-MayaQ- / Pixabay

Honderden miljoenen mensen worden “geconfronteerd met chronische honger”, en in de tijd die je nodig hebt om dit artikel te lezen zal het dodental door hongersnood aan de andere kant van de wereld nog hoger liggen. Maar omdat de gevestigde media niet echt veel praten over de wereldwijde voedselcrisis, realiseren de meeste mensen zich niet eens dat dit gebeurt. Velen van ons zijn zo geobsedeerd door wat Taylor Swift en andere beroemdheden doen, maar wanneer heb je voor het laatst een zinvol gesprek met iemand gehad over de wereldwijde hongersnood? Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN ontvouwt “een voedselcrisis van ongekende proporties” zich op dit moment vlak voor onze ogen… schrijft Michael Snyder.

Conflicten, economische schokken, klimatologische omstandigheden en stijgende kunstmestprijzen zorgen samen voor een voedselcrisis van ongekende omvang. Maar liefst 783 miljoen mensen lijden chronisch honger.

783 miljoen mensen lijden chronisch honger.

Deze mensen missen niet zomaar een maaltijd of twee.

Degenen die worden beschouwd als mensen die te maken hebben met “chronische honger” hebben de hele tijd honger.

Als je de hele bevolking van de Verenigde Staten zou nemen en die zou verdubbelen, zou je nog steeds geen 783 miljoen mensen hebben.

In sommige delen van de wereld is er al wijdverspreide hongersnood. Kijk bijvoorbeeld wat er gebeurt in Soedan

Het voedselagentschap van de V.N. zei vrijdag dat het meldingen heeft ontvangen van mensen die sterven van de honger in Soedan, waar woedende gevechten tussen rivaliserende generaals de distributie van hulp en voedselvoorraden aan de meest hongerigen belemmeren.

Ik zou willen dat ik je kon vertellen dat het beter wordt, maar dat is niet waar.

De honger in de wereld neemt al bijna tien jaar gestaag toe en nu begint de mondiale voedselvoorraad echt krap te worden.

Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat het wereldwijde rijsttekort op het punt staat nog erger te worden

De wereldwijde rijsttekorten zullen verergeren nu de Indiase export van eersteklas variëteiten op nieuwe hindernissen stuit door een stijging van de vrachtkosten tijdens de oorlog tussen Israël en Gaza – en binnenlandse tekorten zendingen van andere soorten rijst treffen.

De export van eersteklas Indiase basmatirijst bedroeg vorige maand de helft van een jaar geleden, waarbij handelaren de schuld geven aan de vrachttarieven die zijn verdubbeld na een reeks aanvallen op commerciële schepen door de door Iran gesteunde Houthi-militanten.

De wereldwijde aanvoer van cacao wordt ook erg krap.

De cacaoprijs bereikte onlangs het hoogste niveau in 46 jaar

  Hoeveel mensen hebben door dat het enige plan van de staat massale ontvolking en controle over de rest van de mensheid is? Niet genoeg!

De cacaoprijzen stegen deze week in New York naar het hoogste niveau in 46 jaar toen de bezorgdheid toenam dat de seizoensgebonden Harmattan-winden in West-Afrika de cacaovelden zouden kunnen uitdrogen en de opbrengsten van de middenoogst van Ivoorkust in april zouden kunnen verlagen. Dit zou de wereldwijde cacaoproductie nog verder onder druk zetten.

Bloomberg meldt dat de meest actieve cacaofuture in New York een sprong maakte van maar liefst 2,2% naar $4.961 per ton. De prijzen zijn sinds 20 september met 126% gestegen, waardoor de kosten voor ’s werelds beste chocolademakers, zoals The Hershey Company, dreigen te stijgen.

Als je van chocolade houdt, kun je het nog steeds goedkoop vinden in veel dollarwinkels.

Dus als je van plan bent om je favoriete chocoladerepen te hamsteren, is dit het moment om dat te doen.

Vlees wordt de komende maanden ook nog duurder.

