In wat Dave DeCamp van Antiwar omschrijft als “een zeldzame erkenning van de gevaren van steun aan Oekraïne”, erkent secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO dat hij bang is dat er iets “vreselijk mis” kan gaan, wat kan leiden tot een oorlog tussen het nucleair bewapende bondgenootschap en Rusland, schrijft Caitlin Johnstone.

In een artikel met de titel “‘Ik vrees een regelrechte oorlog tussen het Westen en Rusland’, waarschuwt NAVO-chef“, schrijft The Telegraph het volgende:

“Ik vrees dat de oorlog in Oekraïne uit de hand loopt en zich uitbreidt tot een grote oorlog tussen de Navo en Rusland”, zei Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in een interview op een vraag naar zijn grootste angsten voor de winter.

Hij zei vrijdag tegen de Noorse omroep NRK dat hij erop vertrouwde dat een dergelijk scenario kon worden vermeden, maar dat de dreiging er was.

“Als het fout gaat, kan het vreselijk fout gaan,” voegde hij eraan toe.

En het kan absoluut vreselijk misgaan bij een steeds agressievere confrontatie tussen nucleaire grootmachten, zoals we in de geschiedenis hebben gezien. Tijdens de vorige Koude Oorlog waren er veel nucleaire incidenten als gevolg van technische storingen en misverstanden, waaronder een incident tijdens de Cubaanse Raketcrisis, toen het enige wat een met kernwapens uitgeruste Sovjetonderzeeër ervan weerhield zijn wapen op het Amerikaanse leger te richten, een officier was die weigerde mee te gaan met twee anderen die het bevel gaven om te vuren.

  Associated Press erkent ernstige tekortkomingen in de anti-Russische proxy-oorlog van de VS

Vorige maand kregen we opnieuw een voorproefje van deze verschrikking in de lange minuten na foutieve berichten dat Rusland raketten op NAVO-lid Polen had afgevuurd. Het feit dat de gemoederen tot nu toe zijn bedaard, betekent niet dat nucleaire intimidatie veilig is, net zomin als een spelletje Russische roulette dat niet eindigt na de eerste paar keer overhalen, betekent dat Russische roulette veilig is om te spelen.

Stoltenberg is dus terecht bang. Er zijn absoluut te veel dingen die gruwelijk mis kunnen gaan in zo’n impasse, en er zijn gewoon te veel onvoorspelbare bewegende delen om er zeker van te zijn dat dit niet zal gebeuren.

En het is nogal gek dat Stoltenberg deze zorgen uit, terwijl het Pentagon het groene licht geeft aan Oekraïne om te beginnen met langeafstandsaanvallen op doelen in Rusland in zijn door de Verenigde Staten gesteunde oorlog, want die twee standpunten lijken behoorlijk haaks op elkaar te staan.

In een artikel met de titel “Pentagon geeft Oekraïne groen licht voor drone-aanvallen in Rusland“, meldt The Times het volgende:

Het Pentagon heeft de langeafstandsaanvallen van Oekraïne op doelen in Rusland stilzwijgend goedgekeurd na de vele raketaanvallen van president Poetin op de kritieke infrastructuur van Kiev.

Sinds het begin van de dagelijkse aanvallen op burgers in oktober heeft het Pentagon zijn dreigingsanalyse van de oorlog in Oekraïne herzien. Cruciaal daarbij is een nieuw oordeel over de vraag of wapenleveranties aan Kiev kunnen leiden tot een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO.

Dit is een belangrijke ontwikkeling in de negen maanden durende oorlog tussen Oekraïne en Rusland, waarbij Washington nu waarschijnlijk Kiev zal voorzien van wapens met een groter bereik.

The Times citeert een “Amerikaanse defensiebron” als volgt: “We zeggen niet tegen Kiev: ‘Val de Russen niet aan [in Rusland of de Krim]’. We kunnen ze niet vertellen wat ze moeten doen. Het is aan hen hoe ze hun wapens gebruiken. Maar als ze de wapens gebruiken die wij hebben geleverd, is het enige waar we op staan dat het Oekraïense leger zich houdt aan het internationale oorlogsrecht en aan de conventies van Genève.”

“Dat zijn de enige beperkingen, maar dat houdt ook in dat er geen Russische gezinnen als doelwit worden gekozen en dat er geen moorden worden gepleegd. Wat ons betreft heeft Oekraïne zich hieraan gehouden”, aldus de bron, wat een vreemde bewering is aangezien de Amerikaanse inlichtingendienst naar verluidt heeft geconcludeerd dat Oekraïne achter de moord op de dochter van Aleksandr Dugin zat.

