Maar het lijdt weinig twijfel dat de VS op illegale wijze een deel van het Syrische grondgebied bezet houdt en een favoriete activiteit uitoefent in het trainen van terroristen.

BEIRUT (AP) – Een aanval donderdag door een vermoedelijk Iraanse drone heeft een Amerikaanse aannemer gedood en zes andere Amerikanen verwond in het noordoosten van Syrië, en de Amerikaanse strijdkrachten hebben vergeldingsmaatregelen genomen op plaatsen in Syrië die worden gebruikt door groepen die gelieerd zijn aan de Iraanse Revolutionaire Garde, aldus het Pentagon. Volgens activisten kwamen bij de Amerikaanse bombardementen minstens vier mensen om het leven. Hoewel het niet de eerste keer is dat de VS en Iran elkaar hebben aangevallen in Syrië, dreigen de aanval en de reactie van de VS de recente inspanningen om de spanningen in het Midden-Oosten te deëscaleren, op losse schroeven te zetten. De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zei in een verklaring dat de Amerikaanse inlichtingendienst had vastgesteld dat de drone van Iraanse oorsprong was, maar bood geen direct bewijs om de bewering te staven. De drone raakte een coalitiebasis in de noordoostelijke Syrische stad Hasaka. Onder de gewonden bevonden zich vijf Amerikaanse militairen en een Amerikaanse aannemer. – Yahoo News.

Ik weet niet wie de “boodschap” stuurde, maar deze gebeurtenis is een groot bewijs van een militaire misvatting van de Amerikaanse bases over de hele wereld, omdat ze niet alleen hun “machtsprojectie”-waarde zullen blijven verliezen, maar hun waarde als vette en meestal onverdedigbare doelen tegen moderne afleveringssystemen op het slagveld zullen blijven vergroten. Niemand bij zijn volle verstand zou geloven dat Amerikaanse luchtverdedigingssystemen zoals Patriot PAC3 een serieus salvo van zelfs relatief onontwikkelde subsonische afleveringsmiddelen aankunnen, schrijft Andrei.

  Kievs regime wil iedereen behalve Rusland op volgende 'vredestop' in Zwitserland

Ondertussen “rapporteert” butt-hurt BSer Sebastien Roblin op basis van propagandistisch bewerkte “gegevens” uit Oekraïne dat Rusland… eindelijk zonder tanks zit en T-54/55 tanks heeft gereactiveerd.

Rusland is de spinnenwebben aan het afstoffen van militaire diepe opslagfaciliteiten in het Verre Oosten van het land. Voor het eerst worden niet-geüpgraded T-54B tanks uit de Koude Oorlog naar het westen gesleept, mogelijk op weg naar Oekraïne. Nu is er een video opgedoken van de T-54’s die per spoor worden vervoerd. – Yahoo Finance.

Wat de ongeschoolde Roblin niet weet, want met een diploma in “conflictoplossing” en “sociale en mondiale studies” kun je niets van waarde weten, is dat Rusland oudere T-54/55 sinds de oorlog in Tsjetsjenië niet voor tankoperaties gebruikt, maar als zeer nuttige artillerie-eenheden voor… tromgeroffel… blokkadeposten, om zo hun gevechtsstabiliteit te vergroten en als een goed kaliber antwoord in geval van aanvallen op talrijke blokkadeposten. Over het algemeen brengen westerse pseudo-academische studierichtingen in “strategische studies”, “conflictoplossing” of “buitenlandse betrekkingen” nutteloos kantoorplankton voort met minimale vaardigheden, zelfs voor een 7/11 conciërge, maar als je ook nog betaald wordt door Oekraïners, wordt het overduidelijk wat voor “verslaggeving” je levert. In het algemeen heeft SMO alle, zonder uitzondering, Amerikaanse MSM en populaire “alternatieve” media ontmaskerd als ongeschoolde kneuzen en onprofessionele verliezers, inclusief een groot deel van de Amerikaanse “militaire deskundigen” met forse C.V.’s in “gevechten” in Irak en Afghanistan, maar met minimale expertise in moderne oorlogen en gecombineerde wapenoperaties van enige omvang.