De vogelgriep roeit miljoenen kippen en kalkoenen uit en de omvang van de Amerikaanse veestapel is gedaald tot het laagste niveau sinds 1951

De veestapel in de VS is gekrompen tot het laagste niveau in meer dan zeven decennia, omdat veeboeren hun koeien naar de slacht blijven sturen. Dit dreigt de rundvleesprijzen voor consumenten nog minstens een paar jaar op een hardnekkig hoog niveau te houden, terwijl de winsten voor vleesverwerkers afnemen.

Op 1 januari waren er 87,2 miljoen runderen, ongeveer 2% minder dan een jaar geleden en minder dan verwacht door analisten van Bloomberg, aldus het Amerikaanse ministerie van Landbouw woensdag in zijn tweejaarlijkse rapport over de veestapel. Volgens gegevens van het USDA is dat het kleinste aantal dieren sinds 1951.

Waarom is dat een probleem?

Amerikanen aten immers erg goed in 1951.

In 1951 woonden er 150 miljoen mensen in dit land.

Vandaag de dag wonen er 331 miljoen mensen in de VS.

Er is dus minder dan de helft minder rundvlees per persoon.

Natuurlijk is dit precies wat de mondiale elite wil. Het hoofd van de WHO vertelt ons zelfs publiekelijk dat we minder vlees moeten eten om de “klimaatverandering” te bestrijden…

Het hoofd van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, verklaart vlees en traditionele landbouw de oorlog in naam van de strijd tegen “klimaatverandering”:

“Onze voedselsystemen schaden de gezondheid van mens en planeet. Voedselsystemen dragen bij aan meer dan 30% van de uitstoot van broeikasgassen en zijn verantwoordelijk voor bijna een derde van de wereldwijde ziektelast.”

“Het is daarom essentieel om de voedselsystemen te veranderen, door over te stappen op gezondere, meer gevarieerde en meer plantaardige diëten.”

Ben je klaar voor een dieet dat gevuld is met veel soja en veel insecten?

  De huiveringwekkende reden waarom grote bedrijven lucratieve deals uitdelen aan biologische mannen die zich voordoen als vrouwen

Want dat is de toekomst die ze voor je gepland hebben.

En in een wanhopige poging om het klimaat te beheersen, komen onderzoekers die door de elite worden gefinancierd met allerlei extreem bizarre voorstellen. Dit is er één van

Klimaatwetenschappers zijn bezig met de ontwikkeling van een paraplu-achtig scherm ter grootte van Argentinië dat de zonnestralen zou tegenhouden om de effecten van de opwarming van de aarde te beperken.

Het wilde idee komt van Israëlische onderzoekers die geloven dat de schaduw van één miljoen vierkante kilometer de temperatuur van de aarde binnen twee jaar met 2,7 graden Fahrenheit zou kunnen verlagen.

Het team van het Technion-Israel Institute of Technology is op zoek naar maximaal 20 miljoen dollar voor een prototype van 100 vierkante meter, dat volgens hen in 2027 zou kunnen worden gerealiseerd.

Serieus?

We produceren al niet genoeg voedsel voor iedereen en zij willen de zon tegenhouden met een gigantische paraplu?

Wat denk je dat dat zou doen met de wereldwijde voedselproductie?

De elite heeft ook plannen voor wat we zullen drinken.

Als je in Los Angeles woont, zul je binnenkort de verfrissende zoetheid proeven van water dat van “toilet naar kraan” is gegaan…

Als je in Los Angeles, Californië, woont en kraanwater drinkt, denk dan nog maar eens goed na.

In december heeft de California State Water Resource Control Board (SWRCB) besloten om een nieuw systeem te implementeren dat tot 60% van het rioolwater van LA zal recyclen, een proces dat nu “toilet naar kraan” wordt genoemd.

Het rioolwater wordt naar een faciliteit geleid en vervolgens behandeld en teruggevoerd naar de huizen in Los Angeles nadat het voldoet aan zuiverheidsnormen die door de stad zijn geëvalueerd.

Klinkt dat niet geweldig?

