De Iraanse regering heeft besloten 85.000 gevangenen, waaronder politieke gevangenen, tijdelijk vrij te laten uit haar gevangenissen in een poging om de verspreiding van de Coronavirus-pandemie tegen te gaan.

Foto: © Mahdi Sigari /Wikimedia (CC BY 4.0)

Iran behoort tot de landen die het hardst door het virus zijn getroffen nu de wereldwijde pandemie blijft verergeren, meldt het persbureau Reuters.

“Tot nu toe zijn er zo’n 85.000 gevangenen vrijgelaten… Ook in de gevangenissen hebben we voorzorgsmaatregelen genomen om de uitbraak het hoofd te bieden”, aldus de Iraanse woordvoerder van de rechterlijke macht Gholamhossein Esmaili.

“Ja, ongeveer 50% van hen waren veiligheidsgerelateerde gevangenen”, voegt hij eraan toe. Iraanse parlement

De vrijgelaten gevangenen zijn hoofdzakelijk die met vrij minder zware straffen, hoewel sommige mensenrechtenactivisten zeggen dat de Iraanse regering de afgelopen week een tiental minder prominente politieke gevangenen heeft vrijgelaten. De meer beruchte politieke gevangenen zouden echter opgesloten zijn gebleven.

De Iraanse gevangenissen, die hun maximale capaciteit overschrijden, zouden doordrenkt zijn met ziekten en aandoeningen. De vrijlating van tienduizenden gevangenen is een wanhoopsdaad om het virus in de gevangenissen in te dammen.

Hygiënische productie van mondkapjes: Opdat we allemaal gezond en Corona-vrij blijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here