Sorry, maar ik heb deze film al eerder gezien. Ik zag hem in New York in 2001.

Op de middag van 11 september stond ik tussen de menigte op de Brooklyn Heights Promenade en zag wat er over was van de Twin Towers branden. Toen ik naar huis liep terwijl de zon onderging, leek het te gaan sneeuwen. Het sneeuwde niet. De sneeuwvlokken waren stukjes en beetjes papier, verbrand gemberoranje en roestbruin aan de randen, die de wind over de East River had meegevoerd, contracten, memo’s, actuariële tabellen, pagina’s die uit waardeloze paperbackboeken waren gescheurd, gekrabbelde notities, roze telefoonboodschappen, de kindertekeningen en affirmaties die de kleurloze gestoffeerde muren van bedrijfscabines in heel Amerika sieren, schrijft CJ Hopkins.

Het sneeuwde relikwieën, het afzichtelijke afval van het mondaine leven van duizenden mensen.

Amerika was aangevallen. Het was tijd om als Amerikanen samen te komen, onze politieke verschillen opzij te zetten, ons te scharen rond de vlag en de president, en een heleboel mensen te gaan vermoorden die er absoluut niets mee te maken hadden.

Misschien bent u te jong om u die tijd te herinneren. Ik herinner het me levendig. Ik herinner het me in detail. Ik herinner me hoe de natie “samenkwam”. Ik herinner me hoe de Westerse wereld “achter Amerika stond”. Ik herinner me hoe we een “wereldwijde oorlog tegen het terrorisme” uitriepen, hoe we “de handschoenen uitdeden”, zowel thuis als in het buitenland, hoe de regering en de media het publiek opzweepten tot een bloeddorstige, jingoïstische razernij. Ik herinner me dat ik een “verrader” werd genoemd, een “Saddam-apologeet”, een “terroristen-sympathisant”, omdat ik niet met de vlag wilde zwaaien en “aan de kant van Amerika wilde staan” en me niet wilde aansluiten bij het vermoorden van honderdduizenden mannen, vrouwen en kinderen.

Dus vergeef me als wat volgt een beetje koud overkomt. Zoals ik al zei, ik heb deze film al eerder gezien.

Eigenlijk ben ik op dit moment behoorlijk verscheurd. Veel mensen zijn dat. Het is nogal een week geweest. Ik was van plan om één van mijn satirische columns over de recente gebeurtenissen in Israël en Gaza te publiceren. Het zou gaan over de “40 onthoofde baby’s” propaganda. Ik begon eraan. En stopte ermee. Ik kan het niet doen. Vandaag niet. Ik heb het gewoon niet in me.

  Frontnieuws filmpscoop - Russische strijdkrachten bestormen AFU loopgraven 18+

In plaats daarvan laat ik het sarcasme nu even achterwege en zeg ik een paar dingen voor de goede orde. Misschien gewoon om dit uit mijn systeem te krijgen. Niets van wat ik publiceer zal iets veranderen aan wat er gebeurd is, of wat er de komende dagen en weken gaat gebeuren, of aan wat iemand anders waarschijnlijk denkt.

Ik ga de Hamas-aanval niet veroordelen, hoe afschuwelijk ik die ook vind. Ik veroordeel geen dingen op bevel, of voer geen andere trucjes uit op bevel. Als dat is wat u zoekt, neem dan een hond.

Dat gezegd hebbende, ga ik de Hamas-aanval geen “verzet” noemen of proberen goed te praten. Ik weiger massamoord te rechtvaardigen. Als u het oké vindt om burgers massaal te vermoorden voor uw zaak … Oké, maar leef ermee. Noem het wat het is. En bespaar me de “legitiem verzet” onzin.

Hetzelfde geldt voor Israël. Als u “achter Israël staat” terwijl het burgers vermoordt, prima. Leef ermee het. Hou op met die “Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen” onzin, en leef ermee.

Aan welke “kant” van dit conflict u ook staat, heb tenminste de integriteit om de dingen te noemen zoals ze zijn.

Dit is wat de dingen zijn, in een notendop.

Israël is een natiestaat. Het doet wat veel natiestaten in de geschiedenis van natiestaten hebben gedaan. Het roeit de inheemse bevolking van het gebied dat het veroverd heeft uit, of verwijdert ze op een andere manier. Ze doet dit al 75 jaar. De inheemse bevolking, d.w.z. de Palestijnen, hebben geprobeerd om niet volledig weggevaagd te worden, of op een andere manier verwijderd te worden uit hun inheems gebied, en hebben op verschillende manieren naar Israël uitgehaald (d.w.z. van het gooien van stenen tot het plegen van massamoord).

Dat is wat er gebeurt. De rest is PR. Public relations. Propaganda.

