Een verrassend aantal Fransen steunt het idee om een limiet te stellen aan het aantal keren dat mensen in hun leven mogen vliegen om het milieu te sparen. 41 procent van de Fransen is voorstander van het verbieden van meer dan vier vluchten – tijdens het hele leven.

Dit blijkt uit een enquête onder Franse inwoners uitgevoerd door het onderzoeksbureau Consumer Science and Analytics Institute. De voorgestelde limiet zou gelden voor zowel zakenreizen als vakanties, schrijft Cassie B.

Vooral jonge mensen lijken het eens te zijn met dit ongebruikelijke voorstel: 59 procent van de mensen tussen 18 en 24 jaar is voorstander van een levenslange limiet van vier vluchten.

Dit sentiment is niet alleen beperkt tot Fransen. Uit een klimaatenquête van de European Investment Bank in samenwerking met marktonderzoeksbureau BVA bleek dat 62 procent van de Europeanen voorstander was van een verbod op korteafstandsvluchten en 59 procent was het eens met het verhogen van de prijzen voor voedsel en andere goederen die een grote koolstofvoetafdruk hebben, zoals rood vlees, voedsel dat over lange afstanden wordt vervoerd en mobiele telefoons. Ter vergelijking: slechts 49 procent van de Amerikanen steunde een verbod op korteafstandsvluchten.

Uit dat onderzoek bleek ook dat Europeanen grotendeels voorstander waren van maatregelen die het gebruik van auto’s bestraffen, waarbij 67 procent aangaf voorstander te zijn van minder ruimte voor auto’s in stadscentra. Bovendien was 72 procent van de Europeanen voorstander van een koolstofbelasting op het reizen per vliegtuig en was 84 procent voorstander van meer voetgangerszones in de binnenstad.

  EU realiseert zich dat het te duur is om haar "Green Deal" te implementeren en het zich niet kan veroorloven

Frankrijk heeft al een verbod op korteafstandsvluchten ingevoerd

In mei heeft Frankrijk een verbod ingevoerd op binnenlandse korteafstandsvluchten tussen locaties waarvoor treinreizen van minder dan twee uur en 30 minuten beschikbaar zijn. Frankrijk beschikt over een uitgebreid netwerk van hogesnelheidstreinen. Het verbod heeft betrekking op vluchten tussen steden zoals Parijs en Bordeaux, Lyon en Nantes; het heeft geen invloed op aansluitende vluchten.

De minister van transport van het land, Clement Beaune, zei dat de stap “een essentiële stap en een sterk symbool in het beleid om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen” was. Hij voegde eraan toe dat het een mondiale primeur was.

Sommige deskundigen hebben de stap echter bekritiseerd en het meer een symbolisch verbod genoemd. Het interim-hoofd van Airlines for Europe, Laurent Donceel, zei dat “het verbieden van deze reizen slechts een minimaal effect zal hebben” op de uitstoot van koolstofdioxide en riep de regering op om betere oplossingen te ondersteunen.

Het verbod was oorspronkelijk bedoeld voor vluchten tussen steden die per trein in minder dan vier uur konden worden afgelegd. De Franse consumentengroep UFC-Que Choisir merkte op: “Gemiddeld stoot het vliegtuig 77 keer meer CO2 per passagier uit dan de trein op deze routes, ook al is de trein goedkoper en is het tijdverlies beperkt tot 40 minuten.” Ze wilden ook dat er waarborgen werden ingebouwd om te voorkomen dat de Franse spoorwegen hun prijzen opblazen om van de nieuwe wet te profiteren.

Beaune zei dat het decreet uitgebreid zou kunnen worden wanneer het verlengd wordt. Hij verklaarde: “Het decreet is 3 jaar geldig, dus we kunnen ambitieuzer zijn naarmate we verder gaan, door de reistijd te verhogen van 2,5 uur naar minstens 3 uur in de toekomst.”

  WEF suggereert de zon verduisteren om klimaatverandering tegen te gaan

Deze trend wint steeds meer terrein in heel Europa, waar veel landen vluchten beperken in naam van het milieu. Spanje presenteerde een plan om tegen 2050 korteafstandsvluchten in het hele land te verbieden als de reis per trein in minder dan 2,5 uur kan worden afgelegd, wat het einde zou betekenen van vluchten van Madrid naar andere steden op het vasteland.

