Een nieuwe studie toont enkele van de meest voorkomende chronische symptomen bij mensen die de problemen begonnen te ervaren nadat ze een COVID-19 vaccin hadden gekregen.

De meest voorkomende symptomen waren inspanningsintolerantie, overmatige vermoeidheid, gevoelloosheid, hersenmist en neuropathie, meldden de onderzoekers in het artikel, schrijft Zachary Stieber.

Slapeloosheid, hartkloppingen, spierpijn, oorsuizen, hoofdpijn, een branderig gevoel en duizeligheid werden ook ervaren door ten minste de helft van de deelnemers aan het onderzoek, dat gedeeltelijk werd gefinancierd door de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH).

Deelnemers rapporteerden een mediaan van 22 symptomen, met een plafond van 35.

De studie richtte zich op mensen “die een ernstige, invaliderende chronische aandoening rapporteren na COVID-19 vaccinatie” die “kort na de COVID-19 vaccinatie begon en bij veel mensen een jaar of langer aanhield”, aldus de onderzoekers.

De studie werd geleid door Dr. Harlan Krumholz van de afdeling Interne Geneeskunde van de Yale School of Medicine en Yilun Wu van de afdeling Biostatistiek van de Yale School of Public Health.

Het werd op 10 november gepubliceerd als een preprint in afwachting van peer review.

Methoden

Het artikel is afkomstig van Yale’s Listen to Immune, Symptom and Treatment Experiences Now (LISTEN) onderzoek, dat zowel zogenaamde lange COVID als bijwerkingen na een vaccinatie onderzoekt.

Onderzoekers begonnen in mei 2022 met het werven van deelnemers. Deelnemers vulden een enquête in en onderzoekers hadden toegang tot hun gezondheidsdossiers.

Aan het onderzoek namen volwassenen deel die van mei 2022 tot juli 2023 post-vaccinatieproblemen rapporteerden. De 388 mensen die ook zogenaamde long COVID rapporteerden, of aanhoudende symptomen na COVID-19 infectie, werden uitgesloten. Nog eens 146 mensen die de enquête niet volledig invulden, werden uiteindelijk ook buiten beschouwing gelaten.

  Het aantal onverwachte sterfgevallen stijgt in heel Europa

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 46 jaar en 80 procent was vrouw. Ongeveer 88 procent woonde in de Verenigde Staten.

Door de opzet van het onderzoek kon geen causaliteit worden bevestigd, aldus de onderzoekers. Hoewel ze erkenden dat de chronische symptomen veroorzaakt zouden kunnen zijn door de vaccins, beweerden ze dat ze ook niet gerelateerd zouden kunnen zijn en door verandering zouden kunnen zijn ontstaan, maar ze zeiden ook dat de clustering van symptomen kort na de vaccinatie “een mogelijke relatie suggereert”.

Bekende bijwerkingen van de vaccins zijn hartontsteking, ernstige allergische shock en het Guillain-Barré syndroom.

Andere problemen zijn door sommigen in verband gebracht met de vaccins, maar worden niet zo algemeen erkend als bevestigde bijwerkingen.

De symptomen kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Deelnemers rapporteerden een mediaan van 80 op een schaal van 100 toen hen werd gevraagd hoe erg hun symptomen waren op hun ergste dagen.

Aanhoudende symptomen

In de week voor het invullen van het onderzoek gaf 93 procent van de deelnemers aan zich minstens één keer ongemakkelijk te hebben gevoeld.

Meer dan acht op de 10 gaf aan zich angstig te voelen en 81 procent gaf aan zich overweldigd te voelen door zorgen.

Gevoelens van hulpeloosheid, depressie, hopeloosheid en waardeloosheid werden ook vaak gemeld.

Bijna de hele groep zei zich uitgeput te voelen en 91 procent zei last te hebben van slaapproblemen.

Aan de andere kant gaf de helft van de deelnemers aan in goede, zeer goede of uitstekende conditie te verkeren. De rest rapporteerde echter een redelijke, slechte of onbekende status.

  Covid-19: Een psychologische militaire operatie

De symptomen begonnen bij veel mensen snel na de vaccinatie. De mediane tijd voor het optreden van de symptomen was drie dagen. Zevenenzeventig procent van de mensen ervoer de symptomen na hun eerste of tweede vaccinatie.

Het onderzoek volgde op een door de NIH geschreven artikel waarin 23 mensen werden beschreven die aanhoudende symptomen hadden na een COVID-19 vaccinatie.
Een aantal deelnemers aan het nieuwe onderzoek kreeg nieuwe diagnoses nadat ze een vaccin hadden gekregen, waaronder angst, neurologische aandoeningen, maag-darmproblemen en posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom.

