© Neil Armstrong / Photo ID: AS11-40-5903 / Wikimedia (Public Domain)

De nacht dat Neil Armstrong één kleine stap voor een mens op het maanoppervlak zette, maakte ik mijn eerste vliegreis naar een hockeykamp in de buurt van Toronto. Ik herinner me dat ik als veertienjarige in juli 1969 uit het raampje van het vliegtuig keek en me het Apollo-vaartuig voorstelde op zijn onmogelijke en wonderbaarlijke reis naar de maan, die ik en talloze anderen hadden bewonderd en voor altijd als onbereikbaar beschouwden, schrijft Emanuel E. Garcia, M.D.

Toch bereikten we hem – wij waren de almachtige Verenigde Staten van Amerika, die toen tegelijkertijd hun macht uitoefenden in de jungles van een ver land met perverse wreedheid en met de opoffering van Amerikaanse jongeren in dienst van het wazige ideaal van bescherming tegen het communisme.

Vele jaren lang, terwijl ik me bewust was van het eindeloze oorlogspad dat mijn geboorteland bewandelde nadat het tevoorschijn was gekomen als de stralende overwinnaar van de Tweede Wereldoorlog, barstend van economische en creatieve energie en de rest van de wereld bestrijkend als de Kolos, troostte ik mezelf en anderen met die prachtige en nauwelijks voorstelbare prestatie van maanlandingen.

Het plaatsen van een man op de maan, dat pure en bijna sneeuwwitte oppervlak zo ver verwijderd van de hitte en het vuil van de vernielde Vietnamese jungles, verenigde op de een of andere manier de mensheid in lof en eerbied en vestigde de Verenigde Staten als de schepper van wonderen. Daarmee verleende het ook een glanzende glans van intimiderende en ontzagwekkende macht aan een Amerika waarvan de traditie van individualisme werd gezien als een overwinning op de socialistische rivaal Rusland.

De ogen van de mensheid hebben, zolang ze deze kostbare Aarde bewandelen, naar de hemel gekeken en de stralende, heldere en veranderlijke Maan gevolgd met een overvloed aan dromen, wensen en zuchten. Het bereiken van het maanoppervlak, het maken van die onmogelijk grote sprong, werd een onoverkomelijke prestatie. Kortom, hoe vernederend of destructief of sinister de Deep State facties van de Verenigde Staten ook waren geweest met hun eindeloze oorlogen en wreedheden, de Apollo missies waren een compenserende balsem, een herinnering aan grootsheid en goedheid en grandeur waarover iedereen het eens kon zijn als de vervulling van een van de grootste dromen.

  Woke Virus: COVID is duurzaam, rechtvaardig, inclusief, raciaal onbevooroordeeld en klimaatbewust

Ik had door de jaren heen wel gehoord van de holle frasen van bekrompen samenzweringstheoretici die de Apollo-landingen in twijfel trokken, maar ik had ze afgewezen of, beter gezegd, gewoon genegeerd. Hoe goed ik ook op de hoogte was van de verwoestende door de staat gesteunde moorden op JFK, MLK, RFK en Malcolm X, en hoe bewust ik ook was van de misselijkmakende tentoonstelling van destructief bedrog die 9/11 was, Apollo was een gloeiend symbool van hoop en weldaad, een embleem van de mogelijkheden van een weldadig collectief – precies het spul waar dromen van gemaakt zijn, dromen die wij allemaal zouden kunnen delen en ons erin zouden kunnen verheugen en er trots op zouden kunnen zijn dat we ze gerealiseerd hebben, volkomen zonder voorbehoud.

Desondanks besloot ik, om de een of andere reden, ongetwijfeld getergd door een jeuk gevoed door de dubbelhartigheid van de staat, om Apollo wat nader te onderzoeken. Ik besloot zelfs om mijn eigen speurwerk te doen om er zeker van te zijn dat de roerselen en verdenkingen over Apollo konden worden toegeschreven aan malaise en ontevredenen in plaats van aan oprechtheid.

Mijn rondkijken en graven resulteerde in een persoonlijke verrassing en een persoonlijk ontwaken. Ik ontdekte in feite dat de zaak van legitieme menselijke voetstappen op het maanoppervlak belachelijk absurd was. Ik ontdekte dat ik – en het grootste deel van de wereld, veronderstel ik – een grote illusie als werkelijkheid had geaccepteerd toen een koel onderzoek van het bewijsmateriaal leidde tot de ontnuchterende conclusie dat Apollo een hoax was. Een grote, een prachtige, een ongeëvenaarde, maar desalniettemin een hoax.

Ik schreef mijn eerste artikel over Apollo in 2018, getiteld “How High the Moon”, dat verscheen op de website www.aulis.com. Andere volgden, waaronder “Moon Landings: Magnificent and Deviously Contrived Propaganda,” en een recensie van een film van de Italiaanse documentarist Massimo Mazzucco. Ik dring er bij je op aan om ze te bekijken.

Vastbesloten om de zaak voor mezelf te laten rusten stuitte ik zelfs op een kleine maar veelzeggende anomalie – de extra-vehiculaire handgrepen van de Apollo 11 commandomodule. Gemaakt van aluminium, hadden deze handgrepen moeten smelten onder de intense hitte van de terugkeer; maar dat gebeurde niet. Ik heb mijn bevindingen hier uitgebreid gepubliceerd en, op een meer toegankelijke manier, hier. Dit zijn small potatoes vergeleken met het werk van KaysingRenéSibrelPercy, BennettAllenHendersonMcGowanWisnewski en vele anderen, wiens uitgebreide onderzoeken ontelbare discrepanties en problemen hebben onthuld en blootgelegd met het officiële NASA-verslag over vrijwel elk aspect van de Apollo missies. De recente boeken van Randy Walsh zijn zeer aan te bevelen voor hun overzichten.

  Professionele clown onthult satanisch kannibalenritueel in Hollywood

Maar staat u mij toe om terloops uw aandacht te vestigen op deze beroemde videoclip van wat bekend is geworden als de ‘lunar grand prix’:

Oordeelt u zelf terwijl u kijkt naar de robotisch immobiele coureur en luistert naar het komisch nietszeggende commentaar.

Het grootste argument tegen de Apollo-missies van 1969 tot 1972 is het feit dat ondanks de astronomisch exponentiële groei van de rekenkracht en technologische kracht sindsdien, het op de een of andere manier nog niet gelukt is om in de 21e eeuw ’terug’ te keren naar de maan.

