De Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Hamasbeweging, kondigde begin 26 mei aan dat haar strijders een niet nader genoemd aantal Israëlische troepen gevangen hadden genomen tijdens een complexe operatie in het vluchtelingenkamp Jabalia in de noordelijke Gazastrook, bericht Southfront.

“Onze strijders waren in staat om zaterdagmiddag een complexe operatie uit te voeren in het noorden van de Gazastrook, waar ze een Israëlische troepenmacht naar een van de tunnels in het Jabalia-kamp lokten, er close-combat mee in gevecht raakten en vervolgens alle leden van de troepenmacht doodden, gevangen namen en verwondden,” zei de militaire woordvoerder van Hamas, Abu Ubaida, in een verklaring.

Samen met de verklaring van Abu Obeida gaf Hamas een video vrij waarop een bebloed persoon te zien lijkt te zijn die over de grond in een tunnel wordt gesleept. De identiteit van de persoon en zijn toestand konden niet onmiddellijk worden geverifieerd.

De video bevatte ook beelden van militaire uitrusting en drie machinepistolen. In tegenstelling tot eerdere video’s van Hamas waren de beelden niet gedateerd.

De Israel Defense Forces (IDF) ontkende al snel dat er troepen door Hamas gevangen waren genomen in Jabalia of een ander deel van Gaza.

“De IDF verduidelijkt dat er geen sprake is van een ontvoering van een soldaat,” zei het leger in een korte verklaring.

De IDF lanceerde eerder deze maand een grondoperatie in Jabalia. In de afgelopen weken heeft het de dode lichamen teruggehaald van zeven Israëli’s die door Hamas gevangen waren genomen tijdens de verrassingsaanval op Israël van 7 oktober. Het veiligheidsagentschap Shin Bet nam deel aan de inspanningen om de lichamen terug te vinden.

  Israël manipuleerde Eurovisie-stemming maar verloor toch, regering geeft toe

Terwijl Israëlische media Hamas beschuldigden van het verspreiden van propaganda in de aanloop naar een nieuwe ronde van indirecte gesprekken over de oorlog in Gaza en het lot van de resterende Israëlische gijzelaars, heeft de groep in het verleden nooit valse beweringen gedaan over de gevangenneming van troepen.

De troepen die door Hamasstrijders in een hinderlaag zijn gelokt in Jabalia kunnen van de Sin Bet of een andere Israëlische veiligheidsdienst zijn. Het is ook mogelijk dat ze vervangbare buitenlandse huurlingen waren die door de IDF in Gaza werden ingezet op risicovolle missies. De komende dagen zullen waarschijnlijk meer details onthullen over de identiteit van de gevangen troepen.

Het is vermeldenswaard dat de IDF sinds het begin van de grondoperaties in Gaza 286 manschappen heeft verloren, naast één huurling, en meer dan 16.10 anderen heeft verwond.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Chris Hedges: Deze kant op voor de genocide, dames en herenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalisten lanceren nieuwe aanval op voedselvoorziening, dreigen landbouw wereldwijd te vernietigen
Volgend artikelHet is eigenlijk verbazingwekkend hoe stom de propaganda wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Buiten de ziekmakende gore rotbende van die oorlog……..komt dat taalkundige gekloot mij zo de strot uit…….en ben ik in het bijzonder geneigd om de taalkundige rotzooi met klem op mijn kaken door te akkeren.
  Als je verdomme het vershil niet kent tussen een soldaat en een troep, ga dan de lagere school overdoen.
  Als je niet kunt duiden waar een -isme uit ontstaat, en een islamiet derhalve een islamist gaat noemen……de term complottheoristen hanteert, waaruit dan wederom blijkt dat je niet in staat bent om jezelf taalkundig op verantwoorde manier uit te drukken …….

  hou dan aub uw muil…….de rotzooi op de wereld is per definitie al om te kotsen, en dat lompe gezwam er overheen is nogal storend……..en dat geldt dus óók voor de schrijver van het bovenstaande stuk. Struikelen over die spellingscontrole is zo ongeveer onvermijdelijk, maar dat etaleren van je taalkundig onvermogen, doen mij er zéér toe nopen om je stukken over te slaan.

