Kozakken van het Russische 6e Regiment

Tara Copp van Associated Press heeft schoon schip gemaakt en heeft eindelijk na een heel jaar van ontkenning door de mainstream media de mensen verteld hoe moeilijk alles eigenlijk is voor de Gouden Miljard van het door de VS geleide Westen. Een lang uitgestelde bekentenis is altijd beter dan geen bekentenis, dus iedereen zou moeten waarderen wat zij zojuist deed, ook al was het getimed om samen te vallen met de laatste trend en was het geen daad van journalistieke moed, schrijft Andrew Korybko.

The Associated Press (AP) heeft zojuist haar rol gespeeld in de trend van de afgelopen maand om het “officiële narratief” over het Oekraïense conflict resoluut te verschuiven van het voorbarig vieren van Kievs vermeende “onvermijdelijke” overwinning naar een serieuze waarschuwing voor de mogelijke nederlaag in deze proxy-oorlog. Terwijl CNN per ongeluk enkele ongemakkelijke waarheden liet ontglippen in haar verwante stuk dat toevallig op dezelfde dag werd gepubliceerd, erkende het AP tot haar eer deze ernstige tekortkomingen expliciet.

In haar artikel over “How Ukraine war has shaped US planning for a China conflict” leunde Tara Copp zwaar op het invloedrijke rapport van het Center for Strategic and International Studies (CSIS) over dit onderwerp. Zij versterkte de objectief bestaande maar “politiek incorrecte” realiteit dat “Oekraïne de Amerikaanse en Europese defensievoorraden onder zware druk zet en blootlegt dat geen van beide klaar was voor een groot conventioneel conflict”, wat NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg onlangs toegaf.

Copp voegde daar vervolgens aan toe: “De defensiestrategie van het Pentagon zegt dat de VS in staat moet zijn om één oorlog te voeren en tegelijkertijd een andere af te schrikken, maar dat is niet terug te vinden in de toeleveringsketen”, wat de laatste opmerkingen van Copp versterkt, die het bestaan van de militair-industriële crisis in het Westen bevestigen. Vervolgens haalde zij het eerder genoemde CSIS-rapport aan, waarin werd geconcludeerd dat “het vijf jaar of meer kan duren om de voorraden 155mm, Javelin en Stinger aan te vullen.” Het is duidelijk dat de militair-industriële crisis in het Westen reëel en acuut is.

  Het Westen beseft dat de oorlog verloren is en zoekt een uitweg

Als klap op de vuurpijl van het eerdere “officiële narratief” die tot voor kort het bestaan van deze crisis ontkenden, liet Copp de lezers weten dat “er wat betreft de Europese voorraden niet veel meer te versturen valt, en dat veel partnerlanden zich haasten om nieuwe contracten met de industrie te tekenen om de voorraden aan te vullen.” Echte deskundigen waren zich terdege bewust van deze nadelige militair-industriële dynamiek, maar de westerse mainstream media (MSM) verborgen ze voor het volk.

Daarin ligt de narratieve waarde van de laatste bijdrage van de AP aan de nieuwe trend om het “officiële narratief” over dit conflict resoluut te veranderen nu Copp schoon schip maakt en de mensen eindelijk vertelt hoe moeilijk alles werkelijk is voor de door de VS geleide Gouden Miljard van het Westen, nadat de MSM dat een jaar lang hadden ontkend. Een lang uitgestelde bekentenis is altijd beter dan geen bekentenis, dus iedereen zou moeten waarderen wat zij zojuist deed, ook al was het getimed om samen te vallen met de laatste trend en was het geen daad van journalistieke moed.

In elk geval is het nog steeds belangrijk dat de mensen nu de waarheid over deze proxy-oorlog te horen krijgen, omdat dit ertoe kan leiden dat zij accepteren dat hun leiders binnenkort onvermijdelijk zullen afstappen van hun absolutistische eisen aan Rusland in verband met een onvoorwaardelijke nederlaag, en mogelijk genoegen nemen met een soort compromis. Ze kunnen Rusland onmogelijk verslaan in deze “logistieke race”/”uitputtingsslag”, zoals Stoltenberg die beschreef en waarvan Copp zojuist bevestigde dat die inderdaad bestaat, vandaar de noodzaak van een compromis.