Problemen vóór de pandemie

Bijna de helft van de deelnemers had allergieën vóór de pandemie, volgens het onderzoek.
Ongeveer driekwart van de deelnemers in totaal had minstens één comorbiditeit, zoals allergieën.

Na allergieën waren de meest voorkomende comorbiditeiten maag-darmproblemen, met zure terugvloeiing als voorbeeld; angststoornissen; depressieve stoornissen; en astma.

Artritis, een auto-immuunziekte, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en migraine werden ook elk door meer dan twee dozijn mensen gemeld.

Geprobeerde behandelingen

Veel deelnemers probeerden meerdere behandelingen voor hun symptomen.
Bijna allemaal probeerden ze probiotica, die helpen om de goede bacteriën in het lichaam te stimuleren.

Vitamines en supplementen werden ook vaak gebruikt, waarbij vitamine b12, c en d en ibuprofen het populairst waren.

Ontstekingsremmers, waaronder ibuprofen, werden door de meeste deelnemers gebruikt.

Orale steroïden zoals dexamethason werden door ongeveer de helft van de groep gebruikt.

Veranderingen in de levensstijl kwamen ook vaak voor: 51 procent beperkte lichaamsbeweging of inspanning, 44 procent minderde alcohol of cafeïne en 44 procent verhoogde of verlaagde de zoutinname. Nog eens ongeveer vier op de 10 veranderde hun dieet.

  De vaccin spike-eiwitten verspreiden meer ziekte

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Straatlantaarns zijn 5G bewapendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense president Zelensky vertelt westerse landen ‘bouw geen wegen’, ‘geef al uw geld uit’ aan Oekraïne
Volgend artikelMeer voorspellende programmering op komst in grote Hollywood-budgetfilm ‘Civil War’: Eerste trailer vrijgegeven om te bekijken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Frontnieuws:

  Reactie verwijderd.

  Reacties (of copy/past) met meer dan 500 woorden haal ik weg. Soms bij een stuk minder. Ligt eraan met welk been ik uit bed ben gestapt. Het is een crime op mobieltjes.

  Geef maar een link naar het oorspronkelijke artikel.

  @Iedereen

  Links die door mijn rechter widget bar heen lopen, haal ik zonder commentaar weg. De complete reactie. Foetsie.

  Maak maar een tiny-link.

  https://free-url-shortener.rb.gy/

 2. Hun strategie en een plan van 50 jaar en begon al ver terug is waar we nu zitten met Agenda2030 in het Skull and Bones verhaal. Naast Bush junior en senior, telt het genootschap nog vijf leden uit de Bush dynasty. Onder de prominente leden bevinden zich ook Bill Clinton, John Kerry en de huidige vice-president Joe Biden. Is dieper zoeken waar het vandaan komt = Daartoe zouden er drie wereldoorlogen gevoerd moeten worden, zo bloedig en chaotisch dat vervolgens elk land bereid zou zijn haar nationale soevereiniteit over te dragen aan een internationale regering om verder bloedvergieten te voorkomen. https://www.tegenstroom.eu/source_opinie/Het%20gevaar%20van%20geheime%20genootschappen.pdf Plans for the 2030 Agenda – WORLD ECONOMIC FORUM EN NL GOVERNMENT – MANDATORY DIGITAL VACCINATION PASSPORT – EUROPEAN CENTRAL BANK TECHNICALLY BANKRUPT – NEW ELECTRONIC MONEY – NEW MONEY – OLD MONEY GONE – THE W.E.F. INFILTRES IN NATIONAL CABINETS – DISPOSITION POLICY – DIGITAL ENFORCEMENT. Het systeem van sociaal-krediet vereist dat “burgers” onderdanig zijn aan de regering. Zulke regeringen worden dan nog wel “democratieën” genoemd, maar de burgers hebben geen stem. Alle stemmen die afwijken van het narratief worden tenietgedaan. Merk op dat het tirannieke sociaal-kredietsysteem probeert het betrouwbare, voorspelbare oude karaktersysteem na te bootsen, met dit verschil dat de loyaliteit van een burger niet ligt bij zijn karakter, maar bij de agenda van de regering. De eerste stap bij de invoering van een systeem van sociaal-kredietsysteem is controle krijgen over de media. Dit werd bereikt tijdens het Clinton-regime (president van de Verenigde Staten van 1993 tot 2001), toen zes mega-concerns toestemming kregen om 90% van wat een onafhankelijke media was, op te kopen en in een paar handen te concentreren. Ze deden dit in het geheim voor totale controle over de mensheid…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in