  Oekraïne zal zich onvoorwaardelijk overgeven en dan zal Rusland alle afspraken die BlackRock met het Zelensky-regime heeft gemaakt nietig verklaren

“Oekraïne heeft ervoor gezorgd zijn eigen drones te gebruiken, geen door de VS geleverde wapens, om de aanvallen uit te voeren”, meldt The Times, maar merkt ook op dat “functionarissen van het Pentagon duidelijk hebben gemaakt dat verzoeken van Kiev om Amerikaanse wapens met een groter bereik, waaronder raketten en jachtbommenwerpers die kunnen worden gebruikt voor nog effectievere aanvallen binnen Rusland of de bezette Krim, serieus worden overwogen.”

Deze onthulling komt dagen nadat Oekraïne zijn meest brutale aanval op Russisch grondgebied tot nu toe heeft uitgevoerd, met drone-aanvallen op bases waarbij meerdere Russische soldaten werden gedood en twee bommenwerpers met kernwapens werden beschadigd. Nog niet zo lang geleden zou het voeren van een proxy-oorlog door de VS met directe aanvallen op de Russische kernmachten een ondenkbaar angstaanjagend vooruitzicht zijn geweest.

Apologeten van het imperium zullen proberen hier een gesprek van te maken over de vraag of Oekraïne het “recht” heeft om Russisch grondgebied aan te vallen, wat een afleidingsmanoeuvre is ten opzichte van de werkelijke kwestie. Natuurlijk heeft Oekraïne het recht een land aan te vallen dat haar aanvalt; daar gaat het niet om. De echte kwestie is het gevaar van het uitlokken van een hete oorlog tussen nucleaire grootmachten, waar zelfs de secretaris-generaal van de NAVO steeds nerveuzer over wordt.

  De zevende in de VS vervaardigde HIMARS raketartilleriesysteem in Oekraïne vernietigd

Dit conflict is in de eerste plaats ontstaan doordat de westerse alliantie haar agressie voortdurend opvoert om te testen hoe ver zij Rusland kan provoceren. Nu zijn we op een punt waar er niet veel ruimte is voor Rusland om terug te krabbelen voordat het tegen de touwen loopt en mogelijk onder druk komt te staan om iets te doen wat niemand wil. Deze mensen moeten het niet hebben over escalatie, maar over de-escalatie. We hebben diplomatie, de-escalatie en detente nodig, en wel gisteren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van ChinaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekrastan lanceert VS-raketten op Russisch vakantieoord, doodt vele willekeurige mensen
Volgend artikelPoetin schudt Washington’s provocaties van zich af en “blijft bij de zaak”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. DE NAVO RED HET BIJ LANGE NA NIET NIET TEGEN DE RUSSEN EN USA KUNNEN ZE MET GEMAK BERIJKEN EN DAT ZULLEN ZE DOEN OOK DUS DAG APPEL, DC EN NOORD AMERIKA DUS ALLES VOOR MEXICO PRIMA

 2. Tis niet anders mensen luisteren niet , vreselijk voor al de onschuldige slachtoffers , maar die niet horen wil moet dan maar voelen …

 3. Ze kunnen toch zien waar het ongeveer vandaan komt . Dan pleur je dat gebied toch gewoon helemaal plat met een bommentapijt . Geef mij een rotje en ik geef je een cobra terug net zolang tot je vernietigd ben.steeds groter en zwaarder en zodra usa zich oprnlijk in de strijd mee bemoeien gaan .gewoon een satan 2 naar t witte huis. Zoveel respect voor t geduld van putin

 4. Tot nu toe als ik het goed heb, heb ik van de Russische kant nog geen enkele provocatie gezien, het is alleen maar van de VS en zijn vazallen afkomstig, zie Putin voorlopig ook niet onderhandelen want Oekraine ligt onder de gehaktmolen, ze wilden het zover laten komen die Azov knakkers met hun VS makkers en nu krijgen ze wat zij verdienen, veel doden en veel leed maar slechts de VS is hier voor verantwoordelijk, mogen die voor eeuwig branden in de hel!!!

 5. Het wordt wel hoog tijd dat Poetin zijn tanden laat zien.
  Door OF bv de USA satelieten uit de lucht te schieten, en/of zelfde aanvallen uitvoeren op USA basis; b.v. in M.O. of in Roemenie.

  Daarnaast:oog om oog: er moet hoognodig een USA schip worden opgeblazen, een gaspijp naar England, en een internetkabeltje naar England.

  Ze hebben geduld genoeg gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in