© Henning Trollbäck / Postnord

Greta Thunberg zal een van de motieven op de eerste Zweedse postzegels van dit jaar zijn. De nieuwe postzegels hebben als thema natuur, milieu en Gotenborg. De postzegels zijn geïllustreerd door Henning Trollbäck en richten zich op het milieu en de milieukwaliteitsdoelstellingen die het Zweedse parlement heeft gesteld om de unieke Zweedse natuur voor toekomstige generaties te behouden, kondigt PostNord aan in een persbericht.

De postzegels tonen geselecteerde omgevingen uit de Zweedse natuur waarvan het doel is die extra te beschermen, bijvoorbeeld prachtige bergen met rijke bergflora, een levend bos en een rijk agrarisch landschap.

Daarnaast worden er motieven uit Gotenburg vrijgegeven, geïllustreerd door lokale kunstenaars in verband met het 400-jarig bestaan van Göteborg. De viering van de stad wordt gevierd met vijf postzegels die gebaseerd zijn op voorstellen van Gotenburgers die door lokale kunstenaars zijn geïllustreerd.

“We zijn erg blij dat we kunnen de postzegels kunnen aankondigen met waardevolle natuur en dat Greta, met een aantal belangrijke natuurillustraties, een symbool wordt voor de waardevolle natuur die we hebben en het belangrijke werk dat we allemaal dagelijks moeten doen om onze natuur voor de komende generaties te behouden. De keuze voor de focus op het milieu voelt duidelijk aan voor de tijd waarin we leven. Wij bij PostNord hebben een grote verantwoordelijkheid om onze eigen impact op het klimaat te verminderen en de industrie in de juiste richting te sturen”, zegt Stina Olofsdotter van PostNord Stamp.

De eerste Zweedse postzegels worden dit jaar op 14 januari 2021 gelanceerd.

Greta Thunberg – En in een spasmen van sadomasochistisch plezier applaudisseert iedereen

  Klimaatverandering misdaad - Ontvolking in de naam van mensenrechten
Vorig artikelModerna shockverhoogt de prijs van hun Covidvaccin
Volgend artikelCanadese arts: schade door lockdown tien keer groter dan nut
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ze kan altijd nog met haar poes in de playboy om die linkse aanhangers tevreden te houden.
  Inmiddels is ze een jaar of 18, dus dan mag het.
  Kunnen ze allemaal een poster van Greta boven hun bed hangen.

 2. Likken zal een directe indigestie ten gevolge hebben. En BertG ik heb al een trollenverzameling maar die zijn een stuk knapper. Die hebben nog iets vertederends, kan je van Greta toch niet zeggen.

  • Daar kan je nou werkelijk niks over zeggen, smaken kunnen nogal verschillen.
   Ik kijk nergens meer van op.
   Ik denk dat er zelfs mensen zijn die sylvana simons nog een lekker wijf vinden.

 3. Nadat onze dochter van vijftien tot tranen toe geroerd was van de toespraak van Gretha Thunberg, en kwaad werd op onze generatie “die al dertig jaar niets deed”, hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door het meisje op tv aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.

  We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt:

  Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.

  Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.

  Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.

  Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.

  We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur ’s avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.

  Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.

  Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.

  Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen ijsjes in de zomer. Geen frisdrank, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo’s kwijt, nou, dat gaat lukken.

  Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnenlapjes. Net als vroeger een emmer met water op de wc.

  Op die manier willen we de massa-extinctie en het verdwijnen van hele ecosystemen tegengaan. Voor haar. Zij gelooft er in.

  https://youtu.be/5BcHBtwSt30

 4. @ BertG. en Shadow1100.
  Ik las uw beider reacties en ik vind ’t zielig voor ’t meisje, dochter van Shadow1100; moet je je eens voorstellen: een meisje van 15 jaar oud, nog niet eens wetende of ze er veertjes of haartjes op krijgt, en haar dán confronteren met álle door u opgesomde “ellende en narigheid”, dat móét fout aflopen !

  • Ze vragen er toch zelf om.
   En Greta is inmiddels 18 jaar. Over iemand van 15 ga ik geen playboy grappen maken.
   Ik zou ook zo reageren zo als shadow1100 als ik een dochter zou hebben met zo’n Greta adoratie.

