Om economisch het hoofd boven water te houden, heeft Oekraïne de komende drie maanden zo’n 15 miljard euro nodig, ofwel vijf miljard euro per maand. Dit geld moet gebruikt worden om pensioenen uit te betalen, de zorg voor ontheemden te verzekeren of andere oorlogsgerelateerde kosten te regelen. De VS hebben toegezegd in de komende drie maanden een derde van de financiële behoeften van Oekraïne te zullen betalen, en de Europese Unie zal de resterende twee derden voor haar rekening nemen, volgens een bericht in het tijdschrift “Politico”.

Zoals “Politico” schrijft, daarbij diplomaten aanhalend, is de EU-Commissie van plan het geld voor Kiev bijeen te brengen in de vorm van een gezamenlijke EU-schuld. De door de Europese Commissie aangegane schulden zouden dan door de lidstaten worden gegarandeerd. “Dit is vergelijkbaar met het zogenaamde SURE-programma dat tijdens de pandemie gebruikt werd om fondsen te werven voor de kortstondig werklozen, zeiden de diplomaten,” meldt Politico. De Commissie vroeg toen om garanties van 25 miljard euro om 100 miljard euro op te halen, bericht Unser-mitteleuropa.com.

Het plan van de EU-Commissie is niet zonder controverse. Want sommige landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk en Griekenland, hebben de Commissie opgeroepen om alternatieve financieringsmogelijkheden te bieden voordat zij op 18 mei haar plan presenteert. In ieder geval wil het Franse voorzitterschap de zaak eind mei ter discussie stellen, zodat de staatshoofden en regeringsleiders erover kunnen debatteren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-technocaat Timmermans eist dat het gepeupel Oekraïne moeten “steunen” door minder te douchen en hun kleren niet te wassenVolg Frontnieuws op Telegram

  Frankrijk 'bereidt zich voor op oorlog' en bedreigt Europese veiligheidsarchitectuur

Lees meer over:

Vorig artikel44.348 doden en 4.279.200 gewonden na COVID-19 vaccins in Europese gegevensbank van bijwerkingen terwijl steeds meer Pfizer-fraude aan het licht komt
Volgend artikelAls de VS vrede in Oekraïne wilden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Hoe dan! Er is GEEN geld!
  Technisch zal een velletje WC papier meer waarde hebben dan een briefje van 5 euro.
  Geld is lucht, niets meer.

 2. Ze zijn al bezig de mensen aan het BESTELEN en alles op Ukraine te steken, zoals covid, wat een VRIJBRIEF is om u te bestelen, uw mensenrechten af te pakken, en als een stel kleine sadistische kinderen hiermee zitten te lachen.

  Er zijn DOKTERS die u vierkant in u gezicht zitten uit te lachen met uw klachten.

  De ene krijgt hulp, de andere mag sterven.

  Dat is MOORD.

  Dokters laten u creperen, sterven, en lachen u uit om het ongemak dat je hierbij ervaart.

  Dokters proberen mee gezinnen tegen elkaar op te zetten, en uiteen te spelen.

  Jullie morele corruptie, steekt maar zwak af naast mijn trots, en fierheid op wie ik ben, hoe gelukkig ik ben MET WIE IK BEN.

  Ik begrijp dat sommigen daar niet tegen kunnen, omdat ze zichzelf haten.

  Jullie gedragen jezelf als homo-ganzen.

 3. Te bizar, de pensioenpotten zijn hier al jaren leeg. Onze premies worden gebruikt om de oudjes van nu (die slechts hebben ingelegd voor een destijds veel lagere verwachtte levensduur) ons te zieken op hun smerige ebikes

  Dus heeel lief dat we anderen geld voor pensioen geven (voorzolang geld nog bestaat). Eerste prio bij oorlog als je zou worden aangevallen door een boef

  • Nogal incorrect… de reden dat de pensioenpot leeg is, is het graaien van de politiek. Die hebben er meer dan 100 miljard uitgetrokken.

 4. Ik heb even een vraag aan Frontnieuws. Gaat niet over bovenstaand onderwerp. Hebben jullie tijd geleden iets
  gepubliceerd over “de Spaanse Griep”? Ik heb iets gelezen over vaccinexperiment
  op Amerikaanse militairen door Eugenetici (voorvader Gates). Als het op
  Frontnieuws stond, kunnen jullie mij helpen dit terug te vinden?
  Alvast bedankt,
  Inge

 5. Die Tmmermans is al heel lang van het padje af, net als vriendje Samsom.
  Franske krijgt 250.000 Euro per jaar voor dit soort gezwam nog afgezien van reis-
  en onkostenvergoedingen, die zijn ook niet mis bij de EU. Franske moet zo snel
  mogelijk Agenda 30 van vriendje Schwab uitvoeren in Europa, Europa moet onderdeel
  worden van de Socialistische Wereld Heilstaat.
  Ing

 6. Er is voor de EU geen probleem om geld te lenen of te schenken, ze drukken het zelf. Het enige probleem is dat iemand ergens al dat bijdrukken moet betalen. Dat zijn wij. Met ons pensioen dat wegh is, met ons spaargeld dat negatieve rente heeft en met het strafbare feit dat we niet meer dna 500 euro contant thuis mogen hebben…..

