Mainstream media nieuwsorganen zoals Business Insider, Reuters en Al Jazeera geven eindelijk toe dat de wereld een wereldwijde voedselcrisis doormaakt. Mac Slavo, die voor SHTF Plan schrijft, wijst erop dat grote media nieuwsorganen eindelijk tot het besef zijn gekomen dat het niet aanpakken van de crisis “economieën zou kunnen vernietigen en tot burgerlijke onrust zou kunnen leiden.” schrijft Arsenio Toledo.

“De kosten van voedsel blijven de pan uit rijzen terwijl de schappen over de hele wereld leeg raken, waardoor het voor mensen steeds moeilijker wordt om het zich te veroorloven hun gezin te voeden,” schreef hij.

Slavo merkte op dat de media zich pas zorgen gingen maken toen zij tot het inzicht kwamen dat de voedselcrisis meer onrust onder de burgerbevolking zal brengen in de vorm van protesten en rellen.

Ayelet Sheffey en Harry Robertson, die voor Business Insider schreven, maakten de mogelijkheid van burgerlijke onrust tot het kernpunt van waarom de wereld de voedselcrisis moet aanpakken.

“Er ontvouwt zich een voedselcrisis over de hele wereld, waarbij de prijzen overal omhoog schieten,” schreven zij. “En wanneer dat gebeurt, voelt iedereen de pijn. Mensen kunnen bezuinigen op films of zelfs autorijden wanneer de kosten van tickets of benzine de pan uit rijzen, maar iedereen moet eten.”

“Tenzij er dringend actie wordt ondernomen … zou de crisis wereldwijd ernstige gevolgen kunnen hebben,” vervolgden zij. “Burgerlijke onrust zou zich kunnen uitbreiden en instabiliteit en zelfs oorlog kunnen aanwakkeren in enkele van de armste regio’s van de wereld. Een ineenstorting van de voedselsystemen zou enorme migratiegolven op gang kunnen brengen.”

Hun artikel merkte verder op dat er over de hele wereld al protesten, rellen en arbeidsstakingen zijn geweest als gevolg van voedselschaarste.

  Russische raketten verwoestten Oekraïens militair hoofdkwartier in hotel in Pokrovsk, Kiev liegt dat de aanval burgers raakte

Media nieuwsorganen geven Rusland de schuld van voedselcrisis

In het artikel van Sheffey en Robertson in Business Insider wordt president Vladimir Poetin ervan beschuldigd dat hij het wereldwijde voedselsysteem naar “een breekpunt” heeft geduwd.

“De oorlog heeft niet alleen boerderijen verwoest. Poetins troepen hebben de Zwarte Zeekust van Oekraïne geblokkeerd, en verhinderen dat vitale landbouwproducten het land verlaten,” beweerden zij.

William Rhodes en Stuart Mackintosh, die voor Reuters schreven, lieten dit verder escaleren door te beweren dat het Westen moet beginnen te reageren op de vermeende acties van Poetin die een ravage aanrichten in de wereldwijde voedselvoorzieningsketens.

Beide schrijvers gaven toe dat Rusland onlangs een overeenkomst met Oekraïne heeft gesloten om de uitvoer van graan naar internationale havens mogelijk te maken, maar vervolgens gaven zij Rusland de schuld van het achterlaten van mijnen overal op de Oekraïense landbouwgrond, waardoor de boeren niet aan het werk kunnen. Vervolgens gaven zij Rusland de schuld van de sterke stijging van de prijzen van tarwe, zonnebloemolie, vlees, gevogelte en vele andere basisvoedingsmiddelen.

De schrijvers spraken over hoe het Westen niet genoeg doet om voedselhulp te verlenen aan het Zuiden van de wereld, ook al treft de voedselcrisis ook hun landen, en wezen erop dat de rijke landen voor 2021 en 2022 slechts ongeveer 700 miljoen dollar aan voedselhulp hebben gegeven voor een voedselcrisis die de landen met lagere inkomens meer dan 150 miljard dollar per jaar kost.

Zij beweerden verder dat de enige oplossing is dat internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en regionale multilaterale ontwikkelingsbanken in Afrika, Azië en Zuid-Afrika de voedselproductie, -verwerving en -distributie over de hele wereld gaan beheren.