België heeft al een belasting van 10 euro ingevoerd op korteafstandsvluchten naar steden binnen 500 kilometer van Brussels Airport, terwijl Duitsland onlangs de belasting op korteafstandsvluchten met 75 procent heeft verhoogd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Klimaatfanatici: Verkeerde lijm, vernielde handVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLinkse journalist die bezorgdheid over gewelddadige criminaliteit in Democraten steden bespotte, thuis doodgeschoten
Volgend artikelArmy War College-rapport voorspelt massale verliezen in strijd tegen Rusland – Analyse
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

57 REACTIES

 1. ‘Vooral jonge mensen lijken het eens te zijn met dit ongebruikelijke voorstel: 59 procent van de mensen tussen 18 en 24 jaar is voorstander van een levenslange limiet van vier vluchten.’

  Alle dictators/satanisten op aarde hebben exact dezelfde werkwijze… wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom worden kinderen totaal gehersenspoeld. En kijk eens wat de hedendaagse kinderen leren!!! Dat zijn over 30jr de nieuwe ‘leiders’. Terwijl wij druk zijn met allerlei bullshit, programmeren de satanisten onze kinderen om hun wereld te creëeren. Het ONDERwijs is één van de allergrootste gevaren voor de mensheid. WIJ moeten onze kinderen zelf leren lezen, rekenen en schrijven en daarna helpen om zichzelf en de wereld te leren kennen/begrijpen. Maarja… iedereen werkt zoveel dat ze hun kinderen door de overheid laten opvoeden en alles overlaten aan het ONDERwijs. Daarom leven we inmiddels in een wereld vol afgerichte volgzame mensen die ONDER de wijsheid blijven. Het ONDERwijs vernietigd intelligentie/bewustZIJN en maakt mensen tot slimme slaven die obv geheugen kunstjes doen in ruil voor beloningen!

  ONDERwijs is 100% programmering, het africhten van mens tot slaaf!

  • De vernietiging van Atlantis

   Alles wat de moderne beschaving mogelijk heeft gemaakt, en veel meer, was in het oude Atlantis bekend, maar het werd niet door de mensen zelf ontwikkeld, maar aan hen gegeven als een gratis geschenk, zoals prachtige dingen aan een kind die het gebruikt en waarvan het geniet, maar die hij op geen enkele manier begrijpt. Grote en prachtige steden (waarvan de Chaldeeuwse en Babylonische de overblijfselen zijn, en de moderne wolkenkrabber het kind) waren overal te vinden. Het grootste deel van onze moderne wetenschappelijke kennis was in het bezit van deze priesterkoningen en vormde in de ogen van de massa een vorm van wonderbaarlijke magie. Sanitaire voorzieningen, hygiëne, transportmiddelen en luchtmachines werden ontwikkeld en van een zeer hoge orde; deze waren echter niet het resultaat van de prestaties van de mens, maar een gift van de Hiërarchie.

  • Als je de percentages van de zogezegde onderzoekers gelooft, ben je naar mijn idee nog half slapend. Die percentages zijn natuurlijk gelogen om jou te laten geloven dat je bij een minderheid hoort en dat iedereen het met de overheid eens is behalve jij. Twijfel aan alles, geloof niets.

   • @sandra… Half wakker? Waar lees je in mijn reactie dat ik dit onderzoek en deze cijfers geloof?

    Ik heb het over het ONDERwijs. De plek waar mensen worden gehersenspoeld en geprogrammeerd om bepaalde meningen te hebben en om dit soort cijfers/onderzoekers en de overheid te geloven. Ik begrijp niet waarom je zo fel reageert en mij half wakker noemt, volgens mij is bijna iedereen hier klaarwakker. Bedankt voor je aanvulling.

