Amerikaanse politie-eenheid ontbonden voor zogenaamd buitenproportionele schietpartijen, zwarte leiders spijt van het resultaat

2
Na het eisen van de opheffing van de NYPD Anti-Crime Unit, zag de zwarte gemeenschap een toename van 277 procent in het aantal moorden. (screenshot)

Als reactie op een “onevenredig” aantal zwarte burgers die door de politie zou zijn neergeschoten, heeft de NYPD haar Anti-Crime Unit volledig ontbonden. Maar slechts enkele weken later komen zwarte gemeenschapsleiders nu naar voren om de gruwelijke gevolgen te onthullen en een nieuwe eis te stellen.

Als je naar de mainstream media luistert, hebben politieagenten decennia lang een jachtseizoen op minderheden uitgevoerd, is de wetshandhaving systemisch gezien racistisch en heeft Amerika vrijwel geen stappen ondernomen om de ongelijkheid van het Jim Crow-tijdperk achter zich te laten. De dagelijkse krantenkoppen verkondigen de bewering dat zwarte mensen op straat sterven door toedoen van blanke supremacistische politieagenten die de Afro-Amerikaanse bevolking willen uitroeien.

Dit narratief is de aanleiding geweest voor de oproep tot afschaffing van de politie, wat al in verschillende grote steden in het land wordt verricht. Natuurlijk is de meest herkenbare politieafdeling van Amerika, het New York City Police Department, geen uitzondering, omdat de antipolitiegroeperingen aandringen op de definitieve ontbinding van deze uitgeputte politiemacht.

De eis is gedeeltelijk succesvol. Na het snijden van meer dan $1 miljard uit de begroting van het NYPD, zette de druk van New York burgemeester Bill de Blasio het departement ertoe om ook nog eens zijn Anti-Crime Unit officieel te ontbinden om het “onevenredige” aantal politie-schietpartijen tegen zwarte verdachten te bestrijden, rapporteert de New York Post.

Volgens CBS New York volgde na de ontbinding van de eenheid een grote afname van het aantal arrestaties van illegale vuurwapenbezitters, waardoor onschuldige burgers voor zichzelf moesten opkomen tegen aangemoedigde criminelen. Nu stellen zwarte gemeenschapsleiders de inspanningen van de Blasio aan de kaak en roepen ze de NYPD op om de Anti-Crime Unit opnieuw in te zetten om onschuldige zwarte levens te redden.

  Conformiteit tot het uiterste: Ouders woedend nadat leraren gezichtsmaskers op gezichten van leerlingen met tape vastplakken

Brooklyn Borough voorzitter Eric Adams en gemeenschapsactivist Tony Herbert bekritiseren het initiatief om de politie te ontmantelen en uiteindelijk af te schaffen, wat de piek in de gewelddadige misdaad heeft veroorzaakt. Na de ontmanteling schoten de schietpartijen in één week 277 procent omhoog en het aantal slachtoffers steeg met 253 procent, aldus Madworldnews.

Ik denk dat een totale eliminatie iets is wat we moeten heroverwegen. Op dit moment denken de bad guys dat als je geen blauw en wit ziet, je kunt doen wat je wilt, zegt Adams.

De vuurwapens blijven afgaan en nu hebben we een 1-jarige en het bloed kleeft aan de handen van de burgemeester en de staatswetgever, zegt Herbert.

De Blasio veroordeelde de recente moorden, maar heeft geen oplossing aangeboden, ondanks dat politieambtenaren bevestigden dat bijna alle slachtoffers van de moorden in de afgelopen maand minderheden waren.

Dit is niet iets wat we in onze stad kunnen toestaan. Het is hartverscheurend. Het is hartverscheurend om zoveel redenen en begint met het feit dat er gewoon zoveel vuurwapens zijn en dat is een tragedie voor New York, zei de Blasio.

Professor en voormalig politieagent Joe Giaclone zegt dat de ontmanteling van de Anti-Crime Unit de laatste doodssteek was in een jarenlange reeks van besluiten om de afdeling te verlammen. Kortom, de inspanning heeft precies het tegenovergestelde gedaan van wat de pleitbezorgers beweerden dat het zou bereiken.

De wapenpolitie is niet meer op straat. Criminelen zijn opportunisten. Dat weet je, zegt Giaclone.

Het complete falen wordt met bezorgdheid door politiecommissaris Dermot Shea bejegend, die de verandering een “seismische verschuiving” in het NYPD noemde en “een van de laatste hoofdstukken over stoppen, vragen en fouilleren”. Hij legt echter uit dat het departement geen andere keuze had dan de mensen te geven wat ze willen.

Als je kijkt naar het aantal anti-misdaadambtenaren die binnen New York City opereren, en je kijkt naar het onevenredige, eerlijk gezegd, percentage klachten en schietpartijen – doen ze doen precies wat er van hen werd gevraagd, zegt Shea.

Minder politieagenten op patrouille betekent meer zwarte lijken op straat. Wat begon als een poging om het schieten op zwarte mensen te stoppen, heeft alleen maar geleid tot meer dood en vernietiging in de zwarte gemeenschap. Ondanks het verhaal van de media is het niet de politie die de grootste bedreiging vormt voor zwarte levens.

Vijf zwarte kinderen door zwarten doodgeschoten afgelopen weekend – Families beschuldigen BLM van het negeren van zwart-op-zwart moorden

Vorig artikelNationaal Museum voor Afro-Amerikaanse Geschiedenis & Cultuur waarschuwt voor tekenen van ‘witheid’ waaronder ‘hard werken’ en ‘zelfredzaamheid’
Volgend artikelBlanke mannen verantwoordelijk voor bijna alle grote menselijke prestaties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Krijgen zij hun zin weer niet goed? Meer zwarte doden toeval? Zeer dom volkje ketsen elkaar af. Jammer van een mooi land!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in