Vladimir Kuts

Er gaat niets boven het onder ogen zien van de geweerlopen van de Duitsers, Britten en Amerikanen om Russen te leren wat ze moeten doen om hun fouten uit het verleden recht te zetten. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou de laatste Amerikaanse bank ter wereld zijn die dat toegeeft, schrijft John Helmer.

Het IMF zal evenmin toegeven dat alles wat IMF het Kremlin heeft omgekocht om te accepteren, toen Boris Jeltsin president was en Anatolij Tsjoebais en Alexei Kudrin zijn ministers van Economische Zaken waren, nu wordt teruggedraaid – met een snelheid die ongeëvenaard is sinds Jozef Stalin tussen augustus en december 1941 de zware industrie buiten het bereik van de Duitse kanonnen bracht.

Deze keer meldt het IMF dat, nadat Rusland in 2022 een daling van 2,2% van het reële bruto binnenlands product (bbp) had geregistreerd – 35% minder dan het IMF had voorspeld – de Russische groei tegen 2024, na het tweede en derde oorlogsjaar, meer dan het dubbele zal bedragen van die van de VS, Groot-Brittannië en Japan; 33% beter dan die van Duitsland; 24% beter dan Frankrijk; 29% beter dan Canada.

Dit is de eerste officiële erkenning door de VS en de internationale banken dat de lange oorlog tegen Rusland wordt verloren.

Ze volgen op het bewijs van vorige week en dit op de beurzen van Frankfurt en New York dat institutionele beleggers de aandelenkoersen en marktkapitalisaties van de grote Duitse en Amerikaanse wapenbedrijven verlagen. Dit weerspiegelt de marktverwachting dat deze wapenproducenten zullen worden verslagen in de korte oorlog die volgt op de inzet op het Oekraïense slagveld van de Abrams en Leopard tanks, samen met meer HIMARS en M777 artillerie wapens.

  VS verraadt belangen EU-bondgenoten door Oekraïens conflict handig uit te buiten

De lange afstand is de race die de Sovjets domineerden toen Vladimir Kuts (bovenste afbeelding) wereldkampioen werd op de 5.000 en 10.000 meter. Hem zien lopen op de Olympische Spelen van 1956 in Melbourne, Australië, ondanks de anti-Sovjet, pro-Hongaarse, pro-Britse demonstraties in het stadion, was een les in het bundelen van kracht, het bewaren ervan in de tijd en het uitputten van de tegenstander. Deze les wordt nu in de oorlog geleerd.

Het IMF-rapport bevestigt ook dat de economische sanctieoorlog van de VS en de Europese Unie (EU) en hun mondiale bondgenoten niet alleen op macro-economisch niveau faalt. De sancties veroorzaken ook een heroriëntatie van de Russische handelsstromen naar het oosten, richting China, en naar het zuiden, richting India. Deze stromen, zoals blijkt uit een nieuw rapport dat deze week in Vzglyad in Moskou is gepubliceerd, dwingen ertoe meer dan vijfentwintig jaar van door oligarchen gedomineerde economische besluitvorming in het Kremlin te vervangen door staatsplanning.

Deze stille revolutie is ook van Stalin-formaat. Ze zou onmogelijk zijn geweest zonder de oorlog die de VS en de NAVO voeren om Rusland te vernietigen.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: COVID-19 Injecties – Onuitsprekelijke Waarheden
Volgend artikelTerwijl opnieuw een slachtoffer van de genocidale biowapeninjectie de ‘Pfizer flop’ live op tv doet – Waarom zou de FDA 75 jaar lang veiligheidsgegevens van de Pfizer prik verbergen, tenzij ze genocide in de doofpot stoppen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. De tijd tikt in het nadeel voor het westen dat nu schaak mat is. Het westen heeft geen strategie en loopt als een kip zonder kop. Werkt niet? Dan maar meer van hetzelfde. Pathetisch!

  • Poetin zat met die oligarchen die uit het niets zijn opgedoken onder Jeltsin door de zwendel van de aandelen die werden uitgegeven na het communisme. Chodorkofski is de meest gekende als een van “de zeven bankiers”. Het waren bijna allemaal joden (ik vermoed een verband met de bankencrisis ontstaan bij de joodse banken in New York in 2008, ons wijs gemaakt als “huizencrisis”). Toen ze begonnen aan politiek te doen met hun vriendjes in het westen heeft Poetin ze eruit gegooid en diegene die mochten blijven met grote sier in London, jachten en voetbalploegen, moesten stevig investeren in hun oplast en mochten niet aan politiek doen. In zoverre ik er een kijk op heb natuurlijk.

 2. Staatsplanning werkt niet, dat bewijs is geleverd door de sovjet unie, toen Michail Gorbatsjov begon met het openen van de Sovjet Unie. De KGB spendeerde veel geld en tijd in het stelen van de uitvindingen in het Westen.
  Het milieu in de sovjet unie is nog steeds een grote puinhoop. Het gaat nog een generatie kosten om de troep op te ruimen.
  Zelfs china heeft een kapitalistische economie onder het ‘communisme’. Ook zij hebben begrepen dat Karl Marx pure onzin is.

  • het chinese regime kan je het best beschrijven als nationaal socialisme….een partij dat alles bestiert, een kapitalistisch economisch systeem dat onder de hoede staat van de partij….
   een ideologie, een cultuur (monocultuur), een ras…
   diversitaire bs zoals hier bij ons??? lol pakt ginder niet …..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in