  Iedere eigenaar van een stuk onroerend goed is een melkkoe die niet weg kan lopen, iedereen met iets van kapitaal moet meer afgeven. En dan is er nog het afnemen van goud en andere waarde….

  Google maar eens op goud inleveren oorlog…..

  Wij betalen dus door hogere bealstingen,verlies van waarde geld en het steeds meer moeten betalen voor basic bestaans benodigd heden. Dit is het gevolg van een EU politiek die al decennia lang met geld smijt waarbij nu moet worden afgerekend. Dus die 10 miljard per maand van de EU is in feite niets meer dan gratis winkelen voor Oekraine.

  Het zijn noodoplossingen die geen nut hebben behalve uitstel en verlenging van ellende voor de eigen burgers.
  Wat er gebeurd is dat een volk word kapot gemaakt omdat de eigen leider ondergeschikt is aan anderen hun wensen, wat heir ook gebuierd met de WEF sekte die landelijke politiek bepaald. Zulk soort politici hoort maar op een plek thuis….

  • Die 500 euro contant hebbrn, in Nl is dat volgens mij het belastingaangifte vrije bedrag. Meer “mag” van onze zorgzame staat…

    • Je mag in Nederland net zo veel contant geld in huis hebben als je wilt. Daarvan is € 596,00 vrijgesteld van belastingen, en over al het andere geld dien je aangifte te doen bij je belastingaangifte.

 7. Dat George Soros en Obama hun geldbeugel eens opendoen voor Oekraïne !
  Zij zijn jaren geleden al begonnen met die rotzooi en corruptie ginder : neem al hun bezittingen maar in beslag, of lever Soros uit aan Rusland waar hij op de “wanted” lijst staat.
  Ons belastinggeld dient voor ONS, niet om de shit van Soros en Obama op de kuisen !!

 8. De VS hebben nu gisteravond een pakket van 40 miljard dollar goedgekeurd. Ja, 40 miljard! Dit is boven op al het andere. Volgens een artikel zerohedge:
  Feb. 26: “Biden approves $350 million in military aid for Ukraine”
  Mar. 16: “Biden announces $800 million in military aid for Ukraine”:
  Mar. 30: “Ukraine to receive additional $500 million in aid from U.S., Biden announces”
  Apr. 12: “U.S. to announce $750 million more in weapons for Ukraine, officials say”
  May 6: “Biden announces new $150 million weapons package for Ukraine.
  Waar dat geld werkelijk naar toe gaat kunnen we naar raden. Het westen wil maar niet toegeven dat de oorlog zo goed als zeker nu ten einde loopt met Oekraine de grote verliezer die al de oostelijke regios met ethnisch Russische bevolking zal moeten afstaan. (Wat al maanden geleden met onderhandelingen ook had kunnen gebeuren). Maar men blijft deze oorlog maar voeden met geld en wapens. En met media propaganda. Het geld zal in bankrekeningen in de Carabische Zee verdwijnen (met de vraag hoe kwam president Zelinskyi ueberhaupt aan zijn 650 miljoen dollars, al ver voor de oorlog); de wapens zullen op de zwarte markt verhandeld worden; en/of zullen in Russische handen vallen. Net zoals miljarden aan wapens in Afghanistan zijn achter gebleven.
  En zo blijven maar met geld over de balk gooien en een wereld oorlog lll riskeren vanwege een regionaal grens conflict waar wij niets mee te maken hebben.

  • Jij bent een van de weinigen die het zien. Hoe meer geld er over gemaakt word naar de Oekraine, hoe rijker die Zelensky word. En de MSM media maar liegen over die oorlog. Engelse bronnen die verklaren dat het Oekrainse leger de Russen hadden verdreven. https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6200090/russen-boven-kharkiv-verdreven-poetin-bereidt-zich-voor-op-lang-conflict.html

   Maar het grootste slachtoffer in iedere oorlog is de waarheid, die word altijd ten eigen gunste verdraaid.
   Het (momenteel) superieure Russische leger dat het zou moeten afleggen tegen een stelletje klojoos….
   Tijdens de tweede wereldoorlog stuurde Hitler 4 miljoen soldaten richting Sowjetunie (operatie Barbarossa). Op het eind van de oorlog keerden maar een handjevol Duitse soldaten terug naar Duitsland. Al die miljoenen Duitse soldaten werden door de Russen te grazen genomen. De Russen zetten vele miljoenen manschappen in en plaatsten (zomaar een voorbeeld) ondermeer duizenden kanonnen over een afstand van wel 1000 km in een lijn om de Duitsers kapot te stoken. En anno nu zou het oppermachtige Russische leger moeten wijken voor het zeer slecht getrainde Oekrainse leger met hun AZOV neo-nazi soldaten ????

 9. Geen knoop van mijn gulp voor Zelensky hulp.

  Laat die zak maar gaan werken als die zijn snuif hobby wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in