GoFundMe zegt dat het de C$10 miljoen (6,8 miljoen Euro) die is ingezameld om de truckers te steunen die protesteren tegen de COVID-19-mandaten, niet meer aan de organisatoren zal geven, en zegt dat het in plaats daarvan met de organisatoren zal samenwerken om het geld naar “gevestigde liefdadigheidsinstellingen te sturen die door GoFundMe zijn geverifieerd”, bericht Theepochtimes.com.

“Om ervoor te zorgen dat GoFundMe een vertrouwd platform blijft, werken we samen met lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat we een gedetailleerd, feitelijk begrip hebben van de gebeurtenissen die ter plaatse plaatsvinden,” zei het fondsenwervingsplatform in een verklaring op 4 februari.

“Na een herziening van de relevante feiten en meerdere gesprekken met lokale rechtshandhaving en stadsambtenaren, is deze fondsenwerver nu in strijd met onze Servicevoorwaarden (Term 8, die het bevorderen van geweld en intimidatie verbiedt) en is verwijderd van het platform.”

GoFundMe voegde eraan toe dat het “bewijs heeft van rechtshandhaving dat de voorheen vreedzame demonstratie een bezetting is geworden, met politiemeldingen van geweld en andere onwettige activiteiten.”

John Carpay, voorzitter van het Justice Centre for Constitutional Freedoms (JCCF) dat de organisatoren juridisch vertegenwoordigt, vertelde The Epoch Times dat de koppeling van de demonstranten aan gewelddadige of onwettige activiteiten ongegrond is.

“Ik zou graag willen zien welk bewijs er is,” zei Carpay. “Dit is een politieke draai.”

Carpay zei dat de organisatoren hebben volgehouden dat de protesten vreedzaam zijn.

“Het is een grondwettelijke vrijheid om vreedzaam te protesteren,” zei Carpay.

Hij zei ook dat hij van mensen ter plaatse heeft begrepen dat mensen zich vrij kunnen bewegen in Ottawa, en dat bijvoorbeeld in een recent geval een hulpverleningsvoertuig in staat was om “snel door de straten te racen omdat de vrachtwagens netjes aan de zijkant geparkeerd stonden.”

  Studie: Slechts ongeveer 6 procent van de medische ingrepen zijn doeltreffend

“Ze hinderen het dagelijkse leven van de mensen in Ottawa niet en ze zetten zich in voor vrede en geweldloosheid,” zei hij.

The Epoch Times heeft GoFundMe om commentaar gevraagd, maar heeft niet meteen iets gehoord.

GoFundMe had eerder de opname van de fondsen bevroren omdat het een onderzoek uitvoerde “om ervoor te zorgen dat het voldoet aan onze servicevoorwaarden en aan de toepasselijke wet- en regelgeving.”

Keith Wilson, een advocaat van JCCF die de organisatoren vertegenwoordigt, had eerder tijdens een persconferentie op 3 februari gezegd dat GoFundMe is “bestookt met een georkestreerde social media en andere campagnes om te proberen [de inzamelingsactie] te sluiten.”

De politie van Ottawa heeft een paar arrestaties verricht terwijl de demonstranten in Ottawa bleven. Op 1 februari kondigde de politie van Ottawa aan dat zij een man had aangeklaagd voor baldadigheid onder de 5.000 dollar en een andere man voor het dragen van een wapen naar een bijeenkomst. De politie heeft op 2 februari een andere man uit Quebec in Ottawa in staat van beschuldiging gesteld in verband met “bedreigingen en opmerkingen op sociale media”. De politie zegt dat er geen gewonden zijn gevallen of rellen zijn geweest tijdens de protesten.

“Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat er geen mensen van de beweging bij betrokken waren, en dat een vrachtwagenchauffeur en een van onze vrijwillige veiligheidsagenten getuige waren van overtredingen in verband met schade aan eigendommen, en van een aanval vanochtend, die door opruiers werden begaan. Dit werd gemeld aan de politie en afgehandeld door de politie van Ottawa,” zei Daniel Bulford, een voormalige RCMP-officier die als sluipschutter werkte om de premier te beschermen en nu de organisatoren van het protest helpt, op de persconferentie van 3 februari.

