Het is één ding om bommen of artillerie op een bevolking te laten vallen zonder luchtverdediging of tegenbatterij-eenheden. Het is een heel ander verhaal om troepen op de grond te zetten om verschanste troepen aan te vallen. Vraag maar aan de Oekraïners. Gebaseerd op de afbeelding hierboven, die vandaag in mijn spam verscheen met een oproep om wat geld bij te dragen zodat Israëlische soldaten kogelvrije vesten kunnen kopen, lijkt het erop dat het Israëlische leger nog niet klaar is voor de prime time, schrijft Larry Johnson.

Als je jezelf aanprijst als de grootste militaire macht in het Midden-Oosten, ziet dit er niet goed uit. Wat heeft Israël gedaan met alle financiële hulp van de VS om zijn verdediging te versterken? In eerste instantie was ik geneigd om te geloven dat dit gewoon een opportunistische zwendel was. Maar toen zag ik het rapport dat afgelopen maandag in de Times of Israel werd gepubliceerd. Het lijkt erop dat het tekort echt is.

Reservesoldaten uit het hele land klaagden zondag op sociale media dat ze niet goed waren uitgerust door het leger voor de verwachte grootschalige operaties, waarbij velen probeerden om de benodigde uitrusting privé aan te schaffen. . .

Maar toen reservisten zich begonnen te melden bij hun eenheden in de buurt van Gaza, op de Westelijke Jordaanoever en aan de noordelijke grens, begonnen er klachten binnen te komen over een gebrek aan uitrusting, waarbij veel soldaten zich richtten op de behoefte aan keramische platen voor hun beschermende vesten. De platen helpen voorkomen dat projectielen zoals kogels het vest binnendringen.

Het probleem van Israël zou wel eens ernstiger kunnen zijn dan een tekort aan uitrusting. Volgens Sy Hersh is het Israëlische leger, dat voornamelijk uit reservisten bestaat, niet klaar voor stedelijke gevechten:

  Dit is hoe het was om onverschillig te zijn voor de nazi-genocide

Het grootste probleem voor de Israëlische oorlogsplanners is de tegenzin, ondanks de mobilisatie van meer dan 300.000 reservisten, om een straatgevecht van deur tot deur aan te gaan met Hamas in Gaza Stad. Een veteraan van de IDF, die op een hoge post diende, vertelde me dat de helft van het Israëlische leger de afgelopen tien jaar of meer bezig is geweest met de bescherming van het toenemende aantal kleine nederzettingen verspreid over de Westelijke Jordaanoever, waar ze door de Palestijnse bevolking bitter worden verafschuwd. “De Israëlische planners hebben geen vertrouwen in hun infanterie,” zei de insider, noch in hun bereidheid om ten strijde te trekken, wat een rampzalig gebrek aan gevechtservaring zou kunnen zijn.”

Hoewel de Israëlische luchtmacht het noorden van Gaza in een maanlandschap verandert, garandeert dit niet dat de bunkers en tunnels van Hamas uitgeschakeld zijn. Duitse soldaten die Stalingrad binnenvielen nadat de Luftwaffe het grootste deel van die stad in augustus 1942 met de grond gelijk had gemaakt, konden zich niet vrij bewegen vanwege de enorme hopen puin die de straten en lanen van Stalingrad versperden. De bergen gebroken beton belemmerden niet alleen het vermogen van de Duitse tanks om te manoeuvreren, maar boden ook dekking en schuilplaats aan de Sovjetsoldaten die vervolgens een tegenaanval deden op de Duitse colonnes. De Sovjets leden meer dan een miljoen verliezen in die slag, maar versloegen het leger van generaal Von Paulus. Dit is wat de Israëlische generaals zorgen baart.

Ik suggereer niet dat Hamas het bevel, de controle en de training heeft die overeenkomen met wat de Sovjets bij Stalingrad deden. Maar gezien hun vermogen om de grensoverschrijdende invasie van een week geleden zaterdag uit te voeren, zou het dwaas zijn om aan te nemen dat Hamas geen plannen heeft voor dit soort rampen. Het is zeer waarschijnlijk dat Israël in staat zal zijn om door te stoten naar het noordelijke deel van de Gazastrook, maar tegen welke prijs?

