Wafa (Q2915969) / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

Dit is een oude routine. Telkens wanneer Israël wordt geconfronteerd met beschuldigingen die het niet adequaat kan beantwoorden, roept het “antisemitisme”. Dat is wat er gebeurde toen een onderzoek van Amnesty International verklaarde dat beide partijen “oorlogsmisdaden” begingen in het huidige Gaza-conflict.

Politico:

Israël heeft Amnesty International bekritiseerd als “partijdig” nadat de mensenrechtenorganisatie een verklaring had gepubliceerd waarin stond dat “ernstige schendingen van het internationaal humanitair recht, waaronder oorlogsmisdaden, door alle partijen in het conflict onverminderd doorgaan”.

Amnesty riep donderdag op tot “een onmiddellijk staakt-het-vuren door alle partijen”. Haar secretaris-generaal, Agnès Callamard, zei in de verklaring dat “er dringend actie nodig is om burgers te beschermen en verder onthutsend menselijk lijden te voorkomen”.

Maar haar bewering dat er “door alle partijen” oorlogsmisdaden zijn begaan, leidde tot een harde reactie van Israël.

Lior Haiat, woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken, vertelde POLITICO dat “Amnesty International een antisemitische organisatie is die vooringenomen is tegen Israël,” en voegde eraan toe dat “het moreel gezag ontbreekt om zichzelf als mensenrechtenorganisatie voor te doen.”

Haiat voegde eraan toe: “Het stilzwijgen van de organisatie na de gruweldaden begaan door Hamas-terroristen op 7 oktober, waarbij meer dan 1.400 Israëli’s, waaronder baby’s, kinderen, vrouwen en ouderen werden vermoord, en meer dan 220 mensen werden ontvoerd naar de Gazastrook, dient alleen om aan te tonen dat Amnesty International een propaganda-organisatie is die werkt voor Hamas-terroristen.”

In Gaza hebben de Israëlische luchtaanvallen meer dan 6.500 Palestijnen gedood, waaronder meer dan 2.700 kinderen, volgens de verklaring van Amnesty International.

Amnesty kreeg ook kritiek in de eerste dagen van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, toen president Volodymyr Zelensky een rapport van tafel veegde waarin stond dat de oorlogstactieken van Kiev burgers in gevaar brachten en het internationaal recht schonden. Zelensky zei dat de mensenrechtenorganisatie “Rusland in de kaart speelde”.

  De dubbele moraal van pro-Palestijnse verdedigers van 'vrijheid van meningsuiting'

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Al-Aqsa Flood”: De verrassing is dat sommigen verrast zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJonge Oekraïners vluchten: Zelensky laat grenzen bewaken met drones
Volgend artikelOekraïne was op zoek naar een “spectaculaire aanval”: Een massale aanval met 36 drones op de Krim – Allemaal neergeschoten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Het klopt dat Amnesty International partijdig is: Ze zijn partij van de globalisten en het WEF. Dus deze keer heeft Israel deels gelijk. Ze zijn verder niet anti-semitisch, die holle frase kan onderhand wel in de vuilnisbak.

 2. Amnesty =wef , Netanyahu = wef , abbas = wef , erdogan = wef …allemaal te vinden op wef site zelf….De mensen op straat met demo’s met hun domme vlaggetjes zijn de nu de schaapjes..en trappen er weer in. Verdeel en heers…zoals de 1% het fijn vinden.

 3. Beste Mensen

  Kortom
  Volgens de verdwalings Doolhoven genaamd Moslims moet de verdwalings doolhof genaamd Joden Zichzelf laten afslachten
  En visa versa naderhand gezien
  Wie begon wat ?
  Kijk maar over het hoofd ?
  Ik mag alles moet alles hebben jij mag niks jij moet dienen als slaaf
  Nu heeft ook Pakistaan Porkystan kern wapens
  Waarom gebruiken die dat dan niet ?
  Om dat handjevol Joden te Corrigeren bestrijden ?
  Het rechte pad volgens die doolhoven aanhang opleggen de andere doolhof
  Denk mensen Denk
  Alles is èèn pot nat
  Een grote Poppenkast toneel spelletje

  Dank U

 4. Het spijt me, maar Israël Palestina is schizofrenie. Ik had zelfs een droom dat ik achter een meisje aanrende, die Downsyndroom bleek te hebben toen ze ergens naar binnen vluchtte, voor een draad die ze had gestolen die ik nodig had voor een naald en draad voor de bus vertrok. Maar sommige mensen beginnen door te krijgen dat ze aan de verkeerde kant staan. Dat je de cynische humor ziet wanneer het nodig is maakt je waarschijnlijk inhumaan.

  • Ongelovelijk niet waartoe mensen instaat zijn
   En dat na de verschrikkingen die ze zojuist zelf hadden ondergaan
   En dan dit, geen wraak op duitsers nee op volstrekt onschuldige buitenstaanders.

   En de haat die ze nu organiseren en programmeren.

 5. Boycot tegen Israel en de VS. Niets kopen laat hem in de economische deep recessie vallen samen met zijn elites. Zij hebben te veel macht en dat moet gestopt worden.

 6. news is so fake, they just write what THEY want. Lies lies and more lies, they have NO idea whats going on in real. jus go to israel if its so calm there, no bombs, no killing , nooothing….only to gaza they do it! Ha just go and see whats happening in Israel and you wont believe what u see…no words. and then keep on faking…if u r still alive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in