Pixabay

Hallo, allemaal. Welkom terug op mijn kanaal. Vandaag heb ik voor de vierde keer, ik tel nog steeds, een zeer, zeer speciale gast, een van de beste professoren in economie en financiële analisten ter wereld. En ik ben erg blij dat we professor Hudson weer ontmoeten.

Ik wil deze livestream beginnen met jullie allemaal te vragen om al mijn links onderaan deze livestream te bekijken, omdat het heel belangrijk is om op andere platforms te zijn, vooral tegenwoordig. Dus je hebt mijn locals, je hebt mailinglijsten, en elke andere link als je ervoor kiest om mijn werk ook te steunen.

Professor Hudson heeft ook drie links. Je hebt de website (michael-hudson.com), Patreon (patreon.com/michaelhudson), en alle boeken die Professor Hudson tot nu toe heeft gepubliceerd kun je bestellen. Het staat helemaal onderaan deze livestream. Ik weet zeker dat deze video je veel zal opleveren, en ik zou het leuk vinden als je op deze like klikt, omdat het andere mensen helpt om de video te zien, aangezien YouTube video’s met veel likes aanbeveelt. Laat commentaar achter en deel de video, want de kennis die u vandaag zult horen, is onbetaalbaar.

Welkom terug, professor Hudson. Hartelijk dank dat u vandaag met me wilt praten.

MICHAEL HUDSON: Bedankt dat ik weer terug mocht komen.

ANIA: En ik wil ook tegen het publiek zeggen dat deze video is gewijd aan wat er plaatsvindt, vooral in Gaza en Israël. Natuurlijk zullen we andere landen met betrekking tot deze situatie aan de orde stellen, maar professor Hudson heeft me een zeer diepgaande e-mail gestuurd na onze laatste livestream een week geleden, ook op vrijdag, en we hebben na afloop van die livestream eigenlijk besloten om dit specifieke onderwerp het hoofdonderwerp van deze video te laten zijn. Dus ik geef dit aan u, professor Hudson, waar zou u dit gesprek willen beginnen, alstublieft?

MICHAEL HUDSON: Ik denk dat ik moet beginnen met mijn eigen achtergrond, want 50 jaar geleden, in 1974, werkte ik met het Hudson Instituut, met Herman Kahn, en mijn collega’s daar waren een aantal Mossad agenten die werden getraind. Uzi Arad was daar, en hij werd het hoofd van de Mossad en is momenteel de belangrijkste adviseur van Benjamin Netanyahu.

Dus alles wat er vandaag gebeurt, werd 50 jaar geleden al besproken, niet alleen met de Israëli’s, maar ook met veel van de Amerikaanse defensiemensen, omdat ik bij het Hudson Instituut zat, wat een nationaal veiligheidsagentschap was, omdat ik Super Imperialism had geschreven, en ik was een expert op het gebied van betalingsbalansen, en het Ministerie van Defensie gebruikte mijn boek Super Imperialism niet als een onthulling, maar als een hoe-het-moet-boek. En ze haalden me daarheen als specialist op het gebied van betalingsbalansen. Herman bracht me heen en weer naar het Witte Huis om kabinetsleden te ontmoeten en de betalingsbalans te bespreken. Hij bracht me ook naar het War College en de denktanks van de luchtmacht.

Dus alles wat er nu gebeurt, werd lang geleden al beschreven en Herman stond bekend als een futurist. Hij was Dr. Strangelove in de film. Dat was allemaal gebaseerd op zijn theorieën over atoomoorlog, maar hij was ook de belangrijkste theoreticus achter Vietnam. En niemand lijkt te hebben gemerkt dat wat er nu gebeurt in Gaza en de Westelijke Jordaanoever allemaal gebaseerd is op de Amerikaanse strategie tijdens de Vietnamoorlog. En het was gebaseerd op het idee van “strategische gehuchten”, het feit dat je kon terugdringen, je kon gewoon heel Vietnam opdelen in kleine delen, met bewakers op alle overgangspunten van het ene deel naar het andere. Alles wat Israël de Palestijnen in Gaza en elders in Israël aandoet, is allemaal uit Vietnam.

En Herman liet me enkele generaals daar ontmoeten om het uit te leggen. En ik geloof dat ik al gezegd heb dat ik twee keer met Uzi Arad naar Azië ben gevlogen. We hadden de kans om elkaar goed te leren kennen. En ik kon zien dat het vanaf het begin de bedoeling was om van de Palestijnen af te komen en inderdaad om Israël te gebruiken als basis voor de Amerikaanse controle over de olie in het Nabije Oosten. Dat was de voortdurende discussie vanuit Amerikaans gezichtspunt. Het was Israël als onderdeel van de olie.

De analyse van Herman was dus gebaseerd op systeemanalyse. Je definieert het algemene doel en dan werk je terug. Hoe doe je dat? Nou, je kunt zien wat het Israëlische beleid vandaag de dag is. Allereerst isoleer je de Palestijnen en strategische gehuchten. Daar is Gaza de afgelopen 15 jaar al in veranderd. Het is opgedeeld in districten die elektronische passen vereisen van de ene sector naar de andere om Israël binnen te gaan, om naar Jeruzalem te gaan, of om naar Israël te gaan voor werk.

Het doel is al die tijd geweest om hen te doden. Of allereerst, om het leven zo onaangenaam voor ze te maken dat ze zullen emigreren. Dat is de makkelijke weg. Waarom zou iemand in Gaza willen blijven als er met hen gebeurt wat er vandaag gebeurt? Je zult vertrekken. Maar als ze niet weggaan, zul je ze moeten doden, idealiter door bombardementen omdat dat de eigen slachtoffers minimaliseert. Israël wil net zo min als de Amerikanen dat zijn soldaten sterven. Dus de Amerikaanse vorm van oorlog, zoals in Vietnam, is hen bombarderen. Je wilt geen persoonlijk contact omdat mensen die vechten voor hun leven en vrijheid betere vechters zijn omdat het voor hen echt essentieel is. Voor de anderen is het gewoon soldatenwerk.

De genocide die je vandaag de dag ziet is dus een expliciet beleid, en dat was een beleid van de voorvaderen, de stichters van Israël. Het idee van een land zonder mensen was een land zonder Arabieren, een land zonder niet-joodse mensen. Dat is echt wat het betekende. Ze moesten verdreven worden nog vóór de officiële financiering van Israël, de eerste Nakba, de Arabische Holocaust. En de twee Israëlische premiers waren leden van de terroristenbende Stern. De terroristen werden de heersers van Israël. Ze ontsnapten uit de Britse gevangenis en stichtten samen Israël. Dus, wat je vandaag ziet is de definitieve oplossing van dit plan. En de stichters van Israël waren zo geobsedeerd door de azi’s dat ze met hen wilden doen wat ze met ons deden, zo legden ze het uit aan de mensen.

