In een opzichtig vertoon van hypocrisie dat maar al te gewoon is geworden in het partijdige theater, hebben velen aan de rechterkant, die ooit trots het insigne van anti-oorlog droegen, hun standpunt omgedraaid te midden van het bloedige conflict in Gaza. Hun anti-oorlogsstemmen, die ooit luid waren tegen interventies en oorlogen om een regime te veranderen, zijn gedempt en onthullen een verontrustende inconsistentie. De invasie van Gaza door Israël na de gruwelijke aanval van Hamas op de Joodse staat werd niet beantwoord met oproepen tot vrede en diplomatie, maar met een havikistische omarming van militaire hulp, interventionistisch beleid en de grootschalige omarming van genocide – een aanzienlijke afwijking van hun eerdere oproepen tot non-interventie, schrijft Matt Agorist.

Deze ommezwaai is een duidelijke illustratie van de macht van partijlijnen om het oordeel te vertroebelen, om rationele mensen te veranderen in fanatiekelingen voor zaken die ze ooit afkeurden. Het is een fenomeen dat we bij The Free Thought Project door de jaren heen uitgebreid hebben gedocumenteerd en dat de cognitieve dissonantie benadrukt die individuen in zijn greep houdt wanneer partijloyaliteit principes en rationeel denken overschaduwt. De abrupte verschuiving van het pleiten voor fiscale verantwoordelijkheid en voorzichtigheid in buitenlandse verwikkelingen naar het goedkeuren van verdere schulden en militaire steun voor Israël weerspiegelt de invloed van partijpolitieke lijnen over deze gemakkelijk te negeren principes. Het geeft duidelijk aan hoe gemakkelijk de massa kan worden beïnvloed door partijloyaliteit, zelfs wanneer dit in tegenspraak is met hun eerder gekoesterde waarden.

Nergens is dit duidelijker dan in de recente escalaties in Gaza. Dezelfde mensen die ooit hun beklag deden over buitenlandse verwikkelingen staan nu werkeloos toe te kijken of, erger nog, juichen als Israëlische troepen verwoestende aanvallen uitvoeren op Gaza, waarbij duizenden doden vallen. Het dodental, een schrijnend cijfer dat voornamelijk bestaat uit burgers, vrouwen en kinderen, lijkt gewoon een statistiek te zijn voor degenen die hun anti-oorlogsethos hebben ingeruild voor een plaats aan de partijdige tafel. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza heeft ijzingwekkende cijfers vrijgegeven die een beeld schetsen van een bevolking onder beleg: meer dan 11.100 Palestijnen zijn gedood, waarbij een onevenredig groot deel van de slachtoffers kinderen en vrouwen zijn. 1 op de 200 Palestijnen is nu dood – wat niets minder is dan genocide – en in plaats van het te betreuren, smeken velen om meer.

  Globalisten bewapenen voedsel- en energievoorziening om de weg vrij te maken voor wereldwijde "Holodomor"

Deze ommezwaai beperkt zich ook niet tot oorlog. Jarenlang hekelden de Republikeinen de linkse partijen om hun rabiate intolerantie ten opzichte van afwijkende standpunten, waarbij ze de ‘cancelcultuur’ die andersdenkenden het zwijgen oplegt, aan de kaak stelden. Maar in een ontmoedigende wending lijken deze kreten voor vrije meningsuiting in het niets te verdwijnen als het aankomt op de verdediging van de acties van Israël. Elke kritiek op het Israëlische beleid wordt niet beantwoord met een debat, maar met pogingen om mensen het zwijgen op te leggen en in diskrediet te brengen – een tactiek die ze ooit veroordeelden.

De macht van verdeel en heers, een strategie zo oud als het imperium zelf, is duidelijk in het spel, maar beide zijden van het politieke spectrum zijn blind voor hun rol in dit eeuwenoude spel. Ze zien niet hoe ze worden gemanipuleerd door de machthebbers, degenen die de winst opstrijken van een eeuwigdurende oorlog. Net zoals links in 2022 zijn social media overspoelde met vlag-emoji’s uit Oekraïne, treedt rechts in hun voetsporen, maar dan met de vlag van Israël.

