Er is een zeer interessant interview met Ed Dowd waarin Ed onder meer ingaat op zijn mening (vanaf ongeveer 56:00) dat de Westerse economie een periode tegemoet gaat die in veel opzichten zal lijken op die van de Derde Wereld, schrijft Bretigne Shaffer.

Het is een gewaagde uitspraak, maar ik denk niet dat hij ongelijk heeft. Nee, ik denk niet (en ik denk niet dat hij dat denkt) dat we in de nabije toekomst het niveau van armoede in Afrika ten zuiden van de Sahara zullen bereiken. Maar ik denk wel dat we op het punt staan een niveau van routineus disfunctioneren te ervaren waaraan weinigen van ons gewend zijn. Dit is al begonnen, en Dowd geeft enkele voorbeelden. Ik kan voorbeelden uit mijn eigen leven bedenken – van personeelstekorten in restaurants en ziekenhuizen tot problemen bij het vinden van reserveonderdelen voor apparatuur en bouwmaterialen.

Ik denk dat de meeste mensen bij “Derde Wereld” denken aan armoede en wanhoop. Ik denk kansen. Maar dat komt omdat ik tijd heb doorgebracht in de Derde Wereld, en ik heb gezien waartoe mensen in staat zijn wanneer zij zelfs maar beschikken over de meest fundamentele niveaus van systemische infrastructuur in de vorm van enige bescherming van eigendomsrechten en een zekere mate van afzijdig beleid van de overheid.

De landen waarmee ik het meest vertrouwd was (China en Vietnam) waren in naam communistisch, maar voerden hervormingen van de vrije markt door in de hoop de mensen daar uit de ondraaglijke armoede te halen. Ik denk dat we vandaag de dag een levendig debat zouden kunnen voeren over de vraag welk land meer een echte vrije markt had: China in de jaren negentig, of de VS in dezelfde periode. Ik denk dat het heel moeilijk is om te beweren dat het Amerika van de jaren 2020 economisch vrijer is dan het China van de jaren 1990.

  Zwaargewonde Oekraïense soldaat vraagt Russische drone-operator om hulp (Video)

Amerikanen hebben de neiging Aziatische culturen te beschouwen als zeer conformistisch, anti-individueel en niet bijzonder creatief. Daar zit een kern van waarheid in – vooral het confucianistische onderwijs zorgt voor angst om fouten te maken, een drang om dingen op de “juiste” manier te doen, en vaak wordt elke creatieve drang van kinderen al op jonge leeftijd letterlijk de kop ingedrukt.

Dit alles maakt wat ik zag in China en Vietnam nog indrukwekkender. Toen de regeringen hun greep op de economische activiteit verslapten, begon de creatieve energie van de mensen door alle kieren heen te dringen. Eens kale en donkere straten werden plotseling verlicht met lichtsnoeren en neon, gezinnen begonnen restaurants in hun huiskamer, en op straten en trottoirs verrezen alle denkbare ondernemingsvormen. Mensen probeerden nieuwe dingen uit. Veel van deze ondernemingen waren gebaseerd op traditionele bedrijven, maar sommige ook niet. Mensen gingen op onderzoek uit, op zoek naar de kieren waarin ze konden groeien.

Ik heb daar hierhier, en hier over geschreven. Een van mijn favoriete ondernemingen waren de onafhankelijke “kredietcentra” in Vietnam, die marktconforme rentetarieven aanboden. Een van deze centra betaalde zijn inleggers rendement op basis van de goudprijs, in tijden van hoge inflatie.

Dus als ik vooruitkijk naar wat ik zie aankomen voor de VS en andere westerse landen, denk ik aan al die ondernemers in de Derde Wereld, de reparatiewerkplaatsen die op matten op het trottoir staan, de karretjes en kraampjes met een schijnbaar oneindige verscheidenheid aan eten en drinken – hier in de VS grotendeels illegaal, maar destijds alomtegenwoordig in heel Azië.

