Hezbollah-strijders bemannen een 122 mm BM-21 grad raket in de Iqlim at-Touffah regio vlakbij de Israëlische veiligheidsgordel in Zuid-Libanon. / Wikimedia / (Public Domain)

De regering Biden doet er alles aan om de situatie voor de Israëlische regering te verbeteren, behalve door haar financiële steun en haar munitiesteun in te trekken, de enige twee maatregelen die Israël bij zinnen kunnen brengen.

Er zijn nu verschillende kleine oorlogen in het Midden-Oosten die zich binnenkort kunnen opstapelen tot een grote. Israël vecht tegen Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza. Het vecht tegen een stil verzet op de Westelijke Jordaanoever. Aan zijn noordelijke grenzen is het dagelijks verwikkeld in gevechten met Hezbollah en verschillende Palestijnse verzetsgroepen, schrijft Bernhard.

Israël bombardeert ook Syrië en doodt Iraanse gezanten in dat land. Iraakse en Syrische verzetsgroepen vallen Amerikaanse bases in Syrië en Irak aan. De VS bombardeert deze groepen voor min of meer therapeutische doeleinden en probeert hen niet te veel pijn te doen. In de Rode Zee blokkeert de Ansarullah-regering van Jemen het zeeverkeer met betrekking tot Israël, de VS en Groot-Brittannië. De VS en het VK bombarderen posities van de Ansarullah, zelfs als ze weten dat geen enkele hoeveelheid bombardementen de houding van de Ansarullah zal veranderen.

Mensen in andere Arabische landen, die ogenschijnlijk kalm zijn, zijn woedend over het genocidale gedrag van Israël in Gaza. Hun leiders proberen zich afzijdig te houden van de oorlogen, maar op een gegeven moment zouden ze wel eens gedwongen kunnen worden om partij te kiezen.

Ondertussen is de VS, de vermeende supermacht, ongelukkig en hulpeloos aan het proberen om resultaten te bereiken die ver buiten haar mogelijkheden liggen.

Zie bijvoorbeeld de laatste poging van een Amerikaanse afgezant om een verdere escalatie met Libanon te voorkomen:

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Netanyahu absolute diplomatieke immuniteit heeft tegen arrestatiebevelen van het ICC voor genocide, oorlogsmisdaden

VS presenteert nieuwe blauwdruk om Hezbollah weg te duwen van Israëlische grensYnetnews, 4 feb 2024

Amos Hochstein, gezant voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Joe Biden, schetste zondag tijdens zijn bezoek aan de Joodse staat de belangrijkste elementen van een politieke regeling om de spanningen tussen Israël en Hezbollah te deëscaleren.

Het plan bestaat uit twee fasen: In de eerste fase staakt Hezbollah de vijandelijkheden langs de grens met Israël en trekt zich acht tot tien kilometer ten noorden van de grens terug.

Israëlische inwoners zullen terugkeren naar hun huizen en een aanzienlijke inzet van het Libanese leger en UNIFIL-vredestroepen zal de stabiliteit in Zuid-Libanon en langs de grens handhaven.

In de tweede fase beginnen Israël en Libanon onderhandelingen om de landgrens af te bakenen, waarbij 13 geschilpunten langs hun gezamenlijke grenzen worden besproken. Tegelijkertijd zullen de VS en de internationale gemeenschap onderzoeken of er “economische stimulansen” kunnen worden geboden aan Libanon.

Hochstein kreeg groen licht van de Libanese regering voor zijn voorstel, hoewel het onduidelijk blijft of Hezbollah akkoord gaat met de regeling.

De gezant, die onlangs een ontmoeting had met president Isaac Herzog, premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Yoav Gallant en minister Benny Gantz drong er bij Israël op aan om zijn plan een kans te geven.

Mooi plan. Maar wat kun je doen om het uit te voeren?

Hoe kunnen de VS Hezbollah er in godsnaam toe brengen om de vijandelijkheden langs de grens met Israël te staken en zich acht tot tien kilometer van de grens terug te trekken?

  Al-Qassam: 35 Israëlische militaire voertuigen vernietigd, bijna 50 soldaten gedood in 4 dagen (Video)

Hezbollah-strijders aan de grens wonen in de grenssteden. Ze zijn daar geboren. Ze willen daar sterven. Hoe de f*** denkt de VS dat ze verdreven kunnen worden? En waarom zou Hezbollah instemmen met een staakt-het-vuren als het vermoorden van Palestijnen in Gaza het belangrijkste project van Israël blijft?

