Foto ter illustratie: freepik / boggy

Omdat president Ortega in feite op de Amerikaanse dodenlijst staat, neemt hij zijn toevlucht tot een beschermende maatregel. Rusland mag militaire bases bouwen en kruisraketten stationeren in Nicaragua. Zal Washington dit tolereren? Toenemende spanningen zijn te verwachten.

Terwijl de Verenigde Staten een enorme militaire aanwezigheid over de hele wereld hebben en er niet voor terugschrikken om militaire bases in de buurt van hun geostrategische rivalen te plaatsen, zijn ze zeer allergisch voor soortgelijke stappen van hun belangrijkste rivalen. De Cubaanse raketcrisis zou nog steeds bekend moeten zijn bij degenen die toen leefden of op zijn minst hebben opgelet tijdens de geschiedenisles. Nu zou er een nieuwe editie van zo’n raketcrisis kunnen volgen. In plaats van in het communistische Cuba, zal het deze keer echter in Nicaragua zijn, bericht Report24.

Het Midden-Amerikaanse land ligt ongeveer 3000 kilometer van Washington D.C., wat ruim binnen het bereik van Russische kernraketten ligt. Ter vergelijking: het is iets meer dan 2100 kilometer van de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein naar Moskou. Maar voor de Verenigde Staten, die in feite omringd zijn door slechts twee oceanen, twee grote bevriende landen (Canada en Mexico) en de twee eilandstaten Cuba en de Bahama’s (Alaska en Rusland kunnen buiten beschouwing gelaten worden), vormt dit al een enorme bedreiging voor de veiligheid.

Maar president Daniel Ortega en zijn regering, die door Washington gesanctioneerd zijn en niet langer het grondgebied van de VS mogen betreden, lijken zich voor te willen bereiden op mogelijke pogingen tot regimewisseling door het Amerikaanse leiderschap. Een aanwezigheid van Russische troepen en raketten in het land wordt blijkbaar als een haalbare optie beschouwd. Volgens Russische staatsmedia ( waar vanwege EU-sancties geen link naar mag worden gelegd) zijn de voorbereidingen hiervoor al meer dan een half jaar geleden begonnen.

  De resultaten van een massale raketaanval op Oekraïne bekendgemaakt (Video's)

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe toenemende heerschappij van de idiocratie in het Westen
Volgend artikelKolonel Douglas Macgregor vertelt Tucker dat de Amerikaanse aanpak van de oorlog in Oekraïne ons “op de rand van een catastrofe heeft gebracht”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ik kan de humor hier wel van inzien. Het is natuurlijk een geopolitiek wedstrijdje ver pissen, maar de Russen geven wel even een niet te negeren signaal af aan de usa: “We zijn niet bang voor jullie, als jullie het zo willen, dan kunnen jullie het zo krijgen”.

 2. Ik kan het alleen maar toejuichen dat de Amerikanen ook eens voelen wat het is om raketten van een niet bevriende natie in je achtertuin te hebben.

 3. ….een koekje van eigen deeg maw, dat lusten die Yanks niet, worden ze ziek van….in Cuba zouden er trouwens ook moeten komen! Heibel hebben we sowieso al , n beetje meer of minder maakt niet uit joh… Heibel had ik gisteravond trouwens ook, op het terras van mijn kroeg waar iemand op zijn gsm het Prigozhin ‘incident’ opmerkte! Ik hou tegenwoordig mijn politieke meningen voor mijzelf vooral tegenover mensen die ik niet goed ken, maar gisteren ben ik even uit mijn schelp gekomen toen de msm geinspireerde Russofobie losbarstte onder de aanwezigen, heb dan mijn pro Rusland positie proberen uit te leggen ondersteund met logische geopolitieke argumenten waar men NIKS kon tegen inbrengen, ondermeer verwijzend naar het oorlogszuchtige USA en hun ontegensprekelijke wandaden. Ik kreeg zelfs gelijk op n zeker moment en mijn mening werd gerespecteerd zei men. Hebben dan nog eentje gedronken, deed me denken aan het liedje van Vader Abraham die zong over het cafeetje in de haven waar wereldproblemen tussen pinten bier worden opgelost ….

  • Nou, het indoctrinatie gehalte is hoog in Nederland.
   Ik ben over de 70 maar hoor mijn hele leven al Ruslandhaat, die constante berichtenstroom heeft zijn werk echt wel gedaan.
   Je ziet, vooral met ‘corona’ hoe onnozel de Nederlander is.
   Ook wel wat laf en schijnheilig. Zit in het DNA.

   • Beste Ruud, dat is overal hetzelfde. Wat dacht je van Duitsland, Portugal of de Israëlieten? Het DNA zit in een deel van de mensheid, en wel voor zo’n 80%. Rond de 50% daarvan is nog enigszins te beïnvloeden, maar dat is een optimistisch cijfer.

  • Prima.
   Dit is dé manier om de waarheid te vertellen.
   Steek vaste argumenten rustig brengen.
   Blijf overtuigd en straal dat uit.
   De waarheid kun je voelen met je hart, het is precies wat de andere niet meer kan ontkennen.

 4. Werd hoogste tijd, hoeven er geen 750 (of zo te worden) maar een paar bij Uncle Sam in de buurt is niet verkeerd.
  Nu nadat de mythe van de onoverwinnelijke westerse wapens in de velden van de Oekraine liggen te branden denk ik dat de kaarten opnieuw geschud zijn.
  Maakt het voor ons eigenlijk veel uit, een iets mildere Sovjet dictatuur of de 1984 dictatuur uit Brussel, zelf de vijand Eurazie past ook al.
  Nog even zo veel mogenlijk leuke dingen in 2023 doen, was nog effe snel een dagje in Parijs met de familie, flink uit de broek laten hangen (figuurlijk) dat kunnen ze tenminste niet meer afpakken.

 5. En zo zou de oorlog in de Oekraïne wel eens met het inwilligen van alle Russische eisen kunnen aflopen. Met behulp van een onbeduidend Midden Amerikaans land.

 6. Raar he, de kernkoppen gaan niet af.
  Het wordt niet gewild.
  En toch kan er mee gedreigd worden?
  Is dat ook een verzonken verliesaversie.?

 7. Het gebeurt nog laat, het plaatsen van raketten wat dichter bij USA.
  De Yanks hebben dit toch echt zelf veroorzaakt.
  Vroeger las je nog wel eens “YANKEE GO HOME”
  tegenwoordig is iedereen een zombie geworden.

 8. Ik vind dit heerlijk .ze moeten wel 20 landen dichtbij de usa kunnen vinden om ze een beetje onder druk te zetten . Usa is tegenwoordig niks meer dan een hoop stront onder je schoenen. En ze gebruiken altijd anderen om voor hun karretje te spannen . Nu weer die kut rutte die f16 gaat geven .ik hoop dat putin dat opvat als een oorlogsdaad en ff een klein raketje op den haag gooit dan . Want waar we nu naartoe gaan .gaan we geheel de verkeerde kant op .

 9. Het plaatsen door Rusland van raketten in Nicaragua lijkt me toch eerder een politieke statement te zijn.
  De eerste golf van Russische raketten zal de VS niet bereiken vanuit het 3000 km ver gelegen Nicaragua maar vanaf onderzeeërs die slechts een 100-tal km verwijderd zijn van de Amerikaanse Oost- en Westkust en dus van grote steden zoals New York, Washington, Boston, Philadelphia, Baltimore, Miami, Los Angeles, etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in