  Escobar: Gouden roebel 3.0 - De SCO verwelkomt een nieuwe 'Global Globe'

“Deze organen, hoewel consensueel van aard, kunnen middelen en hulp sturen zonder een veto van Rusland of zijn bondgenoten,” schreven zij. “Deze institutionele ruimte om te handelen moet snel gebruikt worden… De leiding van deze en andere pijlers van het mondiale financiële systeem moet mondig worden gemaakt en nu handelen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet verval en de ondergang van het Westerse Imperium
Volgend artikelPoetin slaat het woke Westen om de oren met ongemakkelijke waarheden – “Maak uw eigen huis schoon… de schuldigen voor de crisis zijn in uw eigen omgeving te vinden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

  • Het begrip boerenvestand heeft weinig betekenis (meer). De afgelopen twee jaar heb ik verschillende boeren proberen duidelijk te maken wat hun te wachten staat en hun reacties waren dezelfde als van de doorsnee burger. Had eerlijk gezegd niet anders verwacht, want wanneer je bijvoorbeeld wurgcontracten afsluit met duivelse bedijven als Monsanto ( Bayer) en Syngenta om hun GMO ‘voedsel’ en extreem schadelijke landbouwgif zoals glyfosaat en neonicotoïden te moeten gebruiken, dan getuigd dat niet van veel realititeitszin.

    • @Boorzalf
     Toevallig dat je dat zegt. Ik doneerde die bende jaren geleden met een minimaal bedrag tot ik tot inzicht kwam wat ze werkelijk zijn, net als organisaties als Greenpeace en het WNF en heb ze dat telefonisch verteld. Maar nee, ik wil gewoon geen enge ziektes ontwikkelen als gevolg van kunstmatig voedsel en allesdodend landbouwgif, net als wij ons niet laten injecteren met een duivels gif.

     • Gen mais.
      In USA is een rups, die, als de stam van de mais wat groter is, uit de grond komt, de stam opklimt en haaks door die stam vreet, zodat die mais total loss is.

      Wat dat gen mais doet: het brengt een chemische substantie in de mais, waar de rupsen vies van zijn, en die klimmen dan niet meer in de mais.

      Leuk. Maarre….die rups komt NIET in Europa voor; behalve 2 km van het vliegveld in Joegoslavie waar het vliegtuig van Monsanto landde…

      Dit spul heeft effect (ongezond) op de maiskolven.
      Maar om de Roemenen (die geloven dat gen mais sneller groeit) te plezieren, mag gen mais wel in de west europese voedselketen gebracht worden……zoveelste blunder van EU
      ———————
      Goji bessen worden door de millieu freaks als super gezond gezien.
      Zijn ze ook, voor de begrafenis ondernemers.

      Zij bevatten een substantie, die verharding van de hartspier tengevolge heeft–hartverlamming dus.

      Het mag in west europa van Brussel, want…..het werd al ingevoerd voor 1998….
      Alweer een blunder
      —————————————
      Natuurlijk mogen megastallen en kiloknallers niet van de millieufreaks.
      Aan die stallen kan rendabel mestverwerking worden gekoppeld; dat levert gas, kunstmest en voedingsstoffen op.
      Kleinschalig: niet rendabel; grootschalig wel.
      Moet WEL de wet worden aangepsat; want voedingstoffen (eiwitten, vitaminen e.d. en water uit mest mogen niet aan dieren worden teruggevoed.
      ————————-
      Ik heb een pad, dat stijl omhoog gaat, met onkruit erop: slippen als de pest.
      Dus round-up (wat nu door Bayer gemaakt wordt) en het onkruid verdwijnt; wat terug komt: gras.

    • Mijn grong grenst aan een heuvel; de sloop brandde ik ieder jaar af; het zwarte spul bevat potassium wat de grond verrijkt.
     Kwam wet die afbranden verbied.
     In de wilde rotzooi die op de heuvel groeit, veel troep; ook schimmels en bacteriele infecties.
     Verloor 40 kweepeer bomen eraan en tegen schimmels: je blijft spuiten….

