Prime Minister's Office / Wikimedia / (Open Government Licence v3.0)

Nadat de Britse kiezers de rampzalige stap namen om de Labour Party een grote meerderheid te geven, wordt er een heleboel gestoord links beleid verwacht – en weinig daarvan belooft controversiëler te zijn dan de manier waarop ze met hun gevangenissen omgaan.

Er wordt nu gemeld dat tot 40.000 veroordeelde criminelen zouden kunnen worden vrijgelaten nadat ze minder dan de helft van hun straf achter de tralies hebben uitgezeten, schrijft Paul Serran.

Ja, je leest het goed: volgens de plannen van Labour om de overbevolking in gevangenissen te verminderen, zouden veroordeelde misdadigers ‘op vrije voeten’ worden gesteld nadat ze slechts 40% van hun straf hebben uitgezeten.

Dit komt nadat de nieuwe premier Sir Keir Starmer verklaarde dat gevangenissen een ‘gebroken’ systeem zijn.

Een recordaantal van 88.225 mensen zit momenteel in de gevangenis in Engeland en Wales en er wordt aangenomen dat er minder dan 700 plaatsen overblijven.

Daily Mail bericht:

“Op vrijdag benoemde Sir Keir een radicale hervormer om de gevangenissen in Engeland en Wales te leiden. James Timpson, die de nieuwe minister voor gevangenissen, reclassering en rehabilitatie werd, heeft een lange staat van dienst als pleitbezorger van hervormingen in het Britse gevangenissysteem.

De Timpson CEO en zoon van de oprichter van de Britse schoenmakerij heeft eerder gepleit voor kortere gevangenisstraffen en is geprezen voor zijn programma’s om overtreders te rehabiliteren.

De nieuw benoemde collega heeft ook gesuggereerd dat twee derde van de gevangenen daar niet hoeft te zitten en steunt in plaats daarvan “gemeenschapsstraffen waardoor meer overtreders gevangenisstraf bespaard blijft.”

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Yvette Cooper, zei dat er geen ‘snelle oplossing’ komt voor het probleem van overbevolking in gevangenissen en dat de nieuwe Labourregering “moet afrekenen met de erfenis die de Tories hebben achtergelaten.”

  WEF & VN willen vrije online meningsuiting "reguleren"

De nieuwe minister van Justitie, Shabana Mahmood, kreeg het advies dat het noodplan voor vervroegde vrijlating “kan voorkomen dat gevangenissen binnen enkele weken zonder ruimte komen te zitten.”

Labour-ambtenaren hopen dat ze door deze stap 18 maanden extra tijd krijgen om meer gevangenisplaatsen vrij te maken.

“Hoewel er nog geen beslissingen zijn genomen en er tegenstand van andere ministers wordt verwacht, is dit een plan dat Labour momenteel overweegt.

Gevangenen die een straf uitzitten met een vaste einddatum en die momenteel worden vrijgelaten nadat ze de helft van hun tijd hebben uitgezeten, zouden in plaats daarvan na 40 tot 43 procent van hun tijd vrijkomen.”

Gedetineerden die onderworpen zijn aan besluiten van de reclassering over gevangenisstraffen en gedetineerd zijn voor zedendelicten, geweld of terrorisme zouden – in principe – niet in aanmerking komen voor het programma.

“Ministers zijn zich ervan bewust dat ze de komende week een beslissing moeten nemen, omdat het gevangeniswezen zes weken nodig heeft om risicobeoordelingen van gevangenen uit te voeren en reclasseringsmedewerkers aan hen toe te wijzen.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Gedetineerde bekent 2 kinderverkrachters te hebben vermoord in de gevangenis: “Ik dacht dat ik iedereen een plezier zou doen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalisten draaien de rollen om tegen populistische Franse politieke beweging en zullen hetzelfde doen in de VS
Volgend artikelMacrons deal met de duivel & de winst van Le Pen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Deed trump ook met pardons voor gewelddadige afrikanen, en small hat witte boorden criminelen aan eind presidentschap

 2. “Krankzinnig: Nieuwe Britse Labour premier Keir Starmer wil 40.000 gevangenen vrijlaten die minder dan de helft van hun straf hebben uitgezeten”

  Arm Europa dat de ene na de andere klap krijgt te verwerken, net zoals 13 jaar Rutte die stapje voor stapje na chaos werkte, wij stonden erbij en keken ernaar.

  • A.J. Just remember that Nederland voted for these devious lunatics. If one uses it’s brain , one could stop a lot of rot. So the people in Nederland made their bed and they have to sleep in it.

  • Die 40.000 zijn Moslims, geloof het maar, het was een verkiezing’s belofte.. binnenkort een naamsverandering op komst.. hoe lees en schrijf je Brittannië in het Arabisch..🤔

 3. Vrij of naar Het front? Dat vraag ik me dan af. 40000 is een mooie groep soldaten….want dienstplicht vreten we niet meer, ook niet verplicht, dat weten ze.

 4. Off topic: De in Londen woonachtige prinses Marie Esmeralda (1956) is een prominent lid van het Soros-vehikel Extinction Rebellion (XR) en deze club wil eind augustus Groot-Brittannië op stelten zetten. Marie Esmeralda is een tante van de Belgische koning Filip (1960) en een halfzus van diens vader Albert II (1934).
  Ze is de jongste dochter uit het tweede huwelijk van koning Leopold III (1901 – 1983) en Lilian Baels (1916 – 2002).

 5. De wens van de deep state is o.a dat mensen elkaar afmaken. Dus omvolking en bovenstaand past heel goed in het beleid v.d deep state.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in