Duitse Veldmaarschalk Erich von Manstein

De laatste tijd lees ik een van de meest fascinerende boeken over oorlog die ik ooit ben tegengekomen: A New Conception of War – John Boyd, The U.S. Marines, and Maneuver Warfare, door Ian T. Brown. (Het boek is al enige tijd uitverkocht, maar is in gratis pdf-formaat verkrijgbaar bij de Marine Corps University via de volgende link: A New Conception of War), schrijft William Schryver.

John Boyd was een van de meest briljante en gevierde moderne militaire theoretici, en zijn concepten waren zeer invloedrijk bij velen in het post-Vietnam officierskader van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten.

Met name de zeer gewaardeerde USMC-generaal Paul K. Van Riper werd een ijverige volgeling van Boyds opvattingen over oorlog. Ik heb eerder geschreven over Van Ripers legendarische heldendaden, en recentelijk over zijn observaties van de lopende oorlog in Oekraïne.

Ook heb ik in een recent artikel beschreven hoe het Rode Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog vaak gebruik had gemaakt van misleiding om de Wehrmacht in situaties te lokken waarin zij vervolgens konden worden afgesneden en in detail vernietigd.

Natuurlijk waren de Duitse bevelhebbers zelf ook briljant, en zij keerden de rollen op dezelfde manier vaak om tegen de Sovjets. A New Conception of War verwijst specifiek naar zo’n geval – een geval dat volgens mij bijzonder toepasselijk is op de huidige gebeurtenissen in Oekraïne:

Een voorbeeld dat Boyd gaf van het gebruik van het terrein als een middel om een vijand mentaal van zijn stuk te brengen, en niet alleen als een militair doel op zich, is de “Donetz-tegenzet” van veldmaarschalk Erich von Manstein tegen het Rode Leger van de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog. Manstein deed opzettelijk een “lange stap achteruit”, waarbij hij grote delen van het grondgebied opgaf om de Sovjets overmoedig en overbelast te maken. Toen Manstein uiteindelijk een tegenaanval deed, zorgde de verrassing voor complete mentale en morele desoriëntatie bij de Russen en leverde Manstein al het grondgebied op dat hij vrijwillig had opgegeven en, nog belangrijker, grote aantallen Russische gevangenen. – A New Conception of War, blz. 108, bold toegevoegd)

Mansteins “lange stap terug” had tot gevolg dat de Sovjets uit goed voorbereide verdedigingsposities werden gehaald en in het open slagveld terechtkwamen, waar de Duitsers herhaaldelijk weerstand boden en zich vervolgens nog verder terugtrokken, totdat de bevoorradingslijnen van de Sovjets gevaarlijk dun waren geworden en hun troepen extreem waren uitgedund in de grote “uitstulping” die door hun opmars was ontstaan.

Dit is precies het scenario dat we de afgelopen maand in de regio Charkov hebben zien spelen.

Al wekenlang trekken de enorm in de minderheid zijnde Russische troepen zich vechtend terug – ze geven grondgebied af aan de oprukkende Oekraïners, bezetten kortstondig sterk voorbereide verdedigingsposities van waaruit ze de Oekraïense aanvallers zware verliezen toebrengen, en trekken zich vervolgens weer terug naar een andere lijn van voorbereide posities.

Zoals altijd het geval is tijdens een gevecht, zijn betrouwbare aantallen slachtoffers moeilijk vast te stellen. Maar de aard van het terrein, de kracht van de voorbereide Russische verdediging en de overweldigende superioriteit van de Russen op het gebied van luchtmacht en artillerie hebben hen een enorm voordeel op het slagveld opgeleverd.

Dit voordeel is mede te danken aan de vaak getoonde onbesuisdheid van bijna suïcidale banzai-achtige Oekraïense aanvallen op verharde Russische stellingen, waarbij de Oekraïense aanvallers, ondanks hun aanzienlijke numerieke superioriteit, uiteindelijk een nieuwe Russische terugtocht konden afdwingen, enorme onevenredige verliezen aan mankracht en militaire uitrusting hebben geleden.

Eind vorige week beschreef ik in mijn artikel Turning Point hoe de Oekraïners duizenden troepen en honderden voertuigen hadden ingezet in hun quasi-fanatieke pogingen om zowel Kupyansk als Liman in te nemen.

Niettemin werden deze twee steden ingenomen, en de Oekraïners zijn sindsdien bescheiden vorderingen blijven maken, terwijl de Russen enkele kilometers verder naar het oosten nog een versterkte verdedigingslinie voorbereiden.