Maar dat brengt ons bij de kwestie van de militaire opleiding in de VS en de nieuwe lichting van de huidige en toekomstige Amerikaanse militaire leiders. Ik heb er al eerder over geschreven en Tim Bakken geciteerd:

  Oekraïne krijgt upgrade Abrams gevechtstanks, maar zonder geclassificeerde bepantsering

Academische normen zijn er ook niet. Ik geloof dat deze trend ongeveer tien jaar geleden is begonnen, en het is steeds erger geworden. West Point heeft normen opgesteld voor academische verwachtingen en prestaties, maar die worden genegeerd. Cadetten zakken routinematig voor meerdere klassen en ze worden niet verwijderd bij de Academische Commissies aan het eind van het semester. Hun professoren bevelen “Definitief Verwijderen” aan, maar die aanbevelingen worden totaal genegeerd. Onlangs gaf ik les aan een cadet die in één semester vier vakken niet haalde (waaronder het mijne), naast een aantal vakken waarvoor zij in eerdere semesters al was gezakt, en zij bleef aan de Academie verbonden. Als gevolg daarvan hebben professoren hun hoop en vertrouwen in het hele proces van de Academische Raad verloren. Het is duidelijk gemaakt dat cadetten voor een groot aantal klassen kunnen zakken en dat ze niet worden verwijderd. Wanneer zij falen (en dat doen zij in duizelingwekkende mate), gooit de decaan hen gewoon terug in de mix en verwacht dat de faculteit hen op de een of andere manier door het academische programma sleept totdat zij erin slagen een voldoende te halen. – The Cost of Loyalty: Dishonesty, Hubris, and Failure in the U.S. Military

En dit is een van de vele getuigenissen van de ineenstorting van het professionele militaire onderwijs in de VS.

In gerelateerd nieuws sprak ik vandaag met Vera en de beroemde Russische REAL-oorlogsverslaggever Marat Khairullin – de ruwe schatting van alleen al het aantal gewonden in en rond Bakhmut is ongeveer 20.000. Zoals Marat zegt, die het grootste deel van zijn dagen aan het front doorbrengt en communiceert met serieuze officieren op tactisch en operationeel niveau, zijn ze het er allemaal over eens – gevechtsgeneeskunde in het Oekraïense leger bestaat al enkele maanden niet meer, en alleen al in Bakhmut zijn er vandaag meer dan 2.000 gewonden die zelfs geen stabilisatieprocedures kunnen krijgen. Dat betekent dat ze over een dag of twee dood zijn. De realiteit van het Oekraïne-“offensief” is absoluut niet wat door de westerse media wordt afgeschilderd. Dit komt niet van een of andere klote TG-zender, dit komt van mensen met reputatie en operationele (vergeet tactische) kennis uit de eerste hand van de gevechtszone. Ja, Marat is voortdurend aanwezig, vanaf de frontlinie, op de grote Russische tv-netwerken. Dus, hierbij uw SitRap voor vandaag.

  Scott Ritter: Fase drie in Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

7 FAKE NIEUWS verhalen die uit Oekraïne komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelProgrammeren van angst
Volgend artikelDe oorlog in Irak 20 jaar later… Collectief Westers geheugenverlies over de Anglo-Amerikaanse misdaad van de eeuw
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Toen we nog RT mochten kijken had ik al bewondering voor Marat met zijn verslagen ter plaatse!! over de oorlog in Syrië. Hij liet o.a. zien dat de gifgasbommen die zogenaamd Assad zou gebruiken, allemaal een plaatje hadden met “made in England” . Ook legde hij verschillende valse vlaggen bloot zoals een raket die onbeschadigd op een bed ligt maar volgens de media een heel gezin vermoord zou hebben, of de gifgas aanval in scene gezet door de witte helmen (dat jongetje dat met water werd afgespoeld). Enz.
  Alle westerse ‘reporters’ bleven op veilige afstand hun leugen propaganda botvieren op het onwetende westen die dus dachten en nu nog steeds denken dat Assad een moordenaar is (knap voor een oogarts).

 2. Lol. Nutteloos kantoorplankton. Lekker smeuig geschreven artikel.

  De VS stort langzaam maar zeker in op allerlei vlakken.
  De ‘American Dream’ is ‘kaputt und kommt nie wieder’.

 3. Een tank is een bepantserd geval met een kanon e4n machinegeweer.
  De richtmiddelen zijn tegenwoordig accuraat en electronisch, en kunnen in een oude tank gebouwd worden.En dan heb je een semi moderne tank.
  Als dan drones worden gebruikt om te “kijken”heb je een uitstekend wapen.

  Dus zelfs een TR34 kan zo aangepast worden…..
  Daarnaast hebben de Russen genoeg moderne tanks; maar de Oekies zijn zo slecht getrained en bewapend, dat ze verslagen kunnen worden met pijl en boog….

 4. Maarre…..amerikanen in Syrie: net als Turken zitten ze ewr zonder recht van titel, zonder uitnodiging.
  De Russen mogen ze daar aanvallen/arresteren, wegjagen, wat dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in