Dit is verontrustend en alarmerend – Biden heeft een bevel uitgevaardigd om tot 3000 Ready Reserve en Select Reserve militairen te activeren en naar Europa te sturen voor mogelijke gevechten met Rusland. Dit is geen hoax. Het staat op de website van het Witte Huis:

Op grond van het gezag dat mij als president is verleend door de grondwet en de wetten van de Verenigde Staten van Amerika, waaronder sectie 121 en 12304 van titel 10 van de United States Code, stel ik hierbij vast dat het noodzakelijk is om de actieve strijdkrachten van de Verenigde Staten uit te breiden voor de effectieve uitvoering van Operatie Atlantic Resolve in en rond het verantwoordelijkheidsgebied van het United States European Command. Ter bevordering van deze operatie machtig ik hierbij, op grond van het genoemde gezag, de minister van Defensie en de minister van Homeland Security met betrekking tot de Coast Guard wanneer deze niet als een dienst van de Navy opereert, om onder hun respectievelijke jurisdictie eenheden en individuele leden die niet zijn toegewezen aan een eenheid die is georganiseerd om dienst te doen als een eenheid van de Selected Reserve, in actieve dienst te nemen, of enig lid in de mobilisatiecategorie van de individuele gereedstaande reserve die als essentieel is aangemerkt krachtens door de betrokken minister voorgeschreven verordeningen, met een maximum van 3.000 leden op enig moment, waarvan niet meer dan 450 leden van de Individual Ready Reserve, naar zij nodig achten, en de dienst van deze eenheden en leden die in actieve dienst zijn geroepen, te beëindigen.

Operatie Atlantic Resolve is de naam voor de Amerikaanse militaire reactie op de Speciale Militaire Operatie van Rusland. Hoewel het aantal troepen dat geactiveerd en ingezet wordt niet groot is, uit Biden een directe bedreiging aan het adres van Rusland die waarschijnlijk een zeer onaangename reactie van Poetin zal uitlokken.

  Als Poetin praat, kan het westen maar beter luisteren

In termen van het versterken van de militaire capaciteiten van de VS is dit een niemendalletje. Maar het is de symboliek en de gedachte achter deze beslissing die beangstigend is. Maar dit is nog niet alles.

Volgens een van mijn gepensioneerde CIA-maatjes staan er minstens twee B-52’s aan de grond bij een Amerikaanse luchtmacht in Alaska. Dit is hoogst ongebruikelijk volgens een andere oude vriend die B-52’s heeft gevlogen. Het verplaatsen van deze vliegtuigen naar Alaska is dom sabelgekletter. Dit zal de Russische bezorgdheid over de Westerse bedoelingen niet wegnemen, het zal de Russen naar een trigger-status brengen.

En vergeet de Amerikaanse plannen niet om F-16’s met nucleaire capaciteit naar Oekraïne te sturen:

Kiev zal “waarschijnlijk” F-16 gevechtsvliegtuigen krijgen van Washingtons bondgenoten in Europa die er misschien nog een paar over hebben, zei VS Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan op woensdag. Hoewel veel NAVO-landen hebben aangeboden om Oekraïense piloten te trainen, heeft tot nu toe nog niemand toegezegd om daadwerkelijk vliegtuigen te sturen.

“Wat betreft de F-16 gevechtsvliegtuigen heeft president [Joe] Biden de enkele weken geleden de beslissing, in nauw overleg met bondgenoten, genomenom te beginnen met de training van Oekraïense piloten op op deze straaljagers,” vertelde Sullivan aan Good Morning America presentator George Stephanopoulos vanuit Vilnius, Litouwen, waar hij
de NAVO-top bijwoont.

