Moderna shockverhoogt de prijs van hun Covidvaccin

3
1383
© Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

Het farmaceutische bedrijf Moderna, waarvan het vaccin tegen Covid-19 onlangs door de EU is goedgekeurd, vraagt nu het dubbele van de prijs per dosis in vergelijking met wat er eerder is afgesproken. Het vaccin was al het duurste van de drie op de markt, meldt het persbureau Reuters.

Volgens de informatie was het in verband met het onderzoek van de EU naar de mogelijkheden om meer van het vaccin te kopen dan wat oorspronkelijk was besteld, dat Moderna van de gelegenheid gebruik maakte om de prijs te verdubbelen.

De eerder overeengekomen prijs voor Moderna’s vaccin was 18 euro per dosis, maar neemt nu toe tot 36 euro. Het moet worden vergeleken met Pfizer dat 12 euro rekent voor een dosis van zijn vaccin en Astra Zeneca waarvan de prijs per dosis minder dan 2 euro bedraagt.

De prijzen werden verondersteld geheim te zijn, maar werden in december door een Belgische politicus getweet, iets wat verschillende farmaceutische bedrijven van streek maakte.

Het is niet duidelijk hoe de EU heeft gereageerd op de prijsverhoging van Moderna en of de aankoop van vaccins hierdoor zal worden gereorganiseerd. Nederland heeft in eerste instantie 6,2 miljoen doses van Moderna’s vaccin gekocht.

Wat de Covid-vaccin hype niet vermeldt

Lockdown, één jaar later - Het werkt niet, het heeft nooit gewerkt en het was niet de bedoeling dat het zou werken

3 REACTIES

  1. Ik heb hier al een keer een complete prijslijst geplakt van alle prijzen per merk.
    Ook daar heeft geen hond op gereageerd.
    Zo als wel vaker hier gebeurt en eerder gebruikelijk is.
    Bij het meeste wat ik nu tegenkom denk ik, laat maar. Als ik het maar gelezen heb.

  2. De markt werkt op basis van vraag en aanbod. Blijkbaar staan er een hoop muilkorfdeugschapen in de rij voor een allergische reactie.

  3. Follow the money. Welke personen en welke organisaties (WHO, RIVM, OMT enz.) verdienen hier weer bakken met geld mee? Als straks blijkt dat het allemaal niet nodig was geweest kunnen we daar ons geld terugvorderen en mensen organisaties voor een gerecht brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here