  Alle lof voor de COVID cynici

Uit voorlopige gegevens blijkt dat het aantal door de politie gerapporteerde straatmisdrijven is gedaald sinds het begin van het protest in de binnenstad van Ottawa, aldus Blacklock’s Reporter.

In de week voorafgaand aan het protest waren er 31 politieoproepen voor misdaden zoals beroving, aanranding, drugshandel, openbare dronkenschap en andere misdaden in het Ottawa district waar het protest is opgezet, maar er waren slechts drie meldingen van straatcriminaliteit sinds het begin van de protesten, aldus Blacklock’s Reporter.

In een bericht op Twitter van 4 februari bedankte de burgemeester van Ottawa, Jim Watson, GoFundMe voor het “luisteren naar het pleidooi van de stad en de politie van Ottawa om niet langer fondsen te verstrekken aan de organisatoren van het konvooi.”

“Ik ben hoopvol dat het beperken van hun toegang tot … financiering en middelen hun vermogen om in Ottawa te blijven zal beperken,” zei Watson.

GoFundMe had eerder toegestaan dat de organisatoren C$1 miljoen opnamen om te gebruiken voor uitgaven zoals brandstof en voedsel voor de demonstranten. Het fondsenwervingsplatform zei in zijn verklaring van 4 februari dat donoren tot 19 februari een verzoek kunnen indienen voor een volledige terugbetaling van hun donatie.

De demonstratie in het konvooi van vrachtwagenchauffeurs begon aanvankelijk als een protest tegen de eis van de federale regering dat vrachtwagenchauffeurs die de grens tussen de VS en Canada oversteken een COVID-19 vaccinatie moeten hebben, maar werd een grote beweging toen velen in Canada die tegen verschillende COVID-19-mandaten en -beperkingen gekant zijn, zich bij het protest aansloten.

Het konvooi kwam op 29 januari samen in Ottawa, en veel demonstranten zijn in de stad gebleven en hebben hun vrachtwagens en voertuigen bij Parliament Hill geparkeerd. Het geluid van claxonerende demonstranten is de hele dag te horen.

  STUDIE: COVID-vaccins veroorzaakten wijdverspreide schade bij Noorse kinderen, waaronder anafylaxie, myocarditis, gezwollen lymfeklieren, blindedarmontsteking

De demonstranten zeggen dat ze in de hoofdstad van het land zullen blijven tot de regering de COVID-19 mandaten opheft.

De organisatoren hebben nu een alternatieve donatie site opgezet op GiveSendGo, die er volgens hen voor zal zorgen dat het geld bij de demonstranten terechtkomt. De donatie site had in slechts een paar uur na de oprichting ervan meer dan $175,000 opgebracht.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Zeer verontrustende kinder-indoctrinatie video uit Canada toont gehersenspoelde vaccin-nazi’s die oproepen tot de arrestatie van onschuldige mensenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOostenrijk stelt Covid-19 vaccins verplicht voor alle burgers van 18 jaar en ouder
Volgend artikel28-jarige vrouw ernstig gewond door vaccin deelt tragisch verhaal over prikspijt: “Ik geloofde dat dit ons en de mensen om ons heen zou beschermen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Om ervoor te zorgen dat GoFundMe een “vertrouwd platform” blijft, plegen ze diefstal?
  Ik zal echt iedereen afraden nog van GoFundMe gebruik te maken en ik zal er zelf ook geen gebruik van maken.

 2. Gewoon diefstal, pffff mijn lijst van uitgesloten bedrijven waar ik geen producten of diensten meer van af neem wordt maar groter en groter

 3. gewoon een tankwagen met diesel vullen en iedereen een paar honderd liter geven, een vuile zet om di geld uit te delenen zo de protesters op droog te zetten, het geld opeisen van go fund me wat een vuile streek verzeker omgekocht door de gif fabrikanten.

 4. Lol, dat zat eraan te komen… ik wist dat ik moest opletten en toch maar gedaan omdat het onze morele plicht was die mensen ginder te steunen!
  Hoe meer je vredelievend bent hoe meer en harder ze je gaan kloten!
  Nog steeds zijn hier idioten die overtuigd zijn dat je vredig kan/moet protesteren.
  Dit gaat heel slecht aflopen, ze gaan het bloed onder de nagels vandaan halen tot je ontploft.
  We zijn emotionele dieren die een grens hebben.
  Ik zal een paar truckers adopteren dan ben ik zeker.

