De Oekraïense media hebben toegegeven dat veel burgers aan het noordoostelijke front, waar een 100.000 man sterke Russische troepenmacht momenteel oprukt, sympathisanten van Rusland zijn.

“Subjectief gezien zijn er hier veel separatisten,” erkende Jevhen Didkovski, een militaire officier die verantwoordelijk is voor gemeenschapsrelaties in de noordoostelijke stad Koepjansk (Koepjansk), in de regio Charkov (Kharkiv), bericht Thenationalpulse.

Didkovskyi vertelde de Kyiv Independent dat het percentage van de lokale bevolking dat pro-Rusland is 50 procent bedraagt, terwijl de politie een bescheidener 15 tot 20 procent schat. Didkovskyi beschuldigde de politie er echter ook van de militairen soms tegen te werken, terwijl een politieagent zei dat ongeveer 85 procent van zijn collega’s met de Russen samenwerkten toen die eerder in de oorlog Kupyansk controleerden.

Didkovskyi was nog kritischer over de gemeenschapsleiders dan over de politie: “Ik kom in een dorp, ga het kantoor van het hoofd binnen en zeg: ‘Kijk, ik heb 30 koude, natte, boze mannen met geweren, kun je drie lege huizen voor me vinden waar ze kunnen verblijven? Ik weet het niet,” klaagde hij, schijnbaar niet beseffend hoe intimiderend zo’n verzoek kan overkomen.

Veel Oekraïense burgers, vooral in het oosten, zijn etnische Russen, en veel meer, waaronder president Volodymyr Zelensky, spreken Russisch in plaats van Oekraïens als hun eerste taal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Washington’s plan om Rusland op te splitsenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  NAVO's losse trekker: Het Poolse raketincident was een ternauwernood ontsnapping aan nucleaire vernietiging
Vorig artikelNederlandse economie komt in recessie door inflatie
Volgend artikelMaak kennis met M. Kaleo Manuel, de ambtenaar die weigerde “heilig” water vrij te geven in Maui, wat bijdroeg aan 106 doden…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Natuurlijk laten die Russen niet het achterste van hun tong zien want dat is spelen met hun leven in dat “democratische” oekieland wat toegeeft de Russen te haten.
  De referendums die gehouden werden spreken voor zich.

 2. NATO is 100% verantwoordelijk voor de Hoerkraiense genocide ! Als morgen de misdadige NATO organisatie
  zegt dat het NU eindigt , dan eindigt het ! Zo eenvoudig is dat ……té eenvoudig maw !

  • De NATO staat onder commando van The Pentagon, (denk aan Joegoslavië).
   De orders worden uitgevoerd vanuit RAMSTEIN.
   En de VS is de baas.
   NATO zijn militairen van de VS.
   Één land luistert niet zo goed naar z’n baas, TURKIJE !, ze lonken naar de BRICS + Landen.

 3. De Oekraïense strijdkrachten bestormden Rabotino en leden zware verliezen

  Waarnemend gouverneur van de regio Zaporozhye, Yevgeny Balitsky, kondigde een mislukte nachtelijke poging aan van de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne om in de buurt van Rabotino in het offensief te gaan.

  “De afgelopen nacht werden vijandelijke activiteiten geregistreerd – 2 km van Rabotino registreerden onze verkenners de verplaatsing van uitrusting en personeel van de soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne.

  Elke dag probeert de vijand het gevechtsvermogen te herstellen en haast zich koppig naar de slachtbank.

  Alleen al tijdens die nacht bedroegen de verliezen van de vijand in de richting van Zaporozhye 169 doden, werden twee artilleriestukken, zes gepantserde voertuigen en 10 drones volledig vernietigd.

  De resultaten van de nachtbeweging van de vijand in onze richting: de poging van de strijdkrachten van Oekraïne om opnieuw te “bestormen” leidde tot hun enorme verliezen.

  Dit zijn allemaal heilige offers van de leiders van Kiev aan de vooravond van de zogenaamde Onafhankelijkheidsdag. Ze moeten de financiering en levering van ontmantelde Europese wapens aan westerse curatoren met hun bloed rechtvaardigen”, aldus Balitsky.

  – Russische lente

 4. Ik denk – geen bewijs – dat dit het drama van Butcha was; burgers die dronken waren van vreugde omwille van de aankomst van de Russen en toe stonden die Ukies daar opeens. Er is nog geen letter van geschreven hoe Russische rekruten zich gedragen in het Oeki-leger. Nochtans is dat interessant omdat in mei ’40 ganse companies en zelfs een regiment Vlamingen zich overgaf zonder één schot te lossen in plaats dan de vechten voor Frankrijk en de Belgische franstalige bourgeoisie.

 5. Een “ inschattingsfout foutje “ van het westen.‼️‼️Amerika❗️❗️❗️

  Het is toch algemeen bekent dat in de Donbas en Lugansk al vanaf 20214 er een opstand was tegen Ukraine en dat Ukraine tussen 2014 en het begin va. De oorlog nu. Daar al 14.000 slachtoffers had gemaakt…… HUN EIGEN BURGERS AFSLACHTEN OMDAT ZE RUSSISCH SPREKEN EN DE RUSSISCH ORTHODOXE RELIGIE BELIJDEN, EN HUN KINDEREN RUSSISCH LES KRIJGEN OP SCHOOL IN DE RUSSISCHE TAAL……

  WAT EEN HAAT‼️VAN UKRAINE……. TEGEN ZIJN EIGEN BEVOLKING‼️
  En Amerika is daarin getrapt, die zag de grondstoffen in het oosten van Ukraine. En wilde onrust aan de grens met Rusland…….
  Dan moet je niet denken dat dit nu met de bemoeienis van het westen anders is, nee het wakkert het nationalisme juist aan.‼️

  Nu spreekt zelfs Jan Pronk ( met veel diplomatieke ervaring) al over spreken met Rusland en het “ verdelen van het oosten van Ukraine “
  Maar Amerika zegt “alleen als Zelensky wil praten; gaan we praten” . Nou dat zal dan tot de laatste Ukrainse soldaat zijn. ( Ja soldaat, niet de feestvierende menigte ( die best kunnen vechten) die we afgelopen week et walgelijke beelden op frontnieuws zagen‼️‼️) Hebben deze mensen geen fatsoensnormen? Geen begrip van proportialiteit ???? Oorlog in je land en zo te keer gaan……de beelden waren . WALGELIJK!!!

  Praten is nodig maar……….. het praten( onderhandelen ) van en met Zelensky KAN NIET WANT DAN VERMOORDEN ZIJN EIGEN MENSEN HEM. ❗️en dat weet hij hij kent de haat in zijn land als geen ander, maar dat wakkert hij juist aan…❗️Het is een ordinaire misdadiger❗️
  Dat ze hem zullen vermoorden, dat hebben deze nazi’s hem gezworen. ‼️
  Dan moet Zelensky wel heel snel en ONZICHTBAAR naar een van zijn dure “ optrekjes “ de het vrije westen, ha ha “ vertrekken.
  Dus zullen er nog meer doden vallen……. Vreselijk!!!
  Wanneer en hoe stopt dit❓❓❓

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in