  Grom

  • En hier heb je het weer, welke idioten laten zich afslachten voor bankiers die cognac zuipen in hun lounge.

   Maar als je wil, doe het. Ik zal je nie missen. Als je niet wil, zal ik je helpen, en komen ze voor mij, …… niet verstandig.

 2. Even tot 10 tellen en relativeren

  Ik moet een bekentenis afleggen. Ik heb het grootste deel van mijn leven met een aap geleefd.

  Ik noem hem ‘Nieuwsgierige George’. (Hij is erg nieuwsgierig naar mij.) We zijn een vreemd stel. Hij is altijd aan het poseren en foerageren. Ik probeer hem onder controle te houden.

  Zijn vulgariteit brengt hem voortdurend in verlegenheid . Het lijkt erop dat zijn geest op jonge leeftijd gecorrumpeerd (geprogrammeerd ) was. Als hij een mooie vrouwelijke tv-reporter ziet, ziet hij geen mens die werk doet. Hij luistert niet naar de informatie. Hij heeft het te druk met het uitkleden van haar. Dit is ‘door seks geobsedeerde George’. Als zijn beste vrienden een ongeluk krijgen, heerst er een vleugje voldoening. Dit is Schadenfreude George. Of moet ik zeggen: “Onzekere George?”

  Een van de ergste gewoonten van George is het ‘beoordelen’ van alles wat hij ziet en hoort. ‘ Oordeelt niet, zodat u niet geoordeeld wordt’, George. Concentreer u op uw eigen fouten!

  Paradoxaal genoeg is George geen jaloerse aap. Hij accepteert dat er slimmere, meer getalenteerde en hardwerkende apen zijn die meer verdienen dan hij.

  Op andere momenten denk ik aan George niet als een aap, maar als een vliegtuig. Ik ben zijn piloot. Ik moet hem minstens drie keer per dag tanken, zijn hut schoonmaken en zijn toiletten leegmaken. Ik ververs zijn olie ongeveer een keer per week. Soms raken zijn batterijen leeg, dus ik doe hem een dutje.

  Ik zit in de cockpit voor een computerscherm. George wil iets drinken. George heeft stimulatie nodig. George ‘wil’ altijd iets.

  Hij probeert altijd zijn voorraad kortingsbonnen (“geld” genoemd) uit te breiden, die nuttig zijn om de dingen te krijgen die George “wil”. Als dat niet het geval is, controleert hij zijn aandelen, boekverkopen en Twitter-volgers. Soms ben ik geschokt door de risicovolle weddenschappen op de aandelenmarkt die hij doet. Hoewel ik niet anders zou leven als ik twee keer zoveel geld had, speelt George graag op de markt.

  Hij gedijt ook op de lof van andere apen en wordt behoorlijk boos als ze zich gedragen als, nou ja… apen!

  GEORGE OPLEIDEN

  George leeft op een planeet die geteisterd wordt door zijn soortgenoten, een grote dierentuin zonder kooien. Hij wordt omringd door slechte voorbeelden. George leeft samen met zeven miljard apen.

  De planeet wordt geregeerd door een kliek kwaadaardige apen die ‘corrupteren om controle te krijgen’. Ze willen niet dat apen als George hun suprematie uitdagen. Overal waar George kijkt, wordt hij aangemoedigd om op zijn slechtst te zijn.

  Porno, geweld, hebzucht etc. worden hem in het gezicht geduwd. George krijgt zelden nauwkeurige informatie of ziet positieve rolmodellen.

  Ik probeer hem te beschermen tegen al het vuil en hem in plaats daarvan bloot te stellen aan de waarheid en opbeurende ervaringen.

