De overgave van de overgebleven Oekraïense strijdkrachten die zich in de ingewanden van de Avostal staalfabriek in Mariupol verborgen hielden, is de zoveelste steen in de muur van het graf dat Rusland aan het bouwen is voor het Oekraïense leger en de Oekraïense nazi’s (vergeet Poetins doelstellingen niet: demilitarisering en denazificatie). En wat is de reactie van Oekraïne? Doen alsof dit niet gebeurt. Nee, ze blijven de onzin verkondigen dat dit een ordelijke terugtrekking is en een grote overwinning. Het lijkt erop dat Oekraïne de cursus van Bagdad Bob heeft gevolgd over hoe je een drol moet poetsen (let wel: je kunt geen uitwerpselen poetsen). Bovendien is Oekraïne begonnen met herverpakte propagandamemes om te proberen de aandacht van de wereld af te leiden van de ravage die Rusland aan het aanrichten is op het Oekraïense leger en zijn wapendepots, schrijft Larry Johnson.

De eerste eenhoorn, een bijgewerkt “nieuwsbericht” van Task and Purpose recyclet een oude leugen met deze kop – Oekraïne gebruikt nu de eigen tanks van Rusland tegen hen.

Nu de oorlog in Oekraïne zijn vierde maand ingaat en zich voortsleept, krijgen de Oekraïense strijdkrachten nieuw materiaal in de vorm van Russische tanks. Monteurs in de stad Charkiv zijn bezig met het repareren van door de strijd beschadigde T-72 en T-80 tanks voor een nieuwe inzet. De New York Times berichtte vrijdag voor het eerst over het half dozijn monteurs.

Dus zij proberen oude tanks te repareren? Tjonge, dat is nog eens een spelbreker. Slechts één probleem – waar zijn de tankbemanningen voor deze oude hulks? De brandstof om ze te laten draaien wordt ook een probleem.

  De Geschiedenis van de Strijd: Manoeuvre, deel 1

Dan is er nog de uitdaging van het inzetten van deze tanks in de open lucht. De Oekraïners hebben de afgelopen dagen een harde les geleerd toen zij probeerden een tankcolonne op Russische stellingen in het westen van de Donbas af te sturen. Andrej Martjanov doet verslag:

Op 14 mei probeerde VSU een tegenaanval uit te voeren in Zaporozhskaya Oblast (in het Russisch). Het resultaat was totaal verwacht: 24 tanks, 12 BMP’s en ongeveer 100 VSU KIA’s (Killed In Action).

U kunt meer videobewijs bekijken op Andrei’s site. Alleen al omdat Oekraïne een oude tank kan repareren en proberen hem de strijd in te sturen, zijn de tanks niet onzichtbaar en de Russische controle over de lucht en zijn elektronische oorlogsvoering maken een verrassingsaanval zeer onwaarschijnlijk. Het ziet ernaar uit dat Oekraïne nog een partij van 24 tanks te repareren heeft (dat is in de veronderstelling dat er nog iets te repareren valt).

De volgende eenhoorn die op de mediawereld wordt losgelaten is de bewering dat er een staatsgreep aan de gang is om Poetin af te zetten, volgens American Military News:

Het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne heeft gezegd dat er al een staatsgreep aan de gang is om de Russische president Vladimir Poetin af te zetten.

In een interview met Sky News dat zaterdag werd uitgezonden, roemde de Oekraïense Generaal Kyrylo Boedanov het succes van de Oekraïense verdediging tegen de Russische invasietroepen en voorspelde hij dat de oorlog tegen augustus een belangrijk keerpunt zou bereiken en tegen het einde van het jaar voorbij zou zijn. Boedanov zei ook dat Poetin ernstig ziek is van kanker en dat een staatsgreep om hem van de macht te verdrijven al aan de gang is.

  De EU op weg naar zelfvernietiging

Oekraïne kan geen “succesvolle” verdedigingsstellingen meer verduren, zoals Mariupol of Popasnaya. Ik denk niet dat Oekraïne in augustus nog in staat zal zijn om de verdediging te handhaven. De Oekraïense psyop blijft maar spaghetti naar de mediamuur gooien in de hoop dat er iets blijft plakken. Is het kanker of Parkinson? Misschien vroege Alzheimer. De Oekraïense generaal Boedanov loopt fluitend langs het vlammende crematorium. Hij geeft toe aan een wanhopige fantasie die niets verandert aan de realiteit op de grond en in de lucht – Russische troepen zijn methodisch Oekraïense verdedigingsstellingen in de Donbas aan het uitschakelen en staan op het punt om maar liefst 15.000 Oekraïense soldaten in de omgeving van Severodonetsk te omsingelen.

