Het sociale en politieke landschap in de Verenigde Staten ondergaat dramatische veranderingen, vooral met betrekking tot prepping.

Meer mensen dan misschien ooit tevoren in de geschiedenis van onze natie voelen de hitte van de dreigende ineenstorting, waardoor ze een voorraad voedsel, wapens en andere noodvoorraden aanleggen, schrijft Ethan Huff.

Eigenaren van overlevingsbedrijven en survivaltrainers zeggen dat ze een heel nieuw soort klantenbestand zien – mensen die nog maar een paar jaar geleden het idee zouden hebben weggewuifd dat ze ooit gevriesdroogd voedsel, een generator en vuurwapens nodig zouden hebben.

Uit de laatste gegevens blijkt dat de verkoop van geprefabriceerde rampenkits door het dak gaat. Uit een enquête uitgevoerd door Finder, een bedrijf dat financiële diensten verleent, blijkt dat ongeveer een derde van de 2.179 ondervraagde volwassenen zegt dat ze het afgelopen jaar gemiddeld 149 dollar hebben uitgegeven aan niet-bederfelijk voedsel, medische benodigdheden en kannen vol water – voor het geval dat.

Dit is een stijging ten opzichte van ongeveer één op de vijf volwassenen die hetzelfde aangaf in 2020, aan het begin van de Wuhan coronavirus (COVID-19) “pandemie”, wat aangeeft dat de angst onder de algemene bevolking over wat er komen gaat, toeneemt.

De menselijke kudde wordt zich ervan bewust dat de dingen niet in orde zijn, en zeker nog erger zullen worden

Veel van de mensen die voor het eerst aan prepping doen, zeggen dat ze dat niet uit angst doen, maar eerder als een soort “voor het geval dat.”

“Het is niet zozeer dat we het einde van de wereld proberen te overleven, maar meer dat we geen idee hebben wanneer er een aardbeving of tornado gaat gebeuren,” verklaarde een man aan The Wall Street Journal die een paar jaar geleden nog nooit aan prepping had gedacht.

  De morele complexiteit van het bombarderen van een concentratiekamp vol kinderen

“Het is rationeel stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat we op die momenten snel kunnen handelen.”

Een bedrijf genaamd Preppi, dat voorverpakte noodpakketten maakt, zegt dat de verkoop in 2023 tot nu toe met 29 procent is gestegen ten opzichte van heel 2022. De verkoop van een concurrerend bedrijf genaamd Judy nam in juni een hoge vlucht – verviervoudigde zelfs – toen al die rook van bosbranden het noordoosten bedekte.

Een andere vrouw die in een appartement in New York City woont, vertelde de Journal dat ze er nooit aan gedacht zou hebben om een tent, slaapzak en waterfiltersysteem in haar woning te hebben voordat ze video’s over het voorbereid zijn op noodsituaties op social media had bekeken.

“Het is eigenlijk voor een gezin van vier, maar ik had zoiets van ‘Weet je wat? Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen,” zei de vrouw over haar beslissing om een rampenpakket van $100 op Amazon te kopen, voor het geval dat.

Volgens John Ramey, de oprichter van de zelfredzaamheidstrainingswebsite The Prepared, bestaat zijn publiek de laatste tijd uit allerlei bevolkingsgroepen en politieke overtuigingen.

“Mensen worden zich steeds meer bewust van de problemen in de wereld en hoe feilbaar dingen zijn,” zegt Ramey, die in Boulder, Colo woont.

Marlon Smith van Urban and Outdoor Survival, dat lessen in overleven geeft, zegt dat zijn bedrijf ook “een totaal nieuwe markt” ziet ontstaan voor het voorbereiden op rampen en noodsituaties.

Sinds het laatste conflict in Israël uitbrak op 7 oktober, zegt Smith dat hij een toename in het aantal telefoontjes van klanten heeft ontvangen. Zijn komende 20-persoonstraining heeft momenteel een wachtlijst van 10 personen.