Ik bericht ook al weken over de onophoudelijke treinen Russisch materieel en troepen die vanuit verschillende richtingen de regio binnenstromen – en toch hebben weinig of geen van deze belangrijke versterkingen hun weg naar de frontlinies gevonden, tot groot verdriet van degenen die de Russische zaak toejuichen en die ontzet zijn door wat herhaalde Russische nederlagen lijken te zijn.

In de afgelopen uren zijn er echter berichten uitgelekt dat de westerse inlichtingendienst een grote opbouw van Russische troepen heeft ontdekt in en rond Belgorod, net over de grens van de Oblast Charkov, en onmiddellijk ten noorden van de huidige gevechtslijn.

De betrouwbaarheid van deze inlichtingen is nog niet vastgesteld, en zelfs als ze waar zijn, blijft de betekenis ervan nog onbekend, maar ik zal twee van de berichten delen die ik de afgelopen uren op Telegram heb gezien – berichten die circuleren onder zowel Russisch- als Oekraïens-vriendelijke bronnen met een redelijke mate van erkende geloofwaardigheid.

Eerst van een Oekraïens-vriendelijk kanaal dat al lange tijd banden heeft met een bron binnen de Oekraïense regering:

“Onze bron meldt dat het bureau van de president een waarschuwing heeft ontvangen dat het risico van een Russische aanval en tegenoffensief achter de Oekraïense linies blijft bestaan.

Het enige is dat niemand precies kan zeggen wanneer, hoe en waar het zal gebeuren. De beweging kan abrupt beginnen langs de hele grens van Oekraïne. De Russen weten dat Zelensky iedereen heeft opgedragen reserves uit de grensgebieden te verwijderen en naar de frontlinie te sturen voor een offensief (blitzkrieg).

Dat wil zeggen, als de RF strijdkrachten opnieuw de regio Sumy binnentrekken, kunnen ze gemakkelijk honderden kilometers tot zich nemen, om nog maar te zwijgen van een aanval op het noordelijke deel van de regio Charkov, of van deelname van Wit-Rusland.”

Een Rusland-vriendelijke bron (die zich vermoedelijk ook baseert op een Oekraïne-vriendelijke bron) meldt het volgende:

“MI6 heeft inlichtingen doorgegeven aan het kantoor van de president (Zelensky) en de generale staf (Zaluzhny) dat Rusland doorgaat met het verzamelen van troepen in de regio Belgorod en geen haast lijkt te hebben om ze als reserve te gebruiken.

Britse inlichtingen hebben de Generale Staf gewaarschuwd dat deze troepen zich mogelijk concentreren voor een Russische tegenaanval langs de grens van de rivier de Oskol om de steeds verder uitgerekte Oekraïense troepengroep, die slechts over enkele aanvoerroutes beschikt, af te snijden.”

Volgens mij is er goede reden om geloof te hechten aan deze berichten. En hoewel het tijdstip en de locatie van een Russische tegenaanval nog niet met zekerheid kunnen worden voorspeld, blijf ik ervan overtuigd dat er “iets groots” op til is, en dat het Oekraïense leger en zijn grote aantallen aan de NAVO gelieerde “vrijwilligers” de grootste catastrofe tot nu toe in deze oorlog zullen ondergaan als gevolg van hun militair onverstandige laatste “tegenaanvallen” in september.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eindelijk ontdoet Poetin zich van zijn masker – dit is tenslotte maskirovka – en onthult hij zijn ware, gebruikelijke verdachte gezichtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWapenoproep – De Spike Oorlog
Volgend artikelHiroshima, Nagasaki en Oekraïne
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

42 REACTIES

 1. Ja putin wil en zal het geannexeerde gebied inpalmen en beschermen tegen de zieke nazi’s oekrainiers. Goedschiks of kwaadschiks IT WIL HAPPEN!

 2. Bovenstaand scenario lijkt mij ook erg voor de hand liggend.
  Zie het als een grote hand, die zich om een bal sluit.
  In het noorden van Oekraine een aanval vanuit Wit Rusland ( al dan niet met behulp van het Wit Russische leger) in het oosten een massale aanval vanuit Rusland en vanuit het zuiden optrekkende troepen en dit allemaal op hetzelfde moment.
  Dan sluit de hand zich om de bal en verpulverd deze.
  De Oekraïnse troepen die nog geconcentreerd zijn in het zuiden zullen moeten uitwaaieren en hun slagkracht volledig kwijt zijn.
  Hier zou het uitgedunde OekraInse leger geen enkel verweer meer tegen kunnen bieden.