Interessant genoeg is de trailer voor een nieuwe film over Apollo net uitgekomen:

Voor zover ik kan zien suggereert deze vrijpostig dat NASA daadwerkelijk een nep-maanlanding heeft gefilmd voor het geval de ‘echte’ niet zou vliegen. Ik vraag me af waarom juist nu, in de nasleep van een nep-pandemie, dit met suiker overgoten bericht is uitgebracht. Is het een slim stukje propaganda, ontworpen om de voor de hand liggende verbazing en vragen van generaties die in het internettijdperk zijn geboren te voorkomen, wanneer hen gevraagd wordt de onhandige en komische NASA-video’s van de vorige eeuw te accepteren? Is het een geraffineerde psychologische manier om het aureool van de Apollo-prestaties nieuw leven in te blazen? Wat zal het effect zijn van het omhullen van een waarheid in een leugen, op den duur?

Mijn punt is echter dat van alle psyops Apollo er bovenuit steekt. In tegenstelling tot de moord op JFK of RFK, in tegenstelling tot 9/11 of Covid, is het niet angstaanjagend destructief. In plaats daarvan is het positief, bedoeld om ontzag op te wekken – wat een ander soort angst creëert bij degenen die het altaar van het wonder aanbidden – en om ons onder te dompelen in het aura van opperste menselijke prestatie, van het overwinnen van het onoverwinnelijke en onszelf een schouderklopje te geven, wij bewoners van de kleine soort die kon.

  "Vervloekt zijt gij tot de hel! Jullie zullen de Vrije Wereld niet vernietigen, en jullie Nieuwe Wereld Orde zal er niet komen"

Het is en was ook een manier om de duistere en rabiaat perverse en destructieve machinaties te verhullen van staatsgroeperingen wiens doelen eindeloze oorlog, macht en winst waren en nog steeds zijn – besprenkeld met een vleugje van wat ik ‘brinkmanship madness’ noem.

Want het is heel goed mogelijk dat de corrupte Deep State die JFK wilde confronteren, degene die ons in de jaren zestig aan de rand van een kernoorlog bracht en ons nu allemaal aan de rand van een Nieuwe Tirannieke Orde brengt, vol met hete oorlogen en oorlogen die onregelmatig en verborgen tegen onze mensheid gericht zijn, een wilde en onvoorspelbare rampzalige inslag heeft.

Degenen die aan het roer staan kunnen gek genoeg zijn om ons allemaal ten val te brengen in een orgie van vernietiging, zelfs als ze zichzelf visioenen van transhumanistische onsterfelijkheid beloven.

Laten we eens kijken.

Ik heb lang nagedacht over het bespreken van de maan en de mythes van Amerika’s Apollo, omdat deze standpunten een smet zouden kunnen werpen op een toch al kwetsbare alliantie van mensen die protesteren tegen de misleidingen van de covid-operatie. Maar ik denk dat de tijd rijp is – misschien heeft Fly Me to the Moon me een beetje wakker geschud?

Als we willen zegevieren en echt een betere wereld willen creëren – en ik denk dat we inderdaad op het punt staan om dat te doen – hoe kunnen we dan beter beginnen dan door alle grote illusies overboord te gooien ten gunste van nederigheid en waarheid?

Nog een laatste opmerking. Tijdens de beroemde persconferentie van de Apollo 11 astronauten Armstrong, Aldrin en Collins werd hen door een verslaggever gevraagd of ze sterren konden zien vanaf het maanoppervlak.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin ziet de waarheid over de “nep” maanlandingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSoros beveelt ICANN om website-domeinen in beslag te nemen die ‘non-mainstream content’ publiceren
Volgend artikelRussische beoordeling begint van Iran-operatie tegen Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

94 REACTIES

 1. ja laten we het effe lekker over de maan hebben. Pfffff. Er is al shit genoeg.

  Zal het artikel later wel lezen.

  Zeg al bijvoorbaat, daar zijn we nooit geweest.

  • @Gijp…

   Het verband met alle shit is dat het wederom een hoax is. Maak de optelsom… we leven al duizenden jaren van hoax naar hoax. Media, ONDERwijs, wetenschap, oorlogen, plandemiën, armoede, honger, energieprijzen, geld, gelogen geschiedenis, ONDERwijs, vrijheid, fossiele brandstof leugen, vluchtelingen, de opzet van de rechtstaten, belasting is diefsfal, wetten, verdragen… de maanlanding… alles alles alles echt alles is een leugen en/of een hoax. Steeds weer… zie het patroon en zie hoe dat het zit in alles zit wat wij vertrouwen, vooral in alles wat wij vertrouwen.

   We leven in een gevangenis van hoaxes en leugens. Alles wat wij hebben geleerd is gelogen.

   Mensen moeten de schaal gaan bevatten, het zit in alles en als je de geschiedenis gaat kijken bekijken zie je dat het kwaad niks leert, maar constant egoïstische en gewetenloze patronen herhaalt waardoor het groeit. Ze hebben een spoor van hoaxes en leugens en bedrog en moord en verraad achter zich aan slepen.

   Wij leven op het punt dat de waarheid hun hoaxes en leugens gaat inhalen. Als we voorkomen dat ze ons uitroeien, gaat het nog heel grappig worden… hun ego is namelijk niet bestand tegen de waarheid die de leugen inhaalt, ze gaan het mentaal heel zwaar krijgen. Voor hun ego’s zijn waarheden als kernbommen.

   • Bovenaardse wezens hebben allang voorspelt dat de mensheid niet eeuwig zou bestaan en dat de vernietiging van boven komt Om dat daad bij te zetten Het ontbreekt de mens helaas dat niemand dat meemaakt van duizenden eeuwen na de mens op aarde omdat de mens gewoonweg te kort is (leeft) op deze aardkloot om dat te bewijzen….. Op de maan is de mens alleen geweest in zijn fantasieen waarvan hij vanaf zijn bestaan op deze aardkloot heeft gekeken en gedroomd heeft Maar de mens kan nu wel tot wel duizendkilometer hoog komen in capsules….. De maan echter staat maar liefst 452000 km verder van ons vandaan en die afstand haal je met de beste branstof nog niet eens…. De huidige lange afstands raketten reiken slechts enkele duizenden km
    Echter de amerikanen wilden laten zien in 1969 dat zijn ongrijpbaar waren als de Russen een atoomoorlog zouden beginnen en dat zij naar de maan konden vluchten Echter de maan is geen aarde,,,,,,waarop de mens leven kan zoals die gewend is!!!!!! Dus mens blijft bij je leest zou ik zeggen…. Ook Jesus waarvan werd aangenomen dat hij verezen zou zijn naar de hemel is een heel groot raadsel!?? voor de mens van toen en nu….. Maar de jesus verrichte wel wonderen!? die de mens niet begrepen heeft zodat ze hem aan het kruis hebben genageld omdat hij zichzelf niet had gered van de mens!!!!!!