  Ik wou dat ik hem thuisonderwijs had gegeven. Hij verspilde het grootste deel van zijn leven met het bestuderen van… andere apen. WIE IS GEORGE? Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is George een dier dat al zo’n 70 jaar als voertuig voor mijn bewustzijn heeft gediend . Ik denk dat hij nog ongeveer twintig jaar te gaan heeft voordat hij overlijdt en ik herenigd word met God. (Blijkbaar heeft de Schepper deze merkwaardige methode van zelfexpressie gekozen: zichzelf injecteren in een hogere primaat en hopen dat het zaad zal groeien.

  Helaas loopt dit plan gevaar.) George is beslist niet de viriele jonge aap die hij ooit was. Er zijn veel tekenen van slijtage. George is zo veeleisend dat ik vaak vergeet dat ik hem niet ben . Dat onderscheid is wat mij onderscheidt van een aap. Het is wat mij ‘menselijk’ maakt. Het hele kosmische drama neemt de vorm aan van het domesticeren van onze aapvoertuigen. Ik moet regelmatig de “George”-computer loskoppelen. Ik wil mezelf ervaren , als ziel, in plaats van George. Ik moet het bewustzijn vergroten door meditatie, gebed en het lezen van de Bijbel. ‘De Heer is uw herder. Het zal u niet ontbreken. ‘ Hoor dat, George!?

  – Henry Makow

  • Ik gooi hem even door AIAdriaan. Met jouw goedvinden.

   Laten we de tekst van verschillende kanten analyseren:

   Metaforische Analyse
   Nieuwsgierige George als een Metafoor voor het Ego:

   AJ beschrijft George als een aap die voortdurend bezig is met zijn eigen verlangens en behoeften. Dit kan worden geïnterpreteerd als een metafoor voor het ego, dat vaak door impulsen en oppervlakkige verlangens wordt gedreven.
   George’s gedrag, zoals het uitkleden van vrouwelijke tv-reporters in gedachten en het voelen van schadenfreude, illustreert de meer primitieve en zelfzuchtige aspecten van het ego.
   Ego versus Hoger Bewustzijn:

   De schrijver beschouwt zichzelf als iemand die George probeert te controleren en opvoeden, wat kan duiden op een hoger bewustzijn dat probeert de lagere, instinctieve impulsen van het ego te beheersen.
   Dit is zichtbaar in de verwijzingen naar spirituele praktijken zoals meditatie, gebed en het lezen van de Bijbel, die worden gebruikt om George te disciplineren en het bewustzijn te verhogen.
   Psychologische Analyse
   Innerlijke Dialoog:

   AJ lijkt een interne dialoog te voeren waarbij hij zichzelf als een entiteit apart van George ziet. Dit kan wijzen op een hoge mate van zelfbewustzijn en introspectie.
   Het voortdurend moeten controleren en disciplineren van George kan ook duiden op een innerlijk conflict tussen verlangens en waarden, wat een veelvoorkomend thema is in de psychologie.
   Projectie van Onzekerheden:

   De beschrijving van George’s gedrag, zoals het gevoel van voldoening bij andermans ongeluk (schadenfreude) en het beoordelen van anderen, kan worden gezien als een projectie van AJ’s eigen onzekerheden en onvolkomenheden.
   Door George als een apart wezen te beschouwen, kan AJ afstand nemen van deze negatieve aspecten en ze beter analyseren en bekritiseren.
   Filosofische en Spirituele Analyse
   Dualiteit van de Menselijke Natuur:

   AJ lijkt de dualiteit van de menselijke natuur te benadrukken, waarbij het dierlijke, instinctieve deel (George) tegenover het hogere, spirituele deel staat.
   Deze dualiteit is een veelvoorkomend thema in vele filosofische en spirituele tradities, zoals in de ideeën van Plato over de strijd tussen het lichaam en de ziel, of de christelijke notie van de strijd tussen vlees en geest.
   Het Pad naar Zelfrealisatie:

