Stain_Marylight / Pixabay

Dat is geen prettige gedachte om te moeten overwegen, maar het is niettemin een feit. In elk geval zal een democratie verslechteren als gevolg van het feit dat de kiezers het verlies van vrijheid accepteren in ruil voor gunsten van hun regering. Dit proces kan fascisme, socialisme, communisme of een mand vol “ismen” zijn, maar tirannie is het onvermijdelijke eindspel van democratie. Net als de vernietiging van een zandkasteel door de opkomende vloed, heeft het tijd nodig om zich te voltrekken, maar na verloop van tijd zal de democratie, net als het zandkasteel, in zijn geheel worden weggespoeld, schrijft Jeff Thomas.

Waarom zou dit zo zijn? Wel, zoals ik enkele jaren geleden al opmerkte,

Het concept van een regering is dat het volk aan een kleine groep individuen de mogelijkheid geeft om controle over hen in te stellen en te behouden. De inherente fout in zo’n concept is dat elke regering altijd en voortdurend haar controle zal uitbreiden, wat resulteert in de steeds kleiner wordende vrijheid van degenen die hen de macht hebben gegeven.

Helaas zullen er altijd mensen zijn die willen regeren en er zal altijd een meerderheid van de kiezers zijn die zelfgenoegzaam en naïef genoeg is om toe te staan dat hun vrijheden langzaam verdwijnen. Dit bijwoord “langzaam” is de sleutel tot het wegnemen van vrijheden.

Het oude gezegde van “een kikker koken” is dat de kikker uit de pot zal springen als deze gevuld is met heet water, maar als het water lauw is en de temperatuur langzaam wordt verhoogd, zal hij gewend raken aan de temperatuurverandering en zich onbedoeld laten koken.

Laten we eens kijken naar Thomas Jeffersons beoordeling van deze techniek:

Zelfs onder de beste regeringsvormen hebben degenen aan wie de macht is toevertrouwd deze na verloop van tijd en door langzame handelingen omgevormd tot tirannie.

Meneer Jefferson was een echte visionair. Zelfs toen hij de Onafhankelijkheidsverklaring en delen van de Grondwet schreef, wist hij dat zijn proclamaties, zelfs als ze door zijn medeoprichters werden geaccepteerd, geen stand zouden houden. Hij beval herhaalde revoluties aan om de onvermijdelijke neiging van politieke leiders tegen te gaan om voortdurend de vrijheden van hun kiezers af te pakken.

  WEF: Biometrische digitale identiteitskaarten kunnen vaccinatiestatus traceren, zegt Nederlandse koningin Máxima in Davos

Rond dezelfde tijd dat meneer Jefferson bovenstaande opmerking maakte, gaf Alexander Tytler, een Schotse econoom en historicus, commentaar op het nieuwe Amerikaanse experiment in democratie. Hij zou hebben gezegd,

Een democratie is altijd tijdelijk van aard; het kan eenvoudigweg niet bestaan als een permanente regeringsvorm. Een democratie zal blijven bestaan tot het moment dat kiezers ontdekken dat ze zichzelf royale giften uit de staatskas kunnen stemmen. Vanaf dat moment stemt de meerderheid altijd op de kandidaten die de meeste voordelen uit de staatskas beloven, met als gevolg dat elke democratie uiteindelijk in elkaar stort door een losgeslagen fiscaal beleid, wat altijd gevolgd wordt door een dictatuur.

Dus, was elk van de bovenstaande heren een dartpijl aan het gooien naar een bord, of hadden ze elk een soort kristallen bol? Nou, eigenlijk geen van beide. Elk van hen was een fervent student van de geschiedenis. Elk van hen wist dat het patroon zich tegen het einde van de 18e eeuw al keer op keer had herhaald. Al in de vierde eeuw voor Christus citeerde Plato Socrates die tegen Adeimantus had gezegd,

Tirannie komt van nature voort uit democratie, en de ergste vorm van tirannie en slavernij komt voort uit de meest extreme vorm van vrijheid.

Vandaag de dag is een groot deel van wat nog maar een halve eeuw geleden de “vrije wereld” werd genoemd vervallen tot een combinatie van restkapitalisme, dat grotendeels en in toenemende mate is bedolven onder socialisme en fascisme. (Het moet vermeld worden dat de vaak verkeerd geïnterpreteerde definitie van “fascisme” de gezamenlijke heerschappij van bedrijven en staat – een toestand is die nu duidelijk aanwezig is in veel van de voormalige “vrije” wereld).