    • Hij heeft Zijn leven gegeven, dat is wat anders dan vermoord worden. En Hij heeft daarmee bewerkt dat de mens zich kan laten redden van zichzelf.

    • Wat de landing op de maan betreft ben ik het met je eens, dat was technisch niet mogelijk in die tijd, maar door net te doen alsof het gelukt was, kreeg men en voorsprong op de Russen, en was ‘men’ heerser in de ruimte. Lees het boek: Universum te koop an Ashlee Vance. Vanuit de ruimte is het immers eenvoudiger een doel te treffen op aarde, terwijl je vanaf de aarde moeilijker te overwinnen bent wanneer je je in de ruimte bevindt. Wat betreft Jezus, hebben we nog wel wat bij te praten, maar dat een andere keer 😉

     • Heerser in de ruimte: Onzin.

      Het is vanuit de ruimte vrijwel onmogelijk een doel precies te raken, tenzij met laser, wat toen nog een natte droom was. Als iets in LEO moet blijven en niet weer naar beneden komen moet het minstens zo’n 29000 km/h snelheid hebben, dus als je iets naar beneden wilt schieten komt dat met die snelheid de dampkring binnen. Als dat niet op precies de juiste manier gebeurt verbrand de boel of gaat het ongecontroleerd de ruimte in. Probeer dan maar eens iets precies te raken, zeker met de jaren ’60-’70 technische mogelijkheden.

      Daarbij waren de Russen met het uitvoeren van taken in LEO vanaf het begin al veel verder dan de yanks. Zij maken nog steeds veelvuldig gebruik van de op de SU Soyuz gebaseerde ruimtetaxis van de RF.

    • De Russen wisten toe al dondersgoed dat de Amerikanono’s een giga leugen waren aan het verkopen. Waarom ze niet gereageerd hebben zou ik niet weten…het had gekund maar ik denk dat de de toen al anti-Russische propaganda daar mee te maken had. (De Russen zouden dan nml in de media belachelijk gemaakt worden denk ik).

     • Belachelijk! De Russen waren de Amerikanen net voor maar er is iets mis gegaanbij het her-opstijgen. Een tijd later is de Russische poging wel gelukt en brachten zij ook maan-materiaal naar de aarde. Het verschil met de Amerikanen was dat het gerobotiseerd was en niet bemand.

  • al die docu’s zijn niet nodig dat te constateren. je kan het met 1 simpel argument afdoen
   je hoeft al die overduidelijk in de studio opgenomen beelden te gaan bekijken en te bekritiseren
   1 argument is genoeg. de reis naar de maan ging door de ruimte, een zogenaamd vacuum. dat kan niet bestaan, want al het gas dat wij inademen zou er lang en breed ingevlogen zijn en we zouden niet leven. space is fake. klaar.

   • Er zit ook nog een firmnament behoorlijk in de weg.
    Of de zonnewind net buiten de magnetosphere.
    Of de ’tirany of the rocket equation’
    Of de enorme gebrekkige ‘imperial’ meet en rekenmethodes.
    Of het ‘kwijt’ zijn van alle telemetrie data van de maanmissie.
    Of dat het onbespeelbaar is met de ‘oude’ generaties omdat die er ‘zelf’ bijwaren.

   • Ooit van zwaartekracht gehoord? Ga eens ademen op de Mount Everest. Moeilijk, hè? De dicht neemt naar boven nog verder af tot uiteindelijk bijna nul, geen gas = VACUUM.

    Als jouw verhaal klopte zouden we met welk vliegtuig dan ook de ruimte in kunnen vliegen.

  • Ik geloofde maar 1 ding op die bewuste zondag en dat was de eerste Overwinning kwam van Eddy Merckx in de Ronde van Frankrijk…én ik was maanden en jaren verbaasd dat iedereen in België dat geloofde…ik heb toen Ongewild veel vijanden gemaakt…ik ben op mijn 14e moeten gaan werken (wegens niet genoeg geld thuis) toen.. maar ik las alles wat ik kon…én wat Niet kon..” naar de maan vliegen ” en het zal Nooit niet kunnen..Nooit ❗❗❗

 2. Die Yanks hebben verdomd weinig om trots op te zijn.
  Tijdens hun hele bestaan druipt het bloed er vanaf, onderbouwd door leugens en misleiding.
  Als ze wat doen is het voornamelijk uit eigenbelang.

 3. Na WO2 – Operation Paperclip;
  NASA
  FBI
  CIA
  NSA

  Allemaal opgezet door ex-nazi kopstukken. Net als de EU en de VN. De deepstate is de staat die ze na WO2 zijn gaan bouwen, recht onder onze ogen. Ze hebben in 80jr een naadloze overgang gecreëerd tot aan 2020, daar moeten ze de harde push maken van deepstate naar totale openbare macht.

  Beeld je in… na 5jr totale ellende in WO2, kregen ex nazi kopstukken de macht om van ons belastinggeld allerlei supranationale clubs op te zetten. Terwijl wij allemaall feest vierden dat de oorlog voorbij was, kregen ex nazi kopstukken EEN STOELTJE ELDERS en waarschijnlijk een leuk penthouse aan zee.

  Deze hele satanische maffia moet verdwijnen van de aardbodem. We moeten alles gaan staken en boycotten om de vijand uit hun holen te roken.

   • BBC: Zoeken naar film van maanlanding
    Nasa maakte opnamen van hogere kwaliteit dan wat het publiek te zien kreeg
    Er is een zoektocht 😉 begonnen naar de originele filmbeelden van de eerste stappen van de mens op de maan.
    De beelden van de landing van de Apollo 11-bemanning op de maan zijn een van de belangrijkste artefacten van de 20e eeuw.

    “Men denkt 😉 dat de banden ergens in het archief van Nasa’s Goddard Space Flight Center in Maryland zijn opgeslagen.” => Het materiaal is wat we nu zien is digitaal en mogelijk ook digitaal bewerkt!

    Ander puntje in je linkje:

    The conclusion that Apollo 11 wasn’t shot on film because there are no visible artefacts, and because subsequent missions would be harder to fake at a higher frame rate, is logically shaky. It’s more accurate to say that film technology and handling techniques at the time could have varied greatly, and the absence of artefacts could be due to high-quality processing or other factors, not necessarily an indication of forgery.

