Aan het einde van dit bericht vind je mijn laatste videochat met Nima over de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. Laat me je wijzen op een aantal hoogtepunten (of dieptepunten, afhankelijk van je perspectief), schrijft Larry Johnson.

Laten we beginnen met Victoria Nuland. Is ze eruit geduwd of heeft ze preventief ontslag genomen? Ik denk het laatste. Vanuit haar positie als staatssecretaris voor politieke zaken kon ze zien dat de regering Biden – en dan heb ik het even niet over haar oorlogszuchtige retoriek over de noodzaak om Oekraïne te verdedigen – militaire middelen verschuift naar Israël en China. Oekraïne is het roodharige stiefkind en heeft niet langer de prioriteit voor belangrijke logistiek.

In plaats van rond te hangen en de schuld op zich te nemen voor het verlies van Oekraïne, denk ik dat Nuland heeft besloten om een parachute te pakken en uit het beleidsvliegtuig van Biden te springen voordat het neerstort. Nuland is niet dom. Ze mag dan een uitgesproken ideoloog zijn, maar ze kan ook de theebladeren lezen en beseffen dat de dagen van Oekraïne geteld zijn. Ze loopt al lang genoeg rond in Washington om te weten hoe het zwartepietenspel werkt en heeft waarschijnlijk besloten om de bakens te verzetten en een verdediging voor te bereiden. Ze wil leven om opnieuw te vechten. De neo-con club waar Nuland mee omgaat is schaamteloos. Ze geven nooit toe dat ze fout zitten en zijn bedreven in het produceren van een tegen-narratief dat Biden en de Republikeinen, vooral Trump, de schuld geeft voor het vernietigen van de Oekraïense kansen op de overwinning.

  De legende van de Duitse tanks is uitgedoofd: Russen vernietigden 12 Leopard 2's in zeven dagen - Teleurstelling in Duitsland, bezorgdheid bij de NAVO

Mijn vrienden van de Duran bieden een alternatieve verklaring – ze werd eruit geduwd. Je kunt hun discussie hier vinden of in de volgende video.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen aan het oorlogsfront in Oekraïne in de afgelopen weken is het succes van Rusland in het vernietigen van wat er nog over is van de schaarse luchtverdedigingssystemen van Oekraïne. Er zijn videobeelden van de vernietiging van Himars en Patriot-systemen. De verdere degradatie van de Oekraïense luchtverdedigingssystemen betekent dat Rusland in staat is om zwermen drones te gebruiken om belangrijke doelen te raken en zijn voorraad hypersonische raketten te conserveren. De Russische generale staf is druk bezig met het plannen van rampenplannen voor het mogelijke scenario dat ze tegen NAVO-strijdkrachten moeten vechten en zal een ruime voorraad hypersonische raketten willen hebben die de westerse tegenmaatregelen zullen overweldigen en verslaan.

Een andere grote pijl in de Russische koker zijn de glijbommen. Deze worden vernietigend effectief gebruikt om enorme gaten te blazen in wat er nog over is van de verdedigingslinies van Oekraïne. De combinatie van glijbommen en drones als onderdeel van een bredere gecombineerde wapenoperatie heeft Oekraïne op de hielen gezeten en heeft tot achteruitgang geleid richting de rivier de Dnjepr. MIKE MIHAJLOVIC heeft een uitstekend stuk over het belang van de glijbom.

Hier is mijn gesprek met Nima.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe zal het Westen zich ontdoen van hun mislukte project, de Zelensky pest?Volg Frontnieuws op Telegram

  De zoveelste rotzooi van de VS denktank RAND

Lees meer over:

Vorig artikelOude man die schreeuwt: “Met het Amerikaanse Imperium gaat het geweldig!” Maar dat gaat het niet
Volgend artikelMinister-president Slowakije …” Verdoemd op ons balkon liggen … wachtend op de Apocalyps van de Wereld”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  • Ukraine will receive only 6 F-16 fighters by the end of spring 2024 instead of 45 aircraft that European countries such as Denmark, the Netherlands, Norway and Belgium promised to send it last year, The New York Times writes, citing sources.

 1. Raphael Vangestel
  maart 11, 2024 Bij 14:03
  Ik lees de volgende rode draad in het artikel, Rusland heeft áltijd een gedegen plan B.
  De Russen zijn strategen, groot meesters in niet alleen schaken.
  Ze houden rekening met scenario’s waar jij en ik verbaasd naar kijken.
  En het belangrijkste, staat niet in dit artikel, zij wéten waar zij voor vechten…

  • Ja, klopt. Dachten we vroeger al van Stalin en het ‘Rode Gevaar’. Toen we ff vriendjes waren in de kouwe drukte bleek de bevolking achter het IJzeren Gordijn nog meer in de rats te hebben gezeten dan wij.
   Rusland wint, nee, Amerika wint. Allemaal al gezien, incl Armageddon. Op game-play video. Al of niet met de vermelding: ‘GESPONSORD’.
   Kleine mensjes willen best een oorlogsspelletje spelend, maar geen echte oorlog. Want oorlog is geen spel en maakt alles kapot.

   • De VS verliezen, grof. Aanzien, relaties, steun, aandeel van de dollar in de wereldhandel, en ga zo maar door.

    Het beetje winst wat ze nu t.o.v. Europa binnenhalen gaat later de verliezen alleen maar verergen, door het niet langer hebben van een trouwe en sterke Europese bufferzone.

    De Yank heeft zichzelf in de voet geschoten en is aan het mikken op zijn andere voet, denkende dat het Rusland (of China) is..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in