    • Als jij die percentages inderdaad niet gelooft, hoef je je toch niet aangesproken te voelen. Waar lees jij in mijn reactie dat ik jou half slapend noem? ALS je ze gelooft, ben je half wakker 😉

   • sandra oktober 3, 2023 Bij 12:42
    Het lijkt er inderdaad weer om te gaan om ‘critical mass’ te slijten aan de meute. Ze houden wel de getalletjes nog net onder de 60. Toevallig ook dat mensen in de kleine groep tussen de 18 en 24 jaar ook 59 procent voorstander is, net als in de gehele bevolking 59 procent tegenstander is. Zo wordt er steeds maar gegoocheld met nummertjes om in te spelen op je emoties. Het gaat uiteindelijk allemaal om poen – als je meer wilt betalen, dan mag je vliegen. Wat een gezeik de hele tijd.

  • Over 30 jaar, onze nieuwe leiders.
   Voor het volk nog 4 keer per jaar vliegen.
   En zij gaan dan met hun privéjets de wereld rond.
   De nieuwe leiders lijken meer op DICTATORS.
   Schops ze alstublieft direct van school, arrogante kwasten.

   • Een mens hoeft alleen te kunnen lezen, rekenen en schrijven… daarmee kan je zelfstandig al het andere ZELF leren. ONDERwijs heeft helemaal niks met leren te maken. De basis van rekenen, lezen en schrijven zouden kinderen prima thuis kunnen leren, scholen zijn er om de opvoeding bij ouders weg te halen en de staat de opvoeder te maken.

    Mensen moeten beseffen dat kinderen worden gehersenspoeld en geprogrammeerd door de staat ipv dat ouders hun kinderen voeden om zichzelf te ontwikkelen. ONDERwijs is de basis van de macht van de overheid. Wie dat niet beseft praat/discussieert/ruziet over symptomen ipv oorzaken. Want dat leren we in het ONDERwijs… lullen over symptomen ipv oorzaken, zodat er alleen symptomen worden besproken en er nooit oplossingen komen.

    • Ik zeg altijd ‘Van onder wijs’. Ik denk hierbij aan de seksueel gefrustreerde of gebaseerde uitspattingen die de puberteit en de middelbare school typeren met levenslange waanideeën, competitie, waarop ze nu een antwoord, weer een nieuwe technische structuur, hebben gevonden met LGBT.

     • Scherpe reactie John. Zo zie je dat ‘onder wijs’ om alles draai behalve leren. Het ONDERwijs brengt ons inderdaad ook naar ‘onder wijs’, waardoor alles in wed-strijden onder-scheiden verandert… ONDERwijs voed mensen op tot ego’s, want egoïsten worden narcisten en narcisten denk niet na, die vernietigen alles om hun ego te dienen.

      ONDERwijs is echt een enorm probleem. Het is de oorzaak waardoor de mensheid volledig van zichzelf, van elkaar en van alle logica (gezond verstand) is verwijderd. Het ONDERwijs hersenspoelt ons tot onmenselijke wezens, tot transhumanisten. Maar de meeste ouders zijn blind en doof tegelijk terwijl ze praten alsof ze omnipotent zijn.

    • De periode van corona was de tijd dat ze zelf even nagedacht hebben. Ze zullen zich dit herinneren als inspiratie. Ik hoop dat ze dat wel individueel verwerken, en niet weer als systeem of maatschappijmodel.

 2. Dit is wat indoctrinatie op scholen doet daarom is de controle hiervan ook zo belangrijk ze laten zich laten opsluiten als terwijl de ultra rijken rustig blijven rond vliegen. Yuri Bezmenov heeft hier voor gewaarschuwd op één of 2 generaties kunnen ze een hele generatie indoctrineren zo is het altijd in een communistisch regime gegaan.

  Trek dit verbod door voor alle vluchten privé of niet en je zal zien dat deze nonsens zal verdwijnen voor de zon.

 3. Sinds het CO2 gehalte in de atmosfeer naar zo’n 440 ppm is gestegen is de aarde 15% groener geworden. Dus juist meer vliegen zou ik zeggen. Water is ook onmisbaar voor het leven op deze planeet en dat komt ook in aanzienlijke hoeveelheden uit de uitlaten van vliegtuigmotoren.