In onze berichtgeving hebben we keer op keer gezien hoe de oorlogsmachine munt slaat uit dergelijke verdeeldheid. De manipulatieve kracht van deze verdeeldheid zaaiende strategieën blijft even krachtig als altijd en de massa’s worden in een spiraal van selectieve moraliteit geleid die de ene dag oorlog veroordeelt en de volgende dag genocide voorstaat, afhankelijk van het narratief dat door partijleiders wordt gevoed. Dit is onhoudbaar en zal uiteindelijk leiden tot extreem moeilijke tijden – en niet alleen in deze verre landen.

  Gaza: een pauze voor de storm

Regeringen hebben een geschiedenis van het manipuleren van nationalistische sentimenten om hun eigen daden van interne onderdrukking en geweld te rechtvaardigen. En de Verenigde Staten hebben een duidelijke staat van dienst op dit gebied. Of het nu gaat om de oorlog tegen drugs, de oorlog tegen terreur of de talloze andere ‘oorlogen’ over abstracte concepten, dezelfde principes van verdeeldheid en angstzaaierij worden gebruikt om publieke acceptatie te krijgen voor door de staat gesponsord geweld. In Amerika heeft dit vaak geresulteerd in een gemilitariseerde politiemacht en een gevangenis-industrieel complex dat minderheidsgemeenschappen onevenredig zwaar treft en een cyclus van geweld en opsluiting in stand houdt die de troosteloosheid van door oorlog verscheurde gebieden weerspiegelt.

De weg naar het vermijden van de ineenstorting van de civilisatie loopt niet via de loop van een geweer of de ontploffing van een bom. Het is door het besef dat deze oorlogen geen toevalligheden van de geschiedenis zijn; het zijn doelbewuste acties, die een selecte groep mensen ten goede komen ten koste van velen. De grimmige realiteit is dat het Palestijnse volk, dat tientallen jaren is blootgesteld aan ontheemding en slachtpartijen, niet degenen zijn die profiteren van dit bloedvergieten. Je hoeft alleen maar te kijken waar het geld naartoe vloeit om de echte weldoeners te zien.

De oplossing voor deze waanzin is niet gemakkelijk, maar wel duidelijk: we moeten verder kijken dan de verdeeldheid zaaiende tactieken die ons tegen elkaar opzetten. We moeten de ware begunstigden van oorlog herkennen en weigeren pionnen in hun spel te zijn. Alleen door de oogkleppen van partijdigheid af te werpen en een collectieve roep om vrede te omarmen, kunnen we hopen dat we onze wereldgemeenschap weg kunnen leiden van de afgrond van vernietiging. Totdat we ons verenigen tegen de oorlogsstokers, totdat we de verdeeldheid verwerpen die ons verzwakt, blijven we kwetsbaar voor de grillen van degenen die profiteren van onze verdeeldheid. De tijd om te ontwaken voor deze realiteit is nu, voordat we allemaal onherstelbaar verdeeld en veroverd zijn – tot de dood.

  Wereldwijde verontwaardiging over Israëlisch bombardement op ziekenhuis in Gaza

Alleen als we inzien dat de oorlogen en conflicten die in onze naam worden gevoerd niet onze belangen dienen, maar die van een paar machtigen, kunnen we beginnen met het smeden van een pad naar echte vrede. Het is niet door meer militarisering of censuur dat we redding zullen vinden, maar door een standvastige toewijding aan vrijheid, transparantie en het onverzettelijke streven naar gerechtigheid voor alle mensen. Alleen dan kunnen we hopen de cyclus van oorlog en verdeeldheid te doorbreken die ons allemaal dreigt te verteren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De Hamas-aanval op Israël van 7 oktober – De meest succesvolle militaire aanval van deze eeuwVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom wilden Duitse politici zo graag kinderen vaccineren en waarom liegen ze er nu over?
Volgend artikelWaarom beweert Oekraïne nu dat zijn rampzalige tegenoffensief slechts een rookgordijn was?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ik denk dat de ommekeer word als ze de cbcd invoeren en er gemeenschappen gecreerd worden zonder die digitale eenheid.Word moeilijk,weet ik.
  Maar heb je een Iphone nodig?
  Als er overal oorlog en paniek is en geen stroom wat doe je dan?
  Rebeleren.Hoogspanningsmasten ed.
  Zendmasten ed.
  Wegen op vakkundige wijze saboteren.
  Kortom als ze MIJN leven verneuken,ga ik niet stil zitten als een bange muis.
  Geen vrouw,geen kinderen maar ik ben een brave belastingbetaler.
  Maar niet voor oorlog in Ukraine of wederopbouw.
  Die lui hebben nu al zoveel achterovergedrukt.
  Burgers?Ik zie hier de dikste bakken,huisje in onderverhuur of wietplantage en terug naar Ukraine om vakantie te vieren.