  • Ik ben bang dat de boeren wederom een worst voor gehouden zal krijgen en naar mijn mening nog meer zullen gaan inleveren, het is heel simpel EU maakt alles kapot zodat de elite alle macht en bezittingen in hun macht krijgen de tijd dat er gesproken moet worden ligt al ver achter ons en nu krijgen wij de genade slag net zoals besproken is in het WEF maar het volk slaap lekker verder ik vind het goed ik heb mijn leeftijd en gelukkig veel fijne jaren in mijn leven gehad vrijheid voedsel en hebt over mijn leven zelf kunnen beslissen dat zal nu heel erg gaan veranderen en het zelf beslissen is al afgenomen zie maar de gift injectie uiteindelijk moet nemen om nog een beetje toegang te houden dot het maatschappelijk leven, slaap vredig , RIP.

 1. En zo geven de satanisten een nekschot wat betreft boeren wereldwijd. En zo komen ze straks met de zgn oplossing, hun voedsel.

 2. Ik denk dat de MSM dit toegeven omdat ze het willen aanwakkeren? Niks wordt toegegeven door de Globalisten-beheerde-MSM zonder dat ze opdracht krijgen, hoor.

  • Je haalt de woorden uit m’n mond.
   Dit wordt expres geroepen om die geplande opstanden te laten starten.
   Nog dteeds,totale regie, totall control over het master wereldstaatsdictatuurprogramma

   Dus nu op commando winkels leegroven en elkaar de lege koppen inslaan.
   Wat moet dat lachen zijn als je tot de kern vd sekte behoort

   • Ab: Hahaha! Ja. Ik denk dat ze al zitten te lachen over wat ze verwachten dat er komen gaat. (Jammer dat we gewetensvolle mensen zijn he…anders lagen we ook krom.)

    Kijk, als de media nu al roept dat ze vrezen voor ‘burger opstanden’ – dan is het een fluitje van een cent om dat zometeen, met een maand of twee, in scene te zetten op de straten met al die triple gevaxte acteurs en politie en romeo’s en weet ik wat nog meer voor gajes en gespuis dat graag meedoet aan de volksverlakkerij en gratis en voor niets er lekker op los mag timmeren. Kijk, het is uitgekomen!

    Hoppa! En zo doen ze dat. En dan zeggen de schapen, ja, stond in de krant vandaag!

    • Je trapt er ook zo gemakkelijk in. Vooral al je de schellen nog maar net van de ogen zijn gevallen. Zelfs nu ik weet hoe alles anders is dan dat het lijkt, trap ik er soms per ongeluk weer in.

 3. Even kijken of ik het begrijp: de media heeft meegeholpen aan deze crisis, door niet kritisch te zijn op de overheid. Nu ze hun geloofwaardigheid verloren hebben, komt eindelijk een beetje waarheid naar boven. Desondanks zetten ze boeren weg als vervuilers.
  Eeeehhh, moeten we nu ineens de media en de overheid geloven???
  Ik dacht het niet. Daarvoor is er teveel gebeurd.

 4. Build Back Better wil zeggen dat je eerst alles moet vernietigen en daarna ‘beter’ terug opbouwen! Alles wat er nu gebeurt is gepland en de mensen willen en/of kunnen het niet zien!

  • Wat ik mij al afvraag sinds de slagzin “Build Back Better” de ronde doet: hoe moet je build back betteren als je enkel beschikt over linkse handen? Zijn linkse handen wel in staat om iets op te bouwen?
   Volgens mij zijn linkse handen enkel geschikt om te slopen en daarna op diezelfde handen gezeten toe te kijken hoe de echte werkers de wereld weer aan gang krijgen.

 5. 80 tot 90% is te gemakzuchtig en te goedgelovig, hun wereldbeeld speelt zich af op hun mobieltje. Deze internet zombies waaien met elke hype mee. Daar behoeven we geen acties van verwachten. Als er knokpartijen komen om elkaar de hersenen in te slaan voor voedsel e.d., zullen ze enkel en alleen maar met hun mobieltje foto’s maken en voor de rest niets. Deze verloren generatie, die met de paplepel met hun mobieltje groot zijn geworden. Zal al moord en brand schreeuwen als het mobiele netwerk plat zou liggen. Zonder dat mobieltje zijn ze niets, weten niets en kunnen niets. Ze zijn er al helemaal mee vergroeid, alles daar buiten bestaat voor hen eigenlijk niet voor hen. Ze hebben ook altijd commentaar, als er geen bron vermelding bij staat, alsof ervaring en kennis enkel op internet bestaat en niet daar buiten.