Wat de Verenigde Staten wilden, waren de oliereserves in het Midden-Oosten. En steeds weer hoorde ik de zin: “Jullie zijn ons vliegdekschip in Israël”. Uzi Arad, het toekomstige hoofd van de Mossad, zou zich hier erg ongemakkelijk bij voelen omdat hij wilde dat Israël door de Israëli’s werd bestuurd. Maar ze realiseerden zich dat als Israël het geld nodig had voor zijn betalingsbalans, het een partnerschap met de Verenigde Staten moest aangaan.

Dus, wat je vandaag ziet is niet alleen het werk van één man, van Benjamin Netanyahu. Het is het werk van het team dat president Biden heeft samengesteld. Het is het team van Jake Sullivan, de Nationale Veiligheidsadviseur, Lincoln, en de hele deep state, de hele neocon groep achter hen, Victoria Nuland, en iedereen. Het zijn allemaal zelfbenoemde zionisten. En ze hebben dit plan voor in wezen Amerikaanse overheersing van het Nabije Oosten decennium na decennium doorgenomen.

Maar zoals de Verenigde Staten tijdens de Vietnamoorlog hebben geleerd, protesteren bevolkingen, en de Amerikaanse bevolking protesteerde tegen de Vietnamoorlog. Wat de regering Biden wil voorkomen is de situatie die president Johnson had in 1968. In elk hotel, in elk gebouw waar hij naartoe ging om een toespraak te houden voor zijn herverkiezingscampagne, waren er mensenmassa’s die riepen: LBJ, LBJ, hoeveel kinderen heb je vandaag vermoord? President Johnson moest de dienstingang nemen om weg te blijven van de pers, zodat niemand zou zien wat hij deed. En in wezen ging hij op televisie en nam ontslag.

Nou, om dit soort verlegenheid te voorkomen, en om de verlegenheid te voorkomen van journalisten die dit allemaal deden, beschreef Seymour Hersh het [Mai Lai] bloedbad, en dat hielp de oppositie tegen Johnson aan te wakkeren. President Biden, die het plan van Netanyahu heeft goedgekeurd, de eerste mensen die je moet doden zijn de journalisten. Als je genocide toestaat, moet je je realiseren dat je niet wilt dat de binnenlandse bevolking van de VS of de rest van de wereld zich tegen de VS en Israël keert. Je vermoordt de journalisten. En de laatste tijd, sinds de Al-Aqsa gebeurtenis op 2 oktober, wordt er elke week een journalist gedood in Israël. Dat is een deel ervan.

De andere mensen die je niet wilt, als je ze gaat bombarderen, moet je beginnen met het bombarderen van de ziekenhuizen en alle belangrijke centra. Dat was ook een deel van het idee van de Vietnamoorlog. Hoe vernietig je een bevolking? Dit werd allemaal uitgewerkt in de jaren 1970, toen mensen probeerden systeemanalyse te gebruiken om na te denken, hoe werk je terug en zie je wat je nodig hebt? En het idee dat als je een bevolking bombardeert, je dat niet echt kunt verbergen, zelfs niet als je de journalisten doodt. Hoe dood je een bevolking passief? Dus minimaliseer je de zichtbare bombardementen. De lijn van de minste weerstand is om ze uit te hongeren. En dat is het Joodse, Israëlische beleid sinds 2008.

Je had een stuk van Sarah Roy in de New York Review, waarin hij een telegram uit 2008 aanhaalde, van Tel Aviv aan de ambassade waarin stond dat Israëlische functionarissen, als onderdeel van hun algehele embargoplan tegen Gaza, meerdere malen aan de functionarissen van de ambassade hebben bevestigd dat ze van plan zijn om de economie van Gaza op de rand van de afgrond te houden zonder het echt over de rand te duwen. Nou, nu duwen ze het over de rand.

En dus richt Israël zich vooral op de journalisten, op de ziekenhuizen, je bombardeert de kassen, je bombardeert de bomen, je laat de vissersboten zinken die de bevolking van voedsel voorzien. En dan richt je je op het bestrijden van de hulpverleners van de Verenigde Naties.

En je hebt natuurlijk gelezen dat het hele nieuws van de afgelopen week de aanval was op de zeven voedselverstrekkers die geen Arabieren waren. En dit was, nogmaals, vanuit het oogpunt van een systeemanalist, precies wat het tekstboek zegt om strategisch te doen. Als je een zeer opvallend bombardement kunt uitvoeren op hulpverleners, dan zullen andere hulpverleners bang zijn om te gaan, omdat ze denken, nou, als deze mensen, hulpverleners, gewoon worden beschoten, dan worden wij dat ook.

  Larry Johnson: Heeft minister Blinken Jemen getipt over Amerikaanse bombardementen?

Nou, de Verenigde Staten staan hier volledig achter. En om het Gazaanse volk te helpen uithongeren, trok Biden onmiddellijk, direct na de bevinding van het ICJ dat genocide aannemelijk was, alle financiering van de hulporganisaties van de Verenigde Naties in. Het idee, nogmaals, de hoop was om te voorkomen dat de Verenigde Naties geld zouden hebben om voedsel te leveren.

Dus als de Verenigde Staten nu proberen om één persoon de schuld te geven en Biden in een televisie-opname met Netanyahu zegt, wees alsjeblieft humaan als je je bommen laat vallen, doe het op een humane manier. Dat is puur voor binnenlandse consumptie. Het is verbazingwekkend hoe naakt hypocriet dit alles is.

En sinds de inval in de Al-Aqsa Moskee door Israëlische kolonisten op 2 oktober, die leidde tot de Al-Aqsa Vloed vergelding van Hamas op 7 oktober, werd dit nauw gecoördineerd met de regering Biden. Alle bommen werden dag na dag, week na week, met de hele VS gedropt. En Biden heeft bij verschillende gelegenheden gezegd dat de Palestijnen vijanden zijn.

Dus ik denk dat ik duidelijk wil maken dat dit niet zomaar een Israëlische oorlog tegen Hamas is. Het is een door Amerika gesteunde Israëlische oorlog. Elk van hen heeft zijn eigen doelstellingen. Het doel van Israël is om een land te hebben zonder niet-joodse bevolking. En Amerika’s doel is om Israël te laten optreden als de lokale coördinator, zoals het ook het werk met ISIS en de ISIS-commandanten heeft gecoördineerd om hen tegen doelen te keren die door de Verenigde Staten worden aangeleverd.