Tegenwoordig zien veel mensen fascisme als een tirannieke toestand die plotseling wordt opgelegd door een dictator, maar dit is zelden het geval. Fascisme is in feite een logische stap. Net zoals kiezers na verloop van tijd bezwijken voor de beloften van het socialisme, zo vindt er een parallel verval plaats wanneer het fascisme langzaam het kapitalisme vervangt. Fascisme lijkt misschien kapitalisme, maar het is de antithese van een vrije markt. Zoals Vladimir Lenin terecht stelde,

Kameraad Lenin begreep de waarde van het fascisme voor politieke leiders. Hoewel hij nauwe banden onderhield met bankiers in New York en Londen en een gezonde kapitalistische markt aanboorde voor de Sovjettijdperk import, was hij zich ervan bewust dat zijn machtsbasis grotendeels afhing van het ontkennen van het kapitalisme aan zijn volgelingen.

Uit de bovenstaande citaten kunnen we dus opmaken dat er een vrij erudiete groep mensen is die de afgelopen 2500 jaar commentaar heeft geleverd op dit onderwerp. Ze zijn het erover eens dat democratieën, net als zandkastelen, nooit standhouden. Ze beginnen over het algemeen veelbelovend, maar als er genoeg tijd overheen gaat, zal elke regering de democratie zo snel uithollen als de politieke leiders ermee weg kunnen komen, en de progressie eindigt altijd in tirannie.

We bevinden ons momenteel op een belangrijk historisch kruispunt – een tijd waarin een groot deel van de voormalige vrije wereld zich in de laatste stadia van verval bevindt en het stadium van tirannie nadert.

Op dit punt heeft het proces de neiging om te versnellen. We kunnen dit waarnemen als we een toename zien van wetten die worden aangenomen om de bevolking onder controle te houden – meer belasting, meer regelgeving en meer beloftes van vrijgevigheid van de overheid die ze niet kunnen waarmaken.

Wanneer een regering dit stadium bereikt, weet ze maar al te goed dat ze niet zal leveren en dat, wanneer de leugen wordt ontmaskerd, de bevolking razend zal zijn. Daarom kun je verwachten dat elke regering, vlak voor het eindspel, haar politiestaat zal opvoeren. De demonstraties van regeringen dat ze dat doen zijn nu regelmatig te zien – invallen door SWAT-teams in situaties waar slechts een klein aantal autoriteiten de situatie net zo goed zouden aankunnen. Vertoningen van gewapende troepen op straat, inclusief gepantserde voertuigen, in gevallen van verstoring.

  SKY WARS: Nep buitenaardse invasie psyop wordt getest op beïnvloedbare Amerikanen

In Londen, Ferguson, Parijs, Boston, enz. zijn de autoritaire vertoningen steeds frequenter geworden. Het enige dat nu nog nodig is, is een reeks gebeurtenissen (geënsceneerd of echt) om binnenlands terrorisme te suggereren op verschillende locaties op ongeveer hetzelfde moment. De nationale noodtoestand kan dan worden uitgeroepen “voor de veiligheid van het volk.”

Het is deze rechtvaardiging die het succes van tirannie verzekert. Historisch gezien verkiest de meerderheid van de mensen in elk land, in elk tijdperk, de illusie van veiligheid boven vrijheid. Zoals John Adams graag zei,

Zij die vrijheid inruilen voor veiligheid zullen geen van beide hebben.

Vanaf dit punt zou het verstandig zijn voor iedereen die in de EU, VS, VK, enz. woont om de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten te houden. Als er plotseling een golf van “binnenlands terrorisme” opduikt, zou dat wel eens de voorbode kunnen zijn dat de regering het omslagpunt heeft bereikt – het moment waarop tirannie onder het mom van “bescherming van de veiligheid van het volk” wordt ingehuldigd.

De belangrijkste les die we hieruit kunnen trekken is dat de meerderheid van de mensen hun vrijheid zal inruilen voor de belofte van veiligheid, ook al zullen sommigen zich hiertegen verzetten (zelfs met geweld).

Noot van de redactie: We zijn veel dichter bij het omslagpunt van tirannie dan de meeste mensen ooit zullen toegeven. Daarom hebben we zojuist een PDF gids uitgebracht die je laat zien hoe je je vrijheid kunt beschermen. Klik hier om hem nu te downloaden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het alibi van tirannen – Psychologische oorlogsvoering om een wereldwijde autocratie in te voerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe snel opkomende tirannieke heerschappij in het Westen
Volgend artikelBill Gates’ ‘zelfverspreidende mRNA-vaccins’ zijn ‘klaar voor gebruik’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De filosoof Plato leerling van de wijze Socrates die werd vermoord door de staat beschrijft deze staat in 5 stappen:
  1: aristocratie of koninklijk: wordt bestuurd door de besten (ἄριστος, áristos = beste). Dat zijn degenen die in filosofisch en militair opzicht de beste prestaties geleverd hebben.
  2: timocratie: wordt bestuurd door militairen, vergelijkbaar met het toenmalige Spartaanse systeem. In deze staatsvorm gaan de filosofische kwaliteiten wel verloren en nemen de onderlinge twisten toe.
  3: oligarchie: wordt bestuurd door rijken. Plato wil niet dat rijkdom de maatschappelijke positie bepaalt.
  4: democratie: wordt meestal bestuurd door darren (lees Rutte en consorten). Zoals darren een pest zijn voor de bijenkolonie, zijn deze mensen een pest voor de samenleving. Er zijn darren met angel (criminelen) en darren zonder angel (bedelaars).] In een democratie is er te veel vrijheid, waardoor zij zal leiden naar tirannie.
  5 tirannie: wordt bestuurd door een tiran. Het volk geeft zijn macht over aan één persoon en moet zich dan aan hem onderwerpen. Dit resulteert onvermijdelijk in uitbuiting en slavernij. Tirannie is volgens de Politeia de hoogste vorm van immoraliteit.