 6. Ongelofelijk hoe weinig mensen eten, als de Ukraine blijkbaar de hele wereld voedt.
  Ze zouden 30 miljoen ton graan exporteren. Nou ja, tarwe, wat slechts 1 van de vele soorten graan is. In feite is die 30 miljoen ton maar een fractie van de ruwweg 2.1 miljard ton granen dat normaal gesproken jaarlijks wereldwijd wordt geoogst.
  Het komende tekort is te wijten aan het westen dat de energieprijzen kunstmatig opstuwt door hun groene gekte en het steeds verdergaande verbod op kunstmest en het platleggen van boeren om landbouwgrond te veranderen in hetzij kunstmatige ‘natuurgebieden’, hetzij woningen.

 7. Sinds het stoeip[artijtje in Oekieland hoor ik van de media een collectie onzin en verdraaiingen die zijn weerga niet kent.

  Op de eerste plaats: waarom zou Oekieland voor de Afrikaantjes moeten zorgen? Rhodesie was de graanschuur voor Afrika, plus verdere export.
  Eigenaren van de megafarms die het land rijk maakten: blanken.
  Toen namedn de negers die bedrijven over; simpel door de blanket te vermoorden verkrachten dood te martelen; en ze hadden aldus de productiemiddelen.

  Alleen niet de hersens.
  Een jaar erna : Zimbabwe was arm, had niet eens voedsel voor eigen bevolking; en nu verhongeren ze massaal–what goes around comes around.

  De oekies strooiden met ruime hand zeemijnen voor de havens, van een verkeerd type; dit type drijft weg–dus over 5 of 10 jaar vallen er nog steeds slachtoffers door.

  Maar allez; de Russen kregen de schuld dat het graan niet weg kon, en ook van de honger in Afrika; lekkermakkelijk en covienient; maar ook onzinnig.

  De stomme lullen in Brussel begonnen ook te balken dat RU honger als wapen gebruikten- en dat dat nieuw was.
  Wordt pas 7000 jaar gebruikt als belangrijkste wapen bij oorlog…..
  In Nigeria en Zuid Afrika hebben ze een oplossing: kannibalisme is er weer.

  Laat Afrika aan de afrikanen. Die willen fokken, oorlogje voeren en niks doen.
  Laat ze.
  Maar stop ontwikkelingshulp, en laat geen vluchtelingen uit Afrika toe.

 8. Personelijk: als ik Putin was, zou ik het graan uit Oekieland in beslag nemen; de winaar van een oorlog claimt de kosten op de verliezer.
  Zou het wel exporteren; maar betaling bij verladen…..

 9. In de jaren 70 werden de Palestijnen uit Jordanie getrapt–terecht.
  Ze waren nergens welkom; behalve in het Christelijk Libanon

  daar kregen ze voeding huis, scholing, medische hulp.
  Dat was dus niet äcceptabel”en ze begonnen een burgeroorlog, die ze min of meer wonnen.
  Zie video’s van Brigitte Gabriel.
  Maar dan: werken, kennis en zo.
  Dat is niks voor dat luie tuig.
  Dus is het geld op,
  het voedsel ook.
  Honger dus.

  Nou en? Ze verdienen het.

 10. Nederlanders nog even vol houden de dood is onderweg en dat hebben jullie zo gewild en om gevraag, een land zonder eigen munt hoef in fijt ook geen eigen vlag laat staan een koningshuis jullie hebben je ziel aan de duivel verkocht aan de elite die zijn nu jullie koning en zij beslissen over jou leven of dood er is geen weg meer terug.
  Maar er is ook goed nieuws de Afrikanen en de moslims zullen ons op gebouwde rijk gaan verder uit roven en jullie domme kinderen en volk voor jullie blijft nog alleen vluchten over of de dood heerlijk toch. RIP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in