Dat is in feite het duopolie dat is gecreëerd.

En ik denk dat Alastair Crooke Trita Parsi heeft geciteerd, een van de Israëlische politieke leiders, die zei dat het doel van dit alles, van het Israëlische conflict en de instemming van Biden daarmee, is dat Israël bezig is met een doelbewuste en systematische poging om bestaande wetten en normen over oorlogvoering te vernietigen. En dat is het eigenlijk.

Je hebt mensen, je hebt verslaggevers, zoals Pepe Escobar, die zeggen dat de Verenigde Staten een chaos-agent zijn. Maar er zit een logica in. De Verenigde Staten kijken uit naar wat ze gaan doen in het Nabije Oosten, in Oekraïne en vooral in de Chinese Zee en Taiwan. Vooruitkijkend zegt de Verenigde Staten: hoe voorkomen we dat andere naties ons voor de internationale rechter slepen of ons aanklagen of op de een of andere manier sancties opleggen? Israël is de testcase, niet alleen voor wat daar gebeurt in Israël en Palestina zelf, maar tegen alles wat de Verenigde Staten in de rest van de wereld zullen doen.

Daarom zei de Amerikaanse ambassadeur bij de V.N., herhaald door Lincoln en andere Amerikaanse functionarissen, dat er geen uitspraak van het gerechtshof is tegen genocide, dat het een niet-bindende uitspraak was. Natuurlijk was het bindend, maar het heeft geen middelen om het af te dwingen. En zowel Lincoln als gisteren zei het hoofd van het leger dat er geen genocide plaatsvindt in Gaza. Dat betekent dat je naar de rechtbank moet, en dat gaat jaren en jaren duren. En tegen de tijd dat de rechtszaak voorbij is en er een uitspraak is over verschuldigde herstelbetalingen, dan zullen de Gazanen allemaal dood zijn. Het doel van de VS is dus om een einde te maken aan de internationale rechtsorde, de reden waarom de Verenigde Naties in 1945 werden opgericht.

En in feite gaat dit internationale recht terug tot 1648 met de Vrede van Westfalen in Duitsland om de 30-jarige oorlog te beëindigen. Alle Europese naties kwamen overeen zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden van andere landen. Dat was ook een onderdeel van het principe van de Verenigde Naties.

En toch hebben we de Verenigde Staten die expliciet pleiten voor regimeverandering in andere landen, in het bijzonder in Rusland en in het hele Midden-Oosten. Dus als je een einde kunt maken aan de hele soort rechtsorde, dan is er eigenlijk geen alternatief voor de op regels gebaseerde orde van de Verenigde Staten, wat betekent dat ze kunnen doen wat we willen, chaos.

En als je kijkt naar wat er in Gaza gebeurt en wat de overgang van een ordelijke wereld van de Verenigde Naties naar chaos vergemakkelijkt, dan begrijp je in feite wat het hele grote plaatje, het langetermijnplaatje, dat in de loop van tientallen jaren tot stand is gebracht, is. Daarom hebben de Verenigde Staten geen plan B. Ze hebben alleen plan A om dit te doen. Ze houden geen rekening met de tegenreacties en de feedback. Misschien kunnen we het daar later over hebben. Ik kan de vragen beter aan jou overlaten.

ANIA: Dank u wel. U heft eigenlijk al veel van mijn vragen beantwoord in die intro, maar ik wil je dit nu vragen. Ik zal nu een klein sprongetje maken. Ik heb een vraag over iets dat je me in je e-mail schreef.

Ik geloof dat als je naar veel situaties in de wereld kijkt, dat je soms alleen maar het geld hoeft te volgen om veel antwoorden te krijgen. Dus zoals je in je e-mail zei, laat me eens kijken, waar is het? De Israëlische projectontwikkelaars zijn al van plan om Gaza om te toveren in luxe villa’s aan het strand.

Dus laat me u hier vragen, professor Hudson, wat is echt het hoofddoel van Israëls bestaan? En gaat het in dit geval echt om hun luxe eigendommen, olie? Waar gaat het in deze regio nog meer om? Waarom is het zo cruciaal?

MICHAEL HUDSON: Nou, het gaat niet alleen om de eigendommen aan het strand. Het gaat om wat er aan het strand ligt, het gas, het aardgas dat ze vlak voor de Middellandse Zee hebben ontdekt en dat bij Gaza hoort. Dus de Israëli’s zitten achter het gas aan.

Maar je basisvraag, je stuurde me een lijst met vragen die je ging doornemen. En ik denk dat als je die volgorde aanhoudt, het goed is. Wat je eigenlijk vraagt is, weet je, wat is het belangrijkste doel van het bestaan van Israël? En ik denk dat als mensen dat niet echt doen, hun rechtvaardigheidsgevoel zo sterk is dat ze niet kunnen geloven wat het oorspronkelijke doel was. En het oorspronkelijke doel in de 19e eeuw werd gevormd in een periode waarin Europa antisemitisch was. Het meest antisemitische deel van allemaal was Oekraïne. Als je de autobiografie van Leon Trotski leest over zijn opgroeien in Odessa, beschrijft hij de pogroms daar. En dus zochten de zionisten, de eerste golf zionisten, naar hoe het Joodse volk kon ontsnappen aan dit antisemitisme.

Dit is het probleem. Tegen 1947, toen Israël werd gevormd, was antisemitisme passé. De meeste Joden in de Verenigde Staten, zeker degenen met wie ik ben opgegroeid, waren allemaal geassimileerd. Natuurlijk hadden ze goede wensen voor Israël. Er werd heel weinig over de Arabieren gesproken. Maar je had twee armen van het Jodendom.

De ene arm waren de mensen die zich wraakzuchtig herinnerden wat hen was aangedaan in Oekraïne en Rusland, en vooral door Hitler en de Holocaust. Zij wilden afgescheiden zijn en alleen maar beschermd worden.

Maar het grootste deel van de Joodse bevolking in Amerika en Europa was door en door geassimileerd. En het laatste wat ze wilden was afgescheiden zijn. Ze wilden juist het tegenovergestelde. Ze wilden dat er een einde kwam aan het antisemitisme.

Maar de zionisten die de leiding hadden over Israël, de leiders van de Stern Gang, waren geobsedeerd door de oude tegenstellingen. En op een bepaalde manier waren ze geobsedeerd door het nazisme en zeiden ze: “Wel, we willen hen aandoen wat zij ons hebben aangedaan.”

