De Kievse strijdkrachten hebben meer verliezen geleden na het lanceren van nieuwe aanvallen in de zuidelijke richtingen van Donetsk en Zaporozhye en in het gebied van Artyomovsk, kondigde het Russische Ministerie van Defensie op 10 juni aan.

In een verklaring zei het ministerie dat de Vostok Group of Forces, luchtmacht en artillerie, twee aanvallen van Kievse troepen met een sterkte tot een bataljon, versterkt met tanks voorwaarts Yablonevoye en Novopokrovka in de regio Zaporozhye heeft afgeslagen, bericht Southfront.

Daarnaast zijn twee colonnes Oekraïense pantservoertuigen getroffen in de buurt van Novodanilovka en Malaya Tokmachka in dezelfde richting.

In de buurt van Vremevskoi vystup lanceerden Kievse troepen drie mislukte aanvallen, elk met een gemotoriseerde infanteriecompagnie, bij Levadnoye in Zaporozhye, Storozhevoye en Neskuchnoye in Donetsk. De aanvallen werden ook afgeslagen door de Vostok Group of Forces.

Volgens het ministerie waren de verliezen van de Kievse strijdkrachten in deze richtingen in totaal 300 militairen, negen tanks, waaronder vier Leopard tanks, 11 infanteriegevechtsvoertuigen, waaronder vijf Bradley-voertuigen van Amerikaanse makelij, 14 gepantserde gevechtsvoertuigen, zes voertuigen met hoge mobiliteit en één Cezar gemotoriseerd artilleriesysteem van Franse makelij,

Ondertussen werden in Artjomovsk vijf aanvallen van Kievse troepen bij Klesjtsjevka, Dubovo-Vasiljovka, Jagodnoje en Andreevka afgeslagen door de Yug Group of Forces. Er waren geen doorbraken in de Russische verdediging.

De Oekraïense verliezen liepen op tot 230 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vijf voertuigen met hoge mobiliteit en twee D-30 houwitsers.

De situatie in andere richtingen, volgens de verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

In de richting van Kupyansk hebben de aanvallen, gelanceerd door de luchtvaart en artillerie van de Zapad Group of Forces, geleid tot de neutralisatie van de AFU [Strijdkrachten van Oekraïne] eenheden in de buurt van Stelmakhovka (Volksrepubliek Lugansk), Novomlynsk, Sinkovkam en Orlyanka (regio Kharkov).

  Fantasie Russische militaire problemen

Daarnaast zijn 4 Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen verijdeld in de buurt van Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk), Sinkovka en Timkovka (regio Kharkov).

De vijandelijke verliezen liepen op tot 65 Oekraïense militairen, 1 gepantserd personeelsvoertuig, 2 pick-up trucks en 1 in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem.

◽In de richting van Krasny Liman hebben de aanvallen van de operationeel-tactische en legerluchtvaart en de artillerie van de Tsentr Group of Forces geleid tot de neutralisatie van AFU-eenheden in de buurt van Yampolovka (Volksrepubliek Donetsk), Nevskoye, Belogorovka (Volksrepubliek Lugansk) en Serebryansky bosbouw.

Eén Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep is uitgeschakeld in de buurt van Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk).

De vijandelijke verliezen waren meer dan 60 Oekraïense militairen, 1 infanteriegevechtsvoertuig, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 motorvoertuigen, Krab, Gvozdika en Akatsiya gemotoriseerde artilleriesystemen, evenals één D-20 houwitser.

Eén munitiedepot van de AFU 66e Gemechaniseerde Brigade is vernietigd nabij Petrovskoye (Volksrepubliek Lugansk).

In de richting van Kherson liepen de vijandelijke verliezen op tot 40 Oekraïense militairen, 2 motorvoertuigen en 1 Akatsiya zelfrijdend artilleriesysteem.

Eén munitiedepot van de AFU 121e Territoriale Verdedigingsbrigade is vernietigd bij Olgovka (regio Kherson).

Operationeel-Tactische en Luchtmaht, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 93 AFU artillerie-eenheden op hun vuurposities, mankracht en hardware in 122 gebieden geneutraliseerd.

Het hoofdkwartier van de vijandelijke 10e Mountain Assault Brigade en de AFU 60e Gemechaniseerde Brigade zijn getroffen in de buurt van Charkov en Rai-Alexandrovka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingssystemen hebben 1 AFU MiG-29 gevechtsvliegtuig neergeschoten in de buurt van Platonovka (Volksrepubliek Donetsk).

Daarnaast zijn 2 Storm Shadow kruisraketten en 10 projectielen van het HIMARS meervoudig gelanceerde raketsysteem onderschept.

Bovendien zijn 8 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Novobakhmutovka, Kirillovka, Vladimirovka (Volksrepubliek Donetsk), Lisichansk (Volksrepubliek Lugansk) en Peschanoye (regio Kherson).

  Oekraïnes 'vredesformule' absoluut onredelijk

In totaal zijn er tijdens de speciale militaire operatie 441 vliegtuigen, 238 helikopters, 4.563 onbemande luchtvaartuigen, 424 luchtverdedigingsraketsystemen, 9.841 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.122 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.071 veldartillerie kanonnen en mortieren, en 10.856 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd.