 4. Beste mensen, snappen jullie het nu nog steeds niet?
  Die zgn. ‘Onderzoeksbureaus’, die worden betaalt om de gewenste uitslag te kunnen presenteren, om ‘gedragsverandering’ te stimuleren, daar is helemaal niets representatiefs of neutraal/objectief aan. Allemaal betaald door eu, wef of een soros-ngo.

  • Daar ging ik al direct van uit toen ik het las.
   Duidelijk een geknutselde uitslag.
   De jongere zijn juist zeer reis lustig en dan vooral zo ver mogelijk.

   Ik zelf zal nooit een vliegtuig instappen.

  • Dat is de “geinstitutionaliseerde” corrupte regeermethode waaronder wij in België leeft: aktievoerende of lobbygroep bestelt een “studie” bij een onderzoeksburau of universiteit. Die moet dan zijn bekwaamheid tonen in het schrijven van een rapport op maat van de opdrachtgever. Vervolgens wordt ophef gelanceerd in de media over het “uitgelekt” rapport. Tenslotte kunnen de wetmakers in de parlementaire praatbarak hun show kleur geven naar geland hun politieke partij.

  • Eens… we moeten een paar jaar helemaal niks meer doen en alles laten instorten en kinderen allemaal thuis scholen in rekenen, lezen, schrijven en zelfontwikkeling.

   • Niet iedere ouder heeft daar de capaciteiten voor.
    Mijn broertje met 2 kinderen heeft nog steeds geen idee wat nou een vierkante meter is of een kubieke meter is.
    Moet er niet aan denken dat zo iemand thuis les gaat geven.

    • @Bert…

     Ik ben het eens dat niet iedereen zijn/haar kinderen kan scholen, laat die kinderen dan aanschuiven bij de buren die dat wel kunnen. Zo ging het ooit vroeger ook, toen we elkaar nog vertrouwden en elkaar hielpen en samenwerkten. Het westen is een enorme, satanische, corrupte bende… zo erg dat we helemaal opnieuw moeten beginnen en dat vraagt om geheel opnieuw te bedenken hoe we het leven invullen. Ik zou zeggen, leer lezen, rekenen en schrijven en daarna ga je jezelf ontwikkelen door ergens een steentje bij te dragen en de wereld en elkaar te verzorgen. Als iedereen elkaar dient, dan wordt iedereen bedient. We zullen het helemaal anders moeten gaan doen. Dat vraagt een open-mind en gezond verstand.

    • Je eigen kinderen opvoeden en scholen kan ook samen als je iemand vertrouwt. Maar een vak leren hoort daar ook bij. Als je niet kunt leren omdat je liever met je handen werkt dan kun je ook een vak leren met alles wat daar bij hoort van je vader.

    • 01 oktober 2023
     ‘Donderdag werd aangekondigd dat de Zuid-Ierse staat griepprikken zou uitrollen naar alle schoolkinderen onder zijn jurisdictie, ondanks het feit dat kinderen een leeftijdsgroep zijn met een absoluut miniem risico om ernstig ziek te worden van seizoensgebonden ziekten zoals griep en verkoudheid.

     Dit komt minder dan drie maanden nadat een effectief identieke aankondiging werd gedaan door de Britse regering, met betrekking tot de uitrol van de griepprik naar meer dan drie miljoen kinderen op Engelse scholen.

     Een soortgelijke aankondiging werd gedaan door de Britse regering in oktober 2019, maar dat plan werd geschrapt vanwege gebrek aan voorraden. AstraZeneca, de fabrikant van de neusspray die aan schoolkinderen in Engeland zou worden gegeven, wijt dit aan een vertraging van een analyse van het griepseizoen van dat jaar door de WHO, die vervolgens aan farmaceutische bedrijven zou worden gegeven om te bepalen hoeveel producten zouden worden ontwikkeld.