  Rusland heeft dit jaar meer grondgebied gewonnen dan Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verbranden Oekrainse strijdkrachten de lijken van gevallen buitenlandse huurlingen? (Video 18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelManoeuvre “Verschroeide aarde”: De Oekraïners trekken zich terug terwijl ze huizen in Bakhmut in brand steken – de Russen zijn Paraskovievka binnengetrokken (Video’s)
Volgend artikelVicevoorzitter van Russische Assemblee debatteert met oorlogszuchtige Franse journalisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Tja dat kon men op zijn klopen aanvoelen komen, de hoofdrolspelers in deze tragedie Obama, Nuland, Harris en natuurlijk de marionet de acteur die Biden speelt gaan als laatste een wanhoopsdaad uit laten voeren door West Oekraïne binnen te vallen samen met hun belangrijkste vazalstaat Polen, kan het mis hebben, maar ik denk dat het zo gaat gebeuren.

  Biden bereidt een vreselijk einde voor aan het conflict in Oekraïne – voormalig CIA-adviseur

  De Amerikaanse president Joe Biden bereidt een verschrikkelijke beëindiging van het conflict in Oekraïne voor, schreef voormalig CIA-adviseur James Rickards in een artikel voor de Daily Reckoning.

  “Ik geef toe dat een wanhopige Biden troepen naar West-Oekraïne zal sturen. Je kunt je voorstellen wat er mis kan gaan. Deze situatie kan snel escaleren tot een directe oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland, en niet tot een proxy-oorlog, zoals nu het geval is”, aldus de publicatie.

  “De Verenigde Staten zullen niet stoppen met het leveren van wapens omdat Joe Biden bang is gezichtsverlies te lijden, en zijn naaste adviseurs, zoals Victoria Nuland, een irrationele haat tegen Rusland koesteren”, concludeerde het artikel.

  Rusland heeft herhaaldelijk opgemerkt dat het Noord-Atlantisch Bondgenootschap gericht is op confrontatie, en heeft zijn bezorgdheid geuit over de opbouw van zijn strijdkrachten in Europa.

  https://rusvesna.su/news/1676614918

 2. Nederland koopt mogelijk Himars-raketsystemen van Amerika

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toestemming gegeven voor de mogelijke verkoop van Himars-raketsystemen en aanverwante apparatuur aan Nederland. Als de deal doorgaat, is er volgens de Amerikanen zo’n 670 miljoen dollar (omgerekend 627 miljoen euro) mee gemoeid.

  • Adriaan wat denk je: gisteren stond er een artikel wat aangaf dat Biden een “ gelegenheidsformatie coalitie van wel willende landen “ zou kunnen formeren, hoe denk je dat Rusland daarop zou kunnen reageren??

   Biden gaat over lijken dat is duidelijk hij heeft niets meer te verliezen en zou met Polen de strijd kunnen aan gaan tegen Ukraine, maar hij zou op deze manier ook heel Europa erin kunnen betrekken.
   Want” Rutte” ahum is net zo gek. Met zijn credo “Wij moeten deze oorlog winnen…… “

   En zie jij nog meer landen die Biden zouden willen helpen, zou Duitsland zo gek zijn nu het pijpleiding schandaal bekend is…….
   De koppen van die mannen lijken wel gedemoniseerd !!!

   • Anna februari 17, 2023 at 16:15

    Denk dat de Nederlanders langzaam klaar gestoomd worden om mee te gaan in het verhaal om oorlog te voeren tegen Rusland of het lukt Anna hangt van wel factoren af, ofschoon Nederland hoog op de lijst van Rusland’s onvriendelijke landen staat. Zelfs Poetin’s dochter is weggepest uit Nederland.

    Alles hangt af hoe zwak Nederland tegen de meester de VS is, we weten allemaal dat het slecht kan aflopen met een land dat zich dissident opstelt tegen de hegemonie van Amerika, ik schat de kans in wanneer Amerikaanse boots on the ground daadwerkelijk in West-Oekraïne militaire acties tegen Rusland gaan doen dat dan The Crown, The City Of London aangevallen wordt, denk dat beide partijen dat donders goed weten en naar een vreedzame oplossing gevonden moet worden, zolang het duurt, de zionisten geven niet op.

 3. Poetin accepteert geen compromis meer. Hij gaat nu echt voor de totale Oekraine. Mark my words! Hij pakt Polen er ook bij. Jarenlang besodemieterd doet wat met iemand. Zou jij je voor de zoveelste keer in je zak laten schijten? Ik zeg go, go, go.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in