“Die training zal enige tijd duren, en dan zal er de overdracht van F-16’s, waarschijnlijk uit Europese landen die overtollige F-16 voorraden hebben,” voegde Sullivan eraan toe. – Nieuwsbericht

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov verspilde geen tijd met het waarschuwen van de Verenigde Staten en de NAVO dat als de F-16’s in het theater aankomen, Rusland ze zal behandelen als een potentiële nucleaire bedreiging:

  Meer over de terroristische aanslag van vrijdag in Moskou

Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov: De VS en haar NAVO-satellieten creëren het risico van een direct gewapend conflict met Rusland, en dit is beladen met catastrofale gevolgen.

Slechts één voorbeeld van een uiterst gevaarlijke ontwikkeling zijn de plannen van de VS om F-16 gevechtsvliegtuigen over te dragen aan het regime in Kiev. Wij hebben de kernmachten, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk, laten weten dat Rusland niet kan negeren dat deze vliegtuigen kernwapens kunnen dragen.

Geen enkele verzekering zal hier helpen. In de loop van de vijandelijkheden zal ons leger niet voor elk specifiek vliegtuig van een bepaald type uitzoeken of het is uitgerust voor het overbrengen van kernwapens of niet. Alleen al het feit dat dergelijke systemen in de Oekraïense strijdkrachten voorkomen, zal door ons worden beschouwd als een dreiging van het Westen op nucleair gebied. De agressieve stappen van onvriendelijke staten vormen een existentiële bedreiging voor Rusland. Daar bestaat geen twijfel over. We zullen ons recht op een vrije en soevereine ontwikkeling met alle beschikbare middelen moeten verdedigen.

Ik denk dat Lavrov heel duidelijk maakt dat Rusland die vliegtuigen zal vernietigen “met alle beschikbare middelen.” Als Rusland geconfronteerd wordt met een nucleaire dreiging, zal het in natura reageren. Biden voert de spanningen met Rusland op op het moment dat de mislukkingen van Oekraïne op het slagveld catastrofaal zijn. In plaats van te proberen de oorlog te de-escaleren en een uitweg te vinden, lijken Biden en zijn team een nucleaire oorlog te willen uitlokken.

Hier is een interview dat ik gisteren (woensdag) deed met Stephen Gardner. We wisten niet wat ik zojuist heb verteld. Dit had een heel andere podcast kunnen zijn.

  Terreuraanslag in Moskou  - Losgeslagen Oekraïense operatie of gesteund door het Westen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe verloedering van de Westerse elite is een ernstig gevaar voor de internationale wereld
Volgend artikelChristine Anderson aan de “WHO Globalisten”: “Wij zullen jullie ten val brengen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Dit lijkt een zoveelste escalatie te zijn.
  De “ kou “ was een beetje uit de lucht door de domme streken en opmerkingen van Zelensky, maar Biden kan toch zijn plaats nog niet vinden in dit conflict en reageert weer met deze vorm van “ bedekte agressie”
  Hoe zal Putin reageren?
  Wordt dit toch een kwestie van tijd voordat het nucleair wordt…….. de F 16 waarvoor de ukrainers nu in training zijn worden door Rusland als “ bewapend met kern bommen “ gezien…..
  Ook in Rusland “ rommelt “ het in de legerleiding……
  Hoe zal zich dat ontwikkelen???

  • Hoi Anna,

   Waarom denk je dat het ”niet westerse deel” van de wereld nu zijn uiterste best doet om het westerse deel van de financiele wereld te laten instorten? De BIS (Bank of International Settlements) aka de centrale bank van de centrale banken ze helpen?

   Hint, het politici in het westen dreigen de wereld uit te roeien, dat was niet het plan. Dominantie, dat was het plan…

   Groeten,
   Hugo

 2. Ja. Alleen is het biden niet. Dat is een lege huls. Het zijn de neocons, de nulands, blinkens, austins, grahams en de rest van het agressieve oorlogszuchtige geteisem wat daar omheen krioelt, bestuurd door big finance, big pharma, big oil. De boel is failliet, financieel en moreel. Dat los je alleen op met een wereldoorlog.

