Er is een reden waarom dit artikel met een vraag wordt aangehaald. Tot nu toe is er geen hard bewijs dat de NAVO en haar marionet Zelensky opdracht gegeven hebben om de NAVO-officieren die de Oekraïense nazi-troepen in Azovstal aanstuurden te vermoorden, en hun lijken te verminken om te voorkomen dat de Russen de stoffelijke resten zouden identificeren.

Dus zeker, het is een vraag… maar het is een goede vraag. De man die ze stelt, professor in de internationale betrekkingen Michael Brenner (Universiteit van Pittsburgh) is een van de weinige Amerikaanse academici die moedig genoeg zijn om over dergelijke dingen na te denken.

***

Er is reden om te betwijfelen of de vraag naar de deelname van buitenlanders aan de gevechten in Oekraïne beantwoord zal worden door de overgave aan de AZOVSTAL-werken… Het is niet hun aantal dat van belang is. Zij hebben geen invloed gehad op de afloop van het conflict. Sterker nog, als het al individuele vrijwilligers zijn, dan betekent zelfs de kwestie van de herkomst weinig. Alleen wanneer hele eenheden door de Westerse mogendheden georganiseerd en uitgezonden zouden worden, zouden zij een diplomatieke dimensie van betekenis krijgen. Gevolgen voor de voorwaarden van de regeling en de toekomstige politieke betrekkingen zowel binnen Oekraïne als tussen Rusland en het Westen, schrijft professor Michael Brenner.

Een andere denkbare omstandigheid is die waarin de militaire aanwezigheid van het Westen inhoudt dat er teams van gespecialiseerde adviseurs en/of ervaren bevelhebbers (misschien officieel gepensioneerd) ter beschikking worden gesteld. De bevestiging van een van deze vermoedens zou koren op de molen van Moskou zijn. Hoe groter het aantal personeelsleden, hun anciënniteit, en hoe hoger hun status in de militaire instellingen van de NAVO, hoe groter de potentiële impact.

  ‼️ Wij zijn Z

Hoe groter het vooruitzicht dat het Westen in verlegenheid wordt gebracht, hoe minder waarschijnlijk het is dat het uitpluizen van degenen die zich nu overgeven, definitief personen of definitieve bewijzen van hun activiteiten zal opleveren. De eenvoudige reden: alle Westerse militairen die zich in het industriële complex van AZOVSTAL verschansten, zijn waarschijnlijk dood. Gedood door het Azov-regiment en andere verwante neonazistische groeperingen, en weggewerkt op een manier die garandeert dat hun lichamen niet ontdekt of geïdentificeerd kunnen worden. Het motief? Om de Westerse regeringen de politieke kosten te besparen die zouden ontstaan als gedocumenteerd zou worden dat zij oorlogvoerders in het conflict waren geweest – en om de roem van de heldhaftige verdedigers niet te bezoedelen.

De Oekraïense leiders zouden een deel van die verlegenheid ontlopen, omdat alle materiële steun van het Westen gevierd werd en de toename ervan een hoge prioriteit had. Een negatieve reactie van het volk bij het direct betrokken Westerse publiek zou echter de steun voor de Oekraïense zaak kunnen verzwakken. Natuurlijk kan het lot van de westerlingen in AZOVSTAL verdoezeld worden door te beweren dat zij in de strijd omgekomen zijn – ongeacht of er andere bewijzen boven water komen (b.v. onderschepte elektronische communicaties) dat zij in Mariupol geweest waren. Hoe dan ook, een besluit om lastige Westerse “helpers” uit de weg te ruimen zou waarschijnlijk genomen worden door de meedogenloze fascistische leiders die in AZOVSTAL de touwtjes in handen hadden, zonder rekening te houden met de wensen van Zelensky’s figuren in Kiev.

