Voor het eerst is de wereld live op televisie getuige van een misdaad tegen de mensheid. De Verenigde Staten en Israël, die hun krachten allang hebben gebundeld, zullen beide verantwoordelijk worden gehouden voor de massamoorden in Gaza. Overal, behalve in Europa, trekken de bondgenoten van Washington hun ambassadeurs terug uit Tel Aviv. Morgen zullen ze hetzelfde doen in Washington. Alles gebeurt op dezelfde manier als toen de USSR uiteenviel, en het zal op dezelfde manier eindigen: het bestaan van het Amerikaanse Imperium wordt bedreigd. Het proces dat net begonnen is, kan niet gestopt worden.

Terwijl onze ogen gericht zijn op de afslachting van burgers in Israël en Gaza, zien we niet de interne verdeeldheid in Israël en de VS, of de aanzienlijke verandering die dit drama in de wereld teweegbrengt. Voor het eerst in de geschiedenis worden burgers live op televisie afgeslacht, schrijft Thierry Meyssan.

Overal – behalve in Europa – verenigen Joden en Arabieren zich om hun verdriet uit te schreeuwen en op te roepen tot vrede. Overal beseffen mensen dat deze genocide niet mogelijk zou zijn als de Verenigde Staten niet in real time bommen zouden leveren aan het Israëlische leger.

Staten overal ter wereld roepen hun ambassadeurs in Tel Aviv terug en vragen zich af of ze degenen die ze naar Washington hebben gestuurd ook moeten terugroepen.

Het spreekt voor zich dat de Verenigde Staten slechts met tegenzin hebben ingestemd met dit spektakel, maar ze hebben het niet alleen toegestaan, ze hebben het mogelijk gemaakt met subsidies en wapens. Ze zijn bang om hun macht te verliezen na hun nederlaag in Syrië, hun nederlaag in Oekraïne en misschien binnenkort hun nederlaag in Palestina. Inderdaad, als de legers van het Imperium niet langer angstaanjagend zijn, wie zal er dan nog in dollars blijven handelen in plaats van in hun eigen valuta? En hoe zal Washington in dat geval anderen laten betalen voor wat het uitgeeft, hoe zal de VS zijn levensstandaard handhaven?

Maar wat gebeurt er aan het einde van dit verhaal? Dat het Midden-Oosten in opstand komt, of dat Israël Hamas verplettert ten koste van duizenden levens?

  Gaza en moslim-immigratie naar Europa

We zullen ons herinneren dat president Joe Biden Israël voor het eerst waarschuwde om af te zien van zijn plan om het Palestijnse volk naar Egypte te verhuizen of, als dat niet lukte, om ze van de aardbodem te laten verdwijnen, en Tel Aviv gehoorzaamde hem niet.

De “Joodse supremacisten” gedragen zich vandaag net zoals in 1948.

Toen de Verenigde Naties stemden voor de oprichting van twee federale staten in Palestina, een Hebreeuwse en een Arabische, riepen de strijdkrachten de Hebreeuwse staat uit, voordat de grenzen waren vastgesteld. De “Joodse supremacisten” verdreven onmiddellijk miljoenen Palestijnen uit hun huizen (de “Nakhba”) en vermoordden de speciale vertegenwoordiger van de VN die waren gekomen om een Palestijnse staat te creëren. De zeven Arabische legers (Saoedi-Arabië, Egypte, Irak, Jordanië, Libanon, Syrië en Noord-Jemen) die probeerden zich tegen hen te verzetten, werden snel opzij geveegd.

Vandaag zijn ze niet meer gehoorzaam aan hun beschermers en richten opnieuw een bloedbad aan, zonder te beseffen dat deze keer de wereld toekijkt en niemand hen zal komen redden. Op een moment dat de sjiieten het principe van een Hebreeuwse staat accepteren, brengt hun waanzin het bestaan van die staat in gevaar.

We herinneren ons hoe de Sovjet-Unie instortte. De staat was niet in staat om zijn eigen bevolking te beschermen tijdens een catastrofaal ongeluk. 4000 Sovjets stierven in de kerncentrale van Tsjernobyl (1986), terwijl ze hun medeburgers redden. De overlevenden vroegen zich af waarom ze 69 jaar na de Oktoberrevolutie nog steeds een autoritair regime accepteerden. Michail Gorbatsjov, eerste secretaris van de CPSU, schreef dat hij zich pas bij het zien van deze ramp realiseerde dat zijn regime werd bedreigd.

