TheDigitalArtist / Pixabay

Er is een idee van een [woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken], een soort abstractie, maar er is geen echte ik, alleen een entiteit, iets illusoire’s, en hoewel ik mijn koude blik kan verbergen en je mijn hand kunt schudden en kunt voelen hoe vlees de jouwe vastpakt en misschien kun je zelfs voelen dat onze levensstijlen waarschijnlijk vergelijkbaar zijn: Ik ben er gewoon niet. Het is moeilijk voor mij om op een bepaald niveau iets zinnigs te zeggen. Ik ben een verzinsel, een aberratie. Ik ben een niet-contingent menselijk wezen. Mijn persoonlijkheid is schetsmatig en ongevormd, mijn harteloosheid gaat diep en is hardnekkig. Mijn geweten, mijn medelijden, mijn hoop zijn al lang geleden (waarschijnlijk op Harvard) verdwenen, als ze al ooit bestaan hebben. Er zijn geen barrières meer om over te steken. Alles wat ik gemeen heb met het oncontroleerbare en het krankzinnige, het gemene en het kwaad, alle chaos die ik heb veroorzaakt en mijn volslagen onverschilligheid daarvoor, heb ik nu overtroffen. Ik houd echter nog steeds vast aan één enkele sombere waarheid: niemand is veilig, niets is verlost. Toch ben ik onschuldig. Elk model van menselijk gedrag moet worden verondersteld enige geldigheid te hebben. Is het kwaad iets wat je bent? Of is het iets wat je doet? Mijn pijn is constant en scherp en ik hoop voor niemand op een betere wereld. Sterker nog, ik wil dat mijn pijn aan anderen wordt toegebracht. Ik wil dat niemand kan ontsnappen. Maar zelfs nadat ik dit heb toegegeven – en dat heb ik ontelbare keren gedaan, bij zo ongeveer elke daad die ik heb begaan – en deze waarheden onder ogen heb gezien, is er geen catharsis. Ik krijg geen diepere kennis over mezelf, er kan geen nieuw begrip uit mijn verhaal worden gehaald. Er is voor mij geen enkele reden geweest om je dit te vertellen. Deze bekentenis heeft niets betekend.” – Bret Easton Ellis, American Psycho

Ik had het onlangs met mijn vriend, radiopresentator Hrvoje Moric, over het nut (of het gebrek daaraan) van het kijken naar persconferenties van de overheid, wat ik soms doe. Zijn standpunt was dat het in wezen tijdverspilling is omdat alles wat overheidspropagandisten doen… propaganda, misleiding en bedrog is. Er valt geen enkele waarachtigheid uit hun uitspraken te halen, schrijft Ben Bartee.

  De Israëlische historicus Yuval Noah Harari zegt dat globalisten een "nutteloze klasse" mensen hebben gecreëerd: "Houd ze gelukkig met drugs en computerspelletjes"

Mijn standpunt is dat het nut ervan in feite zeer beperkt is in termen van het verkrijgen van werkelijke informatie. Desalniettemin schijnt het een licht op wat het regime denkt en wat voor soort narratieve sporen het probeert te leggen om zijn plannen te verwezenlijken.

Terwijl ik deze mensen aan het werk zie, zoals de persoon die hieronder is afgebeeld, denk ik vaak na over het metastatische proces waardoor ze in zulke lage, verachtelijke rollen terecht zijn gekomen.

En ik vraag me af, als ze ’s avonds alleen in de badkamer in de spiegel staren en bedenken welke vrijheidsberovingen ze die dag mogelijk hebben gemaakt of welke buitengerechtelijke regeringsmoorden ze vanaf hun podium hebben gerechtvaardigd, alleen zij en hun gedachten – geen camera’s om tegen te liegen – wat gaat er dan door hun hoofden?

Ze moeten goed weten – ze zouden hun werk niet effectief kunnen doen als ze zich er niet op een bepaald niveau op hun eigen Orwelliaanse manier van dubbel denken bewust van waren – dat hun hele doel is om de leugens van hun bazen te verkondigen in dienst van het failliet laten gaan van de middenklasse, het vernietigen van de planeet, het beginnen van nieuwe oorlogen, het aanrichten van biomedische terreur, enz.