 2. Misschien is genocide wel een manier van de natuur om de mensheid zichzelf in balans te houden. Alhoewel de bevolking de afgelopen 100 jaar zich verzesvoudigd heeft.. mogelijk gaat deze vlieger ook niet op

 3. Zwartboek Frans Timmermans – Krijgt deze gewetenloze narcist de macht in Nederland?

  De Stichting Cultuur onder Vuur heeft een 83 pagina’s tellend Zwartboek gepubliceerd met daarin de belangrijkste feiten over Frans Timmermans, de gedroomde PvdA/GL premier van heel linksradicaal Nederland. Ik heb het boekje gelezen en kwam al snel tot de conclusie dat de angst die vrijheidslievende mensen voor deze man hebben meer dan terecht is. En dat is niet alleen vanwege zij dieprode plannen voor een keiharde fascistische welvaartsvernietigende klimaatdictatuur, maar zeker ook omdat de marxist Timmermans naar voren komt als een gewetenloze misantropische narcist, die in mijn ogen in staat is om zonder een seconde wroeging miljoenen mensen ernstige permanente schade toe te brengen. Lees even mee en besluit dan zelf of Timmermans inderdaad een van de aller gevaarlijkste mensen is die er ooit in ons land hebben rondgelopen, en daarom koste wat het kost uit de komende regering moet worden gehouden.

  De flaptekst op de achterkant van het boekje vat Timmermans in een paar zinnen al aardig goed samen:

  “Wees blij, koester dat probleem! Maak het groter. Dan kun je er nog jaren plezier van hebben!” Deze uitspraak uit 2007 is een perfecte samenvatting van de politieke filosofie van Frans Timmermans. De GroenLinks-PvdA-leider zegt op te komen voor het klimaat, maar wie dieper graaft ontdekt de waarheid. Frans Timmermans lost geen problemen op, maar creëert ze. Daarbij is hij vooral uit op zijn eigen aanzien. Wie in de weg staat, wordt rücksichtslos terzijde geschoven. De veeltalige Limburger spreekt vooral één taal: die van de macht. Het Zwartboek Frans Timmermans is het eerste boek dat de volledige omvang van zijn machtsmanipulaties onthult en zijn klimaatagenda ontleedt.’ >>>

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/zwartboek-frans-timmermans-krijgt-deze-gewetenloze-narcist-de-macht-in-nederland/

  • Yes . Timmermans is set to win. You havevto realise that the Dutch people have to blamevthen self for this.
   Holland is readybto become a HELL HOLE. After Israël and Canada the worst NARCISSISTIC COUNTRY .
   I would suggest to start praying very seriously. Holland is goingnto need it .

 4. “De macht van verdeel en heers, een strategie zo oud als het imperium zelf, is duidelijk in het spel, maar beide zijden van het politieke spectrum zijn blind voor hun rol in dit eeuwenoude spel. Ze zien niet hoe ze worden gemanipuleerd door de machthebbers, degenen die de winst opstrijken van een eeuwigdurende oorlog. Net zoals links in 2022 zijn social media overspoelde met vlag-emoji’s uit Oekraïne, treedt rechts in hun voetsporen, maar dan met de vlag van Israël”

  Helaas blijven mensen hier intrappen, we blijven tegen elkaar strijden ipv tegen de globalisten die ons dit allemaal aandoen. We hoeven niet te kiezen, we hoeven alleen maar voor vrede en tegen de globalisten te zijn. Met elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in