Nationalistische conservatieven behalen overwinning in de Poolse verkiezingen

1
302
Duda won de verkiezingen

Na een stembus verkiezing met zeer gelijke cijfers lijkt het er nu op dat de zittende president Andrzej Duda gewonnen heeft. De EU is allesbehalve gelukkig met het resultaat.

Met 99,7 procent van de stemmen blijkt Duda 51,2 procent te krijgen, terwijl de uitdager Rafal Trzaskowski, de liberale burgemeester van Warschau, op 48,8 procent ligt.

Volgens de Poolse verkiezingscommissie zullen de resterende stemmen geen invloed hebben op de uitslag van de verkiezingen, schrijft Politico.

Zure gezichten in de EU

Duda’s overwinning betekent een nieuwe termijn van vijf jaar en wordt beschreven als een grote overwinning voor Recht en Rechtvaardigheid, een Poolse conservatief-rechtse politieke partij, die hem steunde en nu door kan gaan met haar beleid. Tegelijkertijd wordt gevreesd dat de spanningen tussen Warschau en Brussel zullen toenemen, omdat de EU opmerkingen heeft over het gevoerde beleid, net als bij Hongarije en andere nationalistische en conservatieve regeringen.

Het eindresultaat zal naar verwachting later op maandag of dinsdag worden gepresenteerd.

De opkomst was iets meer dan 68 procent.

Massamigratie leidt tot tragische sociale, raciale en religieuze conflicten, zegt de Poolse minister van Binnenlandse Zaken

Hoger dan verwachte boetes voor censurerende internetgiganten in Polen - 11 miljoen euro per keer

1 REACTIE

  1. De absolute meerderheid voor rechts in Polen en maar goed ook om het huidige links facisme dat in West-Europa loopt met de corona plandemie en de EU-asielfabriek tegen te houden??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here