  • Ik denk dat Rusland de herfst afwacht en wacht op zware regenval en dan de infrastructuur ver achter de linies gaat bombarderen. Op die manier kunnen troepen aan het front niet bevoorraad worden. Dat zwaar materiaal kan niet door de modder.
   Rusland heeft ook een gigantische hoeveelheid zware trucks vernietigd.
   Ik dat daarna van 2 flanken Oekraïne aangevallen zal worden en worden omsingeld om ze af te slachten en dwingen tot overgave.

   • Rusland zal het luchtruim boven die gebieden bezetten zodat Oekraïne ook niet via droppings bevoorraad kan worden.
    Ik voorzie dat de oorlog voorbij is voor de zomer van 2030.
    Het zal alle wapenvoorraden van Amerika, EU, England en NATO compleet uitputten.
    China zal zijn dollars dumpen zodat de dollar compleet instort en het hele westen bankroet is.

    • Hoi Peter,

     Hoe kunnen de NAVO landen Ukraine tot 2030 blijven bewapenen? Ik zie daar geen mogelijkheid toe. Om een oorlog zoals deze te voeren heb je gewoon een hele industrie voor nodig. Inclusief grondstoffen.

     Zoals ik de situatie nu zie heeft de EU de industrie maar niet de grondstoffen en de VS de grondstoffen maar niet de industrie. Om dat om te katten ben je wel wat jaartjes verder. Om maar een voorbeeld te geven. De Russen, zoals ik het begrijp (en ik kan het mis hebben) produceren ongeveer 1.6 a 1.7 miljoen 155 mm granaten per jaar. De amerikanen 30.000. Succes met tot 2030 volhouden.

     Het is algemeen bekend dat de arsenalen van het westen uitgeput raken zo niet al uitgeput zijn (nieuwe HIMARS beloften moeten nog gemaakt worden bijvoorbeeld). Als het zo doorgaaat moeten de westerse legers gewapend met aardappelschil mesjes de russen aanvallen over ongeveer een jaar.

     Het westen heeft als mindset. Laten we gewoon Just in Time management doen. Levert veel meer winst op. Russen, laten we gewoon voorbereid zijn. Hebben we wat minder winst maar wel een veel weerbaardere samenleving. Het is maar waar je voor kiest. Als je invasies van de Pruisen, Mongolen, Chinezen, Fransen, Duisters, etc etc hebt gehad is het wel duidelijk wat de beslissing was voor de Russen.

     Groeten,
     Hugo

     • De Amerikanen zijn hun oude voorraad aan het opmaken, geven hun oude wapens weg en schrijven ondertussen enorme rekeningen uit….niets is gratis, zou Oekraïne winnen of tot een wapenstilstand komen dan zijn ze de eerste 50 jaar tot hun nek in de schuld bij de USA. Die dicteren dan de prijzen van alles in Oekraïne wat ze kunnen gebruiken…

      Wat ik denk is dat Putin de Dnjepr als grens gaat nemen, met een stuk naar Transnistrië, waarschijnlijk zal hij het Oekraïense leger de pas zal afsnijden door de bruggen over de Dnjepr te vernietigen.
      Dan pakt hij hun transport aan, zodat het een leger te voet word, zonder voorraden…..de Rus voor en opzij en onder hen, de Dnjepr in hun rug.
      Vanuit het zuiden zal er een aanval achter de Dnjepr plaats vinden, richting het noorden. Vanuit Belarus zal er een front worden gevormd dat Kiev afsnijd van het westen, ik denk dat het ineens heel snel gaat, met sprongen van 50 km per dag. Dan zal Kiev alles moeten afwegen, ofwel doorgaan in het oosten maar het leger is afgesneden, ofwel een aanval uitvoeren in het zuiden maar de kanonnen van de Russische vloot kunnen ver schieten, of proberen de afsnijding van Kiev ongedaan te maken, maar dan moeten de troepen uit het oosten worden gehaal, zien dat ze over de rivier komen waar alle bruggen weg zijn, misschien op een brug na met een weg ernaar toe die constant onder vuur zal liggen….

      Kortom, er zijn genoeg opties voor de Rus om Oekraïne weg te vegen zonder kernwapens maar de situatie moet juist zijn…met een opmars richting oost en het sturen van alles wat kan rijden en schieten is die situatie bijna compleet, nu de bruggen nog weg en een sneeuwkleed en alles dat beweegt is puur kermis schiettent….