Als u “achter” de natiestaat Israël staat en haar voortdurende pogingen om de Palestijnen uit te roeien en anderszins te verwijderen uit het gebied dat zij controleert, dan snap ik dat. De Verenigde Staten van Amerika deden dat met hun inheemse bevolking. Het Britse Imperium deed het in zijn koloniën. Veel naties en imperia deden het. Het is standaard gedrag van een natiestaat. Er is niets abnormaals aan. Als u ermee kunt leven om dat te steunen … Oké, ga ervoor, maar bespaar me de schijnheiligheid en de “niet-uitgelokte aanval” onzin.

  Start nog een oorlog, stuur miljoenen vluchtelingen naar het Westen - Tucker Carlson

Als u “achter” de Palestijnen staat in hun voortdurende pogingen om niet weggevaagd of anderszins verwijderd te worden uit hun thuisland, dan snap ik dat. Mijn sympathie gaat ook naar hen uit. Ik heb natiestaten nooit bijzonder sympathiek gevonden, vooral niet als ze in hun fase zitten waarin ze de inheemse bevolking genadeloos wegvagen. Als u echter gelooft dat “solidair zijn” met de Palestijnen betekent dat men massamoord viert en er excuses voor verzint zoals “kolonisten zijn geen burgers” … Oké, prima, maar ik doe niet mee.

Wat is mijn punt? Nou, mijn punt is dat in tijden als deze alles samenzweert om te voorkomen dat iedereen de dingen helder ziet en kritisch nadenkt. Iedereen u een narratief verkoopt en op uw emotionele knopt drukt om u te dwingen zich bij hun kant aan te sluiten.

Hamas speelt in op uw basale menselijke fatsoen … uw empathie voor de Palestijnen. Hun spelletje is dat als u het Palestijnse volk steunt, u de Hamas-aanval moet steunen en de massamoord op ongewapende burgers door de vingers moet zien.

Israël speelt in op uw basale menselijke fatsoen … op uw sympathie voor de vermoorde Israëli’s. Hun spelletje is, dat als u de massamoord op Palestijnse burgers die nu aan de gang is niet steunt, u een “terrorist-sympathisant” bent, die de Joden haat.

Beide partijen zijn uw hoofd aan het op hol brengen, net als hun propaganda-spuwende spreekbuizen. Ze proberen u in een positie te dwingen waarin uw enige keuze is om massamoord te steunen.

U hoeft massamoord niet te steunen.

Ik weet dat het op dit soort momenten moeilijk is, maar probeer alstublieft om u niet gek te laten maken. Probeer ze niet op uw knoppen te laten drukken. Probeer ze u niet te laten reageren op emotionele prikkels zoals de hond van Pavlov. Neem een pauze van de massahysterie. Probeer de dingen helder te zien. Probeer de doelen en tactieken van beide kanten van dit conflict te begrijpen, ongeacht aan welke kant u denkt te staan. Als u de geschiedenis van dit conflict niet kent – het conflict dat ik hierboven in een notendop beschreef – neem dan even de tijd om uzelf te informeren. Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld.

  Na militair falen stelt Israël nadelige wapenstilstandsovereenkomst voor

Hier is een vijftien minuten durende film om u op weg te helpen.

Dat was het, voor nu. Ik weet zeker dat ik hier de komende weken meer over zal schrijven. Voor zover ik het kan inschatten, zal wat we gaan meemaken lang duren en erg lelijk zijn. De IDF lijkt zich voor te bereiden om een aanzienlijk deel van Gaza te liquideren. Men neemt aan dat Hamas zich hierop heeft voorbereid, want dat was duidelijk de bedoeling van hun bloedbad. Wie weet hoe lang de gevechten zullen duren, of ze zich zullen uitbreiden, en waartoe ze zullen leiden?

Ondertussen gaat alles volgens de cijfers. De naties van het Nieuwe Normaal Reich marcheren achter elkaar aan. Dit is “Israëls 9/11”. De democratie is weer in oorlog met het “kwaad”! De demonisering en criminalisering van andersdenkenden die tijdens de “Covid pandemie” in 2020-2022 werd uitgerold, is in overdrive gegaan. Duitsland, Frankrijk en andere landen hebben demonstraties verboden die steun betuigen aan de Palestijnen. Hier in Berlijn zwerft de politie door de straten, intimideert en arresteert Arabisch uitziende kinderen en iedereen die ongepaste kritiek op Israël heeft. Anti-Israëlische inhoud op social media wordt gecensureerd en op zichtbaarheid gefilterd, terwijl fascistische inhoud zoals deze door de vingers wordt gezien …

In Neukölln, de wijk waar ik woon in Berlijn, werd onlangs een grote “politieactie” op touw gezet omdat iemand “fuck Israël” op een stoep had gespoten. Oh ja, en dan was er nog die Duitse leraar die een 15-jarige leerling in het gezicht sloeg omdat hij zijn vriend verdedigde wiens Palestijnse vlag de leraar uit zijn hand had gerukt. En ga zo maar door.

En dit is nog maar week Één. En u weet wat er in Week Twee gebeurt, nietwaar?