    The analysis mixes some correct technical details with assumptions and leaps in logic that would not be widely accepted in professional film or historical analysis.

 4. Doet Frontnieuws ook al aan die onzin mee? Ik had wel wat meer niveau van Frontnieuws verwacht. Deze zever hoort thuis bij de ongeletterde nitwits die je alles in een omdraai kan wijs maken. Eigenlijk is de beste reactie daarop eens knikken (uw gegriffel inhouden) en voortgaan – resp. iets anders aantikken. “Zalig de armen van geest… “

  • Ik zeg maar wat Lopoudere maar wie is de arme van geest. U of Frontnieuws? En nee u kunt niet winnen. Maar probeer zeker het antwoord te geven.

  • bedoel je serieus dat jij in de maanlanding gelooft? haha. hoe goedgelovig kan je zijn he
   als je dat gelooft, kan men je alles wijs maken

  • Wat fijn dat u ons deelgenoot maakt van uw gedachtes. Niks is zo vervelend als iedereen het overal mee eens is. Als u iets niet begrijpt omdat het boven uw pet gaat, dan zegt u het maar. Er zijn slimme algemeen ontwikkelde mensen hier, meen ik.

  • Ja, ik schreef het al (zie het niet verschijnen nog) dat de maanlanding kwestie bewijst dat je, ook de wakkeren van alles wijs kan maken. het lijkt wel een psyop experiment, zo van we proberen mensen wijs te maken dat iets NIET is gebeurd, kijken of het lukt, we verzinnen wat kul argumenten en sponsoren een gelikte documentaire (American Moon) en verhip, het lukt! Iedereen jonger dan 60 jaar geloofd nu niet meer in dat de maanlandingen echt plaats hebben gevonden. Geeft te denken, zijn wakkeren wel écht wakker?

   • Simon.
    Men kan ‘wakker’ zijn wat betreft het bewustzijn van zichzelf en de omgeving, maar dat hoeft niet te betekenen dat men opeens ook technisch inzicht verkrijgt. Dat is andere koek en heeft er dus niets te maken met al dan niet wakker zijn. Het wakkere zit ‘m erin dat je durft zelfs een grote productie zoals de maanlanding of 9-11 im frage zu stellen.
    Dus: wel wakker wat betreft de medemens, maar niet ingevoerd in de techniek.

    Ik durf vanuit technisch inzicht te stellen dat de vermeende maanlanding zoals ik die op de televisie zag, nu, met wat oudere ogen, kan indelen als geen realiteit, maar als een illusie op televisie. De kans dat het een illusie is, lijkt me, zo bezien, dus groot. Maar nogmaals, boekhouders bijvoorbeeld, snappen dat uiteraard niet.

 5. Toch aardig wat interviews met klokkenluiders beluisterd die heel wat andere dingen te zeggen hebben over de maan en of ze er geweest zijn…
  Bruce sees all. Onder die naam vind je op yt of rumble zijn kanaal..ufo spotter die een professionele telescoop met camera op maan gericht heeft…heel interessant, zoveel rechthoekige structuren, opstijgende lichtjes , rook om te camoufleren lijkt wel, zelfs een opname gezien van een mega grote kwalachtige schaduwvorm die over t oppervlakte ging…het is daar drukker dan de gemiddelde kerk in een gevallen land..
  Enge shit, zeg maar.

  • Ik denk eerder een terrarium. We worden begluurd Anton!

   Maar serieus, was mijn eerste reactie op jou. Instinct misschien. Jij zegt simulatie, ik voelde terrarium. Ik geloof dat ik nog maar een biertje neem en hoop dat de wetenschapper van dienst me nog maar even laat genieten. Pak maar een saaie lul denk ik dan, een ambtenaar, die beveel ik nadrukkelijk aan voor het menu vandaag.

   • @Gijp Dat is nog niet zo’n gekke gedachte! In de film/serie van Stephen King (Freemason) “Under the dome” wordt een bevolking onder een dome gevangen gehouden en op het eind blijkt dat ze begluurd worden door een “hogere” macht. Ik kijk nergens meer van op. Proost Gijp.

    • De serie Westworld ook leuke. Het verkent het concept van robots met bewustzijn, met Dolores Abernathy als een centrale figuur. Haar zoektocht naar vrijheid leidt haar uiteindelijk naar de buitenwereld, weg van de kunstmatige realiteit waarin ze is gemaakt.

   • dit kan je niet bewijzen, dus ik zou het niet claimen
    het volstaat om de officiele claim te weerleggen.
    we hebben geen behoefte aan de volgende guru die dingen verzint

   • Blijkbaar worden we inderdaad begluurd, hier op het platteland, Thailand, vloog er een soort licht rond welke zeer geinteresseert was in het bevloeiing systeem wat daar met enkele zonnepanelen opgezet was door de zwager van mijn vriendin, maar die had er een verborgen camera bij, het ding is duidelijk in beeld, ik heb het op skype in beeld, net een buitenaardse drone, of een dwaallicht.
    Ik zou het wel willen delen, maar blijf liever anoniem.

  • @Anton…

   Alleen is de simulatie bij ons een geprogrammeerd ego ipv een filmset. Ze hebben ons gehackt via onze gedachten, onze gevoelens en onze verbeelding. Niks van wat wij denken klopt, we leven in de wereld zoals de satanisten ons laten denken. We worden nagenoeg constant bestuurd dmv prikkels. Het is gigantisch als je het gaat zien. Vrijheid is een totale illusie. We lopen tussen dranghekken en we mogen kiezen of we via links of rechts naar hetzelfde eindpunt bewegen.

   • Tja Theme, we lopen door dranghekken en als we dat niet doen overtreden we iemand eigendomsrecht. Je kan nauwelijks een kant meer op. Het land is vol, maar er kan nog meer bij. Leuke toch, krijgen we allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

    Ik heb gezien hoe hoe de Utrechtse Heuvelrug overspoeld werd door mensen tijdens de lock downs. Fietspaden van kilometers lang door de bossen, bijv. Van Veenendaal naar Amerongen. Om de meter zaten mensen daar met stoeltjes tijdens de pinksterdagen. Ik schrok me dood. Mieren zijn het. Gillend gek ben ik naar huis gegaan. Waar kwamen ze allemaal vandaan?

    Jn ieder geval, die mensen konden geen kant op. Ook niet in de Polder. Ook niet in de Betuwe. Altijd is grond wel van iemand. Een beangstigende gedachte overigens.

   • Theme,
    Dat doet mij denken aan een tamelijk oud reclamefilmpjes van de opvoedingsafdeling van Amerika waar een jonge man droomde over hoe de wereld in elkaar zou zitten. Maar ook veel kinderfilmpjes zijn daarvoor bedoeld.

