De NAVO rukt op naar de Russische grens door het "neutrale" Oostenrijk. Screenshot heute.at

Op zondag en maandag rolden er militaire konvooien door Wenen. Een woordvoerder van het leger verklaarde dat het ging om 13 Franse militaire voertuigen. Deze zijn op weg naar Hongarije.

Ook in Opper-Oostenrijk werden herhaaldelijk konvooien van militaire voertuigen gesignaleerd, zoals de Oostenrijkers op de sociale media meldden. De legerwoordvoerder ontkende berichten in Duitse kranten dat het Oostenrijkse luchtruim gesloten zou zijn voor de NAVO. Dat was een foutief bericht, want het luchtruim is alleen gesloten voor Russische vliegtuigen. Maar Oostenrijk is neutraal en geen lid van de NAVO, bericht Freewestmedia.com.

De NAVO hoeft geen verzoek tot Oostenrijk te richten voor vluchten boven Oostenrijk, want de NAVO is niet in oorlog, zo luidt het argument. De Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer is echter op deze belangrijke kwestie teruggekomen. Hij krabbelde plotseling terug en kondigde op Twitter aan dat dit niet ter discussie stond, nadat hij elke notie van neutraliteit had verworpen. De hoogste politicus van het land is niet te vertrouwen, klaagden velen op de sociale media.

Zoals een dagblad meldde, werd reeds zondagavond een colonne zwaar gepantserde militaire voertuigen gesignaleerd. Een Weense inwoner nam dit waar in Ober St. Veit (Penzing): “De colonne reed bij de westelijke ingang naar binnen in de richting van de binnenstad.” Aan het hoofd van het konvooi, reed een VW Golf van het Oostenrijkse leger.

  Leopards "Weigeren te brullen!" Waarom lijkt het Oekraïense tegenoffensief om Russische militairen terug te dringen voorlopig afgeblazen?

Een andere ooggetuige ontdekte een ander militair konvooi in het 14e district van Wenen tijdens een ochtendpendel naar het werk op maandag. Zij filmde het militaire transport op Linke Wienzeile bij Schönbrunn met haar smartphone.

De woordvoerder van het Ministerie van Defensie, kolonel Michael Bauer, gaf commentaar op het militaire konvooi dat zondag door Wenen rolde: “Het ging om 13 voertuigen van het Franse leger die op weg waren naar Hongarije.” Men hoeft zich geen zorgen te maken, zei hij. “Meestal reizen dergelijke transporten per spoor door Oostenrijk. Maar dit is niets ongewoons en gebeurt steeds weer,” zei kolonel Bauer.

De “elite” eenheid uit Frankrijk bestond uit ongeveer 500 soldaten van de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), een speerpunt van de NAVO met in totaal 20.000 soldaten. Zij kunnen binnen zeven dagen wereldwijd operationeel zijn.

Volgens kolonel Bauer was het Oostenrijkse luchtruim alleen gesloten voor Russische vliegtuigen vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarmee ontkende hij berichten in de Duitse pers dat Oostenrijk zijn luchtruim ook voor de NAVO had gesloten. Dat was, volgens Bauer, een vergissing.

Volgens informatie van Business Insider zou Oostenrijk niet alleen het luchtruim voor Rusland hebben geblokkeerd, maar ook voor de NAVO. Daardoor moesten vluchten omgeleid worden via Italië, wat een duidelijke omweg is.

Voor NAVO-vluchten boven Oostenrijk is echter geen toestemming nodig en daarom heeft Oostenrijk zijn luchtruim alleen voor Russische vliegtuigen geblokkeerd, aldus de kolonel. “Alle anderen kunnen over het Oostenrijkse luchtruim vliegen,” zei Bauer, behalve Rusland. De NAVO hoeft geen apart verzoek naar Oostenrijk te sturen, omdat het westelijke bondgenootschap niet in oorlog is.

  Russen nemen Amerikaanse huurlingen gevangen in Donbass

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken merkte op dat Oostenrijk zijn neutraliteit had geschonden en zei dat daar in de toekomst rekening mee gehouden zou worden. Misschien was dat de reden voor de plotselinge opheldering van Nehammer op Twitter. Hij distantieerde zich snel van zijn eigen verklaring en herhaalde het belang van neutraliteit.

Nehammer had eerder de door Oostenrijkers zo gekoesterde positie met voeten getreden met de woorden: “Oostenrijk zal zich niet achter zijn neutraliteit verschuilen.” Maar hij heeft dit besluit genomen zonder de Oostenrijkers te raadplegen, zoals uit een recente enquête is gebleken. In een enquête over het defensiebeleid die van februari tot maart 2022 in Oostenrijk werd gehouden, was 78 procent van de ondervraagden van mening dat Oostenrijk zijn neutraliteit moet blijven handhaven, zelfs tegen de achtergrond van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Slechts 14 procent was voorstander van toetreding tot de NAVO.

Wat is beter voor de veiligheid van Oostenrijk? Neutraal blijven of lid worden van de NAVO? Zo’n 78 procent stemde voor neutraal blijven in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bron: statista.com


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische ambassade: “Amerika vult Oekraïne met biolabs”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne Dag 13: De val van Mariupol gaat dicht nu Rusland naar het oosten begint te trekken
Volgend artikelDag 13: Slag om Kiev op komst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Je zal maar soldaat zijn in de EU. Aangestuurd door psychopatische woke puppets met gebreide onderbroeken en een ruggengraat van een weekdier. Kun je lekker trots op zijn hoor, soldaatje spelen in het EU leger. Gadverdegadver wat een loser ben je dan. En dit geldt uiteraard ook voor ELKE boa en agent die na maart 2020 aan het werk is gebleven. Ik kots erop, 0,0 repect voor.

  2. Oostenrijk???, Een schijnheilige vazalstaat (vaccinatieplicht) met kanselier Nehammer aan het roer, niets meer, niets minder

  3. Sommigen zijn wat minder neutraal dan anderen en wat meer fascistisch; hebben ze al gedacht over Anschluss met Adolfina Botoxbek?

  4. Dat Hongarije dit over de kant zal laten gaan zou mij verbazen. Zij zijn wel lid van de NAVO, maar zouden daar liever van af zijn lijkt mij, gezien de huidige situatie.

  5. Hmmm… Oostenrijk staat niet echt bekend om neutraliteit, maar meer als Nazi sympathisant. Geloof geen woord van wat hun overheid zegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in