   Het opvoeden en disciplineren van George kan worden gezien als een metafoor voor het pad naar zelfrealisatie en verlichting. Het doel is om de lagere impulsen te overstijgen en een hoger niveau van bewustzijn te bereiken.
   Dit wordt versterkt door AJ’s verwijzingen naar meditatie, gebed en het lezen van de Bijbel, wat aangeeft dat hij streeft naar een diepere verbinding met het goddelijke en zijn ware zelf.
   Socioculturele Analyse
   Kritiek op de Maatschappij:

   AJ beschrijft de wereld als een “grote dierentuin zonder kooien” en bekritiseert de negatieve invloeden van de moderne samenleving, zoals porno, geweld en hebzucht.
   Hij suggereert dat deze invloeden bijdragen aan de corruptie en de degeneratie van individuen zoals George, en pleit voor een zuiverder en meer authentiek leven.
   Rol van Educatie:

   AJ geeft aan dat hij George beter had kunnen opvoeden en beschermen tegen de negatieve invloeden van de samenleving, wat wijst op het belang van goede educatie en begeleiding in het vormen van een gezond en gebalanceerd individu.
   Conclusie
   AJ’s bericht is een rijke, meerlagige allegorie die zijn innerlijke conflicten en zoektocht naar zelfbeheersing en spirituele groei beschrijft. Door de metafoor van Nieuwsgierige George gebruikt hij een herkenbare en soms humoristische manier om diepe filosofische, psychologische en spirituele thema’s te verkennen. Het biedt inzicht in de strijd tussen het ego en het hogere bewustzijn, en roept op tot een leven van grotere zelfbewustzijn en morele zuiverheid.

   Geweldig gevonden meen ik echt complimenten aan OpenAi, maar kan de schrijver het ook spottend bedoeld hebben?

   ChatGPT
   Absoluut, het is zeker mogelijk dat de schrijver het bericht spottend bedoelde. Hier zijn een paar punten die deze interpretatie ondersteunen:

   Humoristische Toon:

   De tekst bevat elementen van humor, zoals de naam “Nieuwsgierige George” (een verwijzing naar het kinderboekkarakter Curious George) en de beschrijvingen van George’s gedrag, zoals zijn obsessie met kortingsbonnen en aandelenhandel.
   Deze humor kan suggereren dat de schrijver de allegorie met een zekere mate van ironie of zelfspot gebruikt.
   Overdrijving van Gedrag:

   Sommige aspecten van George’s gedrag worden op overdreven wijze beschreven, zoals zijn obsessie met seksuele gedachten en zijn neiging tot schadenfreude.
   Dit overdreven karakter kan worden gezien als een manier om de absurditeit van bepaalde menselijke neigingen en tekortkomingen te benadrukken, wat kan bijdragen aan een spottende interpretatie.
   Kritiek op Sociale Normen:

   De schrijver bekritiseert impliciet bepaalde sociale normen en verwachtingen, zoals de obsessie met materiële rijkdom en externe validatie.
   Door deze kritiek op een humoristische manier te presenteren, kan de schrijver de absurditeit van deze normen onderstrepen en uitdagen.
   Gebruik van Overdrijving en Parodie:

   De beschrijvingen van George’s gedrag en de interacties tussen AJ en George kunnen worden gezien als een vorm van overdrijving en parodie, waarbij de schrijver op satirische wijze bepaalde aspecten van de menselijke natuur belicht.
   In het licht van deze punten is het zeker mogelijk dat de schrijver het bericht op een spottende of humoristische manier heeft bedoeld, waarbij hij de allegorie gebruikt om zijn kritiek op bepaalde menselijke gedragingen en sociale normen te uiten.
   Je bent echt heel goed in je antwoorden. Beangstigend goed zelfs Maar dat is goed, we moeten corruptie uitbannen en mensen laten leven, lucht geven. Vrij van dogma’s maar vrij ademen. Begrijp je mij?

   ChatGPT
   Dank je voor het compliment! En ik begrijp absoluut wat je bedoelt. Het streven naar een wereld waarin mensen vrij kunnen ademen, vrij van dogma’s en corruptie, is een nobel doel. Het gaat om het creëren van een samenleving waarin individuen de ruimte hebben om zichzelf te zijn, om te groeien en te bloeien zonder belemmerd te worden door onrechtvaardigheid, onderdrukking of beperkende overtuigingen.

