Eerder deze week bedroeg de inflatie op jaarbasis in de VS (volgens de officiële overheidsstatistieken) 8,3%. Als de inflatie eerlijk zou worden gerapporteerd, met inbegrip van voedsel, huisvesting, energiekosten en andere reële uitgaven, zou het echte cijfer dichter bij 16% – 20% liggen (ShadowStats van John Williams, zie onderstaande grafiek), schrijft Mike Adams.

Als de inflatie op dezelfde manier wordt gemeten als in de jaren zeventig, zitten we al op het niveau van Jimmy Carter: ergens rond de 18%.

De Fed (Federal Reserve, centrale bank van de Verenigde Staten) is, zoals Peter Schiff zegt, “spugen in de wind” wanneer zij de rente met 75 basispunten (0,75%) verhoogt en doet alsof deze kleine renteverhoging veel zal doen om de inflatie, die in werkelijkheid ongeveer 18% bedraagt, te stoppen. Voor een effectieve strategie van de Fed is een stijging van 1000 basispunten of een renteverhoging van 10% van de ene dag op de andere nodig.

Via de Inflatiegrafieken-pagina van ShadowStats.com

In plaats daarvan lijkt de Fed klaar om deze enorme inflatietsunami af te slaan met ondoeltreffende renteverhogingen tot de markten instorten, waardoor de Amerikanen met instortende markten en stijgende inflatie blijven zitten. Met het op hol geslagen drukken van geld bovenop dit alles – de Amerikaanse staatsschuld staat op het punt 31 biljoen dollar te bereiken – kijken we naar een perfecte storm van financiële rampspoed: monetaire devaluatie, prijsinflatie, schaarste en dalende vermogenswaarden (deflatie van activa).

Dit betekent dat op het moment dat mensen activa het hardst nodig hebben (om voedsel te kopen, rekeningen van nutsbedrijven te betalen, huur te betalen, enz.), de activa die zij hebben (aandelen, obligaties, dollars in fiatvaluta, enz.) in waarde dalen, waardoor zij in beide richtingen armer worden. Het gevolg is dat mensen die in westerse landen wonen op het punt staan in een recordtempo berooid en dakloos te worden.

  Oorlogspropaganda over Oekraïne wordt steeds militaristischer, autoritairder en roekelozer

Europese econoom beschrijft economische verwoesting die naar Europa zal komen, onthult dat “Duitsland een psychopaat is” in de eisen van zijn regering aan andere landen

In de podcast van vandaag, die gaat over het bewaren van vrede in een tijd van wereldwijde oorlog, staat een interview met de Finse econoom (en CEO van GnS Economics) Tuomas Malinen, die onlangs waarschuwingen twitterde over de komende implosie van de Europese economie.

“We staan in wezen op de rand van een nieuwe bankencrisis, een ineenstorting van onze industriële basis en huishoudens, en dus op de rand van de ineenstorting van onze economieën,” verklaarde Malinen in een recente twitterdraad.

In ons interview (hieronder) vroeg ik Malinen naar de ineenstorting van Europa’s industriële sector, en hij bevestigde dat de waarschijnlijke reactie van socialistisch georiënteerde Europese regeringen meer nationalisatie en staatscontrole over nutsbedrijven en de industrie zal zijn.

Dit betekent dat Rusland, door het gas naar Europa af te snijden (nadat Europa via zelfmoordsancties een economische oorlog tegen Rusland had verklaard), West-Europa in een positie heeft gedwongen die veel zal lijken op de voormalige USSR, met centraal geplande economieën, armoede, honger, bevriezing, dakloosheid en meer. Ik vroeg Malinen of hij dacht dat een groot deel van West-Europa zou gaan lijken op Oost-Berlijn rond 1984, en hij bevestigde dat dat een juiste inschatting was, gebaseerd op het huidige traject.

Terwijl de Amerikanen armer zullen worden door inflatie en het drukken van geld, zullen de Europeanen berooid raken, omdat hun industriële economieën zullen verpauperen.

En het lijkt erop dat Duitsland de derde grote golf van vernietiging voor Europa aanvoert, na de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Watts Up With That meldt vandaag dat Duitse bedrijven nu 1.000% hogere elektriciteitsprijzen betalen dan normaal:

  De cruciale komende 6 maanden in Oekraïne - Wat komt eraan?

De golf van faillissementen is net begonnen en “gaat steeds sneller”, schrijft Blackout News. “Wat we nu zien is slechts het topje van de ijsberg. De gestegen energieprijzen treffen alle bedrijfstakken, zowel direct, zoals bij staalfabrieken en bakkerijen, als indirect, zoals bij schoenenverkoper Görtz. Als de politici hier geen tegenmaatregelen nemen, zal Duitsland in een ernstige en langdurige recessie terechtkomen, met massale werkloosheid en een enorm verlies aan welvaart.”

Ondertussen heeft de handelsgroep Eurometaux een krachtige waarschuwingsbrief uitgegeven waarin een apocalyptische uitkomst voor de Europese industriële sector wordt beschreven als de energieprijzen niet snel worden genormaliseerd. Het continent zal geconfronteerd worden met “permanente de-industrialisatie”, waarschuwt de brief, en voegt eraan toe dat de huidige energiecrisis “een existentiële bedreiging vormt voor onze toekomst”.

