Ik ben dankbaar voor mijn lezers die buiten de grenzen van de Verenigde Staten wonen en niet in staat zijn de temperatuur van het politieke lichaam op te nemen. Dat is een van mijn doelen – namelijk de maatschappelijke waanzin uitleggen die wijdverbreid is, vooral onder de gevestigde politieke klasse. Een goed voorbeeld is de gepensioneerde generaal David Petraeus, schrijft Larry Johson.

Hij wordt geïnterviewd door de Georgische dienst van Radio Free Europe/Radio Liberty en bevestigt aan de hand van zijn antwoorden dat hij ofwel een van de domste mannen is die ooit vier sterren heeft gekregen, ofwel een van de meest intellectuele oneerlijken. Misschien wel allebei.

Ik geef u enkele van de hoogtepunten uit het interview:

RFE/RL: Waar staan we nu in de oorlog in Oekraïne?

David Petraeus: Ik denk dat we dicht bij het einde staan van het Russische winteroffensief, dat tot nu toe zijn doelstellingen niet heeft bereikt, en dat waarschijnlijk zal culmineren in het niet bereiken van die doelstellingen. En zelfs als [Russische troepen] uiteindelijk Bakhmut innemen, zal dat zo duur zijn geweest dat het een onverstandig offensief is geweest.

En dan zijn we in afwachting van het verwachte Oekraïense offensief aan het eind van de lente en het begin van de zomer, met westerse tanks, westerse infanteriegevechtsvoertuigen, artillerie en allerlei andere systemen, en het soort training en ontwikkeling van eenheden dat Oekraïne voor het eerst in staat zal stellen gecombineerde wapenoperaties uit te voeren in deze specifieke oorlog – iets wat Rusland in het verleden niet heeft gedaan en wat de Oekraïners in bescheiden mate hebben gedaan tijdens het Kharkiv-offensief afgelopen najaar.

“Einde van het Russische winteroffensief”? Blijkbaar beseft David niet dat de lente een maand geleden is begonnen en dat de Russen geen tekenen vertonen om zich terug te trekken. En wat waren de Russische doelstellingen? Ik geef $1000 aan iedereen die mij een lijst met Russische doelstellingen voor het “winteroffensief” kan aanwijzen. De enige doelstellingen die ik in de media heb gezien zijn demilitarisering, de-nazificatie en het beëindigen van de artillerieaanvallen op de Donbas. En de Russen hebben nooit een tijdlijn aangegeven. Met andere woorden, Petraeus verzint een stropop en haalt hem vervolgens neer.

Dan is er nog de publieke obsessie over het komende tegenoffensief van Oekraïne. Ik ken geen enkele succesvolle militaire campagne in de geschiedenis die werd voorafgegaan door herhaalde publieke verklaringen over het “op handen zijnde tegenoffensief”. Dit soort onbegrijpelijke schending van de militaire doctrine herinnert aan het falen van David Petraeus als militair bevelhebber en als directeur van de Central Intelligence Agency.

  De frontlinie staat in brand: Dode Polen en Roemenen in Svatovo - Massaal thermisch vuur op Oekraïners in Kreminna! (schokkende beelden)

En hoe zit het met die “westerse tanks” die het tij tegen Rusland zullen keren? Generaal David zou zijn voorspelling wel eens kunnen heroverwegen, gezien de “vaardigheid” die een paar Oekraïense tankbestuurders deze week op een trainingsbasis in Polen hebben getoond:

Oeps! Een tank minder voor dat offensief.

Petraeus gaat verder:

Dus zo staan we ervoor. We hebben een jaar achter de rug waarin Rusland de slag om Kiev verloor, de slag om Kharkiv verloor, de slagen om Sumy, Chernihiv en Kherson verloor, en ze hebben hun winterdoelen niet bereikt. En nu zullen zij worden geconfronteerd met een lente- en zomeroffensief van nieuwe Oekraïense troepen die worden getraind en uitgerust in Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne en die, denk ik, opnieuw zullen bereiken wat Oekraïne wil bereiken.