De VS heeft geen enkel middel om Hezbollah tot een staakt-het-vuren te dwingen of te dwingen zich terug te trekken van de grenslijn.

Steunt de Libanese regering die stap? Natuurlijk, verbaal, zolang je maar wat geld ophoest. Maar Hezbollah maakt deel uit van die regering. Het is ook de superieure militaire macht in Libanon. Noch het Libanese leger, noch de VN-troepen zijn in staat om de Hezbollah te bestrijden.

Stap één is daardoor zinloos. Stap twee, een belofte voor onderhandelingen tussen Israël en Libanon, heeft ook geen zin omdat Israël notoir niet bereid is om concessies te doen.

Als dit soort ongefundeerde fantasieën het enige is waar de VS mee kan komen, dan is het echt aan het eind van zijn kunnen.

De kans op een oorlog tussen Israël en Hezbollah in Libanon neemt met de dag toe. Hoewel er al dagelijkse botsingen zijn, worden deze beperkt door bepaalde rode lijnen en doelen. Beide partijen vermijden nog steeds om die te overschrijden.

Maar de Israëlische regering heeft een overwinning nodig. Haar oorlogsdoelen in Gaza zijn duidelijk niet haalbaar. De verliezen nemen toe. De bevolking, vooral de kolonisten uit het noorden die hun huizen moesten ontvluchten, is onhandelbaar.

Alastair Crooke denkt (video) dat Israël een totale oorlog met Hezbollah zal beginnen, gewoon omdat de Israëlische regering een overwinning nodig heeft. Hij denkt dat Netanyahoo nog steeds denkt dat hij een overwinning kan behalen. Anderen hebben echter hun twijfels. Hezbollah is tegenwoordig veel beter uitgerust en getraind dan tijdens de oorlog met Israël in 2006. Die oorlog eindigde in een gelijkspel of, zoals sommigen het zien, met een nederlaag van Israël. Ik ken geen enkele expert op dat gebied die denkt dat Israël het vandaag de dag beter zou doen dan dat.

  De drang naar oorlog

Ik zou zeggen: laat ze het proberen. Misschien leren ze er wel van.

Maar waarom de regering Biden zelfs maar denkt dat ze zo’n confrontatie kan voorkomen door plannen te presenteren waarvoor ze geen middelen heeft om druk uit te oefenen, is mij een raadsel.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa is ten einde – Verdoemd door derderangs elites
Volgend artikelNuland laat gevoel van onheil achter in Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. “Maar waarom de regering Biden zelfs maar denkt dat ze zo’n confrontatie kan voorkomen door plannen te presenteren waarvoor ze geen middelen heeft om druk uit te oefenen, is mij een raadsel.”

  Wellicht om de opinie gunstig te stimuleren t.a.v. de komende verkiezingen in de VS.(mits die doorgaan)

 2. Vraag mij altijd af, wanneer er bommen op de steden van de VS of de Engeland gaan vallen. Lijkt mij een logisch vervolg, je bombardeert onze steden om niets, zullen wij ook maar eens doen.

 3. De VS en oorlogvoeren blijkt een oxymoron te worden als men naar de staatsschuld van het zionisten imperium kijk, tuurlijk blijkt oorlogvoeren voor deze idioten mogelijk door dat de Federal Reserve geld uit het niets bijdrukt enfin de ECB is feitelijk hetzelfde laken en pak, wachten op de grote klap duurt niet lang meer n.m.m.

 4. De V.S. faalde jammerlijk tegen de Duitsers. Ze hadden geluk dat de Russen ook tegen Duitsland vochten anders hadden de Amerikanen hun Waterloo gevonden voordat ze op de Franse stranden geland waren. In Vietnam werden ze geknipt en geschoren zonder zeep en moesten schandelijk de aftocht blazen evenals in Afghanistan waar ze als een schurftige hond werden verjaagd.

  • Durachuk februari 5, 2024 Bij 22:16

   Juist Durachuk, de grootste kapitale fouten van de bastaard Rothschild jood Hiltler was Duinkerken en dat ze hem niet wakker durfden te maken om tanks te sturen tijdens de eerste ontwikkelingen van D-day.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in