De eurozone zal niet in staat zijn de enorme handelsverliezen als gevolg van de stijgende energieprijzen te compenseren, zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), woensdag tijdens een conferentie aan de Goethe Universiteit van Frankfurt.

Volgens het hoofd van de regelgevende instantie van het blok moeten de kosten van die verliezen uiteindelijk worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers, bericht RT.

“En het is belangrijk dat de lasten eerlijk tussen hen worden verdeeld, waarbij beiden accepteren dat zij de inkomsten die de eurozone aan de rest van de wereld heeft betaald en het daaruit voortvloeiende productieverlies niet volledig kunnen terugverdienen”, aldus Lagarde.

Zij voegde eraan toe dat de eurozone is getroffen door een inflatieschok die zich momenteel een weg baant door de hele economie.

“Hoewel de nominale inflatie dit jaar waarschijnlijk sterk zal dalen als gevolg van dalende energieprijzen en afnemende aanbodknelpunten,” concludeerde Lagarde, “blijft de onderliggende inflatiedynamiek sterk.”

De ambtenaar schetste dat een ongekende reeks negatieve schokken aan de aanbodzijde die de eenheidsmunt heeft getroffen, is veroorzaakt door factoren zoals door de pandemie veroorzaakte verstoringen en de energiecrisis die is veroorzaakt door de pogingen van de EU om de sanctiedruk op Rusland in verband met Oekraïne op te voeren.

Anderzijds, zei ze, kregen de EU-lidstaten te maken met een positieve vraagschok na de heropening van de economieën in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

“Dankzij dat gunstige vraagklimaat konden bedrijven de stijgende inputkosten veel sneller en sterker dan in het verleden in de prijzen doorberekenen”, aldus Lagarde.

Zij merkte op dat toekomstige besluiten om de rente te verhogen zouden afhangen van de binnenkomende gegevens, en dan vooral of de toezichthouder tekenen ziet dat de pijnlijk hoge inflatie overtuigend omlaag gaat.

  EU bereidt zich voor op mogelijke grootschalige stroomstoringen in de winter

“Bij grote onzekerheid is het nog belangrijker dat het rentepad afhankelijk is van de gegevens”, aldus de ECB-chef. Dat betekent “dat we niet vastbesloten zijn om de rente verder te verhogen en dat we ook niet klaar zijn met het verhogen van de rente”.

Lagarde beloofde voor prijsstabiliteit te zorgen en de inflatie op middellange termijn terug te brengen naar 2%.

Lagarde is een kapitalistische leugenaar. De volledige last van het probleem zal worden gedragen door de werknemers van de landen, weinig zal ten laste komen van de bedrijven en de elite, schrijft iemand in de RT-commentarensectie.

De eurozone heeft rijkdom verloren aan Amerika:) zij hebben 6 keer hogere energiekosten betaald voor Amerikaans LNG in vergelijking met goedkoop Russisch gas/olie. Het is dus duidelijk dat Amerika hen niet zal terugbetalen voor de gemaakte winsten 🙂 LOL Waarom zouden ze teruggeven, als de echte bedoeling om de oorlog aan te wakkeren is om de EU-landen bang te maken en geld te verdienen!!!!, schrijft een ander.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Made in USA: De komende ineenstorting van de Europese UnieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStaat Oekraïne op het punt een tegenoffensief op Bakhmut te lanceren?
Volgend artikelDr. Coleman: Ligt het aan mij of is de wereld gek geworden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Van crises op crises

  Die ze zelf veroorzaken

  willen ze nu echt een China 2.0 oprichten of willen ze echt een paar miljard mensen minder op deze planeet hebben

  • Helaas beide. En we hebben zolang geslapen dat we wat laat zijn om er iets aan te kunnen veranderen. Het was zo lang al bekend maar helaas het bleef bij babbelen en en babbelen en loze kreten. En meestal tot nu toe over ‘covid’ in plaatst van dat wat nu speelt …

   • Inderdaad en nu opeens staat alles op instorten , meesten hebben er geen benul van dat de dag dat ze stoppen met geld printen alles als een kaarten huis in elkaar klapt .

    De hoge heren weten dit ze wachten op een goed moment , het moment dat ze er iemand de schuld van kunnen geven ene Poetin of zo …

  • Juist van crisis tot crisis met als eind doel om onze bezittingen te kunnen onteigenen.

   Ik weiger om ook maar aan iets deel te nemen. Alle mensen die nu forse sommen geld investeren in duurzaamheid ( ik noem het deugdzaamheid ) gaan straks allemaal nat.
   Bedenk hoelang ik kan stoken van al die investeringen. Zie dat de gasprijs alweer onder het niveau zit van voor de oorlog.

   Wil je hun systeem ten val brengen weiger dan om ook maar aan iets mee te doen. Laat je niet dwingen voor iets wat je niet wil.

 2. ” de kosten van die verliezen uiteindelijk worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers ”

  Waarom de kosten en verliezen niet verdelen tussen ambtenaren, ministeries en koningshuizen/presidenten ?