  • Goed gezien. Net als Europa met haar pleuro is ook usa geheel failliet. De schuldenberg is veel en veel te groot en kan nooit meer afgelost worden. Om de aandacht van de gevolgen van het faillissement af te leiden, dan is er maar één uitweg: OORLOG.
   De debielen daar en hier zijn m.i. knettergek, maar die idioten beslissen wel over uw , ons en mijn leven.

  • Na het roven van onze pensioenen door de nieuwe regeling kunnen blackrock en Vanguard de oorlog nog even lekker aan de gang houden!!!!

 3. Verstandig man die Larry C Johnson. De feiten zijn er en hij benoemt ze. Hopelijk komt er geen verdere escalatie ts Nato en Russia.

 4. Voor lui als Biden zijn het cijfertjes, soldaatjes per krat…geen mensen waar je rekening mee moet houden maar verbruiksartikelen. Een land wat zijn eigen soldaten als verbruiksmateriaal ziet zal zijn burgers nog lager inschatten.

  Doit is wat onze landen leiding geeft, figuren met nul binding die de levens verkwanselen van mensen die hun vertrouwen duidelijk in de verkeerde figuren hebben geïnvesteerd.
  Het is in Amerika zo, het is in Nederland zo.
  \
  Onze politieke elite is overjarig en schadelijk voor land en volk geworden…

  • Hoi Duchesne,

   Ben je bekend met het ”fourth turning” concept? De eerste generatie na alle ellende van oorlog, hyperinflatie ed is een keiharde generatie want ze weten wat dat brengt qua ellende. Ze bouwen op met vele offers om hun kinderen een beter leven te geven.

   De tweede generatie weet nog wel van die ellende maar zijn al wat meer verwend. De derde generatie hebben alleen hun grootouders om hen te vertellen wat die ellende was.

   De vierde generatie weet er nog wat van maar zijn zeer gecorrumpeerd. Met de vijfde generatie aan het roer gaat het echt mis.

   Crrencies (ik weiger wat we nu hebben geld te noemen, net zoals ik weiger de injecties een vaccin te noemen) zijn een afspiegeling daarvan. Daarom zijn alle wereld reserve currencies gevallen na in gebruik zijn van 80-100 jaar. We zitten nu met de dollar in jaar 79….

   Dit doen we al 600 jaar. Putin en Xi staan op ”gelekte tape” dat ze samen een grotere verandering in de wereld gaan laten gebeuren dan wat is gezien in de laatste 100 jaar…..

   Zoals ik het zie, ja ik ben een sucker van geschiedenis maar dan de echte. Leven we onder dit systeem voor 600 jaar. Luister heel goed naar wat er in 22-24 augustus gebeurt qua monetaire hervormingen die de BRICS en al die EUrarian landen willen doorvoeren.

   We leven in kut tijden maar ook heel interesante tijden. Het ”niet westen” heeft een heel positieve visie op hoe de wereld eruit zou moeten zien. Dit itt wat het westen in petto heeft. De eerste echte proxy oorlog is begonnen in Ukraine. Het westen is daar keihard aan het verliezen. Het zou me niets verbazen als binnen 10 tot 20 jaar het westen derde wereld is en omgekeerd.

   Ik heb inmiddels zin in de ineenstorting van de EU en de rest van het westen. Gaat het kut worden, zeker. Maar degenen die het kut krijgen hebben het verdiend en ik lach ze in hun gezicht uit. Dit omdat ”ik heb zoveel geleend om een huis te ”kopen” en mensen lenen nog meer dus ben ik rijk en jij niet dombo” ”ik heb de injecties genomen dus ben ik beter dan jij”. Haha, ik ”investeer”’op de beurs en wordt zoveel rijker daardoor dan jij sukkel.

   Ik vind het knap dat digit schuivers dat konden opdringen aan de wereld voor zo een lange tijd. Heel langzaam begint het idee eindelijk door te dringen dat een stapel stenen, genaamd een huis terwijl het slijt echt niet meer waard kan worden maar dat de currency minder waard wordt gezien de huidige inflatie. Uiteraard ook dat een stuk metaal altijd een stuk metaal blijft ondanks dat de prijs hoger wordt. Het stuk metaal wordt niet duurder maar dat gratis geprinte stuk genaamd currency steeds meer gedrukt wordt….