     De timing van deze aankondiging in 2019 en de nieuwe aankondigingen dat griepprikken zouden worden uitgerold naar schoolkinderen in Ierland en Groot-Brittannië, wekt argwaan. ‘ https://lionessofjudah.substack.com/p/no-jab-no-education-lockdowns-and

    • Mijn moedervlek neemt aanstoot aan deze micro aggressie

     En kinderen (Ik weet niet hoe oud ze zijn) moeten zo jong ook nog geen sex hebben toch

   • Als dat alles is

    Hij maakte vooral in begin periode uitstekende stukken
    Zijn docus zijn ook uitstekend
    Zelf lezen is beter maar als je de tijd er niet voor hep dan graag van corbett

    Weet je, als je te gevaarlijk word dat stopt het gewoon
    Voorbeelden genoeg: dr king, gary webb etc etc

 5. Weinig bronnen zie ik, wanneer ze in dit soort artikels met percentages gaan slingeren. Ik zeg: 1% van de jeugd tussen de embryo’s en 21 is het ermee eens dat ze niet meer met het vliegtuig mogen (ja, doei!). Je moet niet als een blinde achter die uit de duim gezogen percentages aanlopen. Draai het ten eerste om en je komt dichter bij de waarheid. Laat vliegtuigen verder lekker met treinen concurreren, daar wordt de klant beter van. Zodra communisten met de marktwerking gaan knoeien, krijg je dit soort uitwassen. Direct in de kiem smoren die gekke plannetjes. Herinnert u zich nog die mooie stikkers van de jaren tachtig: Blij dat ik rij!

 6. Geloof er geen woord van, 30% van de franse jeugd heeft de wortels in het vroegere Imperium en die vliegen wel graag naar “huis”.
  Misschien hebben ze alleen op wollensokken scholen nagevraagd.

  • Of je stelt een andere vraag
   wat gewenste antwoord opleverd
   En dan later monteer je daar het geluids fragment in
   van de heel andere bedoelde / gewenste vraag
   Dat je even daarvoor op dezelfde plek hebt opgenomen zonder publiek

   Zie je vaak genoeg ook op nl tv
   Bijvoorbeeld op de markt vragen wat mensen vinden van een slecht gespeelde voetbal wedstrijd en
   daarna vragen over een of andere trainer er gaan invoegen.

 7. Het is misschien iets voor Amerikanen, daar stap je zo op het vliegtuig als op de bus. Ik had het er pas nog over, al die reizen naar Ibiza, Barcelona en Milaan, de Caraïben en Thailand, vakantie die de democratische maatstaf is voor de massa-immigratie, de krotten bij Calais. Toen ik van school werd gestuurd en naar Noord-Frankrijk liftte zonder geld, en de ellendige schoonheid van België en passant ontdekte, soms een gratis overnachting bij iemand thuis, soms een vervallen hotel was spannender dan deze zombie trail.

 8. Als deze percentages op waarheid berusten is het erg gesteld met onze toekomst.
  Toch enige reserve bij dit soort artikels.
  Maar, inderdaad zijn Europeanen waarschijnlijk de domsten en lompsten onder de westerlingen !
  Tenminste, het linkse en/of woke gepeupel.
  Denk aan Kanselier Scholts en hoe hij kan wegkomen met die hele Nordstream-affaire.
  Denk ook aan NAVO-slaafsheid en zich geen vragen stellen.
  Top of the bill blijft natuurlijk het hele vaccinverhaal, sommige Europese landen zijn voor quasi 100% gevaccineerd, dit bestaat nergens anders ter wereld.
  Economische zelfmoord plegen is populair tegenwoordig en dan vooral onder de jongere generaties. Het rechtstreekse gevolg van de teloorgang van het onderwijs.
  Op dit eigenste moment vergelijk ik het lagere-school programma van Vlaanderen met dat van Ivoorkust (u leest het goed, ik geef dus zelf les i.v.m. huisonderwijs voor het Vlaamse systeem)
  Ik ben bijna geneigd om het programma van Ivoorkust over te nemen en ga er zeker een aantal dingen van integreren in de lessen.
  In het materiaal voor rekenen bijvoorbeeld wordt tegenwoordig het schatten van een uitkomst juist zonder de intentie om naar een exacte uitkomst te streven als zéér nuttig voorgesteld.
  Dit is het perfecte recept om nooit goed te leren hoofdrekenen. Hetzelfde met enigszins moeilijke staartdelingen, die komen zelfs nog steeds niet in het 6de leerjaar. Dit zijn voor mij ongelooflijke eyeopeners.
  Over “Wereldoriëntatie” kunnen we zelfs beter zwijgen, BEZIGHEIDSTHERAPIE.
  CONCLUSIE: Het lagere school programma in Ivoorkust is gewoon beter dan in Vlaanderen tegenwoordig.
  Het niveau zal hier wel zijn gestegen, maar in Europa (Vlaanderen) dramatisch gezakt !