Laten we even buiten beschouwing dat Rusland zich tactisch heeft teruggetrokken en Oekraïne niet heeft aangevallen in een van de zogenaamde gevechten die Petraeus opsomt. Hij verdoezelt het feit dat Rusland Oekraïne herhaaldelijk heeft verslagen in de republieken Luhansk en Donetsk en daarbij enorme slachtoffers heeft gemaakt. Hoe zit het met Mariupol? Rusland heeft niet alleen verschanste Oekraïense troepen verslagen, maar bouwt de stad ook snel weer op.

RFE/RL: Wat zou volgens u het doel zijn van zo’n Oekraïens tegenoffensief?

Petraeus: Ik denk dat het tweeledig zal zijn. Ten eerste om ervoor te zorgen dat de Russen de Krim niet kunnen versterken of bevoorraden via het zuidoostelijke deel van Oekraïne – om zo de verbindingslijn over de grond te verbreken die zij met hun offensief van afgelopen lente en zomer hebben bereikt. En ten tweede om de Russische troepen in een vrij groot gebied in het zuiden van Oekraïne te doen afbrokkelen, misschien zelfs ineenstorten, nu zij meer van het vorig jaar door de Russen veroverde Oekraïense grondgebied bevrijden.

Generaal Dave heeft blijkbaar geen tijd genomen om de uitgelekte militaire briefings van de VS door te nemen, die melding maken van de volledige vernietiging van het Oekraïense luchtverdedigingssysteem tegen midden mei. Hij negeert ook het bewijs dat dit inderdaad het geval is nu Rusland het aantal vluchten met gevechtsvliegtuigen opvoert die monsterlijke glijbommen afleveren. Dan is er nog het feit dat Rusland de afgelopen acht maanden druk bezig is geweest met het bouwen van stevige verdedigingsposities, vol met drakentanden, mijnenvelden, kruisende schootsvelden en artillerie gericht op naderingsroutes.

  Militair overzicht: Oekraïense troepen trekken zich terug in de westelijke buitenwijken van Bakhmut (Video 18+)

RFE/RL: Laat me u specifiek naar Bakhmut vragen. De voorzitter van de generale staf van de Amerikaanse gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley, zei onlangs dat de Oekraïners er een slachthuis van Russen van hebben gemaakt, dat ze er gehamerd worden. Zou dit überhaupt het Oekraïense plan zijn geweest, om zogenaamde knelpunttactieken te gebruiken en Russische mankracht te vernietigen?

Petraeus: Ik weet niet of het allemaal zo was, maar het is duidelijk zo geworden in de loop der tijd. In het begin denk ik dat zelfs de Oekraïners zouden hebben opgemerkt dat Bakhmut geen echte, echte geografische betekenis heeft; het is geen groot spoor- of wegenknooppunt zoals sommige andere locaties dat zijn. Maar ik denk dat ze de waarde gingen inzien van de verdediging van een stedelijk gebied tegen een strijdmacht die op zeer onprofessionele wijze soldaten in deze specifieke ketel gooide en die soldaten – zoals generaal Milley zei – afranselden. De verliezen waren duizelingwekkend, terwijl de winsten incrementeel en ongelooflijk duur waren. En ik denk dat de [Oekraïense] president [Volodymyr] Zelenskiy na verloop van tijd ook duidelijk inzag dat Rusland niets moest krijgen dat het kon afschilderen als een overwinning of als Russische troepen die de doelen bereikten die ze voor zichzelf hadden gesteld.