   Groeten,
   Hugo

 5. De regering van de huidige Amerikaanse president Joe Biden verwacht dat de Noord-Atlantische Alliantie nu voor zeer lange tijd in een nieuwe koude oorlog met Rusland zal verkeren. Dat concludeert de Amerikaanse editie van The New York Slimes waarin de toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden na de NAVO-top in Vilnius wordt geanalyseerd.

 6. Haven’t you noticed that there is constant “noise” about escalations but nothing ever happens?
  Putting 3,000 reserve personnel who stopped training years ago on notice, means nothing.
  Biden, Putin, “dear Klaus” are all playing us the common folks…
  Ukraine will be no more, already 300,000 dead, and 80,000 Russians. It’s called Depopulation. What covid didn’t finish, war will. Meanwhile, Larry Fink basically owns the Ukraine and he is NOT interested in the grain producing capabilities of this country – famine and more depopulation! He only wants the minerals.

  • Juist Hans…Ondanks de scherpe waarschuwing van Rusland geen verdere uitbreiding van de NAVO aan de staatsgrenzen heeft de NAVO toch Oekraïne in november 2008 uitgenodigd, waarmee duidelijk een bekende oorzaak-gevolgrelatie werd ingezet die het NAVO-beleid ten aanzien van Rusland definieerde als een beleid dat streefde naar een proxy-conflict met gebruikmaking van Oekraïne als stand-in voor de NAVO.
   Dit beleid werd bevorderd doordat de VS, de EU en de NAVO allemaal samen optraden om in februari 2014 een staatsgreep in Oekraïne te plegen om de grondwettelijk verkozen president, Victor Janoekovitsj, af te zetten en te vervangen door een nieuwe, ultranationalistische regering, gedomineerd door aanhangers van de verfoeilijke ideologie van Stepan Bandera. De staatsgreep slaagde en in april verklaarde de nieuwe Oekraïense regering de oorlog aan de etnisch Russische bevolking van de Donbas. Deze actie leidde tot de Russische annexatie van de Krim en de verlening van militaire steun door Rusland aan de Donbas, wat precies de militaire interventie op gang bracht waarvoor William Burns zes jaar eerder had gewaarschuwd.
   Oekraïne en zijn NAVO-bondgenoten eisten vervolgens vrede en startten onderhandelingen die leidden tot de goedkeuring van het Minsk-akkoord, dat voorzag in een staakt-het-vuren in ruil voor garanties met betrekking tot de Oekraïense soevereiniteit over de Donbas en relatieve autonomie voor de etnische Russen in de Donbas, waarbij hun taal, religie, cultuur en tradities werden beschermd.
   De Minsk-akkoorden hebben acht jaar gefaald, waarbij Oekraïne er niet in slaagde de vereiste grondwetswijzigingen door te voeren om de rechten van de etnische Russen in de Donbas te waarborgen. De redenen voor deze vertraging zijn vandaag bekend, dankzij de openbare bekentenissen van de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko, de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande, die alle drie de akkoorden hebben ondertekend. Deze drie nationale leiders hebben toegegeven dat de Minsk-akkoorden gewoon een schijnvertoning waren, ontworpen door Oekraïne om tijd te winnen voor de opbouw van een NAVO-proxy-leger dat zowel de Donbas als de Krim kan heroveren.
   Het besluit van Rusland om Oekraïne op 24 februari 2022 binnen te vallen was geen onuitgelokte daad van agressie, maar veeleer een legitieme uitoefening van zijn recht, samen met de pas onafhankelijke republieken Lugansk en Donetsk, op preventieve collectieve zelfverdediging in het licht van de dreigende agressie door het pas opgeleide leger van Oekraïne, dat volgens plan weinig meer was dan een NAVO-proxy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in