Ondertussen toonden twee video’s die online opdoken mislukte opmarspogingen en militaire voertuigen die door Kievse troepen achtergelaten werden in de buurt van Novodoneskoe in Donetsk. Een andere video toonde meer Oekraïense verliezen op de plaats van de mislukte aanval van 8 juni bij het dorp Orekhov in Zaporozhye.

Andere video’s documenteerden recente aanvallen met artillerie en Lancet en KUB-BLA loitermunitie op een Oekraïense 2S1 Gvozdika gemotoriseerde houwitser, een M777 getrokken houwitser, een BM-21 Grad meervoudige raketwerper en een ander militair voertuig.

Al met al blijft de situatie aan het front in de speciale militaire zone gespannen. Verwacht wordt dat de Kievse strijdkrachten de komende dagen verder zullen escaleren en meer aanvallen zullen uitvoeren, ondanks hun recente catastrofale verliezen aan personeel en materieel.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het eerste grote Oekraïense offensief in Zaporizhzhya eindigde in een nederlaag: Wat zal er de komende dagen gebeuren? (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Hier vernietigt een 20.000 euro drone een 7 miljoen euro dure Leopard 2A6
Volgend artikelRussische ‘New Age’ luchtoorlog stompt Oekraïens tegenoffensief af; Russische technologie verslaat westerse technologie!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. ik heb geen idee wanneer, maar op een gegeven moment heeft oekraïne geen nazi’s meer over om in de strijd te werpen.
  dan blijft een zuivering van de inactieve nazi’s in het land over, alsmede de nazi’s die naar het westen gevlucht zijn.
  en dan zijn we er nog niet, de ondersteunende nazi’s in andere landen moeten dan ook nog aangepakt worden.
  rutte, en qaq, sjoerdsma en zo, nato, wef, soros, biden, te veel om op te noemen.
  het eind is nog lang niet in zicht.

  • Denk jij dat het hiermee afgelopen is?waarschijnlijk in de komende jaren gooien zij onze jongens en meiden in de strijd zodat zij zoveel mogelijk mensen kunnen laten vermoorden.ik denk niet dat jullie precies weten waar deze weg heen leidt.

 2. Het is natuurlijk gemakkelijk om achterom te kijken, maar wel interessant om dat te doen. De zo lang gespeculeerde datum van het “tegenoffensief”. Waarop is die gebaseerd? Wel, als na een week of 10 dagen er geen doorbraak van betekenis is, dan is het offensief mislukt. En de 20ste juni is er de (belangrijke?) Navo-vergadering. Het moet dus aangetoond worden of Oekraïne het kan klaarspelen of wat nog nodig is. Als de Russen de Oeki’s, na een “heldhaftig optreden” enkele kilometers in de velden laten doordringen – gejuich in onze MSM – en dààr pas serieus tegenstand bieden. Dan zeitten ze daar, de Oeki’s, in de velden.

 3. Wat voor soort schorem jaagt al deze mensen nutteloos de dood in, de Russen hebben hun goede wil getoond met de Oostblok landen vrij te laten, maar het was blijkbaar niet genoeg voor de westerse pedomaffiabende.

  • Sarcoff juni 10, 2023 at 20:50
   Dat klopt.Voor hen is het nooit genoeg.Maar dat komt voort uit een overheersingsdrang van de heersers.
   Kijk maar,Bea was/is GROOTaandeelhouder van de SHELL.Die vrouw is puissant rijk.(en niet belasting-plichtig)
   Maar de Nederlandse staat (wij) mogen hen onderhouden.
   En zij is nog maar een kleintje,vergeleken met de rest.
   Dit alles doet me denken aan de cartoon Pinky and the Brain:World-domination!
   https://youtu.be/oiOKh3odS4U
   Dit is waar deze oorlog(en) om draait;Muamar Khaddafi wilde zijn eigen goud gestandariseerde munt,de gouden Dinar.Exit
   Zo ook Saddam Houssein.Loopjongen van de US tegen Iran.He hij werd lastig.Exit.En zo zijn er vele,vele oorlogen om die reden gevoerd.Niet een of andere K@tsmoes,om het publiek te bespelen.
   Het zijn roerige tijden,maar wanhoop niet.
   Alleen kalmte kan ons redden.(andere emoties brengen alleen verstoring van uw gemoedsrust)
   Zo,nu weet je welk cabalschorum ik bedoel?

   • De afstammelingen van de Merovingen? 13 bloedlijnen? En dan heb je nog de meelopers die nooit echt tot de club zullen horen.

    Wat steeds meer aan het licht komt: een kat in het nauw maakt rare sprongen.

 4. Deze oorlog is inmiddels gewoon een strijd tussen Rusland en de VS, gefinancierd door de NATO. Vooralsnog leert Stoltenberg niets en gaat gewoon door.

 5. Zijn jullie je ervan bewust, dat het nieuws in Ukraine zelf heel anders wordt uitgedragen? Daar staat in de media dat het heel goed gaat en het leger het Kremlin in Moskou heeft bereikt. De mensen geloven dit, want er is niets anders aan nieuwsverspreiding voor handen. De Leopard tanks van 17 miljoen €, worden door Drones van € 20000,= vernietigd aan de lopende band.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in