Linksen scheiden omdat de partner op de “verkeerde” stemt

6
775

Echtscheiding omdat de echtgenoot er een andere mening op nahoudt? Voor sommige linksen lijkt dat reden genoeg.

Stem-chantage in het huwelijk: Of je stemt wat ik wil of ik ga weg

De politieke kloof binnen de VS loopt ook door liefdesrelaties en families, zoals onlangs bleek uit een aantal verwijderde Twitter-berichten die viraal gingen.

De inmiddels verwijderde tweet van de twitteraar “Bevanne TX”, supporter van “Black Lives Matter” en de Amerikaanse presidentskandidaat Biden:

“Ik ben getrouwd met een Trump-supporter. Ik meen het ernst: als hij niet op                 Biden/Harris stemt, blijf ik niet. Ik was met hem getrouwd voor de Trump-verkiezing
 en stemde toen voor Hillary. Het waren vier zware vier jaren”.

Twitteraar WendyOboy heeft een soortgelijk probleem. In haar Twitter-biografie geeft ze de verkiezingsstem van haar man op Trump de schuld van haar eigen alcoholisme. Ze schrijft: “Ik ook. Ik heb vorige week een echtscheiding aangevraagd. Ik kan er niet meer tegen”.

Een andere Trump-tegenstander toont begrip: “Hoe reageerde hij? Wil hij echt bij zijn mening blijven in plaats van zijn huwelijk te redden? Dat is krankjorum”.

Reacties op Facebook spreken boekdelen

Op Facebook, waar een screenshot van het Twittergesprek de rondes maakte, waren Facebookgebruikers verontwaardigd over het gedrag van de linkse vrouwen. “Als ik ooit voor zo’n beslissing zou komen te staan, zou ik uit principe voor de andere kandidaat stemmen. Ik laat me door niemand chanteren, ook niet door mijn vrouw”, was een reactie.

Institute for FamilyStudies

Een andere Facebookgebruiker raadt aan om in een dergelijk geval een goede advocaat te vinden en wijst erop dat het vernederend is om de partner voor een dergelijke beslissing te plaatsen.

V.S. na de eerste Pfizer-vaccinaties: FDA onderzoekt allergische reacties

Maar veel Facebookgebruiker zien er vooral de ironie van in. Iemand schrijft, “En wij Trumpkiezers worden beschuldigd van intolerantie”.

Stockholmsyndroom: Waarom linkse deugmensen altijd de islamitische daders in bescherming nemen

6 REACTIES

  1. Dat zijn gewoon stelletjes die vanaf de eerste dag al om de verkeerde reden getrouwd zijn.
    Zo iets loopt altijd wel stuk dan.
    Als je om de politiek redenen al mekaar de hersens in kan dan deugde het al niet onderling.
    Maar ze gaan in de VS wel heel erg ver wat betreft de verkiezingen.

    Erger vind ik dat complete families uit elkaar dreigen te gaan door dat corona gezeik van voor en tegenstander van dat hele hoax verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here