Natuurlijk zal geen van de plannen en programma’s die de elite aan het implementeren is in staat zijn om onze koers te veranderen.

We stevenen af op de grootste chaosperiode in de geschiedenis van de mensheid en tientallen miljoenen mensen bereiden zich koortsachtig voor op wat ons te wachten staat. Het volgende komt uit een uitstekend artikel van Kay Smythe

Uit een onderzoek dat midden januari werd gepubliceerd, blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen en Canadezen in bepaalde gebieden de afgelopen 12 maanden iets hebben gedaan om zich voor te bereiden op de apocalyps. Ben je ook maar enigszins verbaasd?

Meer dan 40% van de inwoners van Maine, Nebraska en Arizona, en de helft van de inwoners van Ontario en British Columbia bereiden zich voor op een Noord-Amerikaanse apocalyps door verschillende goederen aan te schaffen, volgens een onderzoek dat half januari werd gepubliceerd. De meeste mensen leggen voorraden aan van voedsel, water, brandstof, wapens, leren overlevingsvaardigheden en meer. Maar een overweldigende meerderheid van de inwoners in andere staten is totaal blind en onwetend over de risico’s die het leven in de moderne wereld met zich meebrengt.

Amerika zit enorm in de problemen en maar heel weinig mensen willen dat toegeven. Zoals ik onlangs tegen The First presentator Jesse Kelly zei: we maken niets wat de rest van de wereld wil kopen, behalve de komende seizoenen van “The Chosen”. We produceren het meeste wat we nodig hebben niet zelf, we kopen het allemaal in andere delen van de wereld. En met de aanhoudende financiële crises als gevolg van de COVID-19 pandemie en het idiote economische beleid van wetgevers na 2008, is de kans groot dat we de komende jaren niets meer kunnen kopen.

Naast het aanleggen van een voorraad voedsel en voorraden, laten veel mensen ook ondergrondse bunkers installeren op hun eigendommen. Het volgende komt van Fox Business

  HYPOCRIETEN! Globalistische elite in Davos vertelt u krekels te eten... Maar dit is wat er op het Davos WEF menu stond (Hint: het zijn GEEN insecten)

Tot de klanten van USA Bunker Company behoren ambtenaren van de regering en het Witte Huis, die het vertrouwen in de overheidsstructuur hebben verloren. Andere klanten zijn op zoek naar bescherming tegen natuurrampen zoals tornado’s of ongelukken zoals treinontsporingen met giftige stoffen, zoals vorig jaar in Oost-Palestina – maar de meerderheid van de klanten maakt zich naar verluidt zorgen over nucleaire oorlogsvoering.

“Vijfennegentig procent, zou ik zeggen, wil het voor een nucleaire oorlog, zoals de Derde Wereldoorlog,” zei Stump. “Gewoon alles wordt zo’n beetje vernietigd.”

De elite blijft volhouden dat ze alles onder controle hebben, maar iedereen kan zien dat dat niet zo is.

Al hun systemen beginnen overal om ons heen in te storten en wereldwijde gebeurtenissen beginnen wild uit de hand te lopen.

Als je je nog niet hebt voorbereid op wat komen gaat, dan raad ik je sterk aan om dat te doen, want 2024 wordt zo’n belangrijk keerpunt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom Armageddon nodig kan zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTuckers reis naar Rusland maakt de Deep State doodsbang!
Volgend artikelBrits plan om NAVO-troepen in Oekraïne te stationeren. Het uur is nabij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

42 REACTIES

 1. Keerpunt keerpunt keerpunt… pfff… elk jaar hetzelfde. Hongersnood komt, oorlog komt, nieuwe pandemie komt, financiële crisis komt, alle gevaccineerde gaan allemaal dood, verdragen gaan ons vernietigen, concentratiekampen zijn al klaar, vlees wordt afgeschaft, alles wordt verboden, autorijden kan niet meer, alle vliegtuigen gaan neerstorten, mensen worden zombies, 5G gaat iedereen vermoorden, mRNA is overal… elk jaar opnieuw… elke keer weer vergaat alles… en inmiddels zijn we doodleuk 4jr verder.

