Klokkenluiders: Facebook onderdrukt feiten die mensen kunnen weerhouden van vaccinatie

4

Zoals twee ingewijden van Project Veritas hebben meegedeeld, verricht Facebook agressieve stappen om inhoud, inclusief feitelijk materiaal, waarin kritiek wordt geuit op Covid-19 vaccins, te onderdrukken, bericht rt.com.

De media waakhond organisatie publiceerde een interne Facebook memo betreffende “Vaccine Hesitancy Comment Demotion”. Het beleid is erop gericht om “de blootstelling van gebruikers aan aarzelingen over vaccins drastisch te verminderen”, zo staat in het document.

Een ander document dat is uitgelekt naar Project Veritas bespreekt hoe “niet-overtredende inhoud” die vragen oproept over vaccinatie, “en daarmee bijdraagt aan aarzeling of weigering van vaccins”, moet worden gemarkeerd en gecategoriseerd.

Reacties kunnen worden “afgewaardeerd” als ze worden bestempeld als een directe of indirecte ontmoediging van mensen om zich te laten vaccineren. Het maakt niet uit of de inhoud feitelijk juist is, meldt Project Veritas, onder verwijzing naar de uitgelekte documenten.

Volgens het beleid moeten “schokkende verhalen” over bijwerkingen in verband met de vaccins worden onderdrukt, zelfs als het gaat om “mogelijk of werkelijk ware gebeurtenissen of feiten die aanleiding geven tot bezorgdheid over de veiligheid”. Het bedrijf legt uit dat dergelijke inhoud moet worden ontmoedigd omdat het “in bepaalde contexten een belemmering voor vaccinatie zou kunnen vormen”.

Facebook zou zich ook richten op reacties waarin wordt beweerd dat vaccinatie niet nodig is vanwege de lage sterftecijfers bij Covid-19, of waarin wordt gepleit voor natuurlijke kudde-immuniteit tegen het virus, omdat dergelijke standpunten worden beschouwd als “indirecte ontmoediging” die de vaccinatie-inspanningen zou kunnen schaden.

  Kinderen gediagnosticeerd met "kinderdementie" – Is "kinderdementie" een dekmantel voor door COVID-19 vaccins veroorzaakte hersenziekten?

Een van de Facebook klokkenluiders die contact opnam met Project Veritas zei dat iedereen die vraagtekens zet bij het “narratief” van “neem het vaccin, het vaccin is goed voor je”, “eruit zal worden gepikt”.

Een tweede insider van het bedrijf, geïdentificeerd als een datacenter technicus, zei dat Facebook werkt aan het censureren van alle inhoud die kritisch kan worden geacht over vaccins.

“Ze proberen deze inhoud te controleren voordat die zelfs maar op je pagina komt, voordat je die zelfs maar ziet”, vertelde de klokkenluider aan Project Veritas.

In reactie op de gelekte documenten vertelde een woordvoerder van Facebook aan de mediawaakhond dat het bedrijf “dit beleid proactief heeft aangekondigd op onze bedrijfsblog en ook ons helpcentrum heeft bijgewerkt met deze informatie”.

De razzia komt na een groeiende bezorgdheid over de bijwerkingen van de vaccins. Tal van landen hebben de uitrol van het vaccin van AstraZeneca tijdelijk opgeschort na meldingen van bloedstolsels bij mensen die het hadden gekregen. De geneesmiddelenproducent heeft volgehouden dat het vaccin veilig is, een standpunt dat wordt gedeeld door het Geneesmiddelenbureau van de EU. Sommigen hebben echter aangevoerd dat er niet genoeg gegevens zijn om aan te tonen dat de vaccins op de markt veilig en doeltreffend zijn op lange termijn, omdat de invoering ervan midden in de pandemie is versneld.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Facebook sluit gigantische groep voor vaccinatieslachtoffers

Vorig artikelCOVID-19 vaccins: risico op overlijden reeds bekend bij vaccinatie kalveren
Volgend artikelWHO bijwerkingen-databank: al meer dan 5.000 sterfgevallen gemeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Ik merk dan ook op facebook dat mijn neg. berichten worden weg gefilterd en dus ook niet op gereageerd kan Op de Belgische radio wordt net verteld dat veel mensen een vrij doorgang moeten hebben als ze gevaccineerd zijn!????? Echter de verzekeringen vergoeden geen schade aan ziekenhuiskosten als men toch corona oploopt in rode en oranje gekleurde landen waar de besmetting nog steeds aanwezig is….. De reisverzekering vergoeden dus geen kosten die door corona behandelingen in die gebieden zijn opgelopen…. Ik heb dat vanmiddag nog bij ZLM mijn reisverzekering,,, nagevraagd en die antwoorden dat het dan voor eigen rekening komt als je naar een risico gekleurd land als Spanje en Frankrijk en Duitsland gaat…… Bij de laatste moet toch een coronatest ondergaan als je daar gaat winkelen die test kost dan tussen de 80 en 100 euro….. Dus maw ze willen dat gevaccineerd bent en een test ondergaat…. Dus grenzen gaan binnenkort weer bewaakt worden!!!!!!!

  • Wat had jij dan gedacht, dat je niet meer ziek kon worden als gevaccineerden?
   Vandaar al die verplichte testen.
   Hadden ze maar moeten opletten waar ze mee bezig waren toen ze dachten beschermt te zijn.
   Proef konijnen zijn het geweest die er in getuind zijn, geen greintje medelij mee.
   Laat ze maar merken wat ze de hele wereld willen aandoen.
   Testen al die blije vakantie ganger, elke dag opnieuw.

 2. Simpel: als je op FB actief bent, en je hebt nog geen ban gehad, of je account is NIET opgeheven, betekent dat twee dingen:–je hebt geen mening; en je bent een stomme linkse lul.

 3. Nog twee weken en dan mag ik mijn gal weer spugen over de genocide die momenteel plaatsvind.
  … zal wel een weekje voorbij gaan voordat ik weer geblokt ben.
  Het afgelopen jaar 7 maand in het fb-resort verbleven.
  Maar stil krijgt dat klotevolk mij niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in