  Filmbeelden van helikopters doen debat oplaaien over Israëlische incidenten met friendly fire

“Ik heb geen controle over wat er gebeurt, maar ik kan wel de gemoedsrust hebben dat ik voorbereid ben,” zegt Kasen James, een 30-jarige tekstschrijver die nu voor ongeveer $200 aan voorraden en een paar honderd dollar aan contant geld in zijn huis en auto bewaart, omdat Morgan Hill, Calif., waar hij woont, in 2020 een evacuatiebevel voor natuurbranden kreeg.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Waarom linksen de economische ineenstorting niet zullen overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël’s Bijbelse Psychopathie
Volgend artikelDr. Coleman: Nieuwe Oorlogsorde – Israël, Gaza en de Derde Wereldoorlog: Ongemakkelijke waarheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. Ik ken zo iemand die buiten in de natuur slaapt. Maar al langer, 20 jaar. Soms in de winter weleens bij vrienden of zo. Hij groef eerder een put voor vers water. Laatst zei hij dat hij minstens twee kilometer afstand wil van mensen. Over de oorlogen zei hij niets. Heel ander soort visie. Toch klopt er iets niet met onze cultuur. Ik besprak dezelfde zaken met hem die hier worden besproken. Het is wel een beetje anders dan de VS. Ik zag gisteren de verkiezingsposters en die voor Sinterklaas al.

 2. Beste medereaguurders;
  Ik doe gewoon een poging.
  Ik ben een tijdje al opzoek naar een waterfilter die autonoom werkt, geen stroom bijvoorbeeld
  Volgens mij is de Berkey waterfilter een goed idee.
  Echter deze fabrikant heeft in Amerika een rechtszaak lopen.
  En dan vind ik het zonde van het geld, als mijn aankoop spaak loopt.
  Heeft iemand bruikbare suggesties voor het aanschaffen van een waterfilter?
  Voedsel medicijnen kleding brandstoffen en ‘beschermingsmiddelen’ zijn redelijk op peil.
  Maar nu nog drinkbaar water zelf kunnen bereiden…
  Alvast bedankt 🙏

 3. Ik niet. Alleen brandstof om precies het meer van geneve te bereiken. Ga dan bij schwabje langs op de koffie. En ik vertrek niet meer

 4. Thanx.
  Ik zal deze twee waterfilters opzoeken en asap eens eentje kopen.
  Je weet maar nooit.
  Al is het maar om echt schoon drinkwater te hebben, zonder fluoride of pesticiden of geneesmiddelen of hormonen of of of

 5. Preppen is duur, als je een half jaar voorruit wil ben je zeker 1500 euro kwijt, als gas en stroom ook uitvallen.
  Al helemaal als je echt aan werkelijk alles denkt aan wat je nodig hebt.
  Pakketten van 150 euro zijn weggegooid geld.

  • Fan van Mad Max ? En dan is er niemand meer die wat produceerd en de laatste kogel is voor jezelf.
   Maar je hebt gelijk zo gaat het er wel uitzien.

   • Wat een onzin… zie onderstaand. Als een mens in zulke omstandigheden kan (over)leven, dan is dat bij ons geen enkel probleem. Je laat je toch niet leiden door angst uit de predictive programming die we al 80jr door films en media krijgen gevoerd? Komop zeg… denk in mogelijkheden ipv dat mensen elkaar als beesten gaan afslachten zoals Hollywood en Netflix je hebben overtuigd.

    https://m.youtube.com/watch?v=IOltGIaDPlY&pp=

    • Helaas ben ik het niet helemaal met je eens , naast al die ,veelal naar het extreme doorgetrokken, Hollywood en Netflix films (violence en sex sells) zijn er ook genoeg praktijk voorbeelden , zoals verschillende black-outs in Amerika en de BLM rellen (vooral hoe het er aan toe ging in de zogenaamde autonome zones) , de gang-cultuur in veel steden ook steeds meer hier in Nederland ,en dergelijke , van hoe makkelijk mensen hun slechtste kant en dierlijke instincten laten zien en dan hebben ze nog niet eens honger zoals in Haïti of Congo bijvoorbeeld.
     Een klein deel van de mensen zal voorbereid zijn qua preppen en survival technieken , niet iedereen hiervan is er op voorbereid om zich te verdedigen tegen geweld met dodelijke kracht indien nodig.
     Een grote groep zal niet goed weten wat te doen wanneer SHTF en afhankelijk zijn van anderen om te overleven , en helemaal niet of nauwelijks in staat zijn om zich te verdedigen . Een ook redelijk groot deel zal reageren in de geest van het lowlife commentaar van Antonius , zeker in steden.
     Ik weet niet of je in een stad woont of op het platteland waar de sociale cohesie en zelfvoorzienend zijn groter is , maar ik weet wel dat als de pleuris uitbreekt je niet moet wezen in de stad waar ik woon. Pessimistisch helaas , maar zolang het bewustzijnsniveau van de meeste mensen zo laag blijft als tegenwoordig wel realistisch.