   • België Antwerpen 04/2/1949…2 tamelijk Jonge dertigers bedelen voor werk.. niet samen hoor, verder 1 man (40er)…idem plus het aantal bedelaars neemt gestaag toe… die gaan Niets vinden vrees ik… dus boer let op je kippen, want het Stelen gaat beginnen… (eigenlijk al bezig als je de Hospitalen kunt geloven)…

   • Het plan is om iedereen met nanotechnologie in te spuiten. In Nederland hongersnood is natuurlijk man- made. De grondstoffen, het land, mankracht is er. Tot nu toe verbouwen we in NL 6x van wat we zelf nodig hebben. Maar goed. Als “men” besluit dijken door te prikken..een cyberaanval op het het elektriciteitsnet tegelijk met veel regen en een storm bij volle maan, staat hier het land blank. Dat is mijn grootste zorg.

  • Theme: no worries. Ik begrijp wat je schrijft. Frustratie alom, herkenbaar. Met de juiste mensen om je heen red je het wel. Ik heb de tijd van mijn leven en er zijn nog nooit zó snel zó veel mensen door mij ‘afgeschreven’ en daarentegen nog nooit zó veel mooie mensen voor in de plaats gekomen. Wait and see…

  • Beste Theme na het lezen van dit artikel grijpt de angst mij om de keel.
   Dit kan toch niet de bedoeling zijn van de schrijver.
   Hoe kan ik hier iets positiefs uithalen en hopen dat we het eind van 2024 gaan halen, maar niet zoals dit artikel mij wil laten geloven?

   • @Piet…
    Het positieve dat je er uit kan halen is dat ze dit soort verhalen nu al jarenlang herhalen, maar tot nu toe komt er weinig/niks van terecht. Het begint te lijken alsof het allemaal net zo fake is als die hele plandemie.

    Zoals Vetetaan hierboven ook zegt… no worries. In elke straat is er één van ons, als het mis gaat zullen we elkaar snel vinden. Het kaf is van het koren gescheiden en dat maakt ons klaar voor wat er ook maar gaat komen. Dus maak geen stress Piet, maar maak vertrouwen. Bereid je voor om een paar maandjes te kunnen overleven zodat je een buffer hebt om in een crisis kalm te blijven zodat je gezonde verstand overeind blijft… stress is nutteloos, maar kalmte kan ons redden Piet.

    • Theme: Even: vertrouwen maak je niet maar dat straal je uit. Iets met uitdrukkingsvaardigheid en lichaamstaal enzo…

     De overheid denkt vertrouwen te ‘maken’ aan de hand van toespraken van DESkundigen en (wetenschappelijke-) onderzoeken vol holle frasen maar hun lichaamstaal en de gevolgen van alle cursussen ‘Effectief Communiceren’ verraadt hun keer op keer.

   • Piet: De schrijver is verantwoordelijk voor wat ie schrijft, niet voor hoe een lezer dit interpreteert.
    Don’t shoot the messenger! Zet de angstknop uit en het leven aan.

  • Ik lees dit reeds meerdere jaren dan 4jaar. Via Xandernieuws, Niburu, wat andere verdwenen sites en een handvol MSM kanalen en nu ook FN. De wereld is al tientallen keren vergaan en veranderd in een onleefbare dystopische bol na de zoveelste kern-wereldoorlog, systeemoorlogen, cyberaanvallen, zonnewinden en stormen, droogte, bosbranden, hittegolven, waterschaarste, kosmische catastrofes, nu komt daarbij…klimaat, milieu, opwarming door allerhande factoren enz…enz…
   Maar geen van die voorspellingen is tot op heden uitgekomen. Al deze berichtgevingen bestaan uit gratie van angst, agorafobie en meerdere synoniemen en aanverwante. Bibber en beef!

  • Beste Theme,
   met alle respect.