 5. Gofundme heeft zich altijd politiek beziggehouden op de achtergrong. En de orginsatoren gaan hiermee akoord?. Weet je ook direct waar hun intresses werkelijk liggen.
  De hele zooi is net zo corrupt als wat ze zogenaamd bestrijden.

 6. GoFundme is spoedig niet meer onder ons door deze actie. Terecht. Bye. Dat weten ze ook. Ben benieuwd waarom ze dit hebben gedaan aangezien ze moeten weten dat dit einde oefening voor ze zou zijn.

  Groeten,
  Hugo

 7. Ik las net deze reactie op Gab:

  Lauren Witzke (PRO)
  Lauren Witzke

  @LaurenWitzkeDE
  4h
  ·
  Taking your donations for the Trucker Convoy and giving it to an LGBTQ or diversity charity is not only theft, it’s a demoralizing tactic to discourage patriots from taking a stand against a tyrannical government.

  Don’t let them discourage you! Keep fighting, we are winning.

  Nooit meer Gofundme.

 8. Update 1: GoFundMe kondigt aan dat ze nu automatische terugbetalingen zullen doen aan donateurs van Trucker’s Freedom Convoy.

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/02/breaking-update-massive-backlash-gofundme-announces-will-now-issue-automatic-refunds-donors-truckers-freedom-convoy/

  Update 2: GiveSendGo CEO stuurt Gateway Pundit exclusieve verklaring: fondsenwervingsplatform ziet enorme toename van verkeer en een miljoen aan donaties aan Canadese truckers in 12 uur! Ondanks meedogenloze DDOS Bot-aanvallen.

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/02/givesendgo-sees-massive-surge-traffic-one-million-donations-canadian-truckers-12-hours-relentless-ddos-bot-attacks-ceo-givesendgo-sends-exclusive-statement-gateway-pundit/

 9. Net even check gedaan, in Nederland is het stelen van 10 miljoen dollar nogal strafrechtelijk strafbaar.
  Ik neem aan dat dit ook in Canada strafrechtelijk GoFundMe hoofdelijk vervolgd zal worden ivm diefstal?

 10. Er zijn andere gofundme’s die niet woke zijn.
  Dit is diefstal.
  Van RebelNews weet ik dat er een hele goede advocaat rondloopt, daaro.

 11. Wat voor zaagsel zit er in de hoofden van Gofundme directie? Zelfmoord dit. Ik zal nooit meer 1 cent via Gofundme doneren. Dit gaat hen heel veel klandezie kosten en maar goed ook Exit Gofundme. Dit flik je 1 keer en dan nooit meer. Dit kan echt niet. Funding faciliteerders moeten zich niet bemoeien met de inhoud van de funding. Als ze daar mee beginnen zijn ze binnen no time geboycot.

 12. blm en antiFA gearesteerden vrijkopen begin 2020 vreedzame rellen brandstichingen plunderingen kleine ondernemers niet vergeten…

  blm ,: baal luci moloch.
  anti-fa ,: plaatsvervangende fashisten
  terwijl op fashisme gewacht word.

  anti betekend niet tegen.
  het beteken ipv

  • Inderdaad. Het is gegeven met als overeenkomst het door te geven aan de ruckers.
   Dit is diefstal en oplichting.

 13. Tuig is het uiteraard, maar ik snap jullie naieviteit niet.

  Ik geef al tientallen jaren nergens geld meer aan.
  (begon toen duidelijk was dat de Nl dierenbescherming in wezen werkt voor de roverheid en hun kadaverindustrie met hun “minder extreem slecht leven sterretjes” kenmerk en in wezen sponsoren big pharma voor ziektencollecties).

  Voor elk “goed doel” dat GELD wil stuit je op criminaliteit.

 14. Het moet gegeven worden aan de truckers, of retour aan de gevers.

  Verbazingwekkend hoe de linkse corrupten altijd weer excuses vinden voor hun misdrijven

 15. de meeste goede doelen en fondsen ,vloeien dat geld richting de punt van de piramide. wij armer en de top rijker .en komt nooit ten goede van de armen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in