     Groeten

  • Antonius oktober 24, 2023 Bij 13:49

   Jouw grootste zorg zal zijn wat de kleur moet worden van jouw leaseauto en waar de 3e vakantie van dit jaar naar toe zal gaan. Want Anton, dat heb je verdiend zekers? Te beroerd om een paar honderd te investeren in wat rijst, blikvoer, filtertje e.d.

   Vriend, hoop je te zien als de poep de ventilator raakt. Je komt verticaal binnen, maar gaat er horizontaal uit. De kraaien moeten ook vreten.

   Soit.

 6. In het verleden heb ik ooit een waterfilter voorbij zien komen die vrijwel geheel uit de natuur was samengesteld.
  Dat ding bestond uit drie gelijke takken voor het maken van een driepoot.
  Daartussen werden op drie verschillende hoogtes doeken gespannen, die als zeefdoek/filter dienst gaan doen. In de bovenste filter kwam geel zand, in de tweede filter houtskool van verbrand hout en in de onderste filter deed men droog gras, véél droog gras. Het water uit de rivier ( uiteraard een bosbeek, geen industrieel afvalwater!)werd van bovenaf op het zand gegoten en lekte vervolgens door het zand, de houtskool en het gras. Daaronder werd het opgevangen in een emmer. Het “product” bij gebrek aan een beter woord, zag er redelijk helder uit en werd in dat filmpje ook direct gedronken!
  Wellicht een tip voor alle preppers hier om het zelf eens uit te proberen?.
  Ik zelf ben meer van het scenario van de groep DOEMAAR, als de bom valt.
  Dan helpt al dat preppen volgens mij geen ene malle moer. Dan is alles voorbij in een oogwenk, nog voordat je jezelf kan herinneren in welke doos die waterfilter nou ook al weer zat.

 7. Denk ook aan https://www.tradeline.nl/product-categorie/waterfilters/aqualine-waterfilters/ Kun je ook aanschaffen via Sundancer.nl
  Wij hebben zo’n filter al enige tijd in gebruik. Wel wat omslachtig bij het koken, maar alles went.
  Wel blij ermee, zag recent hoeveel rotzooi er nog in het kraan- en bronwater zit. Dat wordt er dan wel uitgefilterd. En ja, je kunt in nood hiermee ook slootwater filteren.
  Heel goede service heb ik ervaren!
  Voor onderweg zou ik een kleiner, handzamer apparaat adviseren.

 8. ik denk dat je weinig kans hebt in appartement om te overleven dan ergens in bergen platteland en eventueel ergens waar bos is. ik ben sowieso bezig om Nederland verlaten en moet voor volgende jaar huisje hebben liefst met bos stukje land waar ik met gemak kan overleven. Natuurlijk iets bijleren voor overleven kan geen kwaad

 9. “Het is eigenlijk voor een gezin van vier, maar ik had zoiets van ‘Weet je wat? Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen,” zei de vrouw over haar beslissing om een rampenpakket van $100 op Amazon te kopen, voor het geval dat.”
  Survivaldingen kopen bij een grootbedrijf, die zelf bij de groep hoort die deel uit maakt van de NWO Cult. Dus Amazon profiteert van de onwetende klanten, speelt handig in op trends èn werkt er tegelijk aan om zogezegd diezelfde klanten de nek om te draaien. Al jaren probeer ik mensen ervan te overtuigen met bronvermeldingen waarom ze Amazon en andere NWO Cult participanten niet meer zouden moeten blijven gebruiken, maar blijkbaar geeft men toch de voorkeur aan Gemak! Je ziet zelfs systeem kritische schrijvers die hun boek op Amazon aanbieden. Grootbedrijven zoals Amazon hebben immers een gigantisch bereik en vaak wordt dat gegeven gebruikt als reden. Uiteindelijk zal het aantal dat deze e-commerce mogol stug blijft gebruiken alleen maar verder groeien.
  Enfin, Prepping : Ik ben er ook mee begonnen en het is inderdaad een dure bezigheid. Maar je kunt het zo duur maken als je wilt. Op sommige plekken zijn de prijzen zo belachelijk hoog dat je bijna gaat denken dat het zich op globalisten gericht heeft en niet zo zeer op de ‘gewone’ burgerman. Maar ja, dat is de markt. Onderzoek en vindingrijkheid tijdens deze steeds noodzakelijker wordende bezigheid

 10. vroeger en nu nog steeds hebben we padvinders .Om eerlijk te zijn daar leer je heel veel dat heb ik ook gedaan en vroeg of laat zal je nodig hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in