  Na twee maanden stilte deelt Prigozjin een oproep uit Afrika

Ik denk aan al het disfunctioneren van onze economie, en ik denk aan het niveau van disfunctioneren waar deze mensen op reageerden – tientallen jaren communistisch bewind dat zelfs de basisbehoeften had weggenomen. En in dat disfunctioneren schuilen kansen. Gelegenheid om te creëren wat werd onderdrukt – zolang er genoeg kieren zijn om die creativiteit door te drukken.

Die kieren hebben we hier in de VS en elders in de westerse wereld. In de vorm van ons gewoonterecht, onze concepten van fundamentele individuele rechten en structuren zoals de particuliere ledenvereniging (PMA). En naarmate onze economie hapert en de dingen waarvan wij afhankelijk zijn geworden, kapot gaan, zullen de kosten om naar die kieren te grijpen, om naar iets nieuws te grijpen, afnemen ten opzichte van de kosten om in een systeem in verval te blijven.

Dus nu onze systemen steeds disfunctioneler worden, nu het moeilijker wordt om de dingen te vinden die we willen en nodig hebben, of de mensen die we in dienst moeten nemen, nu meer ziekenhuizen hun deuren sluiten en de ziekenhuizen die overblijven nog meer onderbezet raken, nu de koopkracht van de dollar/euro blijft krimpen, en de machthebbers steeds wanhopiger worden om die macht te behouden… welke kieren ziet u? Waar gaat u uw creativiteit lanceren? Hoe zal uw noedel-karretje eruit zien?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?Volg Frontnieuws op Telegram

  Generaal Surovikin bereidt de genadeslag op Oekraïne voor: Terugkeer Sovjet MiG-29's in actieve dienst - Wit-Russische "D"-groep klaar voor invasie

Lees meer over:

Vorig artikelWat de beslissende slag bij Soledar en Artjomovsk voor het Westen betekent
Volgend artikelHet einde voor Oekraïne in Bakmuth?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Gewoon door ademen. Derde wereld omstandigheden betekent wel veel doden. Heel veel doden. Ik kan wel wat lebensraum gebruiken op vaderlandse bodem.

  • Er zijn ook genoeg legale alternatieven om jezelf te kunnen verdedigen
   In de vorm van luchtdruk (PCP) wapens, kruisbogen en normale bogen
   In allerlei maten en calibers

   • Het belangrijkste wapen is een gezond verstand. Met geweld red je het niet.
    Get organized with other complete-thinkers.

    Zelfredzaamheid en een plan B.

    • Een wapen is zo effectief als zijn eigenaar, is handig als ermee overweg kunt maar geen primaire behoefte. Zorg voor een netwerk en goede samenwerking. In elk geval is 2023 het jaar dat ik volledig offgrid ga met eigen energie en water voorziening. Een voorraad eten en diesel (voor verwarming) is verder ook vanzelfsprekend en medicijnen zijn ook al redelijk op voorraad.

   • Precies zonder vergunning pcp tot 12mm maar je moet wel 18jr of ouder zijn
    Wel voor een compressor zorgen tot 300bar. Er is al een kleintje die zowel op 12v als 220 draait voor +/- €600,– ook zorgen voor accu’s en een generator

   • Een (luchtdruk) geweer kan ook handig zijn om eventueel je eigen eten te schieten. Konijnen hazen fazanten eenden vogels enz. Zie die maar eens zonder geweer te pakken te krijgen 😉

    • als je schiet kan je 1 fazant hebben , de rest blijft weg.
     het is beter een fuik te hebben met inlopers zoals een duiventil , gebruik daarbij granen gemengd met tot poeder gemalen steranijs om het wild aan te trekken.
     het eerste wat er in zat was de hond van de buurman die luste dat ook , mijn grootste vangst was 14 fazanten op 1 morgen.

 2. Ik heb hier ook al lang en hard over nagedacht. Maar ik kom er niet uit. Ik kom iedere keer terug op zelfredzaamheid vs. plunderaars en rovers. Let wel, uitgaande van het principe om zelf geen geweld te willen of hoeven gebruiken.

  Plunderaars die geen geweld schuwen zullen het heel moeilijk gaan maken. Dus dan kom je terug op aantallen. Groeperen. Samenscholen.