En nogmaals, het idee van een land zonder volk betekende een land – we zijn van plan om van Israël een land zonder niet-joodse mensen te maken. Dat is wat een land zonder mensen, hun slogan, betekende. En vanaf het allereerste begin begonnen ze met het verdrijven van Arabieren uit Palestina, het vernietigen van hun olijfbomen, het vernielen van hun boomgaarden, het afpakken van hun huizen en ze gewoon te vermoorden. Daarom gooiden de Engelsen hen in de gevangenis voordat ze zich omdraaiden en zeiden: “Nou, het is waar dat we alle leiders in de gevangenis hebben gegooid, maar laten we Israël erkennen en van Israël een heel land maken om te doen wat deze leiders, die we eerder in de gevangenis gooiden, aan het doen waren.”

ANIA: Dank u.

Je zei ook in je e-mail dat ISIS deel uitmaakt van het vreemdelingenlegioen van Amerika. Kunt u daar alstublieft op ingaan?

MICHAEL HUDSON: Nou, ISIS was oorspronkelijk georganiseerd om in Afghanistan tegen de Russen te vechten. En Al Qaida, de moederorganisatie van ISIS, was simpelweg de lijst van mensen die bereid waren om onder Amerikaans bevel te vechten.

Welnu, een deel van al-Qaeda keerde zich tegen Amerika op 9-11, maar de meesten, vooral de soennitische volgelingen van de wahabitische theologie, wilden heel graag vechten tegen de sjiieten. De islam is verdeeld in twee delen, de soennitische islam van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Republieken en een groot deel van het Nabije Oosten, en de sjiieten uit Iran en misschien wel de helft van Irak en delen van Syrië.

Dus je had deze twee sektarische groepen die elkaar bevochten, en de Verenigde Staten voorzagen hen van de financiering en de organisatie en delegeerden in wezen een groot deel van de organisatie van het organiseren van ISIS aan Israël om tegen Assad te vechten, om te vechten tegen wie de Verenigde Staten aanwezen als onze vijanden, wat betekent dat we hun oliegebieden willen innemen. Amerika heeft Iraakse olie genomen en gaat niet weg, Amerika neemt Syrische olie en gaat niet weg.

Dus in wezen heeft de VS ISIS gebruikt om tegen alle sjiieten te vechten op grond van de theorie dat de sjiitische islam allemaal wordt beheerst door Iran, en ze willen in wezen de sjiieten uitroeien zoals ze in Gaza doen, ook al denk ik dat de Palestijnen voornamelijk soennieten zijn, maar je moet ISIS zien als Amerika’s vreemdelingenlegioen. Ze hebben hen ingehuurd, ze betalen hen en ze rekruteren bij hen.

  Overhaast naar een catastrofe

Je hebt net gezien wat er in Rusland is gebeurd door de Oekraïners, Oregon rekruteerde soennitische terroristen uit Tadzjikistan. Je hebt gezien hoe de Verenigde Staten ISIS proberen te gebruiken om te rekruteren, om te vechten in de zuidelijke periferie van Rusland in Centraal-Azië en om te vechten in de Oeigoerse gebieden van Xinjiang in West-China. Ze gebruiken ISIS om in wezen de integriteit van China, Rusland en Syrië aan te vallen en elk ander gebied waar de Verenigde Staten een regimewisseling willen om de gebruikelijke oligarchie van cliënten te installeren.

ANIA: Zo interessant, en ze verkopen het onder de beschrijving dat dit de vijand en terrorist is, en ze zijn het aan het oprichten. En het publiek gelooft dit nog steeds, professor Hudson. Hoe is dit mogelijk?

MICHAEL HUDSON: Nou, dit is hypocriet. Iedereen in de wereld is ontzet over de wreedheid en de barbaarsheid van ISIS. De Verenigde Staten komen niet zomaar naar buiten om te zeggen, hé, dat zijn wij waar ze tegen vechten. We sturen ISIS aan vanuit het presidentiële kantoor. We houden van ISIS.

Nou, Biden houdt van ISIS, en Blinken houdt van ISIS, en de hele neocons, de CIA houdt van ISIS omdat ze er allemaal de leiding over hebben, maar ze kunnen het niet tegen het Amerikaanse publiek zeggen. Ze moeten doen alsof, net zoals ze met Netanyahu doen alsof, oh mijn hemel, kijk eens wat ISIS doet. We moeten er echt tegen vechten.

En bijvoorbeeld, toen ze de Witte Helmen bij ISIS plaatsten, waren dit de door Amerika geleverde public relations eenheid om in wezen valse propaganda te maken, valse beelden te schetsen, valse vlag-aanvallen te plegen. Al deze valse vlag-aanvallen, al de Witte Helmen en de propaganda zijn allemaal gecoördineerd door de Verenigde Staten.

ANIA: Ik wil u nu een vraag stellen die u tot op zekere hoogte al hebt beantwoord. Neemt Israël onafhankelijke beslissingen zonder overleg met de Verenigde Staten over het bombarderen van Gaza?

MICHAEL HUDSON: Nou, de vraag is, wat is de Verenigde Staten of wat bedoelt u met de Verenigde Staten? Ze hebben geen officiële goedkeuring nodig. Er is al een brede principiële overeenkomst. Doe wat je moet doen.

De Verenigde Staten hebben hen de vrije hand gegeven door te zeggen: we gaan ons er niet mee bemoeien. Jullie zijn onze managers ter plaatse. Net zoals jullie ISIS managen, kunnen jullie zeker je eigen land managen. De VS heeft de genocide van Israël goedgekeurd. Daarom zeggen ze dat er daar geen genocide is.

En het deelt het doel om de oorlog uit te breiden om Iran te bestrijden. Netanyahu zegt keer op keer dat we pas veilig zijn als we Iran hebben verslagen. Nou, de Verenigde Staten wil dat, dat is Amerika, dat is het neocon plan dat in de jaren 1990 werd geschetst. Het werd uiteengezet, geloof ik, door generaal Petraeus van eerst Afghanistan, toen Irak, toen Syrië en toen Iran. Dit was allemaal vanaf het begin uitgewerkt. De Verenigde Staten proberen nu uit te vinden: hoe doen we het?

Nou, er is een algemene verwachting dat één manier om het te doen is om Israël een valse vlag-aanval te laten uitvoeren, iets wat Iran doet dat zo slecht is dat Israël terugslaat en dan, zoals het net de Iraanse ambassade in Syrië heeft gebombardeerd, dat Iran dan iets gaat doen tegen Israël en de Verenigde Staten zullen komen om onze Israëlische broeders en de wereldvrede te beschermen en de genocide te voorkomen die de Gazanen proberen te plegen tegen Israël en die Iran probeert te plegen tegen de rest van de wereld en Iran te bombarderen.

