuizen met’ te koop’, net als in 2008-2009 maar dan nog wat meer, veel meer.

  Al die mensen die een huis kochten als belegging voor hun oude dag en hopend op meerwaarde t.z.t.
  het gaan de nieuwe daklozen worden van de toekomst.
  Veel mensen kopen en kochten zaken die men eigenlijk niet ECHT nodig had om gelukkig en tevreden te kunnen leven.” mooi ‘ eigen’ huis, mooie auto (of 2)Plasmascherm aan de muur (of 2) allerlei abonnementen van trendy dingen.
  Iets kapot, oeps, vervangen dan maar.

  Ik hoorde het regelmatig mensen zeggen in het verleden; ” we hebben een huis gekocht”.
  Als ik ze dan vertelde dat ze geen huis hebben gekocht maar een langdurige lening zijn aangegaan en de bank beslag kan leggen op het huis indien er niet tot de laatste euro is terug betaald, dan kijkt men alsof ze er geen benul van hebben.

  Het gaat een hard gelag worden voor de meeste mensen die geen ervaring hebben om ’s morgens wakker te worden met de gordijnen vastgevroren aan de raam, en als ontbijt een bordje pap.
  Voor de jonge generatie gaat dit een grandioze schok geven indien er geen mogelijkheid meer is om hun mobieltje te handhaven en de kleintjes op het fietsje naar school moeten omdat de auto er niet meer is om gebracht te worden.

  Er gaat een gigantische onvrede komen van hen die verwend/gewend zijn geraakt allerlei zaken waarvan men nooit heeft stilgestaan dat het er ooit eens niet meer zou kunnen zijn.

  Jarenlang heb ik mensen gewaarschuwd voor de komende tijd.
  Ik ben zelden serieus genomen en voor van alles uitgemaakt, doemdenker pur sang was ik.

  Momenteel wederom stappen verder dat de meesten stel ik mijzelf de vragen; wie zal ik helpen in de toekomstige helse tijden en wie niet.
  Wie wijs ik op hun eigen verantwoordelijkheid en met wie heb ik mededogen voor de situatie waarin ze op dat moment zitten.
  Geef ik ze wat te eten of laat ik ze daarvoor iets terug doen? of wijs ik ze de deur?
  Er komt een tijd dat veel mensen belangrijke keuzes moeten maken die mogelijk bijzonder pijnlijk kunnen zijn, keuzes die men eigenlijk helemaal niet wil maken.

  Echte hulp is eigenlijk; iemand helpen zichzelf te helpen.
  Maar dat oude omaatje dan? of die dakloze moeder met dat kleine kindje op haar arm?
  Vragen, vragen, vragen.

  Het lijkt mij in ieder geval zinvol om met gelijk gestemde mensen een groep te vormen die vergelijkbare intenties hebben en nu eveneens hun voorzorgsmaatregelen hebben genomen.
  Praktische vaardigheden uitwisselen t.b.v. de groep.
  Alleen staand zal men het niet redden.

  Ik zou er een heel blog over kunnen schrijven over wat te doen en wat niet.
  Wat ik voor nu wel kan doen is een verwijzing plaatsen naar een site m.b.t. deze materie.
  Tja, het is wel een site uit de VS, maar met suggesties en ideeƫn waar men iets mee kan.
  Sommige zaken hebben voornamelijk betrekking op de situatie in de VS, het overgrote deel is ook goed van toepassing hier in de EU.
  Info m.b.t. wapens is voor hier niet van toepassing evenals in welke staat men het beste kan verblijven tijdens SHTF. ( dit als voorbeelden)

  Website : AksaPrepper.com
  Je kunt je abonneren op hun nieuwsbrief.

  Doe er je voordeel mee

   • Tigron, ben jij een neger soms šŸ¤£
    “Why you aks me fo mo money nigga?”
    ‘Ask a prepper’ lijkt me logischer.

    Ik denk dat die amerikaanse cowboys niet helemaal goed bij hun hoofd zijn. Die zitten met beelden van postapocalyptische zombiefilms in hun hoofd. Lekker de wildernis in met je knuppel en je pijl en boog. Maar hier in dit kleine land met 18 miljoen mensen gaat dat niet lukken op de Veluwe. Met zoveel mensen op zo’n kleine oppervlakte kun je je niet verstoppen en moet je wel organiseren.

    Iets van wapens zul je dan ook nodig hebben. En dan zul je ze vooral bij de slechtste mensen zien. Net als in Amerika waar nu al weinig echte beschaving is.

  • Ik volg die website (en anderen) ook al jaren, en heb er al vele artikelen met praktische informatie van gedownload als pdf, want het is altijd mogelijk dat deze website of zelfs het hele Internet op een ‘mooie’ dag tijdelijk of definitief off-line gaat. Better safe than sorry.

 8. De inflatie wordt nog erger nu Duitsland in stort om dat de energie op raakt.
  Dit gaat Nederlandse bevolking nog meer in de portemonnee raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in