   Er zullen altijd mensen zijn die waarschuwingen serieus nemen, maar ook die het naar het rijk der fabelen verwijst.
   Wat mensen ook vinden of doen is ieder voor zich.
   iedereen is tenslotte verantwoordelijk voor zichzelf.

   Ik ben niet bang, verre van.En ik laat mij ook niet bang maken.
   Ik ben eerder een realist en ben bewust van de mogelijke gebeurtenissen.
   Met voorbereid zijn op wat ” mogelijk” kan gaan gebeuren kun je alle kanten op.
   De ene heeft een pakje soep extra in de kelder en een ander is zelfs nog bang in zijn atoombunker, en alles daartussen.

   je zult het met mij eens zijn dat we in turbulente tijden leven.
   Dat er mensen zijn die daardoor zich angst aan laten jagen, is aan hun.
   Dat er mensen zijn die de schouders ophalen, eveneens.

   Met die machten achter de schermen die de zaak manipuleren kun je van alles verwachten.
   Daar rekening mee houden hoeft niet per definitie uit angst te komen.
   Hoe dat een ieder zich gedraagt t.o.v. de toekomst is aan ieder persoonlijk.
   Wat er ook mag gaan gebeuren in de nabije toekomst is er een regel die voor veel zaken van belang is:
   Beter voorbereid zijn dan het nakijken hebben.

   In de tussentijd is mijn beredenering; als mijn tijd daar is, dan zal het zo moeten zijn.
   Die tijd voorspoedigen is niet mijn ding.

  • Slaap gerust verder… en let maar niet op de 25% OVERSTERFTE die inmiddels miljoenen doden heeft gemaakt! Dat jij er niks van ziet/hoort is omdat de MSM dat keurig censureert, om de schaapjes niet nog banger te maken, natuurlijk. En anders noemen ze het toch allemaal ‘CV’ dus wat is precies je punt?

   Ondanks dat het zoveel levens verwoest en zoveel kinderen vermoordt, jij zult er hopelijk nooit iets van merken.

 2. Nou jongens, met deze bemoedigende woorden van dit artikel kunnen we er vandaag weer vol goede moed tegenaan.

  Terwijl ik nog geen half uur geleden na afronding van mijn werkzamheden tijdens het inruimen van de gereedschappen en materialen in de vrachtwagen bij de opdrachtgever werd aangesproken door twee passerende mannen van middelbare leeftijd kwamen er een aantal ’trigger-‘ woorden naar voren die mijn nieuwgierigheid positief beïnvloedde.
  Blijkt dat één van de heren op de hoogte is van mijn achtergrond en al geruime tijd op zoek zijn naar mensen, die behoorlijk thuis zijn in de wereld van self-supporting en op de hoogte zijn (lees: wakker zijn) van de situatie om ons heen. Na zo’n 20 minuten ontving ik hun adresgegevens en een telefoonnummer om binnenkort een persoonlijk onderhoud hieromtrent aan te gaan. Ik stapte vervolgens in de vrachtwgen met een brede glimlach op mijn gezicht…..
  Kijk, dát maakt mijn dag weer helemaal goed, alsof het zo heeft moeten zijn.
  De club is groter dan menigeen denkt alleen zeg ik heel eerlijk: “Een sprekend mens is altijd te helpen”,

  • @Veteraan delta…
   ‘De club is groter dan menigeen denkt’

   🎯🎯🎯
   De vijand laat ons denken en denken en denken, maar de realiteit is niet wat ze ons willen wijsmaken. Wij zijn een gigantische groep, alleen durft 95% zich nog niet uit te spreken omdat ze niks snappen, maar wel voelen dat het allemaal mis begint te gaan.

   • Voor hooguit een paar uur warmte in een noodkacheltje gebruik ik liever andere zaken.
    De bijbel van ‘praktisch’ toegevoegde waarde die ik eenieder van harte kan aanraden en zijn gewicht in goud waard is:
    SURVIVAL het S.A.S. handboek van John Wiseman. (Originele grote uitvoering!)
    Een collega van me die op basis van jarenlange ervaring een ‘prettig naslagwerkje’ geschreven heeft voor serieus geïnteresseerde mensen in tijden van echte crisis. Contact leggen en praten met Nederlandse ervaringsdeskundigen op dit gebied kan ook zeer verrijkend zijn voor u.