Welkom in de twilight zone. Mijn buitenlandse lezers moeten begrijpen dat Petraeus deze onzin echt gelooft, ook al blijkt uit openbare mediaverslagen duidelijk dat Rusland geen massale verliezen lijdt en niet in menselijke golven aanvalt. Het merendeel van de gevechten wordt geleverd door de Wagner Group en zij gebruiken tactieken die hun slachtoffers tot een minimum beperken, terwijl de Oekraïense troepen met menselijke golven worden omgevormd tot lijkenhuizen. Op dit moment melden zelfs Oekraïense bronnen dat de Oekraïense troepen uit 90% van Bakhmut zijn verdreven en dat de Russen graag eenheden en uitrusting vernietigen die proberen de belegerde Oekraïense soldaten te versterken.

Het toppunt van de waan van generaal David wordt onthuld in dit stukje “analyse”:

  Alexander Dugin: De tijd van halve maatregelen is voorbij

Maar wat de Oekraïners in het komende offensief zullen doen, dat zal heel anders zijn. Dit zullen gecombineerde wapenoperaties zijn, iets wat de Russen zelfs in het begin nooit hebben bereikt, ondanks het feit dat ze maandenlang in Wit-Rusland en Rusland aan de grenzen van Oekraïne zijn ingezet, terwijl ze op dit soort taken hadden kunnen trainen. Dat is in mijn ogen een onthutsende mislukking. Als u mij, als commandant, maanden de tijd had gegeven om te trainen voor een invasie, denk ik dat ik het een stuk beter had kunnen doen.

Ik heb twee woorden voor Generaal Dave – Irak, Afghanistan. Welke grote overwinningen heeft hij in die twee gebieden behaald? Het antwoord is geen enkele. En hij nam het niet op tegen verschanste troepen, met artillerie, raketten, en tanks, en hij slaagde er niet in guerrillatroepen te verslaan die gewapend waren met geweren en af en toe een mortier. Hij heeft nooit de leiding gehad over een strijd tegen troepen die gebruik maakten van gecombineerde wapens. Dit is het zoveelste voorbeeld van zijn arrogantie en gebrek aan kritisch denkvermogen.

Ik ben niet geschokt door de oppervlakkigheid en onwetendheid van Petraeus. Het zijn die kwaliteiten die hem in staat stelden vier sterren te verdienen door zijn vaardige beoefening van de kunst van het sycofantisme. En ik neem aan dat sommige van zijn protegés, die met dezelfde mate van incompetentie begaafd zijn, in commandoposities klaar staan om de Amerikaanse strijdkrachten naar een ramp te leiden.

Ik geloof niet dat Petraeus bezig is met een psy-ops om de Russen in slaap te sussen. Maar Russische militaire analisten zullen zich wel achter de oren krabben over de compleet verkeerde voorstelling die generaal Dave geeft van wat er sinds februari 2022 in Oekraïne is gebeurd en zich afvragen: “Zijn de Amerikaanse generaals echt zo dom?” Ik weet het niet van alle Amerikaanse generaals, maar als het gaat om David Petraeus is het antwoord een volmondig ja!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWokeïsme: Een religieuze sekte waar andersdenkenden niet worden getolereerd
Volgend artikelIn video: We gaan vechten tegen Russische orks – Natte dromen van Oekraïense soldaten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Generaal Petraeus, ook wel bekend als Betrayus. Van nederlandse afkomst (dat verklaart veel). Onduidelijke staat van dienst in het Bosnisch-Servisch conflict. Mede eigenaar van KKR (Kohlberg Kravis Roberts), een media mogul die de servische media volledig in handen heeft. Als nato puppet gediend in Irak en Afghanistan, en we weten hoe het daar afgelopen is. Ontslagen als cia director wegens buitenechtelijke affaire. Alle seinen staan op rood voor deze vent. Een deepstate swamp generaal van het militair industrieel complex, volstrekt gewetenloos. Gestoord? Ja. Dom? Neuh…