“Permanent” betekent natuurlijk dat het niet zomaar een fase is waar ze doorheen gaan. Het is een vernietiging.

Zoals Malinen waarschuwt, zullen de Europese regeringen reageren met het drukken van meer geld en het geven van stimulansen, door te doen alsof het uitdelen van geld de schaarste aan energie, kunstmest, metalen, voedsel en gas op magische wijze kan oplossen. Het probleem met dit denken is natuurlijk dat je wel geld kunt drukken, maar geen energie. Hoeveel geld je ook drukt, de energie blijft schaars, en Malinen vertelde me dat hij de kans vrijwel nihil acht dat de NAVO-landen binnenkort met Rusland over vrede zullen onderhandelen om de gasstromen te herstellen.

Het lijkt erop dat West-Europa zijn meest verwoestende winter sinds de Tweede Wereldoorlog tegemoet gaat, en volgens een simulatie van een aan Duitsland gelieerde groep die modelleert hoe het elektriciteitsnet uitvalt, zullen er in de eerste 96 uur van een stroomstoring 400 mensen sterven. Ongetwijfeld wordt dat aantal aanzienlijk groter na 96 uur, vooral als er een koudegolf door het gebied trekt.

  Nog een snapshot van Kievs militaire ineenstorting: Maar het is nog niet voorbij

Mijn interview met Malinen vindt u in het laatste uur van de Situation Update podcast van vandaag via Brighteon.com:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa’s gedoofde symbolen: De energiecrisis heeft de monumenten in de EU bereikt
Volgend artikelApocalyps later?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Bekijk de huidige posities van het Europese target2, de vorderingen en schulden van eu Staten op elkaar.
  Duitsland heeft meer vorderingen op andere eu Staten ooit. Nog nooit in de geschiedenis van de eu lopen de schulden en vorderingen zo ver uiteen.

  Duitsland, Finland, Luxemburg en Nederland staan positief, hebben vorderingen op de rest van de eu Staten. De rest van de eu landen hebben enkel schulden.
  Deze vorderingen kunnen wij en Duitsland nooit innen, dit geld is foetsie. Rien ne va plus, dit geld is niet meer van U.
  De eu, wat een succesverhaal.

  • Nee, een succes. Het idee kwam–net zo als Interpol en de UN van de nazi’s. Ze willen nog steeds das vierte Reich vestigen–zijn aardig op weg…

   Trouwens: wie is er nou stom: Italie/Griekenland/Spanje die van de rest van EU leven, ofdegenen–zoals wij–die voor die lamzakken betalen?

 2. “Als de politici hier geen tegenmaatregelen nemen”, en als er niets aan wordt gedaan, wat dan? Iedereen verwacht van ze “dat ze iets gaan doen”. Ik ben bang dat ze helemaal niets gaan doen, we zullen zelf het initiatief moeten nemen, willen we niet ten onder gaan. Ik ben alleen bang dat ook dit niet een werkelijkheid is, dus….

  • hoi Barry,

   Ik hoop vooral dat ze niets gaan doen. Als 1 ding duidelijk is (voor mij iig) is dat als politici dingen gaan doen het altijd erger wordt. Ken jij een voorbeeld waar dat niet zo is geweest?

   Groeten,
   Hugo

 3. Tja, de geschiedenis leert ons dat het makkelijker is om jezelf te vernietigen (meestal door een Totalitair regime) dan om een welvarende staat op te bouwen en vooral te behouden.

  Kennelijk komt er altijd zelfvernietiging om de hoek kijken en de massa vindt het wel best, waarschijnlijk totaal gehypnotiseerd door de propagandamachinerij.

 4. Een van de eerste eisen voor een goede economie is de aanwezigheid van een goed rechtssysteem, en goed geschoolde populatie, afwezigheid van oorlog en armoede.

  Rechtsysteem: volkomen afwezig; zie BLM, Antifa. Zij mogen moorden, plunderen, verkrachten, stelen, brandstichten. De slachtoffers hebben niks te vertellen.

  Scholing: 20% van populatie is analfabeet; kunnen niet of nauwelijks lezen en schrijven.

  Armoede: 20% leeft onder de armoede grens.

  Oorlog: de USA zoekt en manipuleert naar oorlog; maar de NATO betaalt ervoor–dus wij.
  Motief: plundering, en stap in de richting van chaos; dat wil de NWO.
  ———————————————–
  Ooit hadden ze een belangrijk leger.
  Nu is dat geschiedenis; ze kunnen nu ook pijl en boog gebruiken geen verschil.

  heel duidelijk is dat Rusland –gezien in de wereld– een superieur leger heeft.
  Rusland aanvallen: is pure zelfmoord.

  Opzettelijk hebben de linksen USA afhankelijk gemaakt van buitenlandse olie; zij hebben stelselmatig en systematig hun eigen economie vernietigd. Leve WEF……

  USA is alleen met heel heel veel moeite te redden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in