D66-fractievoorzitter Jan Paternotte motivatie om kou en honger voor Oekraïne te lijden.

Na een gedeeltelijke terugtrekking van zijn troepen heeft Rusland een deel van de kritieke infrastructuur van Oekraïne beschoten, volgens de Oekraïense autoriteiten. In de oostelijke Oekraïense regio Charkov werden grote problemen met de elektriciteits- en watervoorziening gemeld.

Ook in de regio’s Donetsk, Zaporizja, Dnipropetrovsk en Soemi viel de stroom uit. De officiële reden voor de terugtrekking van de troepen uit Charkov was een strategische herschikking van eenheden.

Een woordvoerder van het Kremlin zei maandag dat Rusland de speciale militaire operatie in Oekraïne zou voortzetten tot het zijn doel bereikt had. Hij voegde eraan toe dat Rusland die doelstellingen ook zal bereiken.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte schreef op Twitter: “De kracht & het vernuft die Oekraïne nu laat zien bij onwaarschijnlijke opmars in het oosten is indrukwekkend. Mede mogelijk gemaakt door westerse wapens. In Nederland waren de twee grootste oppositiepartijen tegen wapenleveranties, want ‘olie op het vuur’. Laat dit hen wakker kussen.”

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster, die jarenlang vanuit Oekraïne verslag heeft gedaan, waarschuwt ervoor zich niet te laten misleiden door propaganda over de “ongekend snelle opmars” van het Oekraïense leger.

De Oekraïners hebben wel enige vooruitgang geboekt, maar niet veel, zegt Lancaster, die al jarenlang uit Oost-Oekraïne bericht. Hij wijst erop dat Russische en pro-Russische troepen minstens 120.000 vierkante kilometer grondgebied in handen hebben. Deze week heeft het Oekraïense leger 2.000 vierkante kilometer heroverd. Dat is 1,6 procent, zoals de journalist opmerkt.

De media melden dat Denis Pushilin, de leider van de Volksrepubliek Donetsk, gevlucht is. Leugens en propaganda, zegt Lancaster. Pushilin nam in het centrum van Donetsk een videoboodschap op waarin hij zei dat het nepnieuws was en dat de Volksrepubliek doorging met duwen. Link naar de video op Facebook.

  Presidentieel adviseur Oekraïne: "Het Westen kwam naar deze oorlog met de broek op de enkels"

De troepen van de Volksrepubliek Donetsk hebben ook een video opgenomen in Liman, waarin zij zeggen de stad volledig onder controle te hebben. Tegelijkertijd melden de media dat het Oekraïense leger zich uit de regio Donetsk heeft teruggetrokken met de inname van Liman.

Via Uncutnews.ch.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen dwingt Rusland om heel Oekraïne terug te nemenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Waarom Rusland nog steeds zal winnen, ondanks de winst van Oekraïne
Volgend artikelEuropa pleegt zelfmoord door sancties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Oorlog gaat bijna nooit vlekkeloos, uiteindelijk zullen de Europeanen de prijs betalen door onze verraderlijke Westerse politici als deze D’66 figuur.

  2. Die Paternotte zou eens wat meer van de voorgeschiedenis af moeten weten.
    Wellicht weet hij het en is gewoon een pathologische leugenaar met een andere agenda als Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in