  • @ Flying Dutchman
   Klopt, maar Rutte is overduidelijk de sleutelfiguur van de overgang van fase 4 (democratie) naar fase 5 (tirannie). En is een dar met angel..

   • Wij kunnen Rutte de schuld geven maar hij had dit nooit kunnen bereiken als het volk minder hebzuchtig was geweest wat wilt dat zeggen zij hebben op dat stuk stront gestemd en wij zijn er nu allemaal het slachtoffer van aan welke kant dat je van het spectrum staat en nu is er geen weg meer terug het volk zal gaan bloeden VVD en Rutte heeft ons land samen met de linkse fascisten verkocht aan Brussel daar waar de grootste moordenaars van deze eeuw zitten.
    Maar nee het was Wilders en Baude die steeds de zwartepiet kregen toe gespeelt maar ondertussen kwamen van alle delen van de wereld ons geld en onze huizen opeisen moorden en verkrachten en stelen werd ons nieuw normaal en deed je daar niet aan mee dan was je een racist maar zij die uit de verre kwamen mochten zo goed als alles want zij waren zielig, wat een dom en slecht volk zijn Nederlanders toch zij vermoorden liever ons dan de vijand.

 2. Aha,

  Als er plotseling een golf van “binnenlands terrorisme” opduikt, zou dat wel eens de voorbode kunnen zijn dat de regering het omslagpunt heeft bereikt – het moment waarop tirannie onder het mom van “bescherming van de veiligheid van het volk” wordt ingehuldigd.

  En dan komt de asielcrisis goed van pas. Als ze rellend door de straten gaan kan de overheid ingrijpen en wordt het monster overheid aanbeden door de creperende bevolking. Help ons, geen verkrachtingen meer, geen plunderingen alsjeblieft overheid help ons. En daar komen ze aan hoor. Terwijl ze zelf de asielzoekers in weerbare leeftijd naar ons land halen.

  Goed stuk.

  • Goede reactie Gijp.

   De satanisten hebben moordenaars op ons feest uitgenodigd en gif door het eten en drinken en de lucht gedaan. Omdat ze feest haten en ze willen dat alleen zij feest kunnen vieren, omdat ze hunkeren naar liefde, maar dat begrijpen ze zelf niet… dus maken ze mensen jaloers en afgunstig, dat is hun manier van liefde voelen. Zij voelen alleen maar liefde als wij allemaal creperen. En WIJ hebben deze psychopaten de baas laten worden.

   Ze doen ALTIJD hetzelfde… ze creëren problemen om de oplossingen in te kunnen zetten waarmee ze hun eigen doelen kunnen bereiken. Egoïsme is de echte pandemie. Psychopaten hebben ons in het ONDERwijs getraind om egoïsten te worden, want egoïsten kan je als een kudde schapen besturen.

  • Een staats apparaat dat de eigen burgers treitert,
   saboteerd en belaagd.

   Niks nieuws onder de zon
   Het joeg vroeger al op alles wat anti oranje en later
   koningshuis was en op katholieken en gereformeerde
   dissidenten Dan op anti kolonialen en alles wat links
   was dan nog even wat op joden en nu meer op
   kinderen en wappies

   Dus denk maar niet dat ze iets hebben geleerd
   DAT KAN NIET ALS JE GEEN GEWETEN HEBT
   Het was fout na de oorlog om klementie te hebben
   met daders en niet met de slachtoffers.

  • Nederland bestaat helemaal niet meer het zijn de elite die heel Europa hebben in genomen en als er ergens gemoord zou moeten worden dan stuurde ze gewoon onze kinderen, zie wat nu in de wereld aan het gebeuren is menen jullie nou werkelijk dat Biden die gestoorde man dat zal oplossen of Rutte of Timmermans,? helaas het zal een hele slechte tijd gaan worden voor ons en de toekomst van onze kinderen met dank aan het klote volk Nederland.

   • We moeten voorzichtig zijn en goed oppassen
    En niet alleen zelf wijzer worden maar ook de kinderen wijzer maken
    Naiviteit kan charmant wezen maar ook dodelijk.

    Voor nieuws analyse:
    Kun je googlen op text analyse, kom je mooie overzichtjes tegen van hun truckjes
    Voor foto en video kun je kijken naar het werk van Foto analist Hans Aarsman

    Mischien dat rommel het oppakt en er een permanente pagina aanwijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in