    Er is ook een filmpje waarin een huisgezin geleerd werd hoe er met geld omgegaan zou moeten worden.

    Tja, Amerika het land van de dromen. Alles is mogelijk. In de film althans.

    Zo zie ik ook die mensen in snelle pakjes op de racefiets. Die doen de mensen van de tour de France na. Een tour die voor mij verknoeid werd door de fraude van Armstrong, what’s in a name? Maar het is ergens wel zot om volwassen mensen in zo een outfit te zien hardrijden ook al moeten ze niet snel een boodschap of zo doen. Ze doen het zomaar. Raar ergens toch?

    M.i. leven we in een illusie waar 95 procent van de mensen in schijnen te geloven. Eigenlijk is het bizar allemaal.

    “Ze hebben ons gehackt via onze gedachten, onze gevoelens en onze verbeelding.”, zeg je. Dat denk ik dus ook en ik denk dat ze van de WEF zeggen dat dat nog gaat gebeuren, maar het ís allang zover!

    Het probleem vind ik dat een mens geprogrammeerd dit programma ziet als zichzelf; hij identificeert zich ermee (het ego) en is niet in staat dat in te zien; dat is uiteraard veel te moeilijk voor de meesten om dat te begrijpen en de oplossing ervoor uit te voeren; dehersenspoeling. Er is dus weinig aan te doen, de meesten zijn verloren. Die leven half, vind ik.

    • @Antisoof…

     Helemaal raak 🎯

     ‘M.i. leven we in een illusie waar 95 procent van de mensen in schijnen te geloven. Eigenlijk is het bizar allemaal.’

     Je zegt het op het eind van je reactie zelf al… ego. We leven in een illusie in onszelf. Het ego bestaat niet, het is een stuk software dat werkt obv programmering/patronen/geheugen. We leven als robots volgens programmering ipv als mensen uit ons hart.

     Je zegt;
     ‘Er is dus weinig aan te doen, de meesten zijn verloren.’

     Dat klopt, er is weinig aan te doen behalve je eigen ego opheffen, dan word je automatisch een voorbeeld voor anderen om hetzelfde te doen. Mensen zijn niet verloren, ze hebben een ‘wake up call’ nodig. Er is trauma nodig om mensen wakker te schudden en dat trauma is aanstaande. Als je zelf je ego loslaat, besef je dat dingen sneller kunnen veranderen dan het ego kan bedenken.

    • Competitie om de commercie te bevorderen en op te leuken en professioneel te doen. Ik ging weleens fietsen met iemand die het meer voorzien had op de kilometers. Ik keek graag om me heen, dan word je een achterblijver. Zo is het ook met de snelle jongens en relaties. Als je vrouw doodgaat neem je een nieuwe band, of: “Waarom doe je het zelf niet?” Vrouwen steunen dat utilitarisme en gaan van niets anders uit. Het is misschien spannender, en daarom dragen ze zo’n stupide helmpje voor ‘de veiligheid’. Want inhalen, inhaligheid is hetzelfde als angst. Veel Duitsers zijn zo.

    • Ik zat onderweg weleens op een houten bankje met een tafel bij een meer. Er kwamen dan van die snelle jongens langs op hun fiets. Er stond een bord met een kaart en de geschiedenis van het meer. De fietsers met hun kaart op hun stuur stopten dan en lazen het bord aandachtig. Dan stapten ze weer op en reden door, zonder 1 keer naar het meer gekeken te hebben.

    • School.

     Dit zijn de mensen die alles beter weten.
     Zonder quiz kunnen ze niet eens de deur uit. Ik zag ze weer lopen met hun gids die met een soort, rond verkeersbordje opgestoken gewichtig dirigerend in de stad voor ze uitloopt. De gids had dit jaar ook een eigen uniform sporttenue met functie en graad. Meestal staat daar net als bij de sporters, wielrenners de naam van een of andere sponsor op, liefst een bank of levensverzekering want ze ontlenen hun nut of eer, bestaansrecht, aan reclame. Zonder dat kunnen ze niet vooruit. Ze hebben dan geen motivatie.

     • Alles is niks John, en nee die is niet van mezelf, dat snap je, maar ik stond op schouders en kon daardoor verder kijken.

      Volgens mij wat de eerste van Nietsche en de 2e, normaal zou ik het zo kunnen zeggen maar nu effe niet. Het is weer zo’n dag dat denk ik fuck allemaal maar op.

 6. Lets not forget Armstrong was suppose to be the first man on the moon… I guess the camera man filming the “moment” didn’t count then.

  It’s all bogus, the didn’t go in ’69 and they didn’t go after that, my 2 cents is that even the Mars Lunar modules are filmed in remote area’s Northern of Canada while filtering the air with ‘red’ sky.

  NASA – Not A Space Agency.

  The only thing I trust from them are the Hubble deep space pictures (galaxies) but that’s about it.

 7. Als je in de jaren ’59 – ’69 dagdagelijks de ruimtevaart hebt gevolgd – niet zomaar de Amerikaanse maar ook dagelijks de Nederlandtalige uitzendingen van Radio Moskou op de kortegolf. Als je de heel technische details van toen over de Loena maanlanders – de Gimini-capsules – Vostok – de Saturnusraketmotoren, alles weet over Apollo 9, Apollo 10, de Surveyors-maanlanders, de Russische (onbemande) maanlanding die naar de aarde terugkeerde etc.
  en dan komen er leukers nu zulke Hollywood-verhaaltjes verkopen … om het uit te proesten van ’t lachen.

  • Volledig mee eens. Ik was er ook bij, heb alles gevolgd. Er bestond nog geen CGI, alle beelden waren gewoon de beelden, lekker analoog of via chemische film. Onmogelijk te faken. Zucht, maar probeer dat maar ‘ns de huidige generatie van te overtuigen, dat beelden vroeger zeer lastig te manipuleren waren en al helemaal live beelden. Alsof WIJ nu delusional zijn met onze levenservaring (gezien het trieste comment hier). Het lijikt wel een soort van nieuwe religie, de -maanlandingen waren fake- religie. Als je als échte ervaringsdeskundige er iets van zegt denken ze dat je gek bent. Nou ja, geloof wat je wilt. Wij sterven binnenkort uit en zal de maanlanding door de huidige generatie in de geschiedenis dus voortaan als fake gelabeled worden. Al de inventiviteit van de ingenieurs toen ten spijt. Als zelf ingenieur zijnde doet dat wel ’n beetje pijn, alsof wij vroeger niets konden zonder computers.