Bestaat er een kans dat de Russen in het puin gaan zoeken naar aanwijzingen die de aanwezigheid van een of andere opmerkelijke Westerse militair zouden kunnen aantonen? Onwaarschijnlijk. Van elk kandidaat-lijk zouden de identificerende kenmerken uitgewist zijn en Moskou heeft geen toegang tot de DNA-databanken van Westerse militaire instellingen. Bovendien is het niet duidelijk of de inzet de moeite waard zou zijn.

  "Onszelf beveiligen ligt in onze handen; en de vijand verslaan ligt in zijn eigen handen"

Is dit alles te cynisch om enige plausibiliteit te hebben? De aanwezigheid van Westerse militairen is allerminst ondenkbaar. Maar hun opportunistische moord?

Wij kunnen geen kansen bepalen. Wat we wel weten is dat de Banderistas die de ruggengraat en de passie leveren die de Kievse hardliners sinds 2014 hebben aangevuurd, allesbehalve sentimentalisten zijn – net zomin als de Biden-kliek die de Oekraïners koelbloedig als kanonnenvoer heeft gebruikt in hun oorlog tegen Poetin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky & de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat is er met Duitsland aan de hand?
Volgend artikelOekraïense “vluchtelingen” branden huis af wegens Russische vlag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ja, westerse nazi’s die de rechtse milities versterken kunnen wel eens gaan praten en veel geheime informatie doorgeven als zij levend in handen vallen van de Russen.

  De Russen en de pro-Russische milities zijn dan ook naarstig op zoek naar de bekende neofascist Kent McLellan, alias Boneface, en hij is nu in Mariupol als onderdeel van Azov.
  https://colonelcassad-livejournal-com.translate.goog/7624041.html?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl%3Fsl%3Dauto
  Het is belangrijk dat deze gast levend gevonden wordt want hij is een belangrijke bron van informatie en levend bewijs van de export van Amerikaans nationalisme naar Oekraïne.

  Zou Boneface beseffen dat hij nu een groot gevaar is geworden voor de Angelsaksen en dat hij nu wel eens geliquideerd kan worden via de CIA en/of de MI6 binnen z’n eigen groep?

  De wereld begint langzaam te ontwaken en begint in te zien dat de nazi-ideologie het levenslicht kreeg in de VS en geëxporteerd werd naar nazi-Duitsland…, enkel en alleen om als een verenigd Europa de Sovjet-Unie aan te vallen en te veroveren…, 67 miljoen doden in 5 jaar tijd, daar liggen de organisatoren niet wakker van.

  Het enige waar ze wel een broek vol hebben gehad was toen de Russen richting westen manoeuvreerden om het facisme in heel Europa een halt toe te roepen.
  Wat een tegenvaller moet het geweest zijn voor de wereldmacht dat ze Generalissimo Stalin en zijn volk en land ondanks al hun fascistische inspanning niet op hun knieën konden dwingen.
  Het enige wat ze nog konden doen, nadat het rode leger de klus al voor 99% geklaard hadden, was zich keren tegen hun paradepaardje (Hitlers Nazi-Duitsland) om zo hun productenmarkt (west-Europa) niet te verliezen aan Rusland, en dan zichzelf als winnaar laten tonen.
  Dat is ze dus wel gelukt…

  De hele wereld in eigendom van een paar families…, het is ze bijna gelukt.

 2. Ik vind het jammer dat Kiev in al zijn mediapropaganda gehakt maakt van Poetin’s Rusland, Rusland zou ook veel meer met bewijzen moeten komen, hebben ze die niet dan of maken zij zich hier helemaal niet druk om?
  Nieuwsgierig ben ik er wel naar, denk dat er veel wereldburgers wel een enorme hekel aan Nazi’s hebben dus kun je dingen aantonen dan zou ik dat doen als ik Rusland was, ik volg inderdaad ook onze Duitse naaste buur, zij maken weer aanstalten om een wereldmacht te willen worden, zij geven weer waanzinnig geld uit aan hun defensie, zeer zorgwekkend allemaal, de gewone media is zo onbetrouwbaar en benoemen die Azofstalvechters gewoon soldaten, dat zij extreme Nazi’s zijn hoor je niet, ik zelf blij surfen tussen bijvoorbeeld deze site en andere media soms kom je er pas veel later achter hoe de waarheid is geweest, voor mij is het wel el heel lang duidelijk dat er een complot gaande is om Putin van de kaart te vegen in ieder geval!