 3. >De vogelgriep roeit miljoenen kippen en kalkoenen uit < = gecreëerd…

  en dan moeten boeren het opvolgen ala NL al die dieren vermoord zonder ze te consumeren als voedsel.

  maar zie ook al die honderden voedsel fabrieken in the JewSA spontaan in de brand gevlogen, goh… en al die boeren die hun crop voedsel opbrengsten moesten vernietigen, dan kregen ze veel geld ervoor…

  control the food, control the people
  control the money control the world
  control the minds (MSM/Governments) control the sheep.
  control the water, control the…
  control the air, control the…
  control the climate scam, control a lot
  control the governments, control a lot
  control the army's, control a lot of people/countries/money.

  het houd niet op, niet vanzelf.
  end the controllers, start living again.

  • Niks nieuws onder de zon.
   Dank voor uw waarneming en publicatie!
   Wel belangrijk om dit soort opsommingen met regelmaat te herhalen omdat de meeste mensen toch enigzins ‘vergeetachtig’ blijken te zijn door de loop der jaren.

  • De lijst is eigenlijk nog ietsje langer:

   -Varkenspest, vogelgriep, gekke koeien ziekte, mond en klauwzeer, Q-koorts, botulisme, kippenkoorts.

   -aids,griep, zika virus, marburg virus, pokken virus, corona virus, apenpokken virus, bof, mazelen, lyme,
   schurft, lepra, ebola virus, kanker, mrsa ziekenhuisbacterie.

   -oliecrisis 70’s, kruisraketten, dreiging rusland, zure regen, gat in de ozonlaag, stijgende zeespiegel,
   verdrogende bossen, cfk drijfgassen, asbest, millenniumprobleem, al quaida, osama bin laden, strijd tegen
   terrorisme, broeikaseffect, klimaatopwarming, klimaatverandering, te nat weer, te droog weer, te koud weer,
   te warm weer, code geel, code groen, code rood, pfas probleem, co2 probleem, stikstofprobleem,
   woningnood, vluchtelingencrisis, energie tekort, energie overschot, dreiging wo3, grondstoffentekort,
   schaarste, tekort aan personeel……..

   Amai, en we leven nog steeds!

   • In het tweede studiejaar kregen wij les over ‘zùre regen,’ waar het woord ‘zure’ met een dreigende klemtoon uitgesproken werd, en we daarna als klas een natuurwandeling gingen maken om de effecten hiervan te bestuderen.

    Gelukkig, heb ik me nooit angst laten aanjagen, voor iets dat niet tastbaar is.

 4. Sommige doelen behalen ze wat langzamer, neem bijvoorbeeld de chemtrails/geo engineering.. wie heeft er voor het laatst een bij gezien? Of een gezonde bijenpopulatie? Zonder bijen geen gezond ecosysteem om van te kunnen leven..

 5. Ook als is er GENOEG voedsel op deze wereld voor iedereen, het is zoals met belangrijke spullen en zaken altijd heel onevenredig verdeeld… om dmv de door de klimaat-fascisten gecreëerde schaarste het onderste uit de kan te kunnen wringen!

  Maar, het belangrijkste wordt altijd verzwegen. Nl. dat ALLES wat we eten, drinken, inhaleren en/of op ons lichaam smeren altijd carcinogeen, neuro-toxisch, hormoonverstorend en natuur vernietigend is. Alles door de enorme (lucht-water-voedselketen) vervuiling door dezelfde monsters die ons bang maken met het bekende verhaal dat “de hemel op ons hoofd zal vallen”… terwijl zij zelf degenen zijn die de wereld verzieken en vernielen. Het aloude verhaal van het Kwaad dat de wereld kan wijsmaken dat het niet bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in