In de jaren 1970 waren er discussies over wat doe je? Wat zal Iran doen om terug te vechten? Er is één ding dat Iran kan doen, het hoeft geen Amerikaanse troepen in Syrië of Irak te bombarderen. Het hoeft Israël niet te bombarderen. Het enige wat het hoeft te doen is een schip laten zinken in de Straat van Hormuz. Dat is de grote zeestraat. Je hebt gezien wat er is gebeurd, wat de Houthi’s hebben gedaan met de Rode Zee. Het grote verkeer is de Straat van Hormuz. Daar zit de olie van Saoedi-Arabië en we zouden het de oliegolf kunnen noemen. Het heet de Perzische Golf, maar het is eigenlijk de oliegolf. Daar vindt alle oliehandel plaats. Als je een of twee schepen laat zinken in de oliegolf, zal dat de olieprijzen enorm doen stijgen, omdat het grootste deel van de wereld dan voor zolang Iran wil afgesneden zal zijn van de olietoevoer naar het Midden-Oosten.

Daar is Biden echt bang voor, want hij doet alsof er geen inflatie is in de Verenigde Staten en dat de economie behoorlijk solide is. De inflatie die zou ontstaan als Iran een schip in Hormuz tot zinken zou brengen, zal in wezen de kroon zetten op de Amerikaanse oppositie tegen Biden, die groeit.

Het is één ding om tegen genocide en het vermoorden van mensen te zijn, maar veel belangrijker is dat als je benzineprijzen omhoog gaan, het Amerikaanse volk denkt dat dat echt veel belangrijker is dan het feit van genocide en misdaden tegen de mensheid. Dat is echt wat de VS beangstigt.

De vraag is nu hoe ze van de Israëlische provocatie tegen Iran een excuus kunnen maken voor de Verenigde Staten om met alle steun van de NAVO en Europa te komen en op de een of andere manier te voorkomen dat Iran de macht krijgt om de Straat van Hormuz af te sluiten. Daar proberen ze nu achter te komen. Ik weet niet wat ze gaan doen, maar als Blinken heeft gezegd dat Israël geen regels heeft overtreden. Het is allemaal in orde. Wat de Verenigde Staten echt zeggen, als ze hiermee weg kunnen komen, kunnen ze zeggen dat er eigenlijk helemaal geen regels zijn voor de hele wereld. We kunnen doen wat we willen. Op dit moment komt er een hoogtepunt. Het is het vervolg dat allemaal van tevoren was bedacht voor de hele Israëlische beweging tegen Gaza.

ANIA: Dank u, professor Hudson.

De volgende vraag gaat over het aanvallen van burgers, journalisten en arbeiders. Nogmaals, u hebt dit al behandeld, maar ik wil u dit vragen. Waarom richt het Israëlische leger zich op al deze groepen?

MICHAEL HUDSON: Nou, het richt zich op iedereen. Het richt zich op alle burgers omdat het een land zonder Palestijnse bevolking wil. Ze richten zich op de meest kritische mensen die nodig zijn voor het voortbestaan van de Gazaanse samenleving. Het richt zich op de journalisten omdat het niet wil dat de wereld ziet wat het doet, omdat Israël zijn aanzien in de wereld al heeft verloren. De Verenigde Staten vertellen hen vooral dat ze de journalisten moeten doden, omdat wij, de regering Biden, er slecht uit zullen zien als we ze niet doden. De Amerikanen keren zich al tegen de oorlog.

Er is maar één anti-oorlogskandidaat die meedoet aan de presidentsverkiezingen in november. Dat is Jill Stein. Alle andere kandidaten steunen Israël volledig in de oorlog, maar het Amerikaanse volk, de meerderheid van de Amerikanen ziet wat er in Israël gebeurt als genocide en als een misdaad tegen de mensheid. Ze zullen niet op Biden stemmen. Biden gaat de verkiezingen verliezen of zeker niet winnen. Als niemand wint, gaat het misschien naar het Huis van Afgevaardigden.

Om de rest van de Gazaanse bevolking te verdrijven, moet je, ten eerste, de journalisten kwijtraken. Ten tweede wil je van de ziekenhuizen af. Als je de mensen bombardeert, zullen er veel gewonden vallen. Je wilt dat alle gewonden door de bommen sterven. Daarvoor moet je de ziekenhuizen bombarderen. Je moet vooral de artsen doden. Niet alleen zullen er geen dokters zijn om de gewonden te genezen, maar andere dokters, dokters zonder grenzen uit andere landen, zullen bang zijn om Gaza binnen te gaan, want als je daarheen gaat, weet je dat als je een voedselhulpverlener bent die hulp brengt of een dokter of een hulpverlener, je neergeschoten zult worden omdat je bovenaan de doelenlijst staat.

ANIA: Het is verschrikkelijk. Hiernaar te luisteren, weet je, het is heel moeilijk om…

MICHAEL HUDSON: Stel je voor hoe ik me voelde toen ik in vergaderingen zat en dit allemaal werd gezegd alsof dit onderdeel van een spel was en we het allemaal zo planden. Dit werd allemaal besproken. Hoe doen we het kwaad? Ik bedoel, dit…

ANIA: Ja, maar deze ziellozen zijn geen mensen voor mij. Dat zijn geen mensen voor mij.

MICHAEL HUDSON: Dat klopt.

ANIA: Zielloze wezens die geen mensen zijn. Dat is alles wat ik zeg.

Professor Hudson, de volgende vraag gaat over die Israëlische projectontwikkelaars die, zoals u in uw e-mail zei, al van plan zijn om Gaza om te toveren in luxe villa’s aan het strand. Wat weet u hier nu echt van? Zijn ze dit al aan het plannen? Alsof zeal plannen hebben voor die eigendommen?

MICHAEL HUDSON: De Amerikanen zijn begonnen. Ze begonnen met het bouwen van dokken. Je wilt niet alleen onroerend goed aan het strand, je wilt ook dokken zodat de kopers een plek hebben om hun jachten of zeilboten vast te leggen.