  De puinhoop van de Berlijnse en Brusselse politiek

Terwijl het Israëlische publiek eensgezind is in zijn verontwaardiging over de Hamas-aanval en het falen van de Israëlische defensiemacht om de grens tussen Gaza en de Israëlische nederzettingen te beschermen, zijn er diepe politieke scheuren, eigenlijk een kloof, die de Joden met wortels in Europa scheiden van degenen die uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten kwamen. Het is een beetje zoals de kloof in de Verenigde Staten tussen de Black Lives Matter menigte en de Freedom Caucus. Ze hebben niet veel met elkaar te bespreken. Als, of wanneer, het Israëlische leger massale verliezen begint te lijden, zal de politieke steun die Netanyahu momenteel geniet, verdampen als water in de woestijn.

Het lijkt erop dat Israël zijn reservekader niet voldoende heeft getraind in stedelijke gevechtsoperaties. Dat is een probleem dat niet op korte termijn kan worden opgelost. U kunt soldaten opleiden om die missie uit te voeren, maar dat zou een minimum van twee maanden intensieve instructie betekenen.

In de komende dagen moeten we weten of Israël klaar is om zijn belofte waar te maken om Hamas op de grond uit te roeien met zijn leger of, zoals Sy Hersh rapporteert, een grootscheepse bombardementscampagne zal beginnen en hopen dat die tactiek Hamas afmaakt.

Een van de grote wild cards die nog niet gespeeld is, is wat de rest van de Arabische en moslimwereld zal doen. De beelden van dode Palestijnse kinderen en vrouwen overspoelen de social media in die gemeenschappen en voeden de roep om wraak. Als die woede een breekpunt bereikt, zou Israël wel eens tegen meer dan alleen Hamas kunnen vechten.

  Netanyahu heeft Saoedi-Arabië verloren en Biden zal herverkiezing verliezen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Biden beroept zich op mysterieus kwaad om de criminele verantwoordelijkheid van de VS te verdoezelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHebben blanke mensen genoeg intelligentie om te overleven?
Volgend artikelIsraël’s 9/11
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Elk probleem heeft een oplossing… zo werken de satanisten naar de noodzaak van bepaalde oplossingen toe die ze van begin af aan voor ogen hebben. Netanyahu kan nu zeggen; ’tja, dan moeten we maar grotere bommen en drones gaan gebruiken.’

  En de media en de politiek voorkomen wereldwijd dat er MENSEN aan het woord komen die oproepen om gewoon geen oorlog, maar juist vrede te maken.

  Bijna alle media (FN niet 😉👍) is corrupt en volledig verrot en alle politici zijn gatekeepers die worden bestuurd door geheime diensten.

 2. Vanuit de puinhopen van Gaza is het makkelijk om een aanvaller inmense verliezen toe te brengen…elke strateeg weet dit.
  De verdedigers van de Gaza hebben een inmense hoeveelheid wapens/munitie en voedselvoorraden….jarenlang betaald en opgebracht door de eu/vn. en andere malloten.
  Het is dus wachten op de show…..de arrogantie van de macht(!) of de wilskracht en strategie van de gazanen?

 3. het zal teveel pijn doen vrees ik..de Palestijnen worden op hun kinderbenen al soldaat uit Noodzaak…én ze kennen geen angst meer..de 300 spartanen in gedachten..maken de israëlische salonsoldaten zorgen/Bang…want dit kennen ze niet..net als amerika destijds in Vietnam..

 4. Gaza wordt groot Israël aka US-staat. De meer dan 1 miljoen verdreven en ontheemde Palestijnen zal hen worst wezen. Die mensen komen er nooit meer in.
  Vrede ? Eerst de boel plat gooien en bombarderen tot op tapijt hoogte.
  Bijbelse taferelen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in