De ogen zijn gericht op Donbass en de prestaties van de T-14 Armata in het Westen nu de ultramoderne tanks het operatiegebied van Donbass zijn binnengegaan, bericht WarNews24/7.

WarNews24/7 had een maand geleden de intensieve training van de bemanningen en hun aanstaande inzet aan de oorlogsfronten in Oekraïne onthuld.

Dit is een grote gok en een risico voor Moskou: als de T-14 Armata slaagt, zal de massaproductie gaan lopen. Als ook maar één T-14 “on the dot” verloren gaat door een westerse antitankraket, zal hun reputatie worden aangetast en zal het programma nog verder worden teruggezet.

Als zij echter slagen, zullen zij een revolutie teweegbrengen op het gebied van tanks, aangezien de technologieën waarover zij beschikken uniek zijn en in wezen geen rivaal hebben in het Westen.

Volgens Russische militaire bronnen zullen aanvankelijk drie T-14 ‘Armata’ tanks samen met T-90 tanks opereren aan een specifiek front in Donbass. De T-90’s die zijn gestuurd komen net uit de productie. Naar verluidt plant de Russische leiding een aanval met volle vuurkracht.

De Russische journalist Vladimir Solovyov bezocht de frontlinie in het operatiegebied van het Russische leger in Donbass. Daarna publiceerde hij op 24 december op zijn Telegram-kanaal een fotoreportage, met enkele details van wat hij zag.

De Russische tv- en radiopresentator zei dat hij beelden had opgenomen van de eerste gevechtscoördinatie van de bemanningen van T-14 Armata-tanks.

“De T-14 Armata zijn al in het operatiegebied, de bemanningen zijn onderworpen aan militaire coördinatie,” benadrukte Solovyov.

Video: Volgens de Russen bevinden de T-14 Armata zich in de operatiezone in Donbass

Video: T-14 Armata op het oefenterrein

Wat Russische media melden over de T-14 Armata

Volgens Russische media “wordt de T-14 Armata voorbereid voor de strijd in het operatiegebied van het Russische leger”.

De “Armata” wordt sinds 2009 ontwikkeld en ging in 2021 in serieproductie. Het heeft een onbemande geschutskoepel.

  Oekraïne Situatierapport - Media Ignorantie, Contra-Artillerie Oorlog, Drie Verloren Legers

De gevechtstank heeft een aantal unieke kenmerken: hij is uitgerust met een nieuwe generatie van het “afganit” actieve beschermingscomplex, dat antitankraketten kan onderscheppen, en heeft ’s werelds eerste elektrodynamische pantser, bekend als “Malakhit”, dat antitankraketten kan tegenhouden voordat zij de gevechtstank raken.

Bekijk onderstaande video om de mogelijkheden van de T-14 Armata te zien.

Hoeveel T-14 “Armata” tanks het Russische leger heeft is onbekend, aangezien er geen officiële informatie beschikbaar is, maar het geschatte aantal kan rond de 30 eenheden liggen.”

Bekijk de vrijgegeven video. Het toont de capaciteiten van de T-14 Armata

Bekijk de beelden die de Russische journalist heeft vrijgegeven


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Reuters foto voor sympathie op te wekken voor Oekraïne – bevat per ongeluk foto van Oekraïense naziVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelfs in de oorlog, goede wil jegens de mensheid
Volgend artikelWat is er nodig om u kwaad te maken?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Als tankschutter van de Centurion lichting 1977 ben ik zeer onder de indruk van deze tank. Dat hij maar veel Nazi’s naar de hel mag sturen!

  Is de tank ook beschermd tegen de nieuwe JDAM besturingssystemen van Boeing voor conventionele bommen?

  Iemand?

 2. De Duitse Puma tank zal de T14 wel even een lesje leren !!

  Ooh wacht deze tank heeft zoveel problemen dat ze überhaupt nog niet weten of dit project wel zal slagen haha

  En Rusland zit toch bijna zonder munitie en het halve leger is inmiddels gedeserteerd ? Misschien bedoelden ze hiermee stiekem toch het oekraïense leger .

 3. De Oekraïense slagvelden worden gebruikt als praktijktest voor deze T-14 Armata tanks, dit is enkel een test denk ik.
  Waarom dan 3 tanks inzetten als het enkel om een praktijktest gaat ? Eén tank zou voldoende zijn om te zien hoe de tank presteert in echte oorlogsomstandigheden .
  Ik heb het vermoeden dat deze ultramoderne tanks ook electronisch met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen , dat een groep tanks van dit type als een eenheid kunnen functioneren , dat ze elkaar optimaal kunnen beschermen en aanvullen.
  De functionaliteit en performantie van drie van deze tanks overstijgt vele malen die van drie van de meer conventionele tanks die we tot nog toe kennen.
  Louter numerieke meerderheid is voor deze soort tanks geen bedreiging.
  Je kan het vergelijken met de numeriek meerwaardige indianen die met pijl en boog en klassieke geweren ten aanval trokken tegen de numeriek minderwaardige koloniale troepen uitgerust met de eerste generatie machinegeweren.
  Ze werden meedogenloos neergemaaid, net zoals alles en iedereen die tegen deze tanks ten aanval zal trekken.
  Dood en vernieling op ongeziene schaal ….

 4. En deze tanks zijn ook een stuk veiliger voor het personeel wat erin zit…..
  terwijl andere landen bezig waren zich superieur te voelen en zich zo te presenteren, zorgde RU ervoor superieur te ZIJN….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in