      De Dnjepr is een rivier die heel breed kan zijn en daarmee een natuurlijke grens. Wie de geschiedenis kent van ons eigen volk en de veldslag tegen Julius Caesar in 55 v CHr weet wat een brede niet over te steken rivier betekend;
      “Wanneer de Germaanse Usipetes en Tencteri over de Rijn kwamen, keerde hij zich tegen hen en richtte hij een massamoord aan die naar eigen zeggen geen van hen in leven liet, hoewel de suggestie van 430.000 doden ongetwijfeld overdreven was”

      Ruim 100.000 mensen stierven op de oevers van de Maas en Rijn, de huidige Waal, bij Heerewaarden. Men kon geen kant meer op door de enorm brede rivieren en er werden geen gevangenen gemaakt…een slachting zoals hier nooit meer is geweest….

      Ik denk dat het nog twee maanden duurt, dan is Oekraïne een land dat de helft kleiner is en met voorwaarden mag voortbestaan. De kans dat Zelensky eraan gaat is groot. We weten niet welke deal Rusland en Amerika aan het maken zijn, dat ze ergens zaken doen is denk ik wel zeker, maar het zal geheim blijven.

      Wat we zien is wat we mogen zien.

      • p.sd. ik denk dat de westelijke provincies van Oekraïne dan aansluiting vragen bij Polen en Tsjechië , en zo hun toekomst veilig stellen….

      • Ik denk ook dat Rusland de grens trekt bij de Dnjepr. Rusland is er nooit opuit geweest om heel Oekraïne in te lijven.

       Het westen lult uit zijn nek om het volk achter zich te krijgen.

       Ik denk dat Poetin Minsk en Minsk 2 uitvoert en het verder voor gezien houdt.

       Hij zal wel zoveel mogelijk schade toebrengen aan het Oekraïnse leger en als hij de kans krijgt zal hij het westen en met name de NATO vernederen .

       Ik ben van mening dat de NATO ontmanteld moet worden.
       Het moet afgelopen zijn met al die oorlog hitserij.

 3. Oorlogsvoering is nu net even anders dan 80 jaar terug.
  Daarnaast waren de Oekraïners minder negatief tegen Duitsland, dan dat ze nu zijn tegen Rusland.
  Je kunt niet winnen van een volk als die niet wil meewerken. De VS hebben dit lesje al menig maal mogen meemaken (Vietnam, Irak, Libië enz.).
  RU zou er goed aan doen om hun verlies te nemen. Dit vergt veel meer moed dan doorvechten.
  Als het doel was om de unipolariteit van de VS te doorbreken, dan ken ik beslist effectievere methoden.

  • @Rebel123 >> (RU zou er goed aan doen om hun verlies te nemen. )

   Zucht weer zo’n 1 …. Liever vechtend ten onder, dan er als een lafaard vandoor. Jij zou er dus vandoor gaan.

   • Ben zelf majoor bij KCT geweest. Heb 15 jaar Krav Maga beoefend.
    Vechten is echt een van de laatste opties, maar als het moet dan altijd beheerst.
    Zoals RU er in is gegaan, en hoe het zich gedraagt kan onmogelijk leiden tot een blijvend resultaat.
    Denk niet dat ik niet weet waarover ik praat (ik heb heel korte lijntjes).

    • Dat zal dan ook de reden zijn dat Nederlandse leger ook nog nooit iets anders gepresteerd heeft dan verderf en vooral veel vluchtelingen.

     Ik spuug op iedere domme militair die zich laat gebruiken door de elite.

     Zonder soldaten geen oorlog en geen onderdrukking !

    • Jammer dat je klaarblijkelijk zodanig gevormd bent bij onze ‘fijne’ krijgsmacht dat je van de Russische operatie geen moer begrepen hebt.

     Met minimale manschappen en minimale verliezen heeft het RF leger hun geallieerden de gehele militaire infrastructuur van UA geëlimineerd alsook een zeer groot deel van hun meest ervaren troepen. Dit was ook nog geen oorlog maar een politionele operatie die alle tot op heden voorgenomen doelen bereikt heeft.

     Oekraieners zijn grote opportunisten en als eenmaal de doorgewinterde banderasten naar de eeuwige jachtvelden gestuurd zijn zal het grootste deel van de bevolking al snel akkoord gaan met een maatschappij die meer zekerheid zal bieden dan de volledig corrupte bedoening waar ze nu in leven.