 2. Tja, welk een mening zullen de bewoners van de VS hebben? Ik heb een vriend gehad welke in California woonde. Hij vertelde mij dat de tv in de VS hoofdzakelijk gericht was op binnenlands nieuws!
  Uitgaande van wat hij mij vertelde is het overgrote gedeelte van de bevolking VS onwetend van wat er gebeurd buiten de VS! Nu kun je best zeggen, er is toch internet? Weet je wel hoeveel mensen er nog lezen?
  Dit laatste verontrust mij ten zeerste! Naar mijn schatting lezen slechts 15% van de mensen nog. Misschien ben ik hierin een ietwat pessimistisch? Ik hoop dat van harte! Hierop word volgens mij dan ook door de “elite” geantisipeert. Tja, een verloren zaak dus. Als er dichte mist is tussen het VK en de Euro, word er op de radio in het VK verteld dat Europa momenteel afgesneden is van het VK! Dit zegt mij voldoende van wat er in de media gebeurd van de VS.

 3. Facet; Nav opmerking , ‘waarheid ‘
  Ontslagen bij CIA vanwege buitenechtelijke affaires .

  Dan, dwaalsporen beleid , waarbij sommige zaken waarheid kunnen zijn, of je het leest /niet , niet van belang.
  gradatie ; mi hoog in deep State.
  Als Bill ermee wegkomt , monica en haar pijp interesse destijds / sexualisering/ overspel is (gepromote ) norm / is ontslag na affaires stuk onzin papierwerk

  Kan zijn , dat hij zich niet liet omkopen, echt ontslag. Dan zou hij zaken niet gemeld hebben op deze
  Wijze.

 4. Dat zijn typische karaktertrekken van sociopaten en psychopaten, die hebben het altijd over hun vermeende winsten/overwinningen en verzwijgen altijd hun eigen verliezen. Zodat het net lijkt alsof zij aan de winnende hand zijn. Dat wordt zo constant in de reguliere media verkondigd en zo geloven de goedgelovige westerse massa dat Oekraïne aan de winnende hand is. En als jij het anders beweerd, dan wordt jij uitgemaakt voor een spion van Poetin. Zo verkrijg je polarisatie in de maatschappij van het zwart/wit denken zonder enige onderbouwing.

 5. Die generaal is de meest onbekwame , in een echt leger zou hij zelfs nooit de rang van korporaal hebben bereikt.Wat betreft de russen hoop ik dat ze hem het bevel geven over een legereenheid die bij voorbaat al verloren is. Ik denk dat ze de waarde gingen inzien van de verdediging van een stedelijk gebied tegen een oekraine strijdmacht die op zeer onprofessionele wijze soldaten in deze specifieke ketel gooide en die soldaten – zoals generaal Milley NIET zei – afranselden. De verliezen waren duizelingwekkend, terwijl de winsten incrementeel en ongelooflijk duur waren. En ik denk dat de russische president PUTIN na verloop van tijd ook duidelijk inzag dat OEKRAINE niets moest krijgen dat het kon afschilderen als een overwinning of als Russische troepen die de doelen bereikten die ze voor zichzelf hadden gesteld.oekiland is verdwenen en moet alleen nog zijn laatste adem uitblazen.

 6. Iedereen die op de
  Universitie of Bolluks
  Of op straat is op gegroeid weet dat de eerste leugen verteld op een tweede moet volgen als je ermee geconfronteerd word.

  2 word 4 word 8 /16 / 32 /64
  En tenslotte 124 en over de 100% bullsnitzel
  En dan worden zelfs waarheden verteld in de naam van de leugen en niemand gelooft je nog.

  Tweede is dat leugenaars die er mee wegkomen zich vertrouwd voelen in deze omgeving.
  En de leugen van anderen als zoete koek slikken.
  Gewoon omdat het vertrouwd voelt.

  Moeder Natuurs eigen recept.

  De straat was zwaar.
  Wat ben ik Dankbaar.

 7. Dank Rommel.

  Beste site beste onderwerpen.

  De straat lokt weer voor mij.
  Gedwongen dan.
  Wegens herhaaldelijk weigeren te conformeren aan (((hun)))

  Keep up the Good Fight.