Zijn hun voelende geesten/zielen zo verdoofd door het postmodernisme en psychotrope drugs dat ze niet langer in staat zijn om normale menselijke emoties zoals schaamte of spijt te voelen? Of zijn ze echt in staat tot monsterlijk extreme prestaties van zelfbedrog? Of hebben ze gewoon toegegeven aan hun rol als schurk en deze omarmd?

  Another one bites the dust: Verschrompelde Lizzie valt van haar stokje

Sommigen zijn natuurlijk al vanaf het begin psychopaten. Anderen gaan er langzaam in mee totdat het een tweede natuur wordt.

Er hoeft niet veel meer gezegd te worden over de eerste categorie; psychopaten gaan zich gedragen als psychopaten. Liegen voor geld en de schijnwerpers, mensen vermoorden en verminken in het proces en een erfenis van ontheiliging in hun kielzog achterlaten, is normaal.

Maar voor de laatste categorie stel ik me voor dat de metamorfose zoiets is als daklozen die zich langzaam neerleggen bij een leven doorgebracht in vuiligheid en versnipperde slaapzakken naast winkelwagentjes, hun enige bezittingen, op straat.

Het gaat geleidelijk.

Je loopt stage.

Je klimt op de ladder.

Dingen escaleren.

Je wordt wakker tot je nek in de bullshit zit. Tegen die tijd is het makkelijker om te rationaliseren, jezelf voor de gek te houden en de schuld af te schuiven dan in het reine te komen met wat je geworden bent.

“Toen Gregor Samsa op een ochtend wakker werd uit ongemakkelijke dromen, ontdekte hij dat hij in zijn bed was veranderd in een gigantisch insect.”

– Franz Kafka, De metamorfose

Ik kan niet geloven dat iemand opgroeit met de droom om een lakei van het politbureau te zijn, verstoken van elke schijn van waardigheid of eer – en dat is overduidelijk. Deze mensen zijn politici zonder enige roem; wie zou er voor zo’n carrièrepad kiezen?

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de bovenstaande video, Vedant Patel, studeerde in 2012 af met een bachelor in biologie voordat hij meteen aan de slag ging als adjunct-communicatiedirecteur voor een congreslid.

  WOKE oorlogsvoering in de Verenigde Staten krijgt een grote klap

Deze dissonantie tussen zijn opleiding en zijn baan direct na zijn studie zegt me dat dit geen gepland carrièretraject was. Misschien heeft een familieband met een persoonlijke connectie hem aan de haak geslagen. Hij greep de kans, ontdekte dat hij vloeiend kon liegen zonder gewetenswroeging en zo ging het verder.

Dan vraag ik me af wat zijn ouders moeten denken als ze naar zijn optredens op televisie kijken, terwijl hij voor de kost leugens van de overheid vertelt. Ze moeten weten hoe hun kind eruitziet als hij liegt. Voelen ze geen diepe schaamte? Of wordt dat allemaal weggerationaliseerd?

Als mijn zoon op een dag naar me toekwam en me vertelde dat hij een baan aannam als sjacheraar voor het ministerie van Buitenlandse Zaken – een van de meest verderfelijke en banaal kwaadaardigste instellingen in de wereldgeschiedenis – dan zou ik gedwongen zijn om te onderzoeken waar ik de fout in ging.

Hoe dan ook, het zijn allemaal diep verwrongen mensen, die aantoonbaar evenveel medelijden als minachting verdienen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer door de VS gedreven escalaties richting oorlog in het Midden-Oosten
Volgend artikelDe obsessie van het WEF met AI en hersenchips. “We” kunnen een AI-systeem creëren “waar we niet eens democratische verkiezingen nodig hebben” Klaus Schwab
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. vroeger zij men… Koning, Keizer, Kardinaal schijten doen ze allemaal,.. duidelijk is dus wat die mensen in hun badkamer doen enz..is Nutteloos tijdverlies..🤢

 2. Als psychopaten de baas zijn, worden mensen sociopaten. Mensen zijn levende leermachines die worden omgeprogrammeerd tot levende kopieermachines zodat ze niet zelf nadenken, maar alleen nadoen. Dan krijg je een wereld van slaven. En als de slaven egoïsme als voorbeeld krijgen, worden mensen sociopaten.