     Daar zijn mijn lijntjes korter dan die van jou want ik lul de UA lingo, heb daar gewoond en mijn familie zit daar nog steeds.

    • Alleen infantielen spelen soldaatje.

     Verder, onder welke steen hebben jullie de afgelopen bijna 3 jaar gelegen???

     De echte oorlog is bij ins.
     Je buren, familie, collega’s, de roverheden, de artsen enz. DIE gespotenen en spuituitdelers zijn dé vijand in de enige ECHTE oorlog.

     Mensen bliiven dom en makkelijk af te leiden.
     De kans om sswab en psychobillie te verslaan is NUL.

     Maar blijf vooral speculeren

   • Hoi Discobol,

    Waarom zou je in vredesnaam vechtend ten ondergaan als je je ook terug kan trekken en zo verder kan vechten? In mijn optiek is dat super slechte tactiek.

    Groeten,
    Hugo

    • @Hugo >> (Waarom zou je in vredesnaam vechtend ten ondergaan) Als er geen uitweg meer is. Dan zal je toch moeten vechten. Is die er wel, ja dan kan je je beter terugtrekken. Maar dan ga je er niet als lafaard vandoor. Dusss

  • De nu ingelijfde gebieden zijn niet Oekraïens, die zijn Russisch, en er wonen voornamelijk Russen, je verhaal gaat dus sowieso niet op.
   Verder is Zelenski met overweldigende meerderheid gekozen, op een programma dat voornamelijk het respecteren van de Oekraïense etnische Russen en toenadering tot Rusland omvatte.
   Het valt dus nog te bezien in hoeverre de gewone Oekraïense bevolking anti-Russisch gaat zijn…

   • Vergeet niet zo lief is Zelensky niet. 14000 etnische Russen vermoord in de Donbas. Etnische Russen mogen niet meer Russisch spreken. Die fantastische Oekraïneers beschieten die mensen. Ect, ect. Beide kanten hebben bloed aan de handen. De gewone bevolking is de dupe van dit alles. En die smeerpijp van een Rutte zegt ‘ het is ook onze oorlog. Nou niet mijn oorlog Rutte.

    • Zelensky is een oplichter die de Oekraïense kiezers belazerd heeft door exact het tegenovergestelde te doen van hetgeen hij voor de verkiezingen beloofd had.

  • Het volk werkt.wel.mee… voor de oorlog.waren in Kramatorsk.en Krim de etnische Russen in de meerderheid. Ik zie.het zeakke Russische leger.echt niet verder oprukken dan de Dnjepr

 4. @Rebel123 “De VS hebben dit lesje al menig maal mogen meemaken (Vietnam, Irak, Libië enz.)”

  En hoeveel heeft Amerika er gewonnen 0 !!

  Amerika heeft na WW2 nog NOOIT een oorlog gewonnen.
  De enigste oorlog die Amerika kan winnen zijn de oorlogen van Hollywood 🙂 😀😃

  De enige oorlog die Amerika ooit gewonnen heeft was de Amerikaansche burgeroorlog van zuid tegen noord Amerika !!!

 5. Maar alle boeken en alle strategen kan je beschouwen als zijn niet relevant meer; immers, de hele oorlogsvoering is 200% veranderd.
  Zelfs in vergelijk met de jaren 90.

  Nu is de electronica verantwoordelijk voor de meeste verandering.
  Het gaat nu om observatie–sateliet, drones, fixed camera’s; tracking radars–wwr komt een mortier of granaat vandaan? Uiteraard ook warmte gevoelige camera’s en nacht camera’s.

  Daarnaast sateliet en GPS systemen die de nieuwe richtmiddelen zijn van ultra moderne artillerie en raketten.

  Observeren–artillerie-boem–ook vanaf lange afstand.

  Daar helpt of verandert geen strategie wat aan.

  • Oh ja hoor. Een enkele flinke NEMP en iedereen is terug bij oorlog voeren zonder electronica, drones en computers op de enkele na die voldoende EMP gehard waren.

 6. De genoemde tactiek heb ik een paar weken terug hier al gesuggereerd en het als een tangbeweging genoemd. Rusland kan hiermee een genadeslag toebrengen en bij wijze van spreken doorlopen naar Kiev.
  Veel geluk allemaal met die kut-oorlog.