 5. Een open brief van Kornelia Kirchweger aan Greta Thunberg
  …stal mijn jeugd
  Met tranen in je ogen beschuldig je ons, de babyboomers, beslist van het stelen van je dromen, je kindertijd, je zou hier niet eens moeten staan, maar op school zijn. Je laat “ons” hier niet mee wegkomen en houdt “ons” in de gaten. Wow! Je opruiende woorden komen voort uit een grenzeloze onwetendheid. Want is het niet juist jouw generatie die deze wegwerpmaatschappij in leven houdt? Jij en je tijdgenoten leven in een ongekende materiële overvloed, die je als vanzelfsprekend beschouwt en van je ouders eist.
  Wij hadden niets om weg te gooien
  Ik behoor tot de generatie die in de jaren ’60 is opgegroeid. Lieve Greta, in die tijd leefden we klimaatvriendelijker dan jij en je onwetende kind-aanhangers zich zelfs kunnen voorstellen. We droegen de kleren van onze oudere broers en zussen op. Kapotte maillots en sokken werden gestopt, kleren werden niet weggegooid – alles wat bruikbaar was, zoals knopen of ritsen, werd verwijderd. De rest werd gebruikt als poetslappen of herstellappen. Onze weg naar school duurde een uur of meer. Er was geen schoolbus en onze ouders brachten ons niet met de auto naar school. De schoolboeken werden doorgegeven van klas naar klas.
  Vies maar gezond
  Onze fietsen hadden maar één versnelling en daar waren we trots op. We deden de boodschappen te voet – met een boodschappennetje. Suiker, meel e.d. werd los verpakt in papieren zakken. Het inpakpapier werd zorgvuldig geopend en hergebruikt. We hebben niet elke dag gebaad of gedoucht. Zaterdags ging je in de teil. Het oudste kind het eerste en de jongste als laatste. Wel allemaal in het zelfde badwater. Niet elk huishouden had een wasmachine, telefoon of een auto. We hadden geen elektronische spelletjes en geen smartphones. We brachten onze jeugd door op weilanden en in bossen, niet op WhatsApp of Instagram. We waren vies maar gezond en hadden geen last van overgewicht, allergieën of depressie.
  De jeugd is geen rolmodel
  Hoe hypocriet jullie protesten zijn! Kinderen van jouw leeftijd veroorzaken meer CO2 dan welke andere generatie jongeren dan ook heeft gedaan. Jullie kasten zitten vol met kleren die door kindslaven in Azië genaaid zijn. Jullie coole smartphones en tablets eindigen in arme landen regelmatig als afval. Voor het benodigde kobalt werken er zo’n 40.000 kinderen in de kobaltmijnen. Alles wat je in overvloed en vraag hebt, wordt geproduceerd met CO2-uitstoot en meestal geïmporteerd. Daarom ben jij in het bijzonder geen rolmodel voor een klimaatvriendelijke samenleving.
  Na een demonstratie zijn de straten bezaaid met door jullie weggegooide (plastic)rotzooi en vreten jullie je vol bij McDonalds aan (rundvlees!)hamburgers….
  Daarom, lieve Greta, neem je tijdgenoten liever mee in je aanklacht en draag je woede aan hen op. Hij is volledig misplaatst bij ons.

  https://youtu.be/CLxpgRqxtEA

  https://youtu.be/0bwLt_5t73g

  Google ook op climategate.nl

 6. Kuch …

  His Holiness the Dalai Lama In Conversation with Greta Thunberg and Leading Scientists – 09/01/2021

  ‘His Holiness the Dalai Lama will engage in a conversation on The Crisis of Climate Feedback Loops with Greta Thunberg (environmental activist), William Moomaw (lead author on reports of the Intergovernmental Panel on Climate Change/IPCC, and the co-recipient of the 2007 Nobel Peace Prize) and Susan Natali (a renowned Arctic scientist) from his residence in Dharamsala, HP, India on January 10, 2021. The conversation will be moderated by Diana Chapman Walsh, President emerita of Wellesley College and is organized by the Mind & Life Institute. Viewers are requested to please follow their local social distancing rules while viewing the live webcast.’

  https://www.youtube.com/watch?v=reodvcdadKg

 7. GADVERDAMME!!

  Zo’n knul met vlechtjes 🙁

  NB: kijk ook even heel goed naar de compositie vd foto! Maar goed, uiteindelijk kan hij er niets aan doen en is dit mi een ‘verheven’ vorm van KINDERMISBRUIK!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in