Canada beleeft zijn eigen 6 januari-moment. De redenen voor de zogeheten bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers en de belegering van Ottawa door de truckers zijn verschillend, maar hebben dezelfde oorzaak, namelijk de groeiende frustratie van het publiek over de arrogante regering. Dit is niet de democratische deal zoals wij die begrijpen, schrijft Donald Forbes.

De toekomst van Boris Johnson hangt af van de vraag of de Metropolitan Police hem aanklaagt in verband met de Downing Street-feesten. Al onze rancunes tegen Covid lockdowns, verlies van vrijheden, gepolitiseerde masker- en vaccinatiemandaten hebben zich vernauwd tot de vraag of Johnson de prijs moet betalen voor een verboden glas wijn.

In het grote geheel der dingen lijkt Johnsons overtreding onbeduidend. In feite wijzen 6 januari, het Canadese vrijheidskonvooi, elitedrankjes op nr. 10 en de Franse rellen van de gele hesjes een paar jaar geleden allemaal op iets heel gevaarlijks. De draad die de kiezers met hun leiders verbindt, rafelt; wat als de draad breekt?

Het probleem is de aanhoudende erosie van het vertrouwen in de fundamenten van de democratie – transparant bestuur bij instemming, vrije en waarheidsgetrouwe media en verdraagzaamheid tussen mensen die het oneens zijn over politiek. Elk van deze is in de 21e eeuw zienderogen achteruitgegaan.

In het Verenigd Koninkrijk begon het rotten met de onvergeeflijke weigering van John Major om de verantwoordelijkheid voor Black Wednesday op zich te nemen, gevolgd door het cynische gebruik van “spin” door New Labour als kunstvorm, zodat niemand, verloren in de verwarring van het relativisme, nog een onafhankelijk kompas had om de waarheid van de leugen te onderscheiden. Peter Mandelson en de gewillige media die hij manipuleerde waren eigenlijk trots op hun sinistere slimheid.

  Mike Stone - 2024 wordt het vaccinsterftejaar

Het resultaat van de gebeurtenissen in Canada zal daar en elders een blijvend effect hebben. Dit is een zero-sum game; of het volk wint en de regering verliest of omgekeerd. Voor de gezondheid van de democratie zou het het volk moeten zijn. Het moment van kritiekloze gehoorzaamheid is voorbij.

Het verhaal gaat terug tot de herverkiezing van Justin Trudeau als premier met de steun van slechts een derde van het electoraat, waardoor zijn legitimiteit ondermijnd werd en het land zorgvuldig geleid moest worden om de tweederde die tegen hem was aan boord te houden tijdens de Covid-crisis. In feite is Trudeau evenzeer een boegbeeld als president Biden. De echte macht in Ottawa behoort toe aan vice-premier Chrystia Freeland.

Toen de liberale regering eiste dat ongevaccineerde truckers die uit de VS naar Canada terugkeerden 14 dagen in quarantaine moesten, kwamen de chauffeurs in opstand en begonnen met de Freedom Convoy naar Ottawa, met de steun van veel kiezers. Deze steun is onderdrukt door de loyale media, waaronder de CBC, het Canadese equivalent van de BBC, die het protest voortdurend heeft verguisd.

Het ging om een Covid-maatregel, maar Trudeau, die in zijn zak met progressieve stijlfiguren graaide, noemde het protest vrouwvijandig en racistisch, alvorens de noodwet in te roepen, die in zijn geheel neerkomt op de staat van beleg en troepen toestaat om de politie te vervangen.

Hij waarschuwde de truckers dat hij hun bankrekeningen en andere tegoeden zou bevriezen als zij niet uiteen zouden gaan. Het protest heeft de Canadese economie aanzienlijke schade toegebracht, maar daartegenover staat de schade die Trudeau en Freeland aan de lichaamspolitiek hebben toegebracht door de essentiële vrijheid te ontzeggen om zich tegen de autoriteiten te verzetten. Zij hebben zelfs niet met de leiders van de truckers gesproken.