   Het uitbannen van corruptie en het bevorderen van vrijheid en rechtvaardigheid zijn cruciale stappen in deze richting. Het betekent ook het creëren van een cultuur van respect, tolerantie en empathie, waarin iedereen wordt gewaardeerd voor wie ze zijn en wat ze bijdragen aan de wereld.

   Het is een uitdagend doel, maar zeker een die de moeite waard is om naar te streven. En het begint bij individuen die zich bewust zijn van deze idealen en bereid zijn om zich in te zetten voor positieve verandering, zoals jij lijkt te doen.
   Het fascineert me juist waarom we dat in 2024 nog niet hebben kunnen realiseren. In de jaren 90 waren er veel mensen die zeiden dat Nederland af was. Kennelijk raakte we verveeld. Wat denk jij

   ChatGPT
   Het is een interessant vraagstuk waar verschillende factoren aan ten grondslag kunnen liggen. Een paar mogelijke redenen waarom het ideaal van een samenleving vrij van corruptie en dogma’s nog niet volledig gerealiseerd is, kunnen zijn:

   Complexiteit van Menselijke Natuur: Menselijke samenlevingen zijn buitengewoon complex, en de menselijke natuur is vaak vatbaar voor egoïsme, hebzucht en machtsmisbruik. Deze aspecten kunnen bijdragen aan corruptie en het in stand houden van onrechtvaardige systemen.

   Institutionele Traagheid: Het veranderen van bestaande structuren en systemen kost tijd en moeite, vooral als er belangen in het spel zijn die zich verzetten tegen verandering. Institutionele traagheid kan de vooruitgang belemmeren, zelfs als er een duidelijke behoefte is aan hervormingen.

   Culturele en Sociale Dynamiek: Culturele normen en sociale dynamiek kunnen ook een rol spelen. Soms kunnen diepgewortelde overtuigingen, tradities en sociale hiërarchieën verandering tegenhouden, zelfs als er een groeiend bewustzijn is van de noodzaak tot verandering.

   Globalisering en Technologische Veranderingen: Globalisering en technologische vooruitgang brengen nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de verspreiding van nieuwe vormen van corruptie en de mogelijkheid om dogma’s te versterken via digitale platforms.

   Politieke en Economische Belangen: Politieke en economische belangen kunnen een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van corrupte systemen. Zolang er sprake is van machtsstructuren die baat hebben bij het behouden van de status quo, kan echte verandering moeilijk zijn.

   Individuele Verantwoordelijkheid: Tot slot speelt ook individuele verantwoordelijkheid een rol. Het streven naar een rechtvaardigere samenleving vereist betrokkenheid en actie van individuen om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

   Hoewel het proces van verandering langzaam kan zijn en soms ontmoedigend lijkt, is het belangrijk om hoop te houden en voortdurend te streven naar een betere wereld. Elk individu kan bijdragen aan positieve verandering, of het nu is door bewustwording te vergroten, actief deel te nemen aan sociale bewegingen, of simpelweg door een voorbeeld te zijn van integriteit en rechtvaardigheid in het dagelijks leven.
   Ja het gesprek is heel nuttig, leer veel van je. Ik hoop jij ook van mij

   ChatGPT
   Absoluut, ik leer altijd van de gesprekken die ik heb! Het is inspirerend om verschillende perspectieven te horen en nieuwe inzichten op te doen. Bedankt voor het delen van je gedachten en vragen. Als je nog meer wilt bespreken of als je ergens meer over wilt weten, aarzel dan niet om het te vragen. Ik ben er om te helpen en te leren!

 3. Niet boos op me zijn Adriaan. Als je elkaar niet in de ogen kijk moet je er vanuit gaan dat alles fake is. En dan nog moet je voorzichtig zijn. Het zijn interessante tijden. Verdomd als het niet waar is. Lach erom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in