En dus bouwen de Verenigde Staten deze pieren. Een van de redenen waarom ze dat doen is dat ze kunnen doen alsof ze kunnen zeggen: we bouwen de pieren niet voor Israëlische eigenaars van jachten, we gaan voedsel leveren. Maar tegen de tijd dat we klaar zijn met de bouw van de pieren, zullen er geen Gazanen meer zijn. Ik bedoel, dat is het hele punt. Door de pieren te bouwen, hebben ze Israël in staat gesteld om te voorkomen dat de voedseltrucks uit het zuiden komen. Dus het bouwen van de pieren is een manier om te doen alsof je helpt zonder ook maar iets te doen om daadwerkelijk voedsel aan Israël te leveren.

Dus ja, overal in het nieuws zijn er verklaringen van Israëlische vastgoedbedrijven die zeggen dat Gaza een mooie plek zou kunnen zijn om te wonen als er geen Arabieren waren. En als we nu het land kunnen zuiveren van Arabieren, er een land van maken zonder die mensen, dan is dit een prachtig landgoed. En het heeft aardgas om de Israëlische betalingsbalans te helpen. Dus het hele idee is om hier een centrum van luxeontwikkeling voor Israël van te maken.

  Washington "verknoeide het" en nu moet Kiev slechtere vredesvoorwaarden accepteren - gepensioneerde Amerikaanse kolonel

ANIA: Nogmaals, ik vind het absoluut walgelijk om hiernaar te luisteren. Ik wil u nu vragen wat er zou gebeuren met alle Palestijnen die het overleefd hebben als Gaza helemaal zou ophouden te bestaan?

MICHAEL HUDSON: Nou, het land zal er zijn en het zal aan het strand liggen. Alastair Crooke is, denk ik, de duidelijkste schrijver geweest. Hij was een van de onderhandelaars tussen Israël en de Palestijnen. Hij heeft uitgelegd dat er geen tweestatenoplossing meer mogelijk is.

De Israëli’s zeggen: we gaan alle Palestijnen doden. De Palestijnen zeggen, nou, we kunnen niet bestaan met de Israëli’s, en we moeten onszelf verdedigen. Als we hen niet doden, doden zij ons. Dus Israël moet Palestijns of Israëlisch zijn. Het kan niet allebei zijn. Dat is voor altijd afgelopen. Dus iedereen die het heeft over een tweestatenoplossing, die zoekt het gewoon niet op.

De vraag is dus hoe Gaza zal bestaan. Of het wordt helemaal Israëlisch en de Gazanen worden gedwongen om te vluchten. De Israëli’s willen dat ze met boten vluchten en tot zinken worden gebracht, de meesten zullen in de Middellandse Zee tot zinken worden gebracht, net zoals nadat Amerika en Frankrijk Libië hadden vernietigd. De Libiërs probeerden te vluchten in boten en die werden tot zinken gebracht.

Dus of ze zullen verdrinken, of ze zullen zich op de een of andere manier een weg banen naar een gevangenkamp dat Egypte en zijn leider aan het opzetten is voor Gazaanse vluchtelingen. En dan zullen de Gazanen op de een of andere manier proberen Europa of andere landen binnen te komen. Je kunt dus een enorme toestroom van Gazanen naar Europa verwachten.

Sommige mensen hebben geopperd, nou, nu Oekraïne verandert in een land zonder volk, misschien kunnen de Gazanen Oekraïne overdragen aan de Palestijnen, of we kunnen het aan de Israëli’s geven, door te zeggen, nou, dit is jullie voorouderlijk land, dit is waar alle pogroms zijn begonnen waarmee het Zionisme is begonnen. Nu kunnen jullie teruggaan en er zijn geen Oekraïners meer. Ze hebben programma’s tegen jullie. Misschien moeten de Israëli’s naar Oekraïne gaan. De ene bevolking of de andere moet emigreren.

Welnu, de Israëli’s hebben al een groot deel van hun bevolking verloren, vooral hun beroepsbevolking, vooral degenen die een baan hebben in de informatietechnologie of in goedbetaalde banen. Je ziet dus al een bevolkingsuitstroom.

Gaza zal dus geografisch blijven bestaan, maar we hebben geen idee van de demografische samenstelling.

En ik denk dat het hoofd van de Israëlische defensiemacht, Herzi Halevi, afgelopen zondag zei dat Israël, hij kondigde aan dat Israël weet hoe het Iran moet aanpakken, net zoals ze Gaza aanpakken, dat ze zich hierop hebben voorbereid. Ze hebben goede verdedigingssystemen. En hij zei: we opereren en werken samen met de VS en strategische probleempartners in deze regio. Dus de VS gaan druk uitoefenen op Egypte om de concentratiekampen die ze aan het opzetten zijn uit te breiden en om druk uit te oefenen op de Europeanen. Misschien verlaten zoveel Duitsers hun land nu er geen werk meer voor hen is. Misschien zullen de Palestijnen naar Duitsland en andere Europese landen gaan, en overal waar ze een soort toevluchtsoord kunnen vinden.

Amerika was bereid om de Joodse bevolking een toevluchtsoord te geven zolang de Joodse bevolking de Europese imperialistische doelen diende om de olie in het Nabije Oosten te controleren. Maar wat kan Palestina bieden om beschermd te worden? Als de Palestijnen de Europeanen of Amerikanen niets te bieden hebben, dan kan het hun regeringen eenvoudigweg niets schelen. Ze hebben absoluut niets gedaan om de Palestijnen te beschermen, omdat het ze niets kan schelen als er voor hen geen geld in zit. En de Arabische landen met geld, de Saoedi-Arabiërs, de Verenigde Arabische Republieken hebben niet echt een hand uitgestoken om dit te helpen. Hoewel een groot deel van de beroepsbevolking in Saoedi-Arabië al Palestijns is, hebben ze daar niet nog meer Palestijnen nodig. Dus dat is eigenlijk wat er gebeurt.

ANIA: Dank u, professor Hudson. Weet u, voordat ik u mijn laatste vraag stel, de overtuiging van mensen dat de regeringen om hen geven. Dit is het meest… Ik begrijp niet hoe mensen nog steeds kunnen geloven dat een regering echt om hen geeft in de wereld, als je naar de situatie zoals deze kijkt. Het is hartverscheurend. Alleen al luisteren naar wat u zei is veel voor mij om te verwerken.

De laatste vraag is wanneer de bombardementen zullen stoppen en wie de Gazastrook weer gaat opbouwen.

MICHAEL HUDSON: Nou, de bombardementen zullen stoppen als er geen Palestijnen meer zijn om te bombarderen. Israël heeft niet het geld om de Gazastrook te herbouwen of de intentie om te herbouwen. En zelfs als Israël het wil herbouwen met mooie huizen tot aan het strand, wie gaat er dan bouwen?