  In het dierenrijk gebeurt dit niet, omdat ze psychopaten herkennen en uitbannen of doden. Psychopathie is een afwijking, daarom maken de psychopaten alle afwijkingen tot norm, zodat we de psychopaten niet herkennen. Onze hele maatschappij en onze taal is door hun omgebouwd tot een hel waarin zij regeren.

  Waarom werken mensen mee met de psychopaten? Omdat ze ons hebben geprogrammeerd om hun satanische systeem heel normaal te vinden. Ze voeden ons met programmering ipv wijsheid. Ze nemen onze EIGENwijsheid af en laten ons van alles geloven. Een militair is geprogrammeerd te denken dat hij vrede maakt, een politie agent is geprogrammeerd dat hij de wet handhaaft en mensen beschermt, een bankier is geprogrammeerd om te denken dat het financiële schuld systeem geen slavensysyeem is.

  Adriaan zegt het wel vaker. Slechts 2% vd mensheid is zelf aan het denken en een nog kleiner percentage heeft totale controle over zichzelf. Dat is de echte misdaad. De hele mensheid zou in totale controle van zichzelf kunnen zijn, maar ze hebben dus 98% volledig ontmenselijkt. Dat is waar ze al duizenden jaren mee bezig zijn en dat is wat ze nu naar 100% willen brengen zodat wij geen mensen meer zijn. Zodat zij voor eeuwig de baas blijven.

  Filmtip; Jupiter Ascending… zij leven voor eeuwig van onze levensenergie.

 3. ” Hij greep de kans, ontdekte dat hij vloeiend kon liegen zonder gewetenswroeging en zo ging het verder.”

  Gaat dit over rutte?

  • Frans H januari 29, 2024 Bij 16:36

   Rutte de meester oplichter en pathologisch leugenaar, trapt een heel volk naar beneden en heeft zich ophoog gelikt door de internationale oplichters te bevredigen.

 4. Vrijwel iedere ouder doet over het algemeen zijn/haar best om een kind het beste mee te geven in de opvoeding met bijbehorende normen en waarden.
  Vele kinderen nemen dingen mee in hun latere leven die ze van hun ouders hebben meegekregen.
  Het is echter inherent aan een opgroeiend persoon dat die eigen keuzes maakt en gaat toepassen in het verdere leven. of ouders met die keuzes eens zijn of niet.

  Ik heb in mijn werk in het verleden genoeg ouders mij horen vragen wat ze fout hebben gedaan tijdens de opvoeding van hun kinderen.
  Kinderen kiezen uiteindelijk hun eigen weg in het leven.
  Ook Hitler was ooit eens een lieve baby…….

  • Volgens mij is het probleem dat ego’s, ego’s maken. We leven in een sekte waarin ouders de beste bedoelingen hebben, maar ze zijn zelf ook geprogrammeerd tot ego’s. Het is als een leeuwin die in gevangenschap een welpje krijgt en vormt. En die krijgt dan ook weer in gevangenschap een eigen welpje. Enzovoorts enzovoorts, generatie na generatie tot er een generatie is die niks meer van zichzelf of de wereld snapt…

   Al het leven is zelflerend, zoogdieren hebben in het begin bescherming, veiligheid, stabiliteit, voeding en liefde nodig. Zodra wij de basis snappen, doen we de rest zelf. Maar omdat alle liefde weg is, is alle vertrouwen ook weg en daardoor doen de meeste mensen alles uit angst. We leven nu in een piramidespel van angst en we groeien op in angst… zodra iedereen ineens beseft dat we heel eenvoudig een piramidespel van liefde kunnen maken, zal alles 180 graden veranderen. Maar eerst gaan de oude wereld en de satanisten, die in de opkomende wereld willen blijven regeren, tenonder als een seizoen dat voorbij gaat.