   • Ze konden misschien geen beelden manipuleren, maar ze konden natuurlijk wel van alles in scene zetten en dat filmen en fotograferen.
    Ik weet wel dat jij een die-hard believer bent, maar de maanmissies zijn zó onwaarschijnlijk, dat ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit hebben plaatsgevonden. Een formulering die jij als ingenieur wel zult kennen.

    • Er werkten op ’n gegeven moment ca. 400000 mensen aan ’t project. Waaronder vele ingenieurs, die zouden allemaal het niet door hebben? Of, als ze het wel door hadden, allemaal gezwegen hebben? Ik heb nog niet 1 steekhoudend argument gehoord tegen de echtheid van de missie dat niet gemakkelijk te weerleggen is. Helemaal geen een. Kijk ’t ‘ns van de andere kant, welk belang zou men hebben om de maanlanding als complot af te schilderen. Hier een tip (RIP Gonzalez): https://www.youtube.com/watch?v=lr6R90DMyFY

     • Die 400000 horen bij het sprookje.
      Natuurlijk kan je alle argumenten weerleggen, zoals ik die van jou kan weerleggen. Zie mijn reactie mbt CGI. Het wordt dan een welles-nietes spelletje. Zoals ik verderop al zei: we worden het niet eens.

     • Goed punt van dat “poisoning the well” aspect dmv dat filmpje. Heeft VoorheenNooT niet naar gekeken obviously.

      De verwarring is groot tegenwoordig en dan krijg je die alles is dit of dat (alles is nep) mentaliteit ipv dat er rationeel naar onderwerpen an zich gekeken wordt.

     • BBC: Zoeken naar film van maanlanding
      Nasa maakte opnamen van hogere kwaliteit dan wat het publiek te zien kreeg
      Er is een zoektocht 😉 begonnen naar de originele filmbeelden van de eerste stappen van de mens op de maan.
      De beelden van de landing van de Apollo 11-bemanning op de maan zijn een van de belangrijkste artefacten van de 20e eeuw.

      “Men denkt 😉 dat de banden ergens in het archief van Nasa’s Goddard Space Flight Center in Maryland zijn opgeslagen.” => Het materiaal is wat we nu zien is digitaal en mogelijk ook digitaal bewerkt!

   • @Simon…

    Heb je wel eens van de ‘Van Allen belt’ gehoord. Het is onmogelijk om op de maan te landen.

    En jij gelooft dat ze destijds geen CGI hadden, dat betekent niet dat ze geen CGI hadden. Als de maanlanding echt is, dan is het heel heel heel raar dat ze het daarna nooit meer hebben herhaald. Elon Musk schiet als een machinegeweer satelieten de ruimte in en mensen leven zeer lange periodes in ruimtestations, maar ze laten de maan allemaal links liggen???

    Dat je debunkers en fact-checkers aanlevert vind ik altijd erg griezelig, dan doe je namelijk niet je eigen onderzoek, maar je zoekt naar bronnen die jou gewenste uitkomst bevestigen. Je stelt geen vragen, je zoekt bevestiging en pusht dat door. Allemaal terwijl je de vragen van anderen diskwalificeert.

    Ik ga verder niet met je sparren, want er is duidelijk geen ruimte om te sparren.

    • Heb je wel eens nagedacht over het woord “belt”? Een riem dus, zeg maar ring om de aarde heen, boven de evenaar. Bij de noord en zuidpool is er weinig sprake van van die “belt”. Je kunt er dus gewoon omheen vliegen.

     Hoezo is het zo raar dat ze niet geregeld (bemand) naar de maan vliegen? Kost bakken geld en moeite maar het levert verder niks op. Satellieten daar heb je tenminste nog wat aan. Je hoeft niet naar de maan om het type experimenten uit te voeren zoals ze in het ISS doen, de maan is daar zelfs minder/niet geschikt voor.

     Wat ook nog een interessant aspect is. Er zou een stuk radio communicatie ontbreken van de officiële uitzending maar wat wel door andere radio enthousiastelingen is opgepikt. Waaruit zoiets bleek naar verluid dat ze niet alleen waren op de maan. Wie weet zijn ze gesommeerd “afstand te houden”.

     Een ander aspect dat zeker niet genegeerd moet worden zijn alle getuigenverklaringen ed over het geheime ruimteprogramma waarbij dus technologie wordt gebruikt dat 1000x meer geavanceerd is dan geklooi met raketten. Als je zulke technologie ter beschikking hebt, dan ben je natuurlijk ook niet gemotiveerd om dat über basic geklooi met ruimtevaart op basis van raketten steeds weer te promoten. Ook wil je je geheimen geheim houden en niet te veel ogen naar boven gericht hebben.

     Dat “we” daar geweest zijn staat wel vast. Zo zijn er op een aantal plaatsen op de maan spiegels of liever retroreflectoren geplaatst. Nu kan iedereen met voldoende technische know how en apparatuur (is doorgaans gewoon te lenen voor studenten van technische universiteiten) daar laser experimenten mee doen wat iig de vorm, afstand en het feit dat die retroreflectoren geplaatst zijn bevestigen.

   • Inderdaad Simon, de maanlanding-ontkenners zijn allemaal mensen die de periode niet beleefd hebben. Het onthutsende is dat ze die ontkenning met belachelijke argumenten slikken als zoetkoek. Ze blijken te kikken op: “ziejewel, het was misleiding en bedrog, maar…. wij hebben dat door” – kortom, dwaas. Een beetje onderzoek is hen te moede, hierboven kwam er weer een met de Van Allen-gordel, man, man, naief ….

   • @Simon, U bent ingenieur en, net als ik, al wat ouder. Dan bent u nog opgegroeid met een rekenliniaal, logtafels en ‘gonio-tabellen’. Mijn stelling: als de Apollo-astronauten op de maan zijn geweest, dan zijn ze allemaal veilig teruggekeerd. Dat laatste lijkt een feit. Maar kan dat waar zijn? Ik geeft een paar leuke feitjes om als ingenieur aan te rekenen. (Ik doe dat nu met een computer of met een degelijke ‘zak-amerikaan’.) Op de terugreis had de capsule met drie astronauten een massa van ca. 5 ton (5000 kg). Op het moment van ‘re-entry’ (terugkeer in de dampkring op een hoogte van 120 km) was de snelheid gelijk aan de eerdere ontsnappingssnelheid van 11,2 km/s. Dit is 40.320 km/uur. Om de hele boel niet meteen met man en muis te laten verschroeien, had de capsule een speciaal rond hitteschild. Diameter 4,9 meter, dikte 2,5 inch (6,35 cm) en van een speciale constructie: een ‘honingraat’ van een bijzondere soort hars, die veel hittebestendiger zou zijn dan zelfs titanium.