  • Adriaan, Rob J weet wat goed voor ons is en als lid van de Rockefeller-bolwerk Trilateral Commission (anno 1973) gelden al deze bizarre regels, zoals op jaarbasis drie stuks aseksuele kleding, slechts voor het gepeupel/ goyim/ sheeple & hij mag als Deep State-puppet immer genieten van al het mooie dat deze planeet de mensheid biedt.

   • @Ron Swart

    Jetten onderscheidt zich niet veel anders dan de andere flikkers en potten in de Staten Generaal, ze staan bijna allemaal met hun dwingende ideeën haaks op hetero mensen, daarom is een van de redenen dat deze verknipten de LGHBTI agenda zó hard pushen.

    • De aanwezigheid van D666-slaapkamerlid Sjoerd Warmerdam (1987) in een oranje jurk in de Haagse Ridderzaal tijdens prinsjesdag is het zoveelste bewijs van totale degeneratie van die Haagse plucheplakkers.

 9. Belachelijk ik ben naar Spanje geweest (tegen de Portugese grens aan) met de auto vanuit Nederland. Wat denk je wat dat kost voor het ‘milieu’ in je eentje in de auto. 3 dagen reizen plus 2x overnachting (eten onderweg, bedden in hotel moeten ook weer verschoond en gewassen worden dus dat kost ook allemaal voor het ‘milieu’ Afijn met vliegtuig was ik er in in 3 uur met nog heleboel meer inzittenden. Stel dat die mensen ook allemaal met de auto waren gegaan… Of zie ik dat nou verkeerd?

   • Dat dacht ik ook tot ik las dat een enkeltje met de trein van Rotterdam naar Malaga vanaf 300 euro kost en je bent ruim 24 uur onderweg. Een vliegticket vanaf 65 euro en je bent er binnen 3 uur. Zodra die prijs andersom is ga ik met de trein 😉

   • Adriaan, Nederland, België & Frankrijk hebben normaal spoor (1435mm), Spanje + Portugal kennen breedspoor (1674mm) & ook de stroomsterktes en beveiligingssystemen in deze vijf landen verschillen enorm.

    • Je kan wel met de trein in Malaga komen, maar het is duur en omdat je vaak over moet stappen duurt het lang (dat overstappen heeft dan waarschijnlijk met die verschillen systemen te maken)

 10. Tegenover iedere binnenlandse vlucht staan 10 bootvluchtelingen in rubberboten, keep your rubbers ready, het gevolg van emancipatie van de gewone man. Socialisme. Trouwens het valt me op dat de meeste pulp adverteert met het zwarte of het Arabische type model, vooral officiële instanties van staatswege die appelleren aan je minderwaardigheid. Ze zoeken op straat naar hun identiteit, laten we ze daar vooral mee helpen. Retour. Zelfs de politie die bij iedere finish hardlopen staat te paraderen, en verder niets doet, probeert zo de jeugd te versieren voor de prostitutie.

 11. Wat een goede ideeën allemaal , meteen invoeren … maar dan wel op vrijwillige basis.
  Wil je maar een paar keer vliegen in je leven , simpel … moet je niet vaker vliegen.
  wil je meer betalen in de winkel om je Carbon Footprint te compenseren , het staat je helemaal vrij. Geen auto meer willen rijden om het ‘klimaat te redden’ ..gewoon geen auto meer rijden enz enz.
  Ben benieuwt hoeveel van de ‘deugers’ zich dan aan al die maatregelen en beperkingen gaan houden …. tientallen procenten minder dan in die peilingsuitslagen is mijn voorspelling.

  Als je ergens voor staat , sta er dan ook voor. Zonder dat het door druk , (dreiging van) geweld en straf opgelegd moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in