Israël heeft al een deal gesloten met India om veel Indiase bouwvakkers uit de armste provincies van India daarheen te halen. Maar nogmaals, wie gaat hen betalen? Je kunt ze werkvergunningen geven, maar het antwoord is dat wie ze gaat betalen de aannemers zullen zijn die de contracten krijgen om huizen en kantoren en de nieuwe Israëlische compound in Gaza te herbouwen, tenzij de wereld werkt en zegt: nee, de Israëli’s moeten al het land teruggeven en Israël zal een minderheid zijn onder een Palestijnse regering.

Je kunt geen Israëlische regering hebben die over de hele regio heerst, omdat haar beleid erop gericht is de Palestijnen te doden. Dus ik zie niet in dat er geen tweestatenoplossing mogelijk is. Het lijkt er nu niet op dat iemand de Palestijnen steunt.

Wie zou kunnen helpen bij de wederopbouw? Nou, de Turkse bouwvakkers zouden kunnen komen om het te bouwen. Andere mensen uit het Midden-Oosten zouden het herbouwen. Saoedi-Arabië zou er enorme projecten kunnen financieren. De Verenigde Arabische Republieken zouden land kunnen kopen. Amerikaanse investeerders, misschien Blackstone, zouden kunnen helpen bij de ontwikkeling, maar het zullen buitenlandse investeringen zijn.

En als je kijkt naar het feit dat de buitenlandse investeerders van al deze landen op zoek zijn naar wat ze kunnen halen uit de genocide op de Palestijnen, dan begrijp je waarom er geen echte oppositie is tegen de genocide die plaatsvindt.

En het grote voordeel van dit alles voor de VS is dat als gevolg van deze afwezigheid van enig moreel gevoel dat je zojuist hebt geuit, er geen claims kunnen worden ingediend tegen de Verenigde Staten voor oorlogsvoering, regimeverandering, inmenging die ze plannen voor Iran, China, Rusland, en zoals ze hebben gedaan in Afrika en Latijns-Amerika. Dus Israël en Gaza en de Westelijke Jordaanoever moeten, denk ik, gezien worden als een opening van de nieuwe Koude Oorlog. En wat je ook ziet gebeuren in Gaza nadat de Gazanen zijn verdreven, je ziet dat dit echt het plan is voor wat de Verenigde Staten willen doen in China, in Rusland, in Afrika, in de hele rest van de wereld. Je ziet hier een plan om genocide en de vernietiging van de samenleving te financieren en er geld mee te verdienen. En om dat te kunnen doen, moet je voorkomen dat de Verenigde Naties ook maar enig gezag hebben.

En de ironie van dit alles is dat de Verenigde Staten precies het tegenovergestelde creëren van wat ze wilden doen. Ik bedoel, terwijl dit in Gaza gebeurt, zijn de meesten van de mondiale meerderheid die we eerder hebben gesproken, de wereld buiten de NAVO, Amerika en Europa, ontzet. En de enige manier om te voorkomen dat wat er in Gaza gebeurt, ook in de rest van de wereld gebeurt, is het creëren van een alternatief voor de Verenigde Naties, een alternatief voor de Wereldbank, voor het IMF, een alternatief voor alle organisaties die de Verenigde Staten hebben gecontroleerd om de hele rest van de wereld in Gaza te veranderen, als dat lukt.

ANIA: Dr. Hudson, professor Hudson, ik wil u bedanken voor uw komst. Ik wil u bedanken dat u me na onze laatste livestream hebt verteld om dit aan de orde te stellen, omdat u het met mij en met het publiek hebt gedeeld. En ik hoop echt dat jullie deze video zullen verspreiden, jongens, dat jullie hem zullen delen.

Persoonlijk geloof ik dat we het kwaad bestrijden. En de manier waarop ik het gevoel heb dat ik hier op een kleine manier aan bijdraag, is door te proberen de waarheid te zoeken en mensen met kennis en begrip te brengen die de feiten en de waarheid met de wereld kunnen delen. Want als je niet weet waartegen je vecht, waartegen je vecht, dan ben je net Don Quichot. Je moet weten wat het probleem is. En ik ben enorm dankbaar voor gasten zoals uzelf om op mijn kanaal te zijn en uw kennis met het publiek te delen. Ik kan me alleen maar voorstellen dat ik dit allemaal weet, wat u vandaag met ons hebt gedeeld, dat ik hier zoveel jaren mee heb geleefd en dat ik heb gezien hoe deze gebeurtenissen zich in de wereld ontvouwen. Voor iemand die gevoelens en emoties heeft, is dat heel moeilijk te verdragen. Ik kan het me alleen maar voorstellen. Dus bedankt voor uw bijdrage.

MICHAEL HUDSON: Ik ben in je uitzending, Ania, omdat je ziet dat dit kwaad is, en het is kwaad.

ANIA: Ja. Dank u wel. Ik weet dat u moet gaan. En ik wil u natuurlijk weer uitnodigen in de nabije toekomst. Hopelijk vind u tijd voor ons volgende gesprek. Aan iedereen die kijkt, zorg ervoor dat je alle links naar Professor Hudson bekijkt die al onderaan deze livestream zijn toegevoegd. En zoals ik al zei, deel de video alsjeblieft. Klik op ‘vind ik leuk’. Het is gratis en het helpt het kanaal ook. En meer mensen in de wereld kunnen deze informatie horen. Bedankt, iedereen. En tot de volgende keer.

Via Michael Hudson.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Biden is alles waar mensen bang voor waren dat Trump zou zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische beoordeling begint van Iran-operatie tegen Israël
Volgend artikelScott Ritter: De raketten van april
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Citaat. Vietnamoorlog. En het was gebaseerd op het idee van “strategische gehuchten”, het feit dat je kon terugdringen, je kon gewoon heel Vietnam opdelen in kleine delen, met bewakers op alle overgangspunten van het ene deel naar het andere

  Gebeurt dit ook al niet in Nederlandse gemeenten? Waar ik woon wordt alles opgedeeld in blokkendozen met een smalle straat ( en dikwijls een steeg) zodat je geen kant opkan. Die strategie hebben we ook in Amsterdam gezien tijden Corona. Mensen opjagen, dirigeren tussen water en woonblokken en daarna afsluiten.

  Misschien zie ik spoken, het viel me op en ik zie het in mijn gemeente gebeuren.