 5. Ieder mens is verantwoordelijk voor de eigen gemaakte keuzes.
  Ziek in de kop of niet, gehoorzaam aan anderen, grote angst voor het ene of andere.

  • 🎯

   En wat is die verantwoordelijkheid/keuze?

   Je besluit bewust een liefdevol mens te zijn of een je bent onbewust en daardoor een geheel volgens programmering een liefdeloze egoïst. De keuze is ego of liefde. Maar hoe is dat een keuze als mensen totaal worden gehersenspoeld? Niks in deze wereld klopt, alles is op de kop gedraaid. We leven in jonestown en de meeste mensen zijn volledig gehypnotiseerd en ontkoppeld van zichzelf en de wereld, volgen en nadoen is het enige dat ze nog doen… ze ZIJN niet meer, ze doen alleen nog maar, als robots zonder bewustZIJN.

   • Beste Theme,
    In het huidige informatietijdperk is onwetendheid een keuze.
    Wat jij en ik en nog diverse anderen weten kunnen onwetenden ook te weten komen.
    Het vervolgens niet ‘ willen’ weten of de afgestompte kop in het zand blijven houden is ook een keuze.

    Waarom zijn er mensen van onze generatie die goed in de gaten hebben hoe de hazen lopen en waar het naartoe dreigt te gaan terwijl de meerderheid de wereld inkijken die niet realistisch is?

    Zij wij dan ‘ oude zielen’? Of de eerste generatie ‘ nieuwetijdskinderen geboren vanaf de begin jaren 50 vorige eeuw?
    Is onze zielenopdracht de taak om de onwetende mensheid wakker moet zien te krijgen?

    • @Tigron…

     De mensheid wordt geprogrammeerd te geloven dat wij het ego zijn. Die programmering is bij sommigen niet of slecht gelukt waardoor ons bewustZIJN niet uit is. In een tijdperk van informatie is onwetendheid idd een keuze, maar de meeste mensen zijn onbewust en maken niet zelf hun keuzes. Dat is wel hun verantwoordelijkheid, maarja… in Jonestown dronk ook iedereen de zelfmoord ranja. Mensen zijn gehypnotiseerd Tigron, dat pleit ze niet vrij, maar het is gewoon zo. Mensen zijn betoverd. Als jij met iemand praat weet ik zeker dat je merkt dat ze heel langzaam weer mens worden, maar zodra jij de kamer uitstapt is het weg. Maargoed… het is me een puinhoop. Ik kan spiritueel gezien wel zien dat al deze ellende iets goeds dient. Niet dat het dan leuker is, maar het heeft een doel, de diepste duisternis breng het sterkste licht voort.

     • Beste Theme,
      Edgar Cayce uit de vorige eeuw sprak een:
      ” de derde wereldoorlog zal er een zijn tussen het licht en het duister”
      Ik heb er alle hoop in dat het uiteindelijk een mooiere en betere wereld gaat worden.
      Het zal echter de nodige tijd in beslag nemen.
      Of ik dat nog mee zal maken is aan twijfel onderhevig.
      Ik zal t.z.t. nog wel eens een keertje terug komen om te kijken wat het geworden is
      😀

    • Beste Tigron onze generatie daarvan werden er vele naar hier gestuurd met specifieke opdrachten die we toen geboren werden bijna volledig vergeten waren. We waren de buitenbeentjes op school en deden zeker niet mee aan de groepsmentaliteit om er bij te horen toen kregen we ook te maken met zaken die we moeilijk onder woorden konden brengen omdat niemand ons geloofde en hielden we onze mond daarover. En tja de tienerjaren van een lelijk kuikentje werd ik plotseling een mooie zwaan …
     Alles wat ik had meegekregen was ik totaal vergeten en genoot van alle dingen die toen op mijn pad kwamen en stond er verder niet bij stil. Doch alles in mijn leven bracht mij terug op mijn pad waarvoor ik had gekozen ik begon mensen te helpen en kreeg alle informatie van hogerhand door en dit ging als een lopend vuurtje naar anderen om mij ook te raadplegen. Deze periode was leuk intens en soms vermoeiend en daarom ook afgebouwd dat zeker. Waar we nu staan heeft ook een doel want ook nu gaan we tegen de wind in onze eigen weg