 3. De inflatie zal blijven stijgen. De oorzaak is natuurlijk het monetair beleid. Nu willen ze de vraag doen afnemen door de rente te verhogen, maar dat werkt niet omdat 1 van de grootste consumenten, de overheid, blijft uitgeven alsof er geen morgen is. Wie hebben straks geen geld meer om uit te geven, maar de overheid des te meer.
  Elke maand gaat er al voor 1,5 miljard euro vanuit de EU naar Oekraine en ook is er voor miljarden aan wapens bijbesteld. Hoeveel miljarden zijn er niet gealloceerd om klimaatverandering tegen te gaan?
  Hoe kan Lagarde met droge ogen beweren dat er nu opeens sprake zou zijn van dalende energieprijzen en toename van het aanbod? Denkt zij dat als de economie afkoelt de energieprijzen gaan dalen? China is nog maar net uit haar lockdown. Olie exporterende landen als Saoedi Arabie stappen af van de petrodollar… En toename van het aanbod??? Als de kredietverschaffing voor werkelijke investeringen in productiecapaciteit stagneert?

 4. Lagarde is één van de opperdemonen. Dikke maatjes met de Rothschilds en de Europese koningshuizen. Pfff… guilotines en galgen, dit is alleen nog middeleeuws op te lossen.

 5. Instorten is voordeliger dan de werknemer,
  (en dat is gewoon wij in slavendienst), te laten opdraaien voor hun diensten aande duistere WEF.

  • @ Frans maart 23, 2023 at 19:37,
   Iedereen die werkt of dit nu in loondienst is of als zelfstandige kunnen dit alleen als zij zich voordoen als de natuurlijke persoon. Wat een fictief bedrijf moet voorstellen wat opgericht is bij onze geboorte aangifte door de desbetreffende gemeente ambtenaar met ons gestolen naam. Dat fictieve bedrijf is dus een Rijkseigendom. Deze zogenaamde natuurlijke persoon is ondergeschikt aan het private commerciële coöperatie handelsbedrijf Staat der Nederlanden. Dus als jij werkt in loondienst of zelfstandige fraudeer jij eigenlijk, omdat jij je uitgeeft met een valse identiteit. (identiteit betekent dan ook letterlijk MASKER) Want met een natuurlijk persoon wordt niet een levend mens mee bedoeld. Zou jij een uitkering hebben, kunnen ze jouw niet dwingen om te gaan werken, want dan is het dwangarbeid. Ga jij uit je zelf werken, dan is het een vrijwillige keus en dan mag het wel en valt het niet onder dwangarbeid.

   Dus dan worden we geen slaaf, maar we zijn al een slaaf van het private coöperatieve handelsbedrijf Staat der Nederlanden. Mensen in loondienst worden niets voor niets loonslaven genoemd.

 6. Brussel ten voeten uit. Brussel creëert een probleem, de burger mag het proberen op te lossen wat niet zal lukken en is uiteindelijk de l*l. Niet vreemd als die burgers roepen om uit de EU te stappen. Als de EU zo nodig trammelant wil, best, mogen zij het zelf oplossen.

 7. Lagarde wil het niet begrijpen. We zullen de door onze eigen EU-sancties verwoeste welvaart niet te boven komen. En nu doen alsof dit niet het plan was.

  • Lagarde is niet alleen een transgender van het WEF, maar alle centrale banken zijn al failliet. Die maken constant geld uit het niets, door getallen in te typen en naar een computer bestandje te schrijven, wat we een bankrekening noemen. Dit heeft niets met economie te maken, maar meer met frauderen te maken.

   Als geld zelf gebaseerd zou zijn op een bepaalde waarde, zoals een zilveren munt of een gouden munt, dan kun je nooit van inflatie praten. Want deze munten behouden altijd hun waarde. Maar met het huidige fiatvaluta dat op schuld gebaseerd is, kun je die schulden onbeperkt groter maken door oneindig meer fiatvaluta uit het niets te creëren. Wat de centrale banken en de private banken continu dan ook doen. En hoe meer virtueel geld in omloop is, hoe minder waard deze worden. Dat noemen we inflatie.

   Daar alle coöperaties wat we overheden noemen, altijd meer uitgeven dan er binnen komt. Zal er altijd inflatie zijn. De natuurlijke personen, die de borgers/burgers worden genoemd is rijkseigendom. Zodra jij je uitgeeft voor die natuurlijke persoon, moet jij daar voor betalen in de vorm van belastingen.