  • @flardinga,

   Beste,

   Ik weet niet of u de Duitse taal machtig bent echter indien zo dan kan ik u de site van Thomas Röper ten zeerste aanbevelen.

   Dit is een Duitse alternatieve media journalist en boekauteur welke op dit ogenblik reeds voor de 4e keer in Oekraïne is en daarvan dagelijks verslag uitbrengt welk dan natuurlijk verwijst naar de voorgaande dag!

   Hij spreekt de Duitse en de Engelse taal perfect en daarbij spreekt hij vloeiend Russisch daar hij namelijk reeds sinds een jaartje of 16 in St. Petersburg woont.

   Zij gaan telkens in een bus vanuit Moskou onder begeleiding van enkele pantservoertuigen naar de bestemming welke ter plaatse wordt afgesproken. Bij aankomst gaat eerst een patrouille de zaak ter plekke controleren op vijandige zaken en bij het sein veilig gaan ze in groepjes met een Russische militair, meestal een officier, naar de plaatsen welke ze willen, want daar zijn ze vrij in. Ze praten aldaar met de mensen die er wonen en welke dus de enige juiste info geven……en da’s niet zo leuk voor de mega corrupte en volledig gekochte MSM.

   Maar kijk en lees zelf maar wat u er van vindt.

   de link naar zijn DUITSE SITE:

   (https://www.anti-spiegel.ru/?doing_wp_cron=1648868974.8789870738983154296875)

   accolades weghalen natuurlijk!!!

   Ik volg Röper overigens al enkele jaren en heb hem nog niet op een onwaarheid kunnen betrappen. Hij heeft laats trouwens een foute beoordeling gemaakt inzake een gebeuren in het hospitaal. Enkele dagen erna, toen hij zichzelf had kunnen overtuigen van zijn onjuiste verslaglegging heeft hij dit onmiddellijk op zijn website “Anti-Spiegel” rechtgezet, dus zoals het hoort als je een fout gemaakt hebt!

   Gegroet,

   Gladiator

 3. Gladiator,
  Dank voor jouw info, ga er snel even naar kijken, het Duits volgen is geen probleem voor mij, althans dat vermoed ik.

 4. ❗️Amerikaanse luchtverdedigingssystemen worden al ingezet aan de grens met Oekraïne

  De eerste video verscheen op het netwerk en bevestigde de aanwezigheid van twee batterijen van het Patriot-luchtafweerraketsysteem op het Poolse vliegveld Rzeszow, op 130 km van Lviv. Gezien het maximale bereik van het systeem van 200 km, kan worden gezegd dat de Verenigde Staten al een deel van de Oekraïense lucht in handen hebben.

  Gisteren kondigde Washington officieel de inzet van dergelijke systemen aan, evenals hun mogelijke verschijning in Oekraïne zelf. Tegelijkertijd werd besloten (https://t.me/readovkanews/27733) om af te zien van plannen om verouderde MiG-29-jagers over te hevelen naar Oekraïense zijde als een ineffectieve maatregel.

  De inzet van Amerikaanse luchtverdedigingssystemen in Oekraïne niet alleen

  https://t.me/c/1591373977/96

 5. Als Polen zo stom zijn om USA afweer systemen op hun grondgebied te zetten; worden zij–en naburige steden een gerechtvaardigd doel.
  En dan huilie-huilie doen?

 6. Er was een engelse chef van de commissie die moest onderzoeken of er massa vernietigingswapens in Irak waren.
  Die waren er dus niet; en daarvan had hij bewijs op papier.

  Na die oorlog maakte hij zoals iedere dag een wandeling op het strand in GB; daar pleegde hij zelfmoord, NA te zijn vermoord.
  Alle documenten verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in