Hongaren en Polen ontkomen aan multicultureel te worden – ze moeten de grens van de EU bewaken

0
730

In eerste instantie wilde de Europese Commissie de Hongaren en de Polen dwingen om net zo multicultureel te worden als de bevolking in West-Europa. Maar nu gooit Brussel de handdoek in de ring en is het van plan de twee landen “de verantwoordelijkheid voor vluchtelingen” te laten nemen door deel te nemen aan de bewaking van de buitengrens van de EU, meldt de Zweedse staatszender Sveriges Radio.

Bronnen van SR bij migratiecommissaris Ylva Johansson hebben nu een aantal details onthuld over het nieuwe en meer gecoördineerde asielbeleid van de EU, of beter gezegd het terugkeerbeleid, als men SR moet geloven.

Volgens Alice Petrén, de immigratiecorrespondent van SR, zal de EU Tunesië, Algerije en Marokko waarschijnlijk dwingen om asielzoekers op te vangen en hun asielaanvragen beoordelen, waardoor mensen daar kunnen worden uitgewezen. Een dergelijke oplossing zou in de praktijk alle economische stimulansen wegnemen om een aanvraag in te dienen bij de EU en zo een einde maken aan de immigratie uit de derde wereld naar de EU.

Volgens SR zal terugkeer “een sleutelwoord” zijn in het nieuwe EU-beleid en zullen uitzettingen nu binnen de EU worden geharmoniseerd.

De Europese Commissie schijnt ook de hoop te hebben opgegeven om landen als Hongarije en Polen te dwingen om immigranten uit de derde wereld op te nemen. In plaats daarvan moeten landen die blank-Europees willen blijven, deelnemen en “verantwoordelijkheid nemen” door personeel naar de mediterrane grens te sturen en voor de behandeling van asiel- en uitzettingszaken zorgen, volgens de bronnen van SR.

Hongarije is de redding van Europa

NAVO bereidt zich voor op globaal conflict: "Democratie wordt bedreigd"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here