Eenhoorn nummer drie – Oekraïne heeft grondgebied aan de Russische grens veroverd:

Met grote trots brachten de Oekraïense troepen het blijde nieuws aan president, Volodymyr Zelensky, dat zij erin geslaagd waren op maandag (16/5/2022) de Russische grens te bereiken. Oekraïense troepen die in het noorden van Charkiv vechten, beweerden erin geslaagd te zijn dorpen daar te bevrijden van de Russen. Op een door de eenheid vrijgegeven video is te zien hoe Oekraïense troepen blauwe en gele palen over de Russische grenslijn dragen.

Het planten van een blauwe en gele paal midden in een afgelegen bos als bewijs van de verovering van de Russische grens is lachwekkend. Als Oekraïne een echte Russische grenspost zou veroverd hebben die door Russische grenswachten verdedigd werd, zou ik graag toegeven dat dat een stoutmoedige, geloofwaardige bewering is. Dat is echter niet gebeurd. Het is alsof ik het natuurreservaat achter mijn huis binnenloop (een dicht bebost gebied dat voor de veiligheid en zekerheid van mijn gemeenschap onbelangrijk is) en het Larryville verklaar.

  Documentaire onthult de alarmerende waarheid - tv brengt ons in hypnotische toestand en onderdrukt kritisch denken

Al deze media-eenhoorns zijn zinloze gebaren die de Oekraïense psyop-strijders in elkaar flansen om de aandacht af te leiden van de ramp in Avostal en het slechte nieuws dat uit de Donbas vloeit.

Nog een laatste gegeven. Rusland heeft een Oekraïense militaire basis – Desna – ongeveer 70 km ten noordoosten van Kiev getroffen met een raket die een barak trof en ten minste 250 Oekraïense soldaten doodde:

Rusland communiceert met explosieven, niet met eenhoorns.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Sky News interview afgebroken na vermelding van Zelensky die soldaat met SS-insigne postteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse regering geeft toe: COVID-19 vaccins SCHADEN PERMANENT het natuurlijk immuunsysteem
Volgend artikelErnstige huidreactie maakte elke beweging van deze vrouw pijnlijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Het ziet ernaar uit dat António Guterres Secretaris-generaal van de VN ook zijn keutel intrekt

  Secretaris-generaal van de VN stelt voor om uitzonderingen in te voeren voor de levering van Russische meststoffen

  VN-secretaris-generaal António Guterres stelt voor uitzonderingen in te voeren op de opgelegde beperkingen op de export van meststoffen uit Rusland. Dat heeft de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vasily Nebenzya, verklaard.

  https://rusvesna.su/news/1652890821

 2. Als je op de hoogte wilt blijven, voor dan goede alternatieve media op Telegram. Frontnieuws zit daar ook. De fakestream media wordt echt steeds lachwekkender als je weet wat er werkelijk speelt. Die grenspost? Dat waren 5 hohols op video. Een Kleine 1000 Azov nazi’s hebben zich overgegeven en men verwacht dat er nog zo’n 1500 nazi’s in Azovstal verschanst zitten, o.a. hoge officieren en huurlingen. Voor de huurlingen geldt NIET de conventie van Genève.. Azov wordt niet gebruikt voor gevangen ruil. Allen zullen veroordeeld door DPR gerecht. Wordt vervolgd.

  • Dat zou ook moeten. Krachtens art.51 van UN en na de moord op 13.000 Russen in de regio, kan het regiem die dat deed niet als “staat”gezien worden.

   Ik hoop dat de rest een heel harde leerschool krijgt; niet vergeten: het kenmerkende van helden is, dat ze dood zijn.

   Vraag me af, wat er is in de tunnels dat de wereld niet mag zien……
   Maar nu zijn er ook een paar honderd om verhoord te worden.

   Rusland krijgt de schuld van alles; zelfs van dingen die nog niet gebeurd zijn.
   Een gymnast wordt gebanned vanwege “Z”embleem; dat is politiek; maarre…wat gebeurde er met atleten met BLM onzin? Juist; niets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in