  UT grunn.

 8. Die Petraeus spreekbuis griezel is een heel aparte combinatie van gedragskenmerken die goed passen in het verwachtingspatroon van de US Mil. Hij is superdominant. Hij heeft weinig tot geen empathisch vermogen. Hij vervalt in optimisme. Hij heeft een zeer korte blik op zijn omgeving en de wereld. Hij is erg gepassioneerd over zijn eigen interpretaties van dingen. Dit maakt hem overtuigend, dus nuttig. En dat is het enige dat ze willen daar, in de Zio geregeerde US Mil. Logische analyses hebben ze niet nodig om te marcheren.

 9. Die Petraeus is inderdaad een zwamneus.
  [ In zijn achtergronden heb ik me verder niet verdiept. ]

  Ex-generaal WESLEY CALRKE , opperbevelhebber Nato, >> daar is een beroemd en berucht interview mee , uit de jaren negentig :
  waarin hij, na gesprekken uit de eerste hand, uiteenzet, hoe het Pentagon PLANDE, oorlogen te gaan voeren in het Midden-Oosten : “They want to take out 6 governments in 9 years : Irak, Lybia, Syria, Egypt, Yemen, and Iran”. [[[ Het concept van : regime change, dus. ]]]
  Hij vroeg toen :” Maar, waarom? ”
  Antwoord hoge militair in Pentagon : “I guess they don’t know what else to do ” ……………
  MAAR :
  Achtergrond : de opvattingen van Brzezinski; en de ‘Paul Wolfowitz doktrine’ : “Na het “winnen” van de ‘Koude oorlog’, heeft de V.S het recht, de wereld voor 100 jaar te overheersen”.

 10. Conclusie = Deze mensen kunnen niet onderhandelen en zit geduld niet tussen hun oren om. te luisteren naar anderen en menen anderen te moeten bestraffen als ze hun zin niet krijgen. Leven dus alleen op ego gedreven kant en/of eigen aangeleerde overtuigingen en zitten daar zwaar in en staan niet open voor andere meningen.

  Are Global Elites EVIL or STUPID? Eckhart Tolle tells Russell his views on those in power and explores the lack of wisdom leading the world today. “Intelligence without wisdom is dangerous”. I’ve been saying this for years that true wisdom doesn’t come from a book. I see so many so called educated people walking around that are just stupid…..https://youtu.be/kawBVP1cozM

  Dolores Cannon talks about fear and karma, and reveals how you can take control of your life once and for all.

  • Russell Brand staat de verkeerde kant van de geschiedenis en ook over Eckhart Tolle heb ik steeds meer mijn twijfels. Sinds 11.03.2020 is Tolle min of meer onzichtbaar gebleven.

 11. Jullie staan allemaal op het verkeerde been. Dat is nou hersenspoelen.

  Dit is wat ze nou steeds doen: zet een ‘expert’ neer, hemel hem op als onbetwistbare autoriteit. En laat hem vervolgens het gewenste opinie vertellen. Maar geen feiten. Zijn autoriteit is dan de autoriteit van ‘het verplichte verhaal’, the narrative.

  Iedereen, hoe goed zijn expertise niveau dan ook, wordt tegengesproken door een aantal meepraters in de studio of een leger Trollen online en ad hominem aangevallen. Op de man spelen en zwart maken zonder ooit op de feiten in te gaan.

  Het gewenste verhaal moet zo ingewikkeld zijn en zo vol tegenstrijdigheden dat alle schapen direct in de cognitieve dissonantie schieten. 2+2=5 vrijheid is slavernij, wapens voor vrede, destructieve hulpgoederen, social distancing, military intelligence, democratie (de schapen geleend van animal farm en de new speak van 1984).

  Let niet op de poppetjes en wat ze zeggen maar vooral op wat ze angstvallig proberen NIET te zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in