De aan de gang zijnde overgave van het garnizoen van Azovstal is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de militaire operaties in Oost-Oekraïne. Van Russische zijde is verklaard dat de leden van de neonazistische formaties, de eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne en de Nationale Garde zich onvoorwaardelijk hebben overgegeven. Van Oekraïense zijde wordt op zijn beurt een actieve informatiecampagne voortgezet, waarbij het narratief wordt gepromoot dat er een bepaalde speciale operatie wordt uitgevoerd onder auspiciën van het Hoofddirectoraat van de Inlichtingendienst van Oekraïne over de “evacuatie” van de Strijdkrachten van Oekraïne, waaronder de neonazi’s van het Azov-regiment, naar het door Kiev gecontroleerde grondgebied. Er wordt verklaard dat dit zal gebeuren via de procedure van uitwisseling van krijgsgevangenen, bericht Southfront.org.

De feitelijke gebeurtenissen, en de beschikbare beelden ter plaatse tonen aan dat het proces van terugtrekking van de AFU-militairen van het grondgebied van Azovstal niet lijkt op een evacuatie, maar eerder op een overgave. De gevangenen die dringend behandeling nodig hadden werden naar het ziekenhuis van Novoazovsk gestuurd, de anderen werden naar het krijgsgevangenkamp in het dorp Elenovka in de Volksrepubliek Donetsk gestuurd.

Vandaag zijn de belangrijkste vragen of er überhaupt een gevangenenruil zal plaatsvinden? Zullen de strijders van het Azov-regiment, die misdaden tegen burgers en krijgsgevangenen begaan hebben, uitgewisseld worden? Komt er een openbaar proces tegen de neonazi’s van het Azov-regiment? Waar zal het proces plaatsvinden, op het grondgebied van de Russische Federatie of van de DPR?

Als de Russische kant instemt met de voorwaarden van Kiev en de strijders van het Azov-regiment zonder proces en zonder enig vonnis naar Oekraïne overbrengt, zal dat een kritieke slag betekenen voor de hele informatiebasis van de speciale militaire operatie die door het Kremlin werd opgeëist.

  Oh, alsjeblieft. Ik word moe van deze BS. "Gewaardeerd"?

Dat zal niet gebeuren. Er worden reeds maatregelen genomen om de krijgsgevangenen te filtreren en onder hen de neonazi’s van het Azov-regiment en andere personen die betrokken waren bij het begaan van oorlogsmisdaden te identificeren.

De filtratieprocedure zal tot een week duren. Daarna zullen de geïdentificeerde personen worden aangeklaagd volgens de vastgestelde voorvallen van hun criminele activiteit. De eerste procedurele handelingen zullen waarschijnlijk op het grondgebied van de DPR plaatsvinden. Het proces zelf en de verdere hechtenis zullen echter op het grondgebied van de Russische Federatie plaatsvinden.

Het proces zal lang duren. Van Russische zijde is herhaaldelijk verklaard dat men reeds over talrijke bewijzen beschikt van de gruweldaden van de Oekraïense neonazi’s van het Azov-regiment. De mogelijkheid bestaat dat na het vonnis sommige Azov-militanten worden uitgewisseld tegen Russische krijgsgevangenen. Tegelijkertijd zullen degenen die veroordeeld zijn voor moord en foltering niet uitgewisseld worden. De militairen van de Nationale Garde, de Grensbewaking en reguliere eenheden van de AFU, die niet van oorlogsmisdaden beschuldigd worden, worden op hun beurt als gewone krijgsgevangenen beschouwd. Bijgevolg is hun uitwisseling mogelijk.

In de nabije toekomst zullen de krijgsgevangenen van Azovstal naar het grondgebied van de Russische Federatie worden overgebracht. De gevangenissen op het grondgebied van de DPR en de LPR zitten nu al overvol met Oekraïense krijgsgevangenen. Sommige bronnen melden dat hun aantal op 20 mei meer dan 3.000 bedraagt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AZOV nazi-commandant gevangengenomenVolg Frontnieuws op Telegram

  Komediant Zelensky zegt tegen het Duitse parlement dat zij de schuld zijn van een nieuwe Holocaust in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikel12 Nachtmerrieachtige economische trends die wij in de tweede helft van 2022 mogen verwachten
Volgend artikelBush’s Freudiaanse bekentenis over Irak … “een volkomen ongerechtvaardigde en brutale invasie van Irak te beginnen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Kwestie van onderhandelen. Ik zou zeggen: een Oekie tegen 3 Russen; en dan alleen oekies, die dermate gewond zijn, dat ze nooit meer in actieve dienst kunnen.

    Net als met de SS zal RU wel een goede oplossing hebben in een vakantie kamp in Siberie voor de Azovs…..

  2. Alles aan die foto met die vlag is nep. Schaduwen komen niet eens overeen tussen de gestrekte hand en de rest. Zijkant van de linker man zie je zijn vorige arm nog.

  3. Hmm

    Dit is waar ze naartoe gestuurd worden. Elenovka, Oblast Voronezj, Rusland

    Geeft meteen aan wat de bedoeling is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in