    Maar laten we nog even op aarde blijven, voordat we terugkeren van de maan. Stel, we zijn in Frankfurt en willen voordat we naar Nederland reizen nog even winkelen in Düsseldorf. We nemen de razendsnelle ICE-trein voor de rit van bijna anderhalf uur. Aan boord ligt een brochure met wat details over het voertuig. We lezen: topsnelheid: 250 km/uur; massa met zeven halfgevulde treinstellen: ca. 415 ton. Op topsnelheid heeft de trein dan een kinetische energie van, afgerond, 1,000 GJ (gigajoule). Als ingenieur zal de formule u bekend zijn (de helft van de massa maal het kwadraat van de snelheid in m/s).

    Passen we dezelfde formule toe op de ruimtecapsule op het moment van ‘re-entry’ dan vinden we een zeer veel hogere waarde: 313,6 GJ. Maar dan zijn we er nog niet, want daarbij komt nog de potentiële energie. Formule: het product van de massa (5000 kg), de zwaartekrachtversnelling (9,81 m/seconde-kwadraat) en de hoogte (120.000 meter). We vinden dan een energie van 5,9 GJ. Opgeteld heeft de capsule dus een energie van 319,5 GJ. Dat is maar liefst 319,5 maal de energie die de genoemde ICE-trein op topsnelheid (door wrijving) moet kwijtraken om tot stilstand te komen. Tussen het moment van re-entry en de bevrijdende plons in de oceaan zouden volgens mijn bron (maar ik las uiteenlopende opgaven…) tien minuten zijn verlopen. Inclusief die plons, moest de capsule dan gemiddeld per seconde een vermogen van 319,5 miljard joule/600 s = 532,5 MW (megawatt) kwijtraken. Ook door wrijving. (Onze kerncentrale in Borsele heeft een vermogen van nog geen 400 MW.) De NASA wilde ons destijds wijsmaken dat de 18,9 vierkante meter van het hitteschild dit kon doorstaan door ‘ablatie’. Dat zou geen wrijving zijn. Maar dus ook niets afremmen! Ik weet: zo’n gemiddelde-berekening is hier natuurlijk niet toelaatbaar. Zelfs zinloos. Want lang voordat de capsule de stratosfeer bereikt, is deze al in de thermosfeer verdampt. Zoals dat ook gebeurt met grote brokken basalt-achtige meteorieten. Wie nu nog gelooft dat de zogeheten astronauten zojuist een re-entry hadden overleefd toen ze levend en wel uit die capsule klauterden, wordt zalig. En blijft onverminderd geloven in bemande ruimtevaart en bezoek van hoogontwikkelde aliens die de zwaartekracht nu eenmaal met een knopdruk kunnen uitschakelen.

    • Ik weet niet waar u school gelopen heeft maar uw berekening is totaal van de pot gerukt. Er zijn nochtans genoeg artikelen die de terugkeer in de dampkring beschrijven. Voor te beginnen het afremmen in een baan om de aarde zodat de g-kracht de bovenhand krijgt waarmee het hier niet gaat om de cijfers waarmee u probeert indruk te maken enz. Het getuigt van weinig slimmigheid. Misschien moet u toch nog eens wat gaan studeren.

     • Je kan het even narekenen met: hhttps://www.natuurkunde.nl/opdrachten/480/terugkeer-in-de-dampkring-havo1-2009-1-opg-4 . Als je er echt wat van wil weten, moet je verder kijken naar het belang van de juiste aansnijhoek bij de intrede in de dampkring enz. Veel plezier ermee. Ik ben er zeker van dat je nog een een enthousiaste ruimtevaarder wordt.

     • @Lepoudre Luc. Zozo. U beweert, maar toont niets aan. “Totaal van de pot gerukt…” Ik herhaal drie kerngetallen van de beweerde “re-entry”:
      1. Intreesnelheid (gelijk aan de ontsnappingssnelheid): 11,2 km/s (40.320 km/uur).
      2. Intreehoogte: 120 km.
      3. Massa capsule met drie astronauten: ca. 5000 kg.
      4. Hitteschild (van een raadselachtige hars): diameter 4,9 m; 6,35 cm dik; oppervlakte 18,9 vierkante meter.

      U heeft niet begrepen, of wil dat ook niet, dat 1., 2. en 3. geheel volstaan om daaruit de potentiële en kinetische energie van de capsule te berekenen. Overigens allemaal simpele HAVO-stof. Energie, die het voertuig alleen voldoende door WRIJVING kon kwijtraken voordat het, kort voor de ‘plons’, veilig zijn remparachutes kon uitwerpen.

      Of zitten mijn getallen er heel ver naast??? Toon dat dan aan! U heeft het over ‘afremmen’. Waarmee? De capsule beschikte niet over enige remraket, maar zou een willoze speelbal zijn geweest van de zwaartekracht. En viel uiteindelijk terug met dezelfde snelheid waarmee het ding uit de aardse atmosfeer had kunnen ontsnappen: 11,2 km/s! Jawel, uw g-kracht krijgt hier “de bovenhand”. Dat is namelijk precies wat ik voorrekende. Ja, die aansnijhoek zou heel belangrijk zijn geweest, als de overige gegevens daartoe aanleiding hadden gegeven. Quod non. Het hitteschild (zie 4.) had binnen tien minuten per vierkante meter de energie van ruim 16 ICE-treinen-op-topsnelheid moeten kunnen dissiperen. Ik begrijp: voor u kon dat allemaal. Voor mij niet. Tja… Laten we zeggen dat wij beiden een andere opvatting hebben van wat potentiële en kinetische energie betekenen. En ik kan u hoffelijk verzekeren dat dit ene aspect nog maar een fractie inhoudt van alle overige onmogelijkheden van het Apollo-project. Mocht u niettemin openstaan voor de rede, dan kan ik u ter studie de zeer uitgebreide stof in onderstaande URL aanbevelen. De tweede URL is ook een aanrader… Voor de goede orde: van mijn hand zijn honderden pagina’s over zeer technische onderwerpen in druk verschenen.

      https://heiwaco.tripod.com/moontravel.htm
      https://www.brighteon.com/f3b8895a-4726-41f7-9fc0-0bed657faa40

 8. “Als we willen zegevieren en echt een betere wereld willen creëren – en ik denk dat we inderdaad op het punt staan om dat te doen – hoe kunnen we dan beter beginnen dan door alle grote illusies overboord te gooien ten gunste van nederigheid en waarheid?”.