Sorry, ik weet het, ik verpest de film voor de mensen die hem nog niet gezien hebben. Ik zal nu mijn mond houden en u verder laten gaan.


 

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Het ware gezicht van IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs Israël niet voorbereid op de strijd tegen Hamas?
Volgend artikelDr. McCullough: mRNA-vaccins injecteren “vreemde genetische code” in mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Israël heeft HAMAS opgericht als “tegenwicht voor de PLO! Israël heeft alle beveiliging weggehaald aan de grens om HAMAS de vrije doorgang te vinden! Dat zegt genoeg.

 2. Op NFN staat een artikel over wat Israël werkelijk is, met een film van stopworldcontrol.com. Ik heb hem net gekeken, helder filmpje, en het verbindt de puntjes die we allemaal kennen in één verhaal. Israël is de punt van de speer van de elites. De hele mensheid wordt verdeeld gehouden door zionisten, waarvan de Rothschild’s de bekendste zijn. The City of Londen (niet Londen city) speelt een grote rol. City of Londen is net als Washington DC en het Vaticaan, een staat op zichzelf. De hele mensheid wordt zo gruwelijk genaaid door een klein groepje psychopaten. Alles is een leugen, alles is het omgekeerde van wat ons is verteld. Deze satanisten controleren en besturen onze geschiedenis, de wet, het onderwijs, de politiek, de banken, de zorg etc etc…

  Dit filmpje is een mooie optelsom en het kijkt gemakkelijk weg, gevoelsmatig duurt het maar een half uur.

  https://www.ninefornews.nl/het-mysterie-van-israel-deze-film-onthult-iets-zo-verbijsterend-dat-velen-het-moeilijk-te-geloven-zullen-vinden/

 3. De benzine is op de brandstapel, ben benieuwd hoe lang het duurt voor de fik erin gaat.
  Ach ja de “Gutmenschen ” in Duitsland, kan me nog goed de ellenlange telefoongesprekken herinneren waarin de duitse tak me wou overuigen toch de prik te nemen……ze zijn wel beloond iedere 6 maand ziek en positief 🙂

 4. Weet je wat we doen, we halen alle palestijnen op en geven ze hier een huis en een uitkering, en als je graag willen mogen ze ook jullie dochters voor een nachtje gebruiken, want ze zijn toch wel erg zielig.

 5. Ik herinner mij nog goed de uitspraak van de zionisten vriend Bush JR: ‘als je niet met ons bent, ben je tegen ons’ en het gereformeerde schoothondje van de zionisten Peter Jan Balkenende volledig bereid was om op onze kosten mee te doen met the war on terrorism, die net zo rampzalig verliep als the war on drugs.

 6. Ik word kotsmisselijk van de leugens aan beide kanten en voel mee met de slachtoffers ook weer aan beide kanten, de waanzin regeert😢

 7. Heldere inschatting uit Berlijn.
  De overeenkomsten met nine-eleven zijn evident. Maar ook de belangrijke verschillen.
  Nu liggen niet Al Qaida en Osama Bin Laden, met ‘schurkenstaten’, bewust geïsoleerd onder het vergrootglas, maar kan de oorzaak niet meer los worden gezien van Israël en de Palestijnen.

  Met ‘War on Terror’ in het algemeen kan niet meer worden volstaan, nu Hamas met zijn gruwelijke aanslag de wereld met de neus op de feiten in het Midden-Oosten heeft gedrukt, die nu –hoe dan ook- structureel opgelost zullen moeten worden.

  • De wortel van het kwaad zijn de handen die de Hitler’s en hun ’tegenstanders’ besturen. Wij kijken naar een poppentheater, de handen achter het theater besturen alle poppen waarmee ze ons ‘vermaken’. De meeste mensen blijven maar als kinderen gillen wie de ‘goede’ en ‘slechte’ poppen zijn. De kindjes maken onderling ruzie en discussiëren eindeloos welke poppen gelijk/ongelijk hebben en wat ze zouden moeten doen, alle vorige poppenshows worden in boeken beschreven en eindeloos besproken en daar ontstaan weer eindeloze nieuwe ruzies en discussies uit.

   Alles is fake… en de hele poppen theatershow duurt nu al zo lang, dat we helemaal niet meer weten hoe een leven zonder deze shit poppenshow er uitziet. Hitler was gewoon een Zelensky, al onze ‘leiders’ zijn puppets zoals Zelensky. De poppenspelers zijn de echte macht.

 8. Laat ze elkaar maar lekker kapotschieten blank, bruin, geel of wit i dont give a rats arse.

  Eenieder die een kant kiest, geweld steunt, ga fijn het slagveld op, doei! Opgeruimd staat netjes.

  Voor alle anderen, China heeft handjeklap gedaan met UN en WHO, dus ook indirect met Rusland (voor diegene die werkelijk denkt dat Rusland of dat zgn BRICS iets gaat oplossen)

  Er is geen redder, klaar! Mensen moeten het zelf doen. Anders veel succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in