Toen kwamen de decemberrellen in Kazachstan, onafhankelijkheidsdemonstraties in de Baltische staten en Armenië. Gorbatsjov wijzigde de grondwet om de oude garde van de partij te verwijderen. Maar zijn hervormingen waren niet genoeg om te voorkomen dat het vuur zich verspreidde naar Azerbeidzjan, Georgië, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. De opstand van de Oost-Duitse Jonge Communisten tegen de Brezjnev-doctrine leidde tot de val van de Berlijnse Muur (1989). Het afbrokkelen van de macht in Moskou leidde tot het stopzetten van de hulp aan bondgenoten, waaronder Cuba (1990). Uiteindelijk kwam de ontbinding van het Warschaupact en het uiteenvallen van de Unie (1991). In iets meer dan 5 jaar is een Imperium waarvan iedereen dacht dat het eeuwig zou duren, in zichzelf ingestort.

  Israël heeft een groot probleem en het is niet alleen Netanyahu

Dit onvermijdelijke proces is net begonnen voor het “Amerikaanse Imperium”. De vraag is niet hoe ver de “revisionistische zionisten” van Benjamin Netanyahu zullen gaan, maar hoe ver de imperialisten van de VS hen zullen steunen. Op welk punt zal Washington besluiten dat het meer te verliezen heeft door toe te staan dat Palestijnse burgers worden afgeslacht dan door Israëls leiders te corrigeren?

Hetzelfde probleem heeft hij in Oekraïne. Het militaire tegenoffensief van de regering van Volodymyr Zelensky is mislukt. Rusland is er niet langer op uit om de Oekraïense wapens te vernietigen, die onmiddellijk worden vervangen door wapens die door Washington worden geschonken, maar om degenen die ze hanteren te doden. De Russische legers gedragen zich als een gigantische verpletterende machine die langzaam en onverbiddelijk alle Oekraïense soldaten doodt die de Russische verdedigingslinies naderen. Kiev kan geen strijders meer mobiliseren en zijn soldaten weigeren bevelen op te volgen die hen tot een zekere dood veroordelen. De officieren hebben geen andere keuze dan de pacifisten neer te schieten.

Veel Amerikaanse, Oekraïense en Israëlische leiders praten al over het vervangen van de Oekraïense “integraal nationalistische” coalitie door de “joodse supremacistische” coalitie, maar de oorlogsperiode leent zich hier niet voor. Maar het zal moeten gebeuren.

President Joe Biden moet zijn Oekraïense marionet en zijn barbaarse Israëlische bondgenoten vervangen, net zoals Eerste Minister Michail Gorbatsjov zijn ongevoelige vertegenwoordiger in Khazachstan moest vervangen. Zodra Zelensky en Netanyahu zijn ontslagen, zal iedereen weten dat het mogelijk is om het slachtoffer van een vertegenwoordiger in Washington te worden, en iedereen zal weten dat ze moeten vluchten voordat ze worden opgeofferd.

  Het Imperium struikelt ... Zal het vallen?

Dit proces is niet alleen onvermijdelijk, het is onverbiddelijk. President Joe Biden kan alleen maar doen wat hij kan om het te vertragen, om het te laten beklijven, niet om het te stoppen.

De volkeren en leiders van het Westen moeten nu het initiatief nemen om uit deze benarde situatie te geraken, zonder te wachten om in de steek gelaten te worden, zoals Cuba deed ten koste van de ontberingen van zijn “speciale periode”. Dit is een dringende kwestie: wie als laatste reageert, zal de rekening voor alle anderen moeten betalen. Veel staten uit de “rest van de wereld” zijn al op de vlucht. Ze staan in de rij om lid te worden van de BRICS of de Shanghai Cooperation Organization.

Meer nog dan Rusland, dat zich moest afscheiden van de Baltische staten, moeten de Verenigde Staten zich voorbereiden op binnenlandse opstanden. Wanneer de VS niet langer in staat is om de dollar op te leggen aan de internationale handel en de levensstandaard instort, zullen de armere regio’s weigeren te gehoorzamen, terwijl de rijkere onafhankelijk zullen worden, te beginnen met de republieken Texas en Californië (de enige die hiertoe wettelijk in staat zijn volgens de Verdragen) [1]. Het uiteenvallen van de VS zal waarschijnlijk leiden tot een burgeroorlog.

Het verdwijnen van de VS zal leiden tot het verdwijnen van de NAVO en de Europese Unie. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zullen geconfronteerd worden met hun oude rivaliteiten, omdat ze gefaald hebben om te reageren toen de tijd rijp was.