  Mooi gezegd, zeg!
  Tuurlijk moeten we van de waarheid uitgaan en er naar zoeken. En dan zullen er veel heilige huisjes omvallen. Heel veel misschien.

 9. Er zit ook nog een firmnament behoorlijk in de weg.
  Of de zonnewind net buiten de magnetosphere.
  Of de ’tirany of the rocket equation’
  Of de enorme gebrekkige ‘imperial’ meet en rekenmethodes.
  Of het ‘kwijt’ zijn van alle telemetrie data van de maanmissie.
  Of dat het onbespeelbaar is met de ‘oude’ generaties omdat die er ‘zelf’ bijwaren.

 10. Of dat het enige fantastische niet te missen geweldige grootste gekleurde prachtige object waarvan alle astronauten direct opnames op hun Hasselblad vast zouden leggen …. De Aarde…. Oh eh nee .. vergeten….!!!!

 11. Zucht, ja hoor het is weer ‘ns zover. Laat ik eerst beginnen met de stelling dat als je geloofd dat de maanlanding een fake, een hoax was, je iemand bent die je dus altijd, letterlijk van alles wijs kan maken, als je maar met de “juiste” argumenten komt. Het maakt dan niet uit of je tot de gevestigde orde behoord of tot de z.g. “wakkeren”. Er is zo ongelooflijk veel overtuigend bewijs dat de maanlandingen gewoon echt waren dat het wel heel dubbel is als je juist deze waarheid terzijde schuift. Dan ben je dus eigenlijk nog niet volledig “wakker” want je kunt nog steeds overtuigd worden van onzin zoals ik al zei hierboven met de “juiste” argumenten. Als je de bovenstaande video bekijkt van het ritje met het karretje ZIE je gewoon dat het bij een veel lagere zwaartekracht plaatsvind, gewoon op de maan dus. Maar hieronder (waarschijnlijk tevergeefs) een poging om de “gelovigen” (ik bedoel dus de gelovigen die denken dat het een fake was) te overtuigen:
  Ik heb een DVD collectie ooit gedownload met de ruwe NASA beelden van alle Apollo missies: 10-tallen uren video, zou wel heel veel gedoe zijn om die allemaal te faken. Ik moet ze nog ergens hebben liggen, als ik ze vind, denk ik dat ze ergens op internet ga zetten.

  De Apollo technologie was vrij rechttoe-rechtaan: Veel brandstof, veel vloeibare zuurstof in een cylinder stoppen en met flinke pompen naar een uitlaat leiden. Berekeningen van zwaartekracht, ontsnappings snelheid, baan trajectorie is allemaal niet zo heel moeilijk voor een gemiddelde beta (natuurkunde) wetenschapper.
  Werner von Braun heeft aan de wieg gestaan van de Saturn V raket. Hij had in de 2de wereldoorlog al een V2 raket ontworpen, dat was zo’n 20 jaar eerder al dus. In die 20 jaren kun je het gemakkelijk opschalen/verbeteren/perfectioneren, zeker met een enorme zak geld die toen beschikbaar was. Het ging in ’t begin overigens ’n paar keer mis, met brand in de capsule voordat ze opstegen waarbij de astronauten om het leven kwamen omdat ze niet weg konden komen. Later is er een ontsnappings raketje bovenop gezet.

  Het “fake” maken van iets dat écht gebeurd is, noemen ze ook wel “Poisoning the well”.
  Gonzalo Lira legt dat hier uit (hij is helaas overleden in een Oekraïnse cel, verschrikkelijk): https://www.youtube.com/watch?v=lr6R90DMyFY
  Onder de video staat een link naar een filmmaker die uitlegt dat het faken in 1969 echt niet kon: https://www.youtube.com/watch?v=_loUDS4c3Cs
  Echt een aanrader, het is maar 13 minuten. Hij zegt op ’n gegeven moment dat het toendertijd zo lastig zou zijn om die fake beelden te maken dat het gemakkelijker zou zijn om dan maar gewoon naar de maan te vliegen 😉
  Alle zogenaamde argumenten die in de “docu” American Moon staan zijn eenvoudig te ontkrachten, er is een wikipedia pagina waar ze netjes zijn opgesomd:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie%C3%ABn_rond_de_Apollo-maanlanding
  De mythbusters hebben ook enkele van die fake argumenten ontkracht:
  https://www.youtube.com/watch?v=zPj60sy9Cfw en https://www.youtube.com/watch?v=OM5-BhMNXOI
  Het bedrijf Nvidia heeft 8 jaar geleden al laten zien dat de foto van Buzz Aldrin op het laddertje op de maan gemaakt MOET zijn d.m.v. ray tracing simulaties, echt het kijken waard: https://www.youtube.com/watch?v=syVP6zDZN7I Indrukwekkende simulatie!
  Men beweerde ook dat zogenaamd Stanley Kubrick op z’n sterfbed had gezegd dat hij de maanlandingen fake beelden had gemaakt, dat is verzonnen, hier een link van zijn dochter daarover: https://twitter.com/ViKu1111/status/750231247994155009
  Er zijn opnamen van satelieten die om de maan cirkelen van de landingsplekken: https://www.youtube.com/watch?v=QkaNqud_VxU
  Of deze: https://www.youtube.com/watch?v=dTQoNcHTUSw
  Een van de instrumenten die ze al bij de eerste missie hebben achtergelaten, de Lunar Laser Retroreflector doet het nog steeds tot op de dag van vandaag, zie:
  https://www.youtube.com/watch?v=qqXtPNDCuVk&t=256s
  Nou, kijk er maar ‘ns naar mensen. Laat je niet bedonderen, de maanlandingen waren ECHT! Ik weet niet welk belang er speelt om de maanlandingen als fake af te schilderen, als iemand daar een idee over heeft laat het weten.

  • ‘Laat je niet bedonderen’, dat is het belang, verder niks.
   We worden het niet eens, dat is jammer. Maar we zullen er allebei geen nacht slechter om slapen, wat wel het geval is mbt corona, 911, MH17, klimaatonzin et cetera…. helaas.

 12. Wat zullen we nou beleven? De helft van de reacties lijken weg te zijn?
  Nou, dan valt er niet veel meer te melden of te lezen hier.

 13. Youtube Jim Carrey’s Secret Handsignal (illuminatie) op het einde zegt hij de maanlanding is fake, zogenaamd grappig bedoeld.
  Zie ook de Redbull reclame..etc.

  Mockery of the sheep!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in