   het hele idee om alles duurder te maken, door onbeperkt fiatvaluta te creëren uit het niets, zorgt er wel voor dat iedereen er steeds harder en meer er voor moeten werken of met minder rond moeten komen. Wat de economie weer laat inkrimpen en zo de welvaart voor iedereen minder wordt. Door eerst met de corona hoax alle aanvoerlijnen te gaan verstoren in de wereld, door ze tijdelijk stil te leggen. Terwijl de vraag eerste instantie bijna gelijk bleef, waardoor de goederen steeds schaarser werden en de prijzen van alles explodeerde. Toen de vraag uitval hierdoor kwam voor vele, die het zich niet meer konden veroorloven. Toen de corona maatregelen opgeheven werden en de aanvoerlijnen langzamerhand weer herstelde, bleef de vraag uitval bestaan, omdat de prijzen nog steeds hoog zijn. Door de sancties aan Rusland door de EU, waardoor de Russische markt voor de EU verdween en de energie prijzen explodeerde is menig bedrijf failliet gegaan. Daar alles wat in de economie energie vraagt en als deze energie 4 tot 5x over de kop gaat, wordt alles duurder en zo krimpt de economie parallel daaraan. Door nu de rente te verhogen, ver erg je juist het probleem. Want dan berekenen de producenten ook die extra rente, die ze nu over hun schulden moeten betalen door in hun producten en zo ook alle burgers die schulden hebben moeten meer aflossingen betalen. Daarmee krijgt de economie nog een klap te verwerken. Dat was de redenen dat in Amerika die private banken omvielen, omdat al hun investeringen ineens minder waard werden. Dus met andere woorden het ECB met Lagarde heeft totaal geen kaas gegeten van economie, maar meer van frauderen en de burgers en bedrijven nog verder uit te knijpen, door de rentes te verhogen. Op deze manier heeft iedereen steeds minder te besteden en zal de economie steeds verder inkrimpen.

   Maar daar ligt een groot probleem. Want het huidige beleid van zowel de centrale banken, als de regeringen en overheden kunnen niet met een krimpende economie overweg, daar is het huidige systeem niet op berekenend. Want dan zullen de overheden steeds meer belastingen willen innen, om hun steeds grotere uitgaven ermee willen dekken, maar ook de centrale banken gaan dan steeds meer geld uit het niets aanmaken en dit zal dan steeds sneller en sneller gaan tot dat er een hyperinflatie ontstaat. Totdat het systeem zich zelf opblaast. Dan is iedereen eigenlijk alles kwijt, want dan is alle fiatvaluta WC papier geworden. Dan zullen ook alle beurzen imploderen. Dat kan al dit jaar een feit worden, met het huidige beleid van Lagarde van de ECB.

   • Samengevat… het is een piramidespel van de elite maffia. Alleen de echte elites, de 0,001% winnen. Alle macht wordt constant van onder naar boven opgezogen. Degenen onderin de piramide verliezen ALTIJD.

    Ik merk dat veel mensen simpele waarheden nodig hebben ipv lange technische verhalen. Ik probeer mijn buren al 3jr dit technische verhaal uit te leggen, maar het gaat er niet in. Sinds ik over piramidespel praat bereik ik meer mensen. Mijn buren snapte de uitleg over piramideapel in 2 minuten.

    De wakkere groep moet zn kennis gaan vereenvoudigen! Dan gaan meer mensen het snappen. Mijn buurman snapt niks van politiek, maar toen ik het kartel vergeleek met de slechterikken uit de A-Team snapte hij het. En toen ik de EU uitlegde als de maffia die de lokale A-Team slechterikken omkopen, toen snapte hij ongeveer wat ik bedoelde. We moeten dingen simpeler gaan maken om de gemiddelde mens te bereiken.

 8. Lagarde is een vreselijk uilskuiken die als een struisvogel de kop in het zand steekt en net doet alsof er niets loos is. Wel de hele financiële situatie in de EU is haar verantwoordelijkheid. Geld is een machtsmiddel dat mogen wij niet bezitten. Zij zijn niet eerder klaar met deze poppenkast en jurken beleid totdat alles en iedereen zijn hebben en houden is afgenomen, begrepen !
  Weg met dit mafia syndicaat onder de noemer vd EU.

 9. Ik heb al decennia lang gewaarschuwd tegen de EU en gepleit voor Nexit. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Jammer dat ik deel ben van een volk van vreselijke, internationalistische uilskuikens.

 10. De commentaren aan het einde van het artikel zijn kortzichtige onzin. Want natuurlijk bloeden onze bedrijven stevig door de gecreëerde chaos. Het Westers blok krijgt gewoon een stevige dreun. Omdat ze niet in staat zijn respectvol met andere belangrijke spelers in de wereld te handelen, kiezen ze voor confrontatie.

 11. De derde wereld had de grondstoffen en het rijke Europa had de industrie en de knowhow.
  In het kader van globalisering en ontwikkelingshulp heeft Europa de afgelopen decennia haar eigen troeven (industrie en onze knowhow) verkwanseld aan China en derde wereld landen in Afrika.
  Dank zij onze deug-politici, heeft Europa deze landen nu dus niets meer te bieden en ook niets meer waarmee het de import van grondstoffen en afgewerkte producten uit deze landen nog kan betalen.
  De zon is opnieuw aan het zakken over het West-Romeinse rijk v2.
  Europa zal een derde wereld continent worden met grote armoede, ziektes, onveiligheid, etc.
  We zijn van een paradijs in een hel aan het veranderen dank zij onze linkse politici en hun kiesvee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in