  • Gijp, jij denkt het en ik dacht het gisteren ook. Is dus ook al veel langer aan de gang. Zie de wijken of plaatsjes waar je 1 ingang of misschien 2 hebt. In de wijk waar ik woon kun je per blok ook alleen maar op 1 of 2 manieren uit dat deel van de wijk. Soms kan je wel te voet of fiets in het andere daal komen. Maar met een auto moet je heel erg omrijden.
   In vorige plaats waar ik tot medio 2011 woonde werden ook straten afgesneden “teveel verkeer, te onrustig etc” , waardoor je als automobilist behoorlijk moest omrijden. Milieuvriendelijk zeker…. 🙂 🙂
   Het waarom nooit begrepen!!

   • beste Gijp & Klien, het zoveelste bewijs van het uitrollen van de Agenda 2030/ 21 bij ‘ons om de hoek’ en architecten & stedenbouwkundigen zijn dus ook op de hoogte van de dystopische Deep State-plannen, en erger want ze verlenen hun medewerking.

    • Stedenbouwkundigen liegen alles bij elkaar om de plannen realiseerbaar te maken. Bestaande visies hebben geen betekenis meer en men komt met bloemrijk geschreven newspeak om de meest verschrikkelijke nieuwbouw en andere projecten erdoor te duwen.
     Eigen ervaring hier in mijn gemeente.

  • Hi Gijp,

   Yup en het uiteindelijke doel is 15=minuten steden waar heel wat gemeenten openlijk voor uit komen dat ze dat willen.

   Groeten,
   Hugo

  • Verdeel en heers in de chaos. Daar zijn ze goed in. Of het nu lokaal is of internationaal, who cares.
   Het kwaard staart ons aan als een hert gefixeerd met de ogen in de koplampen van een auto.
   Wie het kwaad niet ziet of niet wilt zien omdat men te lui of te dom is is gedoemd te vergaan, is het leven niet waard.
   Hudson is een top economist en hij noemt het beest bij de naam. Chapeau.

  • Nou, ik was sept ’23, na 15 jaar, met de motor eens gaan rondrijden in mijn geboortestad Eindhoven.
   Gewoon eens kijken waar ik vroeger zoal rondhing, wijken waar ik gewoond heb, vaak kwam, naar school ging, etc etc.
   Ik schrok me helemaal wezenloos.
   Voorheen ruim opgezette stadswijken, zijn opgedeeld in woonerven. In – en uitgaande wegen zijn versmald tot enkelbaans paadjes met drempels en kruisende busbanen, wegversmallingen….
   Maar vooral drempels drempels en nog meer drempels…en nog meer wegversmallingen zelfs waar de weg al smal is.
   Vreselijk

 2. Beste Gijp,
  Hm, ik weet het niet of dat ook in de Nederlandse gemeenten van toepassing is.
  Als ik kijk naar de samenvoegingen van kleine gemeenten tot een grote.
  Dat onder het mom van ‘ bestuurlijke kosten besparingen’.

  • Sinds jaar en dag vindt in ons land schaalvergroting plaats bij o.a. waterschappen/uitwaterende sluizen, bedrijven, onderwijs, zorg & gemeentes. Want hoe minder grote conglomeraten een New World Order-roverheid moet aansturen, des te gemakkelijker.

 3. In Nederland is het opdelen in segmenten en controleren lastig. Nederlanders zijn slecht geïnformeerd, ongeïnteresseerd en naast volgzaam toch ook recalcitrant al lijkt dit met elkaar in tegenspraak.. Inmiddels vertrouwd de meerderheid van de bevolking de overheid niet meer en het is maar de vraag in hoeverre lagere ambtenaren de steeds idiotere maatregelen blijven uitvoeren. Misschien in de woke steden als Wokum, maar in Rotterdam of Den Haag wordt het al lastig. Wat tijdens corona gebeurde lijkt mij geen tweede keer meer te kunnen gebeuren, alles was gebaseerd op propaganda en vrijwillige medewerking. Er was eigenlijk geen controleapparaat nodig, dat deden burgers tegen elkaar, dit is na het ontmaskeren van de vaccin leugen toch lastig. Er wordt niet over gepraat, maar je voelt op verjaardagen en feestjes dat de meeste mensen, laat ik het voorzichtig zeggen, de spuit niet vertrouwen, ze voelen dat ze zijn voorgelogen, dit hangt in de lucht. De enige manier waarop de overheid haar agenda kan blijven doorvoeren is meer repressief te worden middels de “stampende” laars. Laat die er nu net niet zijn. Alles is gebaseerd op propaganda en die staat op instorten. Ze gaan het vast proberen middels censuur en het verbieden van tegengeluiden…ook kansloos. Verder een fantastisch interview met professor Hudson, dank daarvoor.

 4. De “bevolking” van Gaza werd in 2022, WK voetbal in Qatar, al verhuisd naar Nieuw Palestina in Qatar. Tijdens de WK zag je namelijk iedereen met de Palestijnse vlag zwaaien. Het enige verschil is dat de vlag van Qatar een rode driehoek heeft en de Palestijnse vlag een rode rechthoek. De kleuren zijn verder exact het zelfde. Israël heeft op lege gebouwen staan bombarderen. De beelden met Palestijnen zijn oude beelden om het idee te scheppen dat daar nog Palestijnen wonen. Het is allemaal een “oorlogs film”, ala Hollywood!

 5. zolang Iran bestaat zal ook Palestina bestaan , zelfs terugaan naar hun oorspronkelijke grenzen .
  daar kan de VS en Israhel niks tegen doen.
  er zeal een aanval komen uit verschillende hoeken die Israhel een kopje kleiner maken.

 6. Ik heb in Antwerpen en omstreken… die 99% vd bevolking verwierpen om bij groot-antwerpen te worden ingelijfd via een referendum werd dus ondanks de 99% van de Burgers de dag daarop gewoon Antwerpen…de Gemeente is nu een wijk.. verder heb ik eens gedacht aan het feit dat een burgeroorlog of bende-oorlogen..Dik in het voordeel is van…zij die een Confrontatie willen, er zal Nooit genoeg Politie zijn om ze vast te zetten NOOIT…ik heb dat in Barcelona zelf gezien en dat is nu al 35 jaar geleden..daar reden toen Politie-wagens met een Riot-gun én een grote knuppel in elke binnendeur van hun wagens met veringen die omhoog kunnen zoals bij grote Citroën’s van toen…de reden waren de Peruaanse bevolking die de stad behoorlijk in hun greep hadden..die kleine gasten stonden overdag op de winkelstraten en snacht’s..waren zij de baas…en hier in België én Nederland gaat precies hetzelfde gebeuren…ze denken Controle te hebben maar het zal hun zéér zwaar tegenvallen…

  • Open Vld-federaal premier Alexander De Croo en premier van het Vlaamse gewest Jan Jambon zijn beiden young global leader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in