 7. Hallo allemaal.
  Ik heb sinds gisteren een (zéér effectieve) “IP-ban” op http://www.biflatie.nl opgelopen.
  Ik mag dus daar niet meer reageren.
  Kan er even iemand onderstaande linkjes daar in een reactie onder het allerlaatste artikel plaatsen met de vermelding van de zin : “René Bahlmann heeft op deze site een IP’ban gekregen. Hier nog even namens hem de beloofde linkjes over de talmoed. René zegt u bij deze allen adieu”.
  Bij voorbaat dank, René

  ■ The Truth About The Talmud : https://goyimgazette.com/truth-talmud/
  ■ Talmoedig tekstje : http://www.viewzone.com/g-tora.html
  ■ Talmud & pedophilia :
  http://www.come-and-hear.com/editor/america_2.html

  ■ About the Talmud :
  http://www.fathersmanifesto.net/talmud.htm

  ■ “Pedophilia : the talmud’s dirty secret” :
  http://www.truthtellers.org/alerts/pedophiliasecret.html

  ■ “Sex with children by talmudic rules” :
  http://www.come-and-hear.com/editor/america_2.html

  ■ Talmud on christians & goy :
  http://www.revisionisthistory.org/talmudtruth.html

  ■ “Kol Nidrei Liar’s Liturgy” :
  http://revisionistreview.blogspot.nl/
  &
  http://davidduke.com/kol-nidre-the-core-of-yom-kippur/

  ■ The Talmud Unmasked :
  http://www.biblebelievers.org.au/talmud1.htm
  &
  http://www.biblebelievers.org.au/talmud2.htm

  ■ “The laws against non-jews in two minutes” :
  http://vidrebel.wordpress.com/2011/11/18/israel-shahak-the-laws-against-non-jews-in-2-minutes/

 8. En zeer opvallend maar onbesproken in zowel gewone als alternatieve media: normaal sluit je grenzen tijdens mobilisatie, deze keer niet. Er zouden al 700.000 deserteurs de benen genomen hebben naar het buitenland. Hoeveel daarvan zouden in opdracht de grenzen overgestoken zijn?

  • Toen de Russen Ukraine binnen trokken vluchtte alle Ukrainers maar de mannen werden aan de grens tegengehouden. MSM deed wel voorkomen dat ze vrijwillig bleven om tegen de russen te vechten maar dat voor de vorm.
   Ukraine heeft nu al de 4de mobilisatie afgekondigd. Nu moeten ook mannen en vrouwen tot 60 jaar naar het front. Voor de vrouwen is het zelfs niet belangrijk of de zwanger zijn of kleine kinderen hebben. Mogelijk kunnen die vrijstelling krijgen maar dat zal per geval worden beslist.
   Houdt mij ten goede ik weet dit ook alleen maar van het alternatieve nieuws en daar staat ook vaker nepnieuws.

 9. Ik heb dit artikel gelezen, ik sta er zelf heel anders in, ook andere interesses natuurlijk, je kunt het bekijken als stratego maar ik bezie het als spelen met mensenlevens ja en daar heb ik helemaal niks mee, dat bezie ik als walgelijk, maar aan het einde van de rit kan ik nogmaals alleen maar hopen op Rusland, indien die winst erkomt en het inzicht van de tegenstander en acceptatie van die tegenstander dan zou de wereld beter tenvoordele kunnen veranderen en zou die hegemonie van de VS en vazallen teneinde komen, I have a dream, amen !

 10. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best,
  zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

 11. Iedereen schijnt vergeten te zijn wat de Russen in het verleden gepresteerd hebben. Drie miljoen Duitse soldaten vielen tijdens de tweede wereldoorlog de Sovjet unie binnen. Maar de Russen versloegen deze miljoenen krijgsmacht (die enorme verliezen leed) in de loop van de oorlog, en stonden op het eind van de oorlog in Berlijn alwaar ze de geallieerden ontmoetten. Napoleon onderging ook al hetzelfde lot. Zijn Grande Armee werd ook Rusland uit-gemept. Heden ten dage zien we een militair technisch en moreel superieur Rusland, en deze zou al moeite krijgen met slechts EEN suffig buurland Oekraine genaamd ? De Russen plegen een tactische zet en zullen dit najaar nog met een soort van niets ontziende blitzkrieg voor de dag komen, want de periode van de fluwelen handschoen is nu definitief voorbij. Honderdduizenden Russische soldaten zullen de aanwezige troepenmacht komen versterken. Noem de situatie nu de stilte voor de storm. Sommigen weten totaal niet waartoe de Russen in staat zijn. U zult het zien en hopelijk niet zelf moeten ondergaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in