  En dan, dan kom je weer uit op vertrouwen. Infiltranten zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn. Dus wat zijn de beste mechanisme (analoog, dus onafhankelijk van electra) om iemand te kunnen vertrouwen? Wachtwoorden? Die kun je overschrijven en/of doorvertellen. Tenzij je een goed systeem gebruikt waarbij wachtwoorden makkelijk te vervangen zijn.

  Ok, stel dat je vertrouwen hebt binnen de groep. Dan heb je weer autoriteit. Wie zal beslissingen nemen voor een hele groep? Op basis waarvan? En als die beslissingen toch niet geheel in het voordeel van de groep werken?

  Juist, dan krijg je dus weer politiek. En mensen die misbruik willen maken van het welvaren van de groep.

  • “plunderaars”….noem eens groepen…..Marrokanen, kampers, politie…..asieleisers…..je buren uiteindelijk.

   De groepen die als eerste komen plunderen zijn hen die nu ook al een groep met geweldservaring vormen.
   Daarna komen de stedelingen die rond de steden gaan handelen, stelen en uiteindelijk roven….

   Binnen een week nadat het licht uitgaat is dit de nieuwe realiteit, zo snel. En de grap is, wil je vluchten dan schiet de politie je dood omdat de regering de noodtoestand heeft afgekondigd en het dus mag….

   Al die lui bij de politie zijn als je dit NU zegt zwaar beledigd, maar ondertussen slaan ze op bevel bejaarden in elkaar en zelfs hun eigen gepensioneerde ex collega’s. Wat vroeger de beschermer van onze veiligheid was is nu onze grootste bedreiging, vandaag al omdat ze schieten als ze de situatie niet meer kunnen bevatten en omdat ze ergens steeds te horen krijgen hoe geweldig ze zijn….het woord “gullible” schiet me bij het beeld van overheids dienaren binnen…..niet zelf meer kunnen of durven te denken en er een conclusie aan te verbinden maar blind volgen van opdracht en bevel. Was dit niet jarenlang wat we leerden te verafschuwen in de “nazi’s”/ Duitsers?

   Vrijheid is kunnen gaan waar je wil en je leven kunnen leven zoals je wil, zonder anderen tot last te zijn of ten koste van anderen. Als je die basics niet eens kunt overbrengen op agenten dan is het eind zoek.

   Ik heb over de jaren agenten zien vluchten, mensen aan hun lot zien overlaten, kleine kinderen en hun schooljuf zien uitschelden en toe zien krijsen, mensen zien kleineren en handelingen zien verrichten die eigenlijk alleen met een terechtstelling kunnen worden uitgewist.
   Wat ooit een eervol beroep was is verworden tot een bende tuig dat alles doet voor een maandelijkse bankstorting.

   Ik heb ook agenten gezien die correct hun werk deden en mensen normaal behandelden…..maar ik weet niet meer wanneer dat was…..we hadden de gulden….

   Ons grootste gevaar is onze eigen regering….nou ja, de WEF regering, een vertegenwoordiging van burgers is het niet meer, maar een dictatuur die steeds te glad is om alle letters van dat woord even achter elkaar te tonen.

   Van mij mag er een kernraket vallen in Den Haag, er kan enkel goeds uit voortkomen.

   • Even wachten hoe ze ome Vlad gaan starten hij heeft haast zijn doel bereikt en dan ben ik benieuwd wat die nazi Navo gaat uitspoken ome Vlad heeft al een keer gezegd dat de coördinatoren waaronder ook Rotterdam in computer van zijn supersonische raketten zijn geprogrammeerd 😲😜😂😂😂😂🖕💉

   • Je kunt het je niet voorstellen maar het zijn je vrienden, kennissen en buren die het eerst bij je komen plunderen in slechte tijden. Die kennen de weg bij jou in huis en weten wat je in huis hebt. Weten wat jij toch niet gebruikt. Of wel gebruikt. Ze weten dat jij niet snel ‘nee’ zult zeggen tegen hen. Want zo ben jij niet.
    Ik heb het meegemaakt! Gewoon in Nederland! In de slechtste tijd van mijn leven.
    Daarom geloof ik ook niet in voorraden. Die komen ze jatten. Ze maken je zonder gêne af. Om een potje bonen of om een oude emaille waterketel.
    Ik geloof in kennis.
    Hoe maak je dingen, hoe weet je wat je kan eten uit de natuur, wat is giftig. Hoe maak ik water uit zeewater, hoe slacht ik roadkill op een praktische manier. Hoe maak ik vuur en maak ik een shelter van een zeil met één stok, een potje en vier grondpennen. Welke insecten kan ik eten. Hoe maak ik knopen en touw.
    Met die kennis kun je straks zelfs verdienen wat je nodig hebt omdat anderen niets weten. Alleen ze dat laatste potje bonen open moeten schroeven.

   • De politie heeft bij wet al zo ongeveer letterlijk een license to kill : “Tot vandaag kon de politieambtenaar bij het uitoefenen van zijn geweldsbevoegdheid verdachte zijn van bijvoorbeeld doodslag of zware mishandeling. Met de komst van deze herziening wordt door de officier van justitie in zo’n situatie de afweging gemaakt of de politieagent zich aan de geweldsinstructie heeft gehouden. Als dit niet het geval is, wordt de agent vervolgd voor het nieuwe strafbare feit: het schenden van de geweldsinstructie, in plaats van doodslag of mishandeling.” https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/00-stelselherziening-1-juli-2022.html#:~:text=Nederland%20-%20Vanaf%20vandaag%20

 3. Ik vrees dat er grote purge achtige toestanden komen vooral gericht op D66 aanhang en trawanten met regenboogvlag en oekie ,EU vlag. Dat is mijn vermoeden..En ik zal eerlijk zijn, het boeit mij geen ene moer.

 4. De derde wereld, daar kunnen we nog wat van leren. Inderdaad geen luxe douche maar wel in een hokje in de tuin met een emmertje met water en zeep toch wel schoon worden. Koken op een houtvuutje maar toch lekker eten, mensen die elkaar met alles helpen en echt gastvrij zijn. Je komt overal want iedereen die een auto heeft is Taxi, dat maak je in het rijke westen niet meer mee.

 5. So let’s organise and put this wondeful ideas in a worldwide group when this occurs = WARNING – They Have A “New Plan” That Will Make You Poor https://youtu.be/bJ0YxQUy25Y WEF now promoting ’15-minute cities’ globally – Paris, Milan, Melbourne https://youtu.be/b0ybH5DPHMU A lot of people don’t know what’s really going on. A worldwide operation is going on = Mass leafleting in Oxford against 15-minute cities
  https://youtu.be/XypqPNHLl2U

  We have also learnt the importance of bringing organizations and people together, but not TAKING OVER or trying to CONTROL things. Below is a form we are asking you to fill out, please read the text at the beginning to understand our approach.

  Are you ready to share resources and brainstorm with other passionate freedom lovers?
  Do you want to use your skills and voice to create effective global pushback?
  You’re in the right place!
  Here’s the form – https://form.jotform.com/222147423031038

  CLICK ON YOUR COUNTRY TO CONNECT TO YOUR GLOBAL WALKOUT FAMILY
  We will be growing this page to include local events and other ways for you to connect to your community.
If you see something that needs changing or you want to be added in your country’s list, please email [email protected]

  https://reignitefreedom.com/findmycountry/

  Please share our post as much as possible. The more awareness, the more health.

  And by the way PHarmakia means: witchcraft and sorcery. “A poison”. It doesn’t belong in the human body.
  https://youtu.be/2QuxgPvxfwQ
  That means 2 centuries of slavery, false doctrines, destructive indoctrinations, absurd ideas, children’s stories about God, education, medicine and love and lasted until the end of 2019 with these ingredients: blaming others, appropriation without any right, law and regulation, perpetrator Imposing your own will and maintaining control are/were the ingredients of the previous cycle that is slowly changing. The new Aquarius energy is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth such as: Transformation, Unity, Holism, Love, Acceptance, Charity, Compassion, Freedom, Free will experience.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in