  De COVID-19 prik is een biowapen, bedoeld om het Westen te ontvolken

Freeland, niet Trudeau, verdedigde de actie van de regering op donderdag aan het begin van een parlementair debat over de noodtoestandverklaring. Zij zei dat er al bankrekeningen bevroren werden, hoewel de parlementsleden pas maandag over de maatregel zullen stemmen.

“Het is aan het gebeuren …. Ik heb de cijfers wel voor me liggen,” zei Freeland, maar zij weigerde bekend te maken hoeveel, wat op zich weer een manier is om de angst van de families te vergroten, die niet weten of de regering hun identiteit kent.

Elke bank of financiële instelling is nu wettelijk verplicht de politie te vertellen of zij het geld van protesterende truckers of dat van aanhangers die hen bevoorraden behandelt, zodat de regering bevriezingsbevelen kan uitvaardigen.

Het bevriezen van het geld van de truckers betekent dat hun families gestraft worden voor daden waar zij niet persoonlijk bij betrokken zijn. Hoe moeten de echtgenotes van de demonstranten hun kinderen te eten geven en hun rekeningen van de nutsbedrijven betalen? Kunnen banken nog doorlopende opdrachten betalen voor hypotheken en leningen op auto’s, of de vrachtwagens zelf als de chauffeurs zelfstandig zijn?

In een steeds meer cashloze maatschappij wordt het leven van mensen verlamd als zij geen bankkaart kunnen gebruiken of geen cheque kunnen uitschrijven, hetgeen betekent dat Freeland en Trudeau met het volle gewicht van een sloophamer tegen medeburgers hebben gezwaaid, gewoon omdat zij het kunnen. Het woord hiervoor is “dictatoriaal.”

Het valt niet te ontkennen dat democratisch verkozen regeringen onder normale omstandigheden naar eigen goeddunken moeten regeren. Toen Margaret Thatcher de vakbondsmacht bestreed, onder andere tijdens de jarenlange mijnwerkersstaking, had zij een mandaat dat de kiezers pijnlijk aanvaardden.

  Covid psychologie - groeten uit het stenen tijdperk

Dit is niet het geval in Canada, waar Trudeau het geduld van het publiek heeft uitgeput met Covid-beperkingen die gedicteerd worden door één kant van het wetenschappelijke argument waar velen niet in geloven. Wat hij gedaan heeft met zijn juridisch dubieuze beroep op de Emergencies Act – in 1988 aangenomen om het land tegen oorlog te beschermen – is een verraad van vertrouwen, niet meer en niet minder.

Vrijdag is de politie in Ottawa begonnen met het arresteren van truckers die het centrum van de Canadese hoofdstad de afgelopen drie weken bezet hebben gehouden.

De actie kwam nadat twee van de protestleiders donderdagavond in hechtenis waren genomen en een groot deel van het centrum werd aangewezen als een beveiligd gebied achter 100 controleposten.

Het parlement van Canada heeft de plannen voor een debat over de uitvoering van de wet op de noodtoestanden geannuleerd.

De media zijn door de politie van Ottawa gewaarschuwd om afstand te houden of arrestatie te riskeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Justin Trudeau laat zien hoe manipulatief en kleinzielig de mondiale elites zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe Nazi’s werden niet verslagen… zij gingen ondergronds en regeren nu CANADA en de WERELD, en dringen aan op eugenetica en depopulatie, op één lijn met Adolf Hitler
Volgend artikelKijk: Canadese politieagent lijkt demonstrant te slaan met achterkant van geweer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. 1 Trudeau, 1000den truckers en sympathisanten. Zijn die duizenden nu echt niet in staat die ene TRudeau met zijn stropdas aan een dikke tak van een willekeurige boom te spijkeren ? Daarna een vuurtje stoken om de resten te verbranden. DAT zou pas een signaal afgeven aan Schwab en zijn kornuiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in