Binnen een paar jaar zullen Israël en het “Amerikaanse Imperium” verdwijnen. Degenen die tegen de richting van de geschiedenis vechten zullen oorlogen en onnodige doden veroorzaken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Wat gebeurde er werkelijk op 7 oktober?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOpiniepeiling: Amerikaanse publieke steun voor Israël keldert naar slechts 32%, meerderheid steunt staakt-het-vuren
Volgend artikelHet werkelijke verhaal over Al Shifa ziekenhuis, Hamas en Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. vele debielen zullen zich geroepen voelen, en zullen aanhang krijgen, en ook die zullen in de draaikolk vd Chaos tenorder gaan..het Witte Huis en de Knesset/Klaagmuur..binnenkort misschien ook.. spannende tijden..

  • Wat je zegt spannende tijden.We zijn er nog lang niet.
   Het slechte komt om het goede te brengen.
   Maar dan moeten we wel eerst van die Zionisten af,wereldwijd.
   Was dat niet AH’s wens?

 2. Laat de boel maar uit elkaar klappen.
  De BRICS+ landen, de SCO landen en de Afrikaanse landen die pakken langzaam het voortouw.
  De tijd van kolonialisme is voorbij. Groei van welvaart, energie, – en voedselzekerheid is belangrijker dan democratie. Als de welvaart goed is, komt de democratie vanzelf wel. (Zie Singapore)

  De bovenstaande landen zouden gewoon de Westerse wereld moet sanctioneren. Dat is alles snel voorbij.

  • Deels gewoon onzin.
   “De tijd van kolonialisme is voorbij.”? Oh ja? Waarop baseert u dat in godsvredesnaam?
   Of hebt u niet door dat Europa wordt gekoloniseerd door het zuiden, dat de Europese bevolking schatplichtig zal worden aan die indringers?
   En hoe onaangenaam de kolonisatie van oa Afrika door Europeanen ook mag zijn geweest, toen ze daar weggingen/verdreven werden waren er oa welvarende boerderijen, plantages, werkende mijnen, spoorwegen, ziekenhuizen.
   De kolonisators die nu naar Europa komen hebben minder dan niks om het leven van anderen te verbeteren. En zijn over het algemeen een stuk gewelddadiger.

 3. Met deze grote en enorm langdurige psy-ops, is men ervan uitgegaan dat het publiek zo in de talloze narratieven is meegezogen, dat men niet meer objectief zou kunnen kijken.

  Blijkbaar is dat voor landen die niet bij ‘het Westen’ behoren, vies tegen gevallen.

  Onze burgers, moeten leren dat de wereld groter is dan Amerika, de EU, Engeland en Canada, welke samen het collectieve ‘Westen’ vormen.

  Ik vind dit een heel ’toepasselijk’ lied:

  https://youtu.be/LNBjMRvOB5M?feature=shared

  • Getekende verdragen en zo…
   We zitten er tot over onze oren in.
   Het is in principe heel gemakkelijk, wanneer de burgerij weigert enige oorlog te steunen.
   Dan ontneem je betreffende regering dat oorlog voert, haar legitimiteit.
   Helaas, werkt de geoliede propaganda-machine veel te goed, en trapt de burgerij, erin.

 4. 10 voorbeelden uit 10 verschillende steden van de ‘Mad Max’-omgeving die nu in de straten van Amerika heerst

  Het is niet alleen jouw verbeelding. We zijn werkelijk getuige van een totale maatschappelijke ineenstorting. Ik begon het nieuws door te nemen en besefte al snel wat die reden was. In de Verenigde Staten zijn er vandaag de dag miljoenen en nog eens miljoenen mensen die volkomen wetteloos zijn. We zijn echt een ‘Mad Max-samenleving’ geworden, en de toekomst van ons land zal buitengewoon somber zijn als we deze weg blijven volgen. >>>

  https://endoftheamericandream.com/10-examples-from-10-different-cities-of-the-mad-max-environment-that-now-reigns-in-americas-streets/

 5. Ik kan het bericht niet geloven dat er Staten binnen de VS zich als onafhankelijk gaan uitspreken, maar kan het verkeerd hebben straks, poppetjes vervangen zoals Zelensky of Bibi vervangen is niet genoeg, het zijn regimes en die deugen niet, niet 2 leiders alleen.

 6. Overal beseffen mensen dat deze genocide niet mogelijk zou zijn als de Verenigde Staten niet in real time bommen zouden leveren aan het Israëlische leger.

  nauwelijks beseffen mensen dat welke shit dan ook niet mogelijk zou zijn als er geen politiek zou zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in