     • Beste margot,
      Dank voor jouw reactie, zeer herkenbaar.
      Het zouden mijn woorden kunnen zijn ( behalve die mooie zwaan 😀)

      De eerste groep die de opdracht op zich namen om als ‘wegbereiders’ anderen te helpen om inzichten te laten krijgen hadden/hebben een zware taak op zich genomen waarvan er divers faalden a.g.v. de verleidingen in de wereld waarin ze terecht gekomen waren.
      Sommigen werden alcoholist, of verslaafd aan drugs, of verleid door geld en macht.
      Sommigen van hen hebben hun opdracht niet volbracht en zijn ‘ terug’ gekeerd. anderen zoals jij, hebben op tijd hun ware doel weer herkend en hebben de draad weer opgepakt zei het op een wat aangepaste manier a.g.v. het huidige leven en ervaringen.
      De weg die deze zielen gaan is doorgaans een eenzame.

      Het blijft lastig om dingen te ‘ weten’ en te ‘ voorzien’ terwijl de meeste anderen dat niet hebben.
      Hoe leg je een blinde de kleur van het gras uit?
      Ik heb in de loop van mijn leven al diverse beledigingen over mij heen gekregen. Desondanks altijd een ‘ helper’ gebleven. Ook hier op FN.
      Mijn naïviteit ben ik echter lang geleden reeds kwijt geraakt.
      “Spiritueel als het mag, rationeel als het moet”

 6. Je hebt een bepaalde intelligentie nodig om angst bij jezelf te herkennen omdat het zo besmettelijk is dat je niet weet van wie het komt. Anders ga je reageren op een of ander vlak, psychisch of direct concreet, het eerste leidt indirect ook tot het tweede (actie en reactie zijn gelijk, dat heet karma; het is een energiewet en de psychische prijs is erger), en krijg je de stoerheid, en als eigenschap, de kleine en grote misdaad en uiteindelijk de oorlog, die is in de eerste plaats psychisch en dan concreet. Dit is competitie. De kleine misdaad is het ergst. Iedereen is erbij betrokken en iedereen ontkent. Dat is het probleem met dualisme, voor en tegen roepen hetzelfde op. Sentiment en agressie. En zij die je veiligheid bieden zijn corrupt. Er zit een bepaalde wijsheid in ‘hoe erger hoe beter’. Want de kleinigheden roepen geen hogere bescherming op (dat is taboe in de botheid), ze ondermijnen en vernederen enkel, dat is de lafheid ervan. Het probleem is dat mensen zo graag de misdaad tegengaan dat het imago is geworden, dat zit zowel in de misdaad als de bestrijding. Als een popster een onderbroekenmerk begint, met 70 euro voor een onderbroek met zijn naam erin, dan ben jij die hem draagt die popster. Zo zit discriminatie in elkaar.

  • Bange mensen zijn erg bewust van de eer, en als ze die nauwelijks of niet hebben zit het in het eer-gevoel, bij vrouwen misschien meer in de seks, of kleding, bij mannen meer in de stoerheid, en ze weten dat de top niet bang is. Dus de bangste mensen zullen je bij iedere mogelijke kritiek tegenspreken (-en werken) dat ze niet bang zijn, en ook als die kritiek er niet is en je eens wat anders zegt of doet dan ze hun hele leven over je te horen krijgen, zullen ze die door iedere knippering van je ogen of ademtocht zo ervaren. Alles is verdacht. Ze zijn niet in staat kritiek te accepteren want daarin zijn ze super kritisch, ze verdedigen dat als eerlijk en democratisch. Nogmaals, bange mensen zijn zich erg bewust van de eer, en ze weten dat ze boven aan de top niet bang zijn. Maar het is illusie.

   Oorspronkelijke angst draait